Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukrzyk29

Starsze i stare kobiety za winną gwałtu uznają dziewczynę

Polecane posty

Gość pulcino
Nie mowimy o domniemaniu niewinnosci, tylko o sytuacji, kiedy byl gwalt, a z ofiary robi sie kata. Dziewczyna musi wtedy odpowiedziec na wiele upokarzajacych pytan typy Moze sama go sprowokawalas?, ktore sugeruja jej wine. Pelno jest stereotypow krzywdzacych kobiety. Nie broncie gwalcicieli, bo kazdy czlowiek umie panowac nad swoim popedem

Gość mówcie co chcecie
ale wszyscy o tych panienkach potem mówią że biedne, zgwałcone ofiary! a tak nie jest - i mnie to wnerwia. bo one właśnie są same sobie winne - te które idą na sex a potem odwracają kota ogonem

Gość mówcie co chcecie
myślę, że w wielu przypadkach te pytania są jaknajbardziej na miejscu. ale to psycholog rozmawia z dziewczyną najpierw i ocenia jak zadać pytanie

Gość trochę nie na temat
Jak ta panna o której mi opowiadał mój chłopak. Jego kumpel miał masę kłopotów przez to, a jak ją zaczęli przesłuchiwać to się zamotała i wszystko wyszło. Takie przesłuchania są upokarzające, ale jak widać potrzebne. Bo nie tylko faceci potrafią być głupi, takie siksy też są sprytne i nie chcą, żeby się rodzice dowiedzieli, co robią na dyskotekach.

ale też właśnie szokujące jest to, że dziewczyna może wmówić gwałt nawet niewinnemu chłopakowi

Gość trochę nie na temat
Takie sprawy są bardzo trudne, poza tym to tematy-rzeki.

Gość pulcino
mowcie co chcecie Bylabys z facetem, ktory zgwalcil, ale w jego przypadku sad uwzglednil jakies okolicznosci lagodzace? Nie sadze. Gwalciciel pozostanie gwalcicielem. Tak ich tu bronicie, a tymczasem oni sobie zyja calkiem dobrze w pierdlu

gwałt to nie wymysl tych czasow, zawsze byly gwalty tylko teraz wiecej sie o tym mowi, i co moze wczesniej kobiety tez prowokowaly? dajcie juz spokoj

Gość mówcie co chcecie
właśnie o to chodzi, że ktoś metkę "gwałciciela" może dostać zupełnie niewinnie kiedyś jakoś "moda" była inna

w zaleznosci ile jest feministek na sali sadowej podczas sprawy o gwalt, mozna chlopa zapuszkowac dokladnie. Na szczescie sa badania genetyczne, i cala masa innych prawniczych chwytow i sposobow.

Gość mówcie co chcecie
ta, ale nawet jak kolesia z zarzutów oczyszczą, to ta metka zostaje..

Gość pierd...o szopenie
To wlasnie ofiary gwaltow maja problem z udowodnieniem winy swoim oprawcom. Jak mozna wrobic kogos w gwalt, jesli do niczego nie doszlo?Zgwalcona kobieta musi przejsc obdukcje.Ma otarcia pochwy, czesto jest rowniez pobita.Opowiadacie bajki o biednych, wrobionych w gwalt chlopczykach. Dzieciuchy :O

Gość mówcie co chcecie
hehe chyba polskiego systemu nie znasz.. zanim ofiara - lub pseudoofiara cokolwiek udowodni (żadnej obdukcji być nie musi, tak samo pobicia, czasami za same zeznania ofiary zamykają i to po kilku miesiącach) "oprawca" jest zamykany do AŚ - miesiąc mają na zebranie dowodów. i sorry, nawet jeśłi przez mieisąc NIC nie znajdą, ponieważ żadnego gwałtu nie było, to osoba oczyszczona z zarzutów łatkę gwałciciela ma. bo siedział za podejrzenie gwałtu? siedział.

Gość Dzizas no jeny
Wiecie co , nei rozbawiajcie mnie, bronicei tych gwalcicieli itp. To wam coś pwoiem , w krajach islamskich laski chodza poprzebierane za wory na kartofle, nawet im twarzy nei widać , a i tak znajdzie się wujek lub kuzyn, ktory taka zgwałci. I wiecie co potem robią? Zabijaja ja, zeby nei przyniosła hańby - na całym swiecie jedną z najgorszych rzeczy jaka moze sie przytrafić kobiecie zwala siena jej odpowiedzialność, bo facet jest kurwa zawsze niewinny i nie umaty. Do cieżniej cholery - jak ktoś słyszy NIE, to znaczy nie i niewazne, ze wczesniej chciała, wazne, ze TERAZ nie chce - a jak kutas ci astoi, tow oko sobie wsadz.

Gość Dzizas no jeny
A ty co sie tak zoladkujesz - gowno o tym wiesz. Musisz miec obdukcje lekarską, czy ci sie to podoba czy nie - poza tym, wystarczy kaucja i nie ma cię w areszcie nawet 3 dni, a przez ten zcas mozesz swojea ofiarę ZAJEBAC - akurat ja to znam z drugiej strony.

Gość mówcie co chcecie
niestety nie w polsce, za dużo filmów amerykańskich oglądasz. a kultura muzułmańska to kultura muzułmańska, oni od zawsze mieli patrialchalny system i takież odchyły. ja nie bronię ani nie tłumaczę gwałcicieli. natomiast widzę otoczenie i wiem, że z połowę gwałtów można by uniknąć - ofiara mogłaby

Gość Dzizas no jeny
Nie, nie oglądam filmów amerykańskich, siedziałam sobie juz na pzresłuchaniu, takze wiem, kolego. A ty, co , zgwałciłeś kogoś i teraz sie boisz?

