Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stara a glupia

po jakim czasie mozna zrobic test ciazowy?

Polecane posty

Gość Stara a glupia

po jakim czasie od "domniemanego" poczecia , lub po jakim czasie od daty , w ktorej miala sie pojawic miesiaczka mozna zrobic test ,zeby byl wiarygodny ?

Tydzień po spodziewanwej miesiączce test jest wiarygodny ale można i wcześniej

Gość szczerze mowiac
test powinien juz wykryc ciaze po 6 dniach od poczecia. Co do robienia testu, to powinno sie go zrobic dzien przez terminem, w ktorym powinien pojawic sie okres, lub tez po okresie (lub jego braku). Najlepszy wynik daje jednak badanie z krwi beta hcg :)

Gość nikaML
ja robilam 4 dni przed okresem i sama nie wiem co mam myslec ale chyba za wczesnie najlepiej zrobic w dniu spodziewanego okresu ;)

Gość Stara a glupia
"Niektóre testy są w stanie wykazać, czy jesteś w ciąży, już pierwszego dnia po terminie spodziewanej miesiączki (około 14 dni po zapłodnieniu)" hmmmm u mnie miesiaczka spoznia sie pare dni, ale 14 dni po zaplodnieniu nie minelo... to jest dziwna sytuacja, bo raczej wtedy (podczas stosunku) nie powinnam miec dni plodnych ,ale okres mialam jak w zegarku i dostaje jakichs paranoi :O wiec chyba poczekam jeszcze ze 3 dni ...

Gość Stara a glupia
ps. dzieki za info :)

chyba sie mylisz? :D może nie minęło 14 dni od stosunku (a w tekście chodzi o owulację bo wtedy możliwe jest zapłodnienie)

Gość Stara a glupia
poprzedni okres mialam 19-23.06 teraz powinnam dostac kolo 21-22.07 - brak okresu a kochalam sie 18-19.07 niby nie powinnam miec dni plodnych ,ale schizuje... :O

Gość Stara a glupia
?

Zrób test po minimum 2 tygodniach od chwili współżycia - a o wiarygodności wyniku negatywnego będzie można mówić minimum 23-24 dni od współżycia.

Gość Stara a glupia
tyle to nie dam rady wyczekac... mam nadzieje ze dostane okres do niedzieli max....

Gość Stara a glupia
nadal nie mam :(

Gość radosna gwiazda
pomożecie???? otóż 10 lipca dostalam okres,(po 23 dnaich) trwal 5 dni do 15 lipca, wtedy też 15 lipca niedziela:) kochaliśmy się z mężem...codziennie po dwa razy rano i wieczorem:) do 20 lipca;) i teraz kurcze pytanie czy zaszlam w ciąże, tak bardzo tego dziecka pragniemy? robiilam test ale to za wczesniej po tydzien temu...;( i na dodatek wieczorem;( doradzcie czy przy cylku 23 dniowym jest szansa zajscia w ciaze w ostsani dzien miesiączki z góry jestem wdzięczna za odp.

Jest szansa. Jak najbardziej.Ale w jednym cyklu i tak nie macie więcej szans na ciążę niż ok 40%. Zdrowej parze daje się rok czasu na ciążę.