Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

My właśnie po pierwszych szczepieniach, jakoś to przeżyłyśmy :) Zeby tylko teraz dobrze się czuła. Zaszczepiłam ją jednak na te pneumokoki - szczepiłyście też, bo już nie pamiętam ? Pigi - Ty chyba szczepiłaś ? Poza tym Majusia zdrowa :))))) !!!! a to dla mamy najważniejsze Suzanke - napisze Ci potem, co nam poleciła lekarka jeszcze na tą ciemieniszkę, bo teraz jadę na zakupy

czy wasze dzieci też tak pakują ręce do buzi ?? muszę podwijać jej rękawy,bo całe oślinione,mokre i zaraz czkawka..

agoosiaa--zdjecie w wannie genialne,zadam wiecej szczegolow albo lepszego ujecia:D:Dtego dorosłego:P

ISA-masuje sie w kaciku oczka od strony noska opuszkiem palca musisz miec bardzo krotkie paznokcie zeby nie zranic maluszka u mnie jak ta P.doktor wczoraj przycusnela w prawm oczu to tez ropka wyleciala co leci tylko z lewego ale dzis jest juz jej znacznie mniej .Poczytaj o ZATKANYCH KANALIKACH LZOWYCH.to moze minac dzieciom po roku ale moze i wczesniej. Moja nie pcha raczek do buzi na szczescie:)bo i tak czesto ja przebieram bo jej sie ulewa. Kurcze odwolalam dzis wizyte reh.bo we czwartek ma przyjsc babka do domu a dzis mialabym jechac kawalek do przychodni mam nadzieje ze mnie kobitka nie wykiwa i przyjdzie. Ja tez jestem za pomyslem Aggosi. dziewczyny ktore juz wyjezdzaja udanego urlopu ja wyjezdzam w lipcu a jutro tescie jada:)

No zlecialo Agoosia moja jutro Buzka dla Stacha:) ISA-ja szczepilam na rota ale na to tez mam zamiar szczepic

Majusia śpi cały dzień po tych szczepieniach, budzi się tylko na jedzenie, tempki nie ma na razie tzn. 37, ale to jest ponoć ok To normalne, że tak śpi ???? Latam i co chwile zaglądam do niej, bo już mnie to zaczyna martwić :( Pigi - mi lekarka dała jeszcze dziś maść, żey smarować

Cześć🖐️ My dziś tez po szczepieniu,szczepiliśmy się na żółtaczkę i Niko spi jak zabity-budzi sie tylko na jedzenie ale wydaje mi się że nawet nie zjada tyle co zawsze:( mam nadzieję że to normalne....bo mam trochę stracha...Dziś mam wizytę u gina:) piewszą po porodzie hehe...aż wstyd sie przyznać ze dopiero teraz:) ale nie widziałam wcześniej potrzeby:) boję się jak cholercia ale trudno zapisałam sie to idę.Wogóle ten tydzień mam cały lekarski-wczoraj byliśmy z Nikosiem na badaniu słuchu,dziś u pediatry i na szczepieniu,jutro jedziemy na usg bioderek cały czas coś:) a z tymi kanalikami łzowymi to gdzieś czytałam żeby nie dać przetykać przed ukończeniem pierwszego roku życia bo po pierwsze po co narażać dziecko na ból i stres a pozatym najczęściej do roku mija samo jak ręka odjął.... Agoosia pamiętaj że dla dziecka najważniejsza jest szczęśliwa mama a nie jej biust-a Ty jesteś najlepszą mamą na świecie dla swojego dzidziusia:) Czytałam że wkładanie rąk do buzi jest kolejnym etapem rozwoju naszych dzieciaczków-wiec mamuski nie narzekać tylko cieszyc się z mokrych rękawów hihi.... Jeszcze tylko uzupełnie tabelkę,o ile ją znajdę...i uciekam:) pozdrawiam 🌻

