Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piszcie błagam1

CO JEŚĆ ABY BYC ZDROWA, I PIEKNA???

Polecane posty

Gość piszcie błagam1

WARZYWA, OWOCE CO?

Gość i nicccc
dokładnie:):)niby wiem co jesc,ale i takmi cos nie wychodzi te zdrowe odżywianie,bo czasami mnie kusi do grzeszkó,których pozniej załuje:P A Ty co jesz???

Gość piszcie błagam1
jaa? no własnie sie pytam, bo mam okres w życiu ze chce byc zdrowa i piekna :)

ja stosuje diete SB dla zdrowia:) jem duzo zielonych surowych warzyw, chude mieso drobiowe, duzo oliwy z oliwek, owoce suszone, orzechy, czasem owoce ale nie za duzo bo sa zrodlem cukru, itp. i popijam wszystko ogromna iloscia wody :D pozdrawiam :)

Gość piszcie błagam1
a co daje marchewka, a co cebula??

Gość powiem Ci ze trzeba
jesc wszystko czego sie nie lubi ...u mnie to sie zgadza ochydne platki,wstretna cebula i ogolnie warzywa,smierdzace ryby itp

Gość piszcie błagam1
Ktos odpowie na to pytanie, co daje marchewka, a co cebula??

Gość djfhghgh
nie wiem ile w tym profesjonalizmu ale... marchewka cenne zródło betakarotenu, poprawia koloryt, stan skóry itp cebula źródło krzemu poprawia stan włosów i paznokci (wzmacnia)

Gość hunngry
platki owsiane(ale nie blyskawiczne), orzechy, migdaly, pestki ze slonecznika, owoce, ryz brazowy, kasze, malo miesa, zero slodyczy

Gość piszcie błagam1
ok, od jutra zaczynam :D:D a co chodzi z tymi płatkami błyskawicznymi?

Gość wtresaw
błyskawiczne są mneij zdrowe bo odarte z tzw łuski (czy coś w tym stylu) i mająmneij błonnika itp

Gość eksperymentka
ryz ciemny, dziki kasza gryczana jaglana fasola soja soczewica ciecierzyca... warzywa ( cebula, rukola, szczypiorek, burak, natka pietruszki, kapusta i inne ) owoce ziarenka- slonecznik, sezam, dynia platki owsiane figi suszone daktyle rodzynki, morele do picia herbaty ziolowe nieslodzone, skrzyp, rooibos, zielona, woda mineralna, swieze soki oliwa!! z oliwek orzeszki- rozne, niesolone a jakie to wszystko mniam:)

Gość nbnhmhj
a ja pokochałam pumpernikiel i nawt nei mam juz smaka na bialą bułkę czy bagietke które kiedys lubiłam...zdrowy i taki pełny smaku

Gość eksperymentka
tak trzeba zmienic nawyki, mozna powolutku odnalezc prawdziwy smak bez konserwantow potem juz nawet slodycze sa za slodkie i smierdza chemia, serio

Gość nbnhmhj
a jak szybko nie smakuje sóli rzeczy solone... nikt kto tego nie zna z autopsji nie wierzy mi

Gość eksperymentka
ja wierze jak wspaniale przyprawy zastepuja sol- nie do wiary ze praktycznie bez soli mozna sie obejsc ja czasem uzywam minimalnych ilosci soli morskiej- zawiera malo sodu a sporo magnezu, polecam

Witam! Ja też postanowiłam żywić się zdrowo bo o wiele lepiej się wtedy czuje. Ostatnio w ogóle nie miałam czasu jest w domu i cały czas jadłam fast foody na mieście...i troche przytrułam Swój organizm tymi świństwami. To co jem: marchewka : betakaroten, i wit. A - niezbędna w procesach widzenia świeżo wyciskany sok z grejfruta - pije codziennie! - składniki zawarte w grejfrucie wspomagają prace jelit, pomagają w szybszym trawieniu jedzenia. Wpływa pozytywnie na skóre. Pieczywo tylko ciemne...białe jest ciężko strawne dla organizmu. Jem pieczywo Wasa - te o największej zawartości błonnika. Warzywa surowe...po gotowaniu tracą więcej niż połowę składników odżywczych. Owoce sporadycznie Nasiona strączkowe...w małej ilości bo niestety ich nie lubie:( Ostatnio zaczełam spożywać Activie:D Niestety musiałam zrezygnować z ukochanej kukurydzy, która jest bombą kaloryczną...Narazie trzymam się \"zdrowo\" już mięsiąc...Można się przyzwyczaić...tym bardziej jak widać efekty:D

Gość piszcie błagam1
jakie efekty masz na mysli??

Gość dfkfkdbfg
ja jedząc naprawdę sporo tzn normalne porządne posiłki 5 dziennie, nie będac głodna a wprost przeciwnie... zrzuciłam w koncu brzuszek któy przy mojej szczupłej sylwetce był paskudny i niezdrowy (zaczęły pracowac porządnie jelita). Od duzych ilości wody i porządnego jedzenia poprawiła mi sie skóra... same korzyści. A jakie smaczne to nie da się opisać.

Gość dididuuraa
up up

Gość pomózcie jej
up up

\"Wszytkiego po trochu\" ale warzyw i owoców baaardzo dużo. Mnaim, mniam :D