Gość Dzizas no jeny
I równie dobrze możesz powiedzieć, z e połowy pobić, napadów i grabiezy mozna by uniknąć, tylko ni chuja nei wiem dlaczego to tylko gwalty prowokują ofiary, a nigdy nei łyszałam, zeby jakiś facet sprowokował kradzież, wpierdol itp...Widac prowokujątylko kobiety i tylko to konkretne przestępstwo... Bardzo ciekawe przeniesienie winy na druga stronę. I nie wykręcaj kota ogonem, muzulmanie też twierdzą, ze to kobieta prowokuje, tylko są bardziej konsekwentni - kazą ją, zeby sie zamkneła raz a dobrze

Gość mówcie co chcecie
ja jestem kobietą akurat ostatnio u moich znajomych w okolicach panna 24lata oskarżyła o gwłat zbiorowy kilku 16-17latków. wróciła do domu po iluś dniach szlajania i faet się wkurzył - więc, żeby nie było ze się puszcza na prawo i lweo - stwierdziła, że ją kilku chłopców zgwałciło - on ją na komisariat i składaj zeznania. zero obdukcji, zero śladów pobicia czy czegokolwiek, a chłopcy siedzą trzeci tydz bo policja ustala fakty (to nie są dzieciaki z marginesu, jakby starzy mogli ich wyciągnąć za kaucję to tak by zrobili, po prostu nie ma takiej opcji ponieważ przy podejrzeniu o gwałt osoba jest traktowana jako szczególnie niebezpieczna i siedzi póki nie będzie albo oczyszczenia albo wyroku). niestety dla tej biedaczki zgwałconej okazało się, że ochroniarz motelu w którym była z jednym z tych chłopaców pamięta dokładnie jak razem przyszli i wynajmowali na godzinę pokój - absolutnie stwierdza, że śladu nakłaniania jej do czegoś nie było itd. sama poszła z dzieciakiem do łóżka a teraz robi z siebie ofiarę, bezpodstawnie oskarżając jeszcze kilku innych. z tego co mi wiadomo, mają już wychodzić a ona będzie odpowiadać, co nie zmienia faktu - że oni łatkę gwałciciela będą mieć długie lata. a taki kurwiszon dostanie pewnie dwa lata w zawiasach za fałszywe zeznania. taka historia na gorąco, wakacyjna prawie:O

Gość coś wam powiem teraz kobiety
W g waszego scenariusza to nie było połowy gwałtów, jesli ofiara nie jest pobita do nieprzytomnosci. A wiecie jak sie to robi, zeby nie była?A no tak, że przystawia sie nóz do szyi . I nie mam ani siniaka, więc wg was nie ma też gwałtu. Pożyjecie, zobaczycie.

I jeszcze jedno - wynika z twoich wpisów jedno - wszystkie kobiety to kurwy, które oskarżają niewinnych męzczyzn o gwalty. Żebyś ty się kiedynie zdziwiła w biały dzień, na nieco bardziej odludnej ulicy...

Gość mówcie co chcecie
słyszałam o opcji z nozem - koleś laskę do oralnego sexu zmuszał - sterroryzował nozem a ona mu kawałek interesu ogdryzła:)

Gość psssyyyy
prawda stoi po obustronach... niejednokrotnie taka wymalowana lala z mini, które wygląda jak pasek sama sie o gwałt, trzeba pamiętac że takie dziewczyny prowokują facetów i wyglądem i zachowanie ale są też faceci, którzy gwałcą bo sa zwyłymi niedowartościowanymi śmieciami... Prawda jest taka że w naszej kulturze mężczyźni mogą wszystko, moga zdradzać żony, pić alkohol, przeklinać i to jest narmalne "bo takak jest natura mężczyzny", natomiast kobieta musi być czysta jak lilia, wrażliwa, porzadna, uczynna itp.itd z takim tokiem myślenia niewygramy, poniewaz tkwi on głęboko w naszej świadomości

Urban legend też wiele słyszłm - jesli mialabym odgryzienie interesu przypłacić przecięciem tętnicy szyjnej , to dizekuję , bo smierćnastepuje w 80% , jelsi pomoc nie nadejdzie w ciągu 15 minut.

Nawet prostytutka ma prawo powiedzieć NIE! Kobieta ma prawo chodzić po ulicy odziana w skąpie bikini, a i tak nikt nie ma prawa jej tknąć! Szukajcie winy w tych zboczeńcach, zwyrodnialcach, a nie w niewinnych kobietach. Wszystko jest dla ludzi. Ktoś kiedyś wymyślił mini, szorty, kuse topy, staniki z cekinami, żeby kobiety to nosiły. Mężczyźni mogą patrzeć, podziwiać, ale powinni się trzymać w stosownej odległości. Kobieta może rozpalić mężczyznę do czerwoności i wycofać się w ostatniej chwili, bo NIE, to naprawdę znaczy NIE! mówcie co chcecie---> Chodzisz odziana w habit? Mężczyzna to nie zwierzę, nic mu się nie stanie jak nie załaduje i nie spuści. Przecież to nie boli! A właśnie, że kobieta ma prawo prowokować, skoro mężczyźnie to nie przeszkadza, to może się nawet o niego ocierać- on też ma prawo ją dotykać, ale