1967-........Luka.......05.04.......2600/2460......10tyd z ... ..5000...5 1cm/? pigi...........Oliwia......18.04......2900/3250....7tydz ...4900... 54... ? alex81........Oskar.....17.03.......3930.........9tydz.. ...6000......58cm/ 63cm agoosiaa.....Staś.......17.04.....4010/3840....7tyd..... .5160......60 cm/67cm no wiec mama.......11.04....3029/3235....8tydz..5320....56cm...60cm< br /> isa-22......................02.05.....3640..........2tyd z..... 4200....58 ....? Motka........Niko........03.04....3200/3080....11tydz.... ..5720.....5 3/? Anna_śl......Kubuś.......12.04....3100/2980...8tyg...... ..4840......53/ 60cm Lida74.....-Aleksander--11.04...2550/2450.....7tydz..... .4920.....5 1cm..? marysia78...Kubuś......16.04......4640/4450...5tydz..... .6800.....5 9/65 Brzuchata...Adaś.......01.04......2900/2730...8 tydz..5000...52cm/62cm denim........ Tosia......06.04......3510/3200.....8tydz......5380.....56 cm/60 cm Liliankas.....Laura.....15-04.......3240/3060.....7tydz. ......5120.....53 cm/60 cm ali-cja........alicja......11.03.......3200/2800.....12t ydz....4900......56cm/? minimisia......Wiktoria....3870/3590.....6tydz....5600.. ..62cm Ola31....Antoś......4100/3850........7 tydz. .......5090.....68cm Polina80...Michał...4000/3760....6tydz...........4725... ....?

Mój maluch też pakuje piąstki do buzi i strasznie się ślini. Ciemieniucha mimo oliwki nie schodzi, wciąż czekam na Olejuszkę. A co Ci radziła lekarka Isa22? Dziewczyny, jest jedna rzecz która coraz bardziej mnie niepokoi. Mianowicie mój synek podczas picia często się zachłystuje. Normalnie robi sie siny i zaczyna kaszleć. Przewracam go wtedy zawsze głową w dół i klepię po pleckach, ale za każdym razem sie stresuję ze się udusi. Dziś aż się popłakałam z tego powodu:( Może on jest chory na coś:( Tak w ogóle to dziś płacze cały dzień, nawet jak jest noszony na rękach, a ja już wymiękam. Zasnął dopiero przed chwilką, a ja już mam dość:( Isa 22 - ile płaciłaś za pneumokoki?

Suzanka -jak dzidzia sie zachlsnie to kladzie sie go na udzie brzuszkeim w dol lapiesz za plecki i klepiesz w pupe tak kiedys pokazywali w telewizji nie wiem czy mnie zrozumialas.

Wiem Pigi , ja tak robię, ale denerwuję sie bardzo tym zachłystywaniem, że się udusi albo coś, albo, że to objaw jakiejś choroby:(

Dziś rano zmarła moja babcia:( W czwartek pogrzeb, na który nie pojadę, bo to za daleko z maleństwem, a w sobotę mój brat bierze ślub.... Współczuję mu... martwię się o mamę... Ogólnie mi bardzo smutno:(

Suzanke, nie sądzę ale sprawdź czy dziurka w butli się nie powiększyła..moze zmien butelke.. ale dziś wieczór..nie dosc ze popoludniu bylam na lodach z kolezankami umówiona to nie dał mi spokojnie zjesc bo wrzask taki ze wracalam z syreną na rękach i az siny byl od wrzasku...w domu się przyssał o dziwo do mnie mimo ze juz butle gotowalam...zjadl i od razu humor lepszy...po kąpieli zostalam sama M wyszedł no i wrzask...ani butli ani cycka nie wiem..kolka??...w koncu znów po noszeniu, suszarce dalam cycka to przysnał na 3 minuty a potem wciągnął butle, potem cycek i po 30min zasnął...wykonczona jestem....

