Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu kasia

Błagam o radę, jestem załamana antybiotyk, pigułki i krwawienie

Polecane posty

Gość po prostu kasia

Dziewczyny czy któraś z Was miała może taki przypadek? od kilku lat biorę pigułki, wszystko zazwyczaj jest ok, od soboty biorę antybiotyk - nolicin, związany z zapaleniem pęcherza. Dzisiaj w ciągu dnia niespodziewanie zaczęłam krwawić dość mocbo - jak przy okresie, a jestem w środku opakowania pigułek, mam jeszcze 7 do przyszłej środy. W poniedziałek wzięłam pigułkę z kilkugodzinnym opóźnieniem, zazwyczaj mi się to nie zdarza. Czy ten "okres' związany jest może z osłabieniem działania pigułek anty ? BOję się że to coś poważnego, ginekologa mam dopiero za miesiąc, a w związku z tym, że jadę w przyszłym tygodniu na wakacje chciałam wziąść opakowanie po opakowaniu, tym bardziej że przy antybiotyku i tak jest to wskazane. Proszę o pomoc :'-(

Owszem, niektóre antybiotyki wpływają na wchłanianie lub/i na zmniejszone działanie tabletek antykoncepcyjnych.nie wiem, czy akurat Twój lek wpływa (zakładam, że czytałaś ulotkę a w niej nie było wzmianki o wpływie?).Na wszelki wypadek zabezpieczaj się do zakończenia kuracji antybiotykiem + 7 następnych dni.teoretycznie dla bezpieczeństwa zawsze najlepiej jest założyć że antybiotyk + tabletki to nie jest dobre rozwiązanie, jeśli nie chce się zajśćw ciążę(wiem, że nie o to Ci chodziło - ale na wszelki wypadek piszę).

Jeśli mowa o samym krwawieniu - dobrze byłoby je skontrolować u lekarza.

Gość zanim wzielas lek
trzeba bylo zapytac lekarza, czy powinnas odstawic pigulki

Gość po prostu kasia
amtybiotyk również zapisał mi gin, więc wynika z tego ze nie widział przeciwskazań. Krwawienie jest dość znaczne, takie jak w okresie "bezpigułkowym". Wcześniej, w ciągu 4 lat brania pigułek kilka razy zdarzyło mi się mieć malutkie plamienia. ale nie było to nic co odbiegało od skutków uboczych opisanych w ulotce i gin. nie zmieniła mi pigułek. W związku z tym ze biorę antybiotyk brałam tez lactovaginal, czasami po zastosowaniu miałam ból w podbrzuszu, gin badała mnie i powiedziała że wszystko jest ok i niemozliwe żeby lactovaginal tak działał. Teraz moja lekarka wyjechała, wizyte mam za miesiąc

Gość uppupupupup

Gość może jeszcze ktoś