Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halinka malnka

CZYM ONI NAS TRUJA - JESTEM ZBULWERSOWANA!!

Polecane posty

Gość uppppssssss
czy znacie może sklepy, w których mozna kupic naturalne kosmetyki?? ale nie te sklepy internetowe tylko takie normalne, w których towar można pomacać:P albo podajcie przynajmniej nazwy kosmetyków naturalnych. z góry dziękuje:0

Gość halinka malinka
UPSSSSSS ja kupuje kosmetyki z serii babydream z rossmanna sa tanie i maja chyba najlepszy skłąd jaki dotad spotkałam przy taniej cenie i duzej dostepnosci ja uzywam olivki hipp kremu to twarzy , balsamu i zelu ktorym roniwez myje włsoy babydream oraz kremu masło kakowe z ziaji jednya 'chemia' jaka zostawiłam to ozdywka do włsow bo trudno je rozczesac CO ZAUWAZYŁĄM FAJNEGO TO TO ZE ODKAD MYJE WŁOSY ZELEM BABYDREAM TO W OGOLE NIE SCHODIZ MI KOLOR Z WŁOSOW A PO SZAMPONACH DO WŁOSOW FARBOWANYCH ZAWSZE MI SIE OSTRO SPEIRAL TO Z POWODU OSTREJ CHEMII ....:)

Gość upppppppppppppp

Gość ale ja nie bardzo rozumiem
halinka - a mogłabyś napisać jakim szaponem ( tym z chemią ) myłaś włosy że ci kolor schodził? Bo ja sie chce pozbyć farby na włosach, a może to jest jakaś metoda :) Nie boje sie substancji rakotwórczych :D Napisz, prosze, co ci ten kolor zmywało

Gość halinka malinka
herbal essences do farbowanych

Gość bnnmmnmnn
przeciwłupiezowe szampony np head &shoulders szybko zmywają kolor

Gość moje kosmetyki
szampon pantene odzywka dove krem iwostin balsam isana mydlo dove i wale ta cala chemie wszytsko jest nia nasaczone - od podpaek po serki homogenizowane i powietrze wlacznie nie dajmy sie zwariowac tylko liczyc godziny smierci:D

Gość no to krem NIVEA Soft
też jest do dupy, bo ma w swoim składzie aż 5 (!) PARABENÓW :O:O:O pza tym paraffinum liquidum na drugim miejscu w skladzie:O

Gość halinka malinka
do moje kosmetyki robisz co chcesz .. ale wystarczylo czytac uwaznie i wiedziałąbys ze jest chemia nieszkodliwa i szkodlwia dla skory ci co chca moga jej unikac ...:)

Gość ghfghf
uppppppppp

generalnie chodzi o to, ze kosmetyki na polskim rynku mają gorsze skladniki niz te same kosmetyki kupowane np w Niemczech czy Szwecji, tam np w dove nie ma parabenów, bo te konserwanty zostały wycofane z rynku. czy te składniki są rakotwórcze? pomyslcie lepiej jak działaja na waszą skóre czy włosy. Taki herbal essences to ponoć jeden z najsilniej nasączony chemią szmpon, ma bardzo dużo SLS - detergent - wysusza . Rozdwajają sie wam włosy? macie pryszcze? poczytajcie składy kosmetyków których uzywacie. może tu jest przyczyna. oczywiscie przyczyny mogą być też inne - hormony ... odkąd używam kosmetyków firm takich jak eco-cosmetics, dr Hauschka, alva, alepia po prostu widze kolosalną różnicę w stanie mojej skóry i włosów (przy okazji masło karite kosztuje kilkanascie zł i jest świetne). warto płacić więcej za takie efekty. większość kosmetyków przeciwtrądzikowych z drogerii ma składniki które po prostu muszą powodować problemy ze skórą, tak bylo w moim przypadku, kupowałam kolejne proparaty i wyglądałam po nich coraz gorzej, więc kupowałam kolejne - skuszona reklamą i znów porażka. nie macie wrażenia ze im więcej kosmetyków stosujecie tym gorzej wyglądacie? to co widzicie w reklamach i czytacie na opakowaniach to wielka sciema, sposób na wyciągnięcie pieniędzy i tyle. a co jest przyczyną tak czestych zachorowań na raka - tego nie wie nikt, ale ja nie smieję sie gdy słysze ze może być za to odpowiedzialna ilość chemii w naszym otoczeniu, dlatego staram sie ją ograniczać.

Gość halinka malinka
herbal essences tu sie zgodze to straszny syf... jak myslam tym wlsoy farbowane to mi kolr zmylo jak 150

oj prawda z tymi kosmetykami:O ja tez probuje sie przestawic na naturalne,nie do konca,ale troche mi sie juz udalo.problem w tym,ze one sa dosc drogie:(

A ja na mają tłustą cerę nakładam sobie maseczkę z mleka a potem smaruje się kremem ochronnym bambino i buzia mi się po ty taka fajna robi. Powoli dochodzę do wniosku, że im mniej kosmetyków tym lepiej, ale w paranoje nie wpadam. A co do szamponu Dove to mam dwa rodzaje: do włosów normalnych i przetłuszczających się. Porównałam składy i okazało się, że są... identyczne.

Gość podnoszęęę
upupup ważny temat

Gość podnoszęęę
zauważyłam że w moich ulubionych balsamach (Nivea SOS i Garnier biały) są parabeny!

Gość Kamiiilllla
To ja tez dodam cos od siebie. Moi rodzice od lat kupuja szampony Head&Shoulders przeciwlupiezowe. I jak boga kocham po nich wszystkich mam łupież. Kupilam niedawno Nivea z jakimis drobinkami ktore mialy mi rozswietlic wlosy, i generalnie chcialam zmienic szampon na taki po ktorym nie bedzie mnie swedzialo. Dwa razy umylam nim glowe i bylo jeszcze gorzej. Nie patrze na sklad bo domyslam sie jaki jest. Zmienilam zel do mycia na Babydream, oliwke tej samej firmy i jestem na etapie poszukiwan szamponu. Kremu w sumie tez.. bo dalej nie moge znalezc dobrego. Bambino mnie zapchal, lekki niebieski Babydream albo tez (jakims cudem) albo nie nawilzal jak trzeba skoro gdzies w kacie lezy pol sloiczka. Niech smieja sie z nas te osoby ktore nie maja problemow, ja mam z cerą i musze bardzo uważać.. nawet jesli, to ciesze sie ze moge uzywac zdrowych rzeczy a nie tych wszystkich chemicznych badziewi.

Gość Kamiiilllla
ps. Kiedys mialam krem do ciala, krem do rak, krem do stop.. i duzo roznych kremow kazdy do czegos. Teraz mam tylko jeden i moja skora jest tak delikatna, jak pupka niemowlaka.. daje slowo! Prawdziwy cud:) a jak maseczki to domowej roboty, z truskawek, miodu z orzechami czy ogorka.