Suzanke - faktycznie może smoczek Ci się zużył - ja wymieniłam na nowe właśnie. Ja polecam butelki dr. brown\'s tylko tych używam i są ok. Mie wiem jakie mleko dajesz (karmisz piersią ?), bo bebilon jest gęsty i się dzieci tak nie dławią podczas łapczywego jedzenia. Mi kazała kupić w aptece SALICYLOL i to wmasować w główkę, potem wyczesać, wykąpać i na koniec wysmarować ELOCOM LATIO (zabieg powtarzać aż zejdzie) a tym drugim mówiła, że od czasu do czasu można nasmarować tak profilaktycznie główkę Moja już prawie nie ma, ale w razie \"w\" mam to w zanadrzu :) Za pneumokoki płaciłam 300 i potem za 2 następne tez po 300 a ta ostatnia to jakoś po roku + ta hexa - prawie 500 za jednym razem wychodzi, ale nie będę na dziecko żałować .... Motak - masz rację, ja nigdzie się na przetykanie nie wybieram ,wierzę, że samo ustąpi - już jest jakby mniej. Ja nie mogłam patrzeć jak ją sczepią (mąż ją trzymał), nie mam sumienia jej znów narażać na stres (jak będzie trzeba to owszem, ale wolę zaczekać) Do dziewczyn z problemami z oczkami -smarujecie też maścią ? Kurde maść do oka, trochę się boję ...

agosia - u mnie też tak czasem jest, je nagłe płacz niesamowity, smoczek wypluwa, ale już doszłam, że tylko na chwilę nie chce jeśc, jak ją boli - potem znów je, bo tak to płacze jeszcze z głodu - i je wtedy tak na raty, że nie wiadomo o co chodzi .. głodna nie głodna - ale ja zawsze próbuje, bo niby wydaje się, że już nie chce a potem jednak je, Fajny jest taki kompresik żelowy jako ciepły okład na brzuszek - masuje jej tym czasem albo kładę żeby jej brzuszek wygrzało - taki malutki ten kompresik 5cm/5 cm - polecam Ci Mi lekarka dała na te kolki zakichane jakiś DEBRIDAT - znasz to ? Daję jej ten LEfax, to na razie z tym się może wstrzymam - bezpiecznie, bo nie wchłania się do krwi . A Ty co dajesz na te kolki ???

agoosia, isa22 Karmię piersią i butelką pokarm z piersi. Zachłystuje się i przy jednym i przy drugim:( Smoczek nie jest zużyty. Próbowaliśmy już różnych butelek, na razie zostałam przy Tommee Tippee, ma najmniejszą dziurkę w smoczku z tych które próbowałam. Ponadto jego kształt przypomina pierś więc chętniej ssie. Dr Brown nie znam i nie miałam. Isa22 JA dawałam małemu do oczka maść Oxycort, zgodnie z zaleceniem lekarza, teraz oczka są ok. Ola31 Przykro mi z powodu Twojej babci:( Przesyłam usciski!!!

U nas wieczorem to były cuda-wianki; płacz, masowania, nagrzewania brzuszka itp... sorki za szczegóły, ale przy masowaniu brzusia \"uleciało\" mu 17 bączków (wiem, bo liczyłam :-P ) wyobrażacie sobie; ja mu sie nie dziwię, ze tak krzyczał :-( kiedy to sie skończy; w zasadzie po każdym piciu wielka niewiadoma - jak bedzie; Ola31 dla babci; moja zmarła kilka godzin po tym jak urodziłam Olinka; Isa my tez używaliśmy DEBRIDAT; podawałam 2 tygodnie; pomógł tylko pierwszego dnia; ale może mój synek nie jest przeciętnym przypadkiem jelitowym, więc sie nie sugeruj ;-) a o kompresikach pierwsze słyszę; sa wielorazowego użytku czy jednorazowe? ja mam termoforek żelowy (taki do mikrofali) ale on zdecydowanie nie ma wymiarów 5X5 ;-P Pozdrowienia z nadzieją na lepsze jutro :-)

SUZANKE napisałam Ci dłuuugaśną wypowiedź (mieliśmy ten sam problem) i mi głupie kafe wcieło :( cholera no.....napiszę jutro bo dziś nie mam sił :( dobrej nocki wszystkim Olu...3maj się

