Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukrzyk29

Starsze i stare kobiety za winną gwałtu uznają dziewczynę

Polecane posty

Gość psssyyyy
no własnie:) ja współczuje wszystkim zgwałconym... domyślam się że to strasznie boli... i w tej kwestii nie ma co gadać takiemu facetowi to najlepiej jaja obciąć... ale mi tylko chodzi o te prowokatorki... skoro dziewczyna bada jak daleko sie moze posunąć to raczej świadczy o jej ogromnej głupocie...

Gość mówcie co chcecie
tak, świadczy, ale "do passy" bym w to nie włączała. i koniec tematu tego proponuję. ja się w jej sytuacji postawić nie mogę (choć aż mnie trzęsie że nie zgłosiła tego jak trzeba i koleś nie został ukarany - dlatego kobiety się traktuje jak suki - bo one same umniejszają to zło które je spotkało - właśnie nie zgłaszaniem choćby..) i to jest zasadnicza róznica - normalne dziewczyny zgwałcone okrutnie i panienki zachęcające do stosunku..

Gość psssyyyy
do passy Chryste co ty piszesz?? Miotasz sie tu i nas oskarżasz o niewiadomo co... przecież my tu nie piszemy ze dobrze Ci tak że cie zgwałcili... kobieto opamietaj sie albo przeczytaj to jeszcze raz o czym tu dyskutujemy... ja już nie wiem czy ty naprawde nas nie rozumiesz czy to pisze ktoś komu sie nudzi i chce sie pokłucić na forum...

Gość psssyyyy
bronisz takich panienak i sama piszesz że przez takie opinie jak moja płaczesz... domyśliłam sie więc że ty też lubisz prowokować... przeciez Cie nie znam, więc wnioskuje tylko z tego co piszesz...

Gość wattcher
to fakt,ze ofiary gwaltu,podobnie zresta jak ofiary innych przestepstw do pewnego stopnia sa temu "winne".Istnieje taka dziedzina kryminologii jak wlasnie wiktymologia,czyli nauka wlasnie o tym.Nie wiem na czym to polega akurat w przypadku gwaltu,ale jestem pewien,ze np.wyzywajace ubranie kobietyjest wielka nieostroznoscia a gwalciciel jak mysle odbiera tak ubrana kobiete jako prosze o wybaczenie :"suke".Tak on to chyba widzi.A skoro ona jest "taka"no to przeciez ona sama tego chce ,nawet gdy nie chce.To chyba tak dziala.Mysle ze jest to jakas choroba psychiczna -gwalciciela.

Gość co do wiktymologii
Wiktymologia z założenia twierdzi ze KAZDA kobieta jest potencjalnąofiara, a nei akzdy męzczyzna jest potencjalną ofiara i to nei tylko gwałtu, ale kradziezy, rozboju, itp

Gość Ogórki w słoiku
Wy tu o ubiorach .... ale nich laska jest i w golfie ale jak popiernicza w środku nocy przez Park na skróty to chyba wiadomo, że może na drugi koniec nie dojść i nie mówię tu bynajmniej tylko o gwałcie. Pewne działania podejmujemy świadomie i ta kobieta pewnie nawet sobie myśli: "byle mnie tylko nie zgwałcili" idąc tym parkiem, ale lezie ... to mnie ciekawi ...

Gość co do wiktymologii
A jesli jedyna droga do ejj domu to iść przez ten cholerny park, a ona tak wraca z nocnej zmiany? Swego czasu na Sląsku jakiś typ zgwałcił chyba z 12 kobiet, które pracowały na noc.

Gość Ogórki w słoiku
Pomijam tę kwestię, wtedy bejsbol w dłoń i za ojczyznę. Rzadko jednak jedyna droga to ta przez park, często jednak kobiety liczą na łut szczęścia i idą - to tego nie rozumiem.

Gość co do wiktymologii
bo kazdy uwaza, ze go to nie spotka, dopóki pierwszy raz nie spotka. Tak samo facet dyma przez ten park na skróty, chociaż jest duż eprawdopodobieństwo, ze w srodku jest 5 gości, którzy go okradną i mu wpierdolą na dowiedzenia

Gość wattcher
Wiktymologia wcale nie mowi wylacznie o kobiecie jako o ofierze.Trzymajmy sie faktow.Przeciez nauka ta powstala dlatego,ze ktos zaobserwowal jakis dziwny zwiazek pomiedzy np.seryjnym morderca a jego ofiarami.Nic tam nie ma o tylko kobietach.Ofiarami przestepcow nie tylko wy padacie,a zaryzykowalbym twierdzenie,ze wiekszosc ofiar ogolu przestepstw stanowia mezczyzni.Wiktymolodzy natomiast wyodrebnili pewien typ ofiary kazdego z przestepstw.Sformulowali zestaw cech i zachowan osob stajacych sie najczesciej ofiarami poszczegolnych przestepstw.Staraja sie rozwiklac ten tajemniczy niewidzialny jezyk ktorym porozumiewaja sie nieswiadomie:przestepca i jego ofiara.Pytanie ktore sobie stawiaja brzmi:jak uniknac tego byc stac sie ofiara przestepstwa.

Gość Ogórki w słoiku
No napisałam, że bynajmniej nie gwałt sensu sticte mam na mysli, równie dobrze Pan mógłby nie być zainteresowany vaginą a portfelem i ten sam wpierdol spuścić kobiecie, jednak jesli trafi na faceta, istnieje większe prawdopodobieństwo, że tamten będzie większy i silniejszy i to jemu się wpierdol zbierze, dlatego dymający przez Park facet az tak nie dziwi ...

Gość co do wiktymologii
Wiktymologia w dużej mierxe mówi o tym, z epoencjalnie łatwiejsza ofiarą KAZDEGo przestępstwa jest kobieta - no Boze człowieku, weż sobie choćby ksiązkę Hołysta i otwórz na wstępie

Gość a czy dziwi facet
ktory ma 170 cm wzrostu i 60 kg wagi - tzn względnie mały i chudy?

Gość Ogórki w słoiku
Jeśli nie zna karate, judo, i innych technik walki to też dziwi ...

Gość mrtesywyw
wiecie co opowiem Wam co ja ostatnio usłyszałam... mam 27 lat wygladam duzo młodziej, lubię nosić spodnice i czasem sa to krótkie spódnice. Byłam u lekarza i czekalam na swoją kolej wraz z mnóstwem innych osób. Obokmnei były 2 babcie w eiku około 70 lat i zaczeły komentować mój strój i że Giertych ma racje że wprowadza te mundurki bo to jak siędzisiejsza młodziez nosi itp.. nei wytrzymalam i właczyłam się o tej dyskusji o mnei koło mnie.Powiedziąłm że mam 27 lat i już dawno skończyłam szkołę, nawet studia 3 lata temu i uważam że mamprawo się tak ubierać jak mi siępodoba bo jeszcze kilka lat i ta spódnica wyglądał by żałośnei a teraz jestem w takim wieku że pasuje mi to... panie tylko spojrzały i niby cos tam przytakneły pod nosem. a potem dalej prowadziły swoją dyskusję że właśnie stąd biora się te gwałty bo dziewczyny się tak prowokujaco ubiora i kuszą i że wogóle kto widział tak ubranym chodzić... odeszłam stamtąd żeby nie wybuchnąć i nagadac tym kobietom bo juz mnei nosiło. potem przyszedł mój mąż i te panie podłe znowu skomentowały że taki stary a sobie małolatę bierze... (fakt jest ode mnei starszy 8 lat i wyglada na te lata, a ja na 18) - duzo szczęścia że właśnie wchodziłam do gabinetu bo bym pewnie już nei powstrzymała się żeby nei dogadać im o ich głupocie i podłości... Jak jedna kobeita może oskarżaćdrugao to ż eprowokuje gwałt?? ja nawet jak tak chodzeubrana to z właśnym mężem a nei szukam przygód nocączy na dyskotekach...mam habit ubraćżeby nie byc winną sama sobie??

Gość wattcher
Wyrazaj sie precyzyjnie.Nie zamierzam sie z toba klocic.To nie jest tak.Pewnie ze latwiejsza ofiara dla przestepcy jestescie wy,ale popatrz na statystyki.To mezczyzni sa o wiele czesciej ofiarami.Wiktymologia to uwzglednia,opisujac inne rowniez a nie tylko slabosc fizyczna, cechy ofiar przestepstw. "co do wiktymologii Wiktymologia z założenia twierdzi ze KAZDA kobieta jest potencjalnąofiara, a nei akzdy męzczyzna jest potencjalną ofiara i to nei tylko gwałtu, ale kradziezy, rozboju, itp"

Gość mówcie co chcecie
matko, co za rozkminki.. wiadomo, ze kobiety są słabsze fizycznie od facetów (i tu jest miejsce na ich wybór - są naprawdę niezłe szkolenia, samoobrony itp - tak, że można kolesia z nożem przy twojej szyi obezwładnić) co nie zmienia faktu, że wielokrotnie same prowokują - podświadomie lub zupełnie jawnie - przestępsywa, których są ofiarami. czy to jak moja koleżanka, która w LO w średniej dzielnicy warszawy obnosiła się z nową komóreczką - i jeżdżać pociągniem sama również - nie dziwi mnie że podeszło dwóch wieeelkich kolesi i ją skonfiskowali - oczywiste przestępstwo, ale gdyby ostentacyjnie tej komórki nie pokazywała pewnie nikt by jej nie skroił. czy to laska półnaga przystawiająca się do kolesia żeby jej postawił piwo.. czy osoba "skrojona" bo akurat była w nieodpowiednim miejscu. czy zgwałcona. chodzi o to, że można ryzyko przestępstwa CZĘSTO nie zawsze, minimalizować. a to często to już jest coś.

Gość co do wiktymologii
Męzczyżni są częsciej ofiarami pobić , natomiast kobiety rozbojów polegających na kradziezy torebki czy komórki - sprawa ejst prosta - męcyzna będzie gonił, kobieta na obcasach - nie.

Gość starszostara
Podstawa to unikac niebezpiecznych miejsc;)Nie lazic samotnie w nocy po parku i ulicach,nie wychodzic z obcymi facetami z dyskotek czy pabow;)

Gość Ogórki w słoiku
Inna sprawa, że szlag mnie strzela na miejscu, kiedy te stare babsztyle obgadują Cię 20 cmu od Ciebie udając, że Cię tam nie ma. Normalnie aż mnie nosi ... zwłaszcza u lekarza, a konkretnie u ginekologa ... a jeszcze jak jesteś w ciąży i nie masz obrączki (bo np. przytyłas i nie pasuje) to się możesz dowiedzieć, jak Ci na imię ... :-0

Gość co do wiktymologii
Obawiam sie, z enei istnieje takie szkolenie, które pozwoli kobiecie mierzącej 160 cm z waga 50 kg, obezwładnić 2 metrowego, 90 kg byka z nożem, co by o tym nie móiwć , warto być realista.

Gość mówcie co chcecie
istnieje istnieje :)

Gość mówcie co chcecie
a poza tym - sorry, idąc do lekarza w miniówie raczej jest małe prawdopodobieństwo, że cię ktoś zgwałci. idąc w takim stroju przez park nocą (czy dniem nawet, są takie miejsca, ze i w dzień samemu strach isć) czy będąc samej w klubie (bez faceta) to prawdopodobieństwo wzrasta. tu należy być realistą bardziej

Gość starszostara
do ogorki w sloiku dokladnie to samo moge powiedziec o 20latkach:-o,obgaduja jak nakrecone.

Gość Ogórki w słoiku
wiktymologia ---> ale znając podstawy takiej taktyki i podejmując próbę obezwładnienia tego miśka, możesz go na tyle zaskoczyć, że uda Ci się spierdolić

Gość mrtesywyw
to może zdradzcie jakie dokładnie??

Gość co do wiktymologii
cudownei , neich sobie istnieje , tyle tylko, ze w rzeczywistości , nei istnieje, Kobiety ćwiczą tam najczęsciej same ze soba, albo z trenerem, który stara się nei zriobić im krzywdy. 2 metrowy facet z nozem, ma w dupei, czy walnie jej glową o krawęznik czy nie. Nie mam zamiaru spierać się o istnienie szkoleń, wiem tylko, ze dwóch kolesi zgwałciło wicemistrzynie Europy w karate - pytanie - dlaczego, skoro kto jak kto, ale ona to pwoinna ich roznieść. Szkolenie szkoleniem warunki naturalne naturalnymi.

Gość Ogórki w słoiku
starszostara -> nie twierdzę, że nie, ale mnie się jeszcze nie zdarzyło, ponadto starsze kobiety mają jakąś taką zaciekłość w sobie że niby z racji wieku i starszeństwa im wolno ... ale przecież nie wszystkie :P