Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asasas

szukam dziewczyny zaopiekuje sie toba i bardzo mocno pokocham pisz czekam

Polecane posty

🖐️ mam nadzieje, ze sie nie spoznilam :) jestescie jeszcze??? mam zywczyka :) nawet calkiem duzo go mam :D ktos moze ma ochotnosc? fanka - dla Ciebie specjalnie winko lubisz? po piwka podobno nie.. mam tez smaka na precelki, ale chyba z tym to juz w ogole sie spoznilam jonia1109 -> witam :) noo powiem Ci dziewczyno, ze masz nie lada zadania - tak w ramach otrzesin :D powodzenia :D bardzo chcialabym zobaczyc te komarze udka jak wcinasz ;) a od siebie, dla Ciebie w zwiazku z Twoimi otrzesinami: prosze mi wymienic szesc plag, bo brygada terrorystyczna (rowniez kiedys tu powolana )bez tego ani rusz.. A nikt ich nie pamieta :D

dziewczyny, nie pamietam jak to bylo z tymi kolorami, ale niebieski - gej :classic_cool: tyle moge podpowiedziec :D pomoglo? :D

witom :) talarka :D bardzo chetnie :) dawno nie jadlam. Zywczyka? kulaju, czyli Ty pamietasz jak to bylo z tymi kolorami? a kolory wlosow? tez wiesz?

a włosów nie pamiętam zywczyka bardzo chętnie [podsówa w zamian talarki] a o co chodziło z tymi plagami? co to ma do grupy terrorystycznej?

:D prosze bardzo - zimny Zywczyk :) a kiedys byla rozmowa o tym jak nasza grupa terrorystyczna bedzie walczyla i padlo haslo, zeby zsylala szesc plag.. tyle tylko, ze razem z qwertz pamietalysmy tylko dwie :D :O a reszta??? przeciez grupa terrorystyczna walczaca tylko 2 plagami zamiast 6 to nie ma szans :D nooo jest jeszcze cyklon B - ale to na specjalne okazje ;)

:D:D:D:D dwie plagi to i tak duuuuuużo przyznaj się lepiej co robiłas w szkole na religi ze teraz plag nie pamiętasz;) no chyba ze nie chodzilaś to jestes rozgrzeszona

kulaju, chodzilam, ale ta katecheze chyba opuscilam :D ale mam usprawiedliwienie od mamusi :D szkoda tylo, ze nadal nie wiem co z tymi plagami :) mam nadzieje, ze to sie \"zaraz\" wyjasni - prawda jonia1109 :D :D :D noo kulaju, chyba, ze Ty te nieszczesne plagi pamietasz? na religie Ty chodzila?

chodzila a jakze, ale o plagach na religi nie słyszałam:O wyczytałam gdzieś tam o nich ale tez nie pamietam:O coś było o żabach, szerszeniach czy szarańczach... nie pamietam

qwertz 🖐️ a ta 🖐️ to juz siega po precelka :) moze zywczyka? :) ha kulaju o szaranczy to wszyscy wiedza :D - to wlasnie jedna z tych dwoch, ktore pamietalysmy :D :D :D a moze ich bylo tylko dwie, a zeby grozniej brzmialo to straszyli szescioma? :D

:D za mocna w te klocki nie jestem, ale manna kojazy mi sie z zarciem - a to nie mogla byc plaga :D ;) to raczej bylo blogoslawienstwo dla tych co 40 lat wedrowli :O chyba nie te czasy - plagi byly pozniej :D a ciemnosci egipskie? cos takiego pamietam :)

qwertz tez mi sie te ciemnosci przypomnialy :D ale wody zaczerwienionej.. to pierwsze slysze :O Wasze zdrowie dziewczyny :) siup

jakie 10! tozto jakis pogrom :D chyba ze niektore byly do kwadratu ;) ha nasza grupa terrorystyczna rosnie w sile :D

1.Nil zamienił sie w krew i wymarły wszystkie ryby(to za sprawą laski Aarona) 2.plaga zab(mówiłam ze były zaby, wlaziły im do łózek, do jedzenia-wszędzie) 3.robactwo (wszy , muchy itp) 4.epidemia po której wyzdychało całe bydło 5.ludzie i zwierzeta dostali wrzodów na całym ciele 6.grad zniszczył egipcjanom plony 7.szarańcze 8. ciemnosci 9. w nocy miał przyjsc anioł ciemnosci i mial zabic wszystkich pierworodnych(i ludzi i zwierzęrta) poplatało mi się to ze wymarły wszystkie ryby to była osobna plaga

a bo to było tak ze najpirw Nil zmienił się w krew a później przyszedł taki Aaron i pomieszał sobie laską w woedzie-krwi i rybki zdechły:( przerąbanie mieli ci egipcjanie, nie mieli co jesc bo wszystko im albo zdechło albo się zniszczyło

plagi pewnie sa prawdziwe.. nie wiem czy byly, czy cos toto powstrzymalo. Ale bardziej mnie ciekawi jakie moglyby byc takie plagi dzis? na miare dzisiejszych czasow?

:D fajnie byloby tak cofnac sie o te powiedzmy 150 lat :D zamiast pociagiem, jezdzilabym bryczka/ dorozka do szkoly :D bo brak elektrycznosci do tego by sie sprowadzil..

bozesz ty mój ja po dwóch dniach zginelabym smiercią naturalną z powodu odcięcia od kafe:D aa pomyslec ze kiedys do szczescia potrzebana mi była gruba ksiązka, husteczki higieniczne, hallsy i mineralna lekko gazowana

tak apropo, czytalas \"przekleta bariera\"? baaaardzo fajna i smieszna ksiazka :D tylko nie pamietam autora :O nie wiem czy nie Chmielewska, ale chyba chlapnelam glupstwo :)

wlasnie o lasce, ktora z jakiegos poznego sredniowiecza przeniosla sie do dzisiejszych czasow :D i pozniej znow do tych swoich.. chyba nawet napewno Chmielewska to napisala, bo ta laska byla z Polski :D