Isa jak do tej pory na pewno nie miał kolek więc ten wczorajszy atak to szczerze mówiąc też za kolkę nie biore ale zobaczymy...ja dałam Espumisan bo dostałam od lekarza..no i nosiłam na przedramieniu masując brzuszek...już się nie moge doczekać spotkania z położna ale nie wiem czy zbyt pewna nie jestem że nam pomoże....

czesc dziewczyny!!! Olenko przykro :( u MNIE JAK Oliwia sie denerwuje podczas jedzenia to ja odstawiam od piersi i biore do gory zeby jej sie odbilo i faktycznie denerwuje sie bo stoi jej powietrze beknie sobie i dalej je,a gdzies czytalam zeby wlasnie podnosic dzieci pdczas jedzenia. Isa-ale sprawdz czy ta masc nie jest na sterydach bo takich masci nie mozna dlugo uzywac chociaz sa skuteczne . Suzanka -moze faktycznie Agoosia ma racje Ale dzis cieplutko idziemy na taras

czesc moje laseczki i znów was przepraszam ze tak zamilkłam !!!!!!!!!!!!!!!! buziole dla was za to ;) i oczywiscie dla szkrabów !!!!!!!! Kochane nie odzywałam sie bo wreszcie jesteśmy na swoim udało sie nam przprowadzić i jest cudnie wreszcie mieszkamy jak ludzie ;) jest pieknie tym bardziej ze Adaś robi sie cudny !!!!!!!! koniec kolek bóli brzuszka wodniaczki sie wchłaniają same jem nabiał i o dziwo nie ma wysypki takze łatwo lekarzom powiedzieć skaza i po kłopocie a ty sie katuj spróbowałam i zero problemu !!!!! do tego cały czas gaworzy i śmieje sie w niebogłosy wreszcie odetchnełam oczywiście ma humorki swoje i umie pokazać kto tu rządzi ale z tym co było na początku jest przecudnie !!!!!!!!! kochane mam nadzieje ze u was też juz po kłopotach !!!!!!!! w końcu wkraczamy w 3 miesiąc u nas to 9 tydzień więc dzieciaczki dojrzewają i zacznie robić sie pysznie adaś jest ciekaw wszystkiego trzeba go nosić tylko w pionie i wtedy wszystko musi obejrzeć :) dziewczynki wysyłam zdjęcia adaśka na poczte :) buziole wielkie i od dziś znów jestem z wami duchem i ciałem internetowym ;)

Suzanke u mnie adasiek też sie zahłystuje non stop bo jak jest głodny to ciągnie cyca az go chce urwac i efekt jest ale nie przewracam go bo sam sobie z tym radzi kaszląc nie martw sie to nie choroba juz tak jest dzieciaczki teraz sa ciekawe wszysktiego zaobserwuj czy czasami nie gapi sie na cos podczas karmienia i wtedy rozkojarzony moze tak robic nauczą sie i jedzonka powoli te szkraby ;)

A u mnie powstal problem Tescie wyjechalai na wycieczke i tak sie cieszylismy razem z mezem ze bedziemy sami a tu placek maz ma zoltaczke i wlasnie pojechal do szpitala i pewnie go zostawia bo az pomaranczowy jest takze zostalam sama z babka 90letnia i oczywiscie niunia,moze moja mam przyjedzie ale to dopiero we wtorek albo srode.Kurcze dlaczego teraz to musialo nam sie przytafic:(smutno mi i to bardzo

A ja przed chwilą dostałam z kupy pod ciśnieniem :P :P bezcenne.... Pigi współczuje...masz pecha..no ale najwazniejsze zeby z mężem było dobrze bo żółtaczka to nie przelewki...ucałuj Oliwkę dziś jej 2 miesiące..

agoosiaa:D:D:D:D mnie , a raczej moją córkę, też to spotkało niedawno..ledwie się uchyliła:D miny nie zapomnę..to przerażenie w oczach :D