Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamelasalceson

czy w tak brzydka pogode wychodzicie z dzieciaczkami na spacer? do mam niemowlak

Polecane posty

Gość pamelasalceson

Synek ma 4 miesiace i chyba nie wyjde ale nie wiem czy madrze robie;/

oczywiście że trzeba wychodzić, troszke cieplej ubrac i heja na spacer!!!!!!!!!!! :)

Wychodzę, dziecko cieplej ubieram, opatulam w wózku, jak jest silniejszy wiatr, to folia na wózek i chociaz na troszkę.

Gość no pewnie że iść
nie nalezy bać się pogody, maluszka odpowiedzio ubrać i iść chociażby na 15 minut.

w końcy mamy LIPIEC a nie zimę,taka pogoda wcale nie stoi na przeszkodzie, nawet z małym dzieckiem niech hartuje się w kazdej pogodzie od małego.

Agilko witaj !!! Dawno cie nigdzie nie było!!!!!!!!!!!!!!

po to właśnie spacery są tak ważne, żeby dziecko hartowało się, żeby organizm potrafił sobie radzić przy każdej wilgotności, temperaturze, podczas wiatru. Ja wychodziłam z córką zawsze dwa razy dziennie, no chyba, że była chora albo naprawdę lało calutki dzień

Póki jest powyżej -10 st. Celsjusza i poniżej 28 wychodzić i nie narzekać :D ... Nie patrzeć czy mżawka czy niewielki deszcz - maluchowi nawilża sie śluzówka nosa. Poza tym, lepiej jak maluch się zaziębi niż przegrzeje, wiem co mówię :) . Spacerów unikać trzeba tylko jak jest duża wichura, dziecko ma gorączkę lub infekcję wirusową. Tak mówił mi Pan Doktor mojego Smoka, dzięki temu do lekarza chodzimy tylko na kontrolę i szczepienia ...

Mi położna też mówiła, że jak leje to nie ma problemu, folia, parasol i na spacer :) Tylko jak wieje mocno to lepiej w domu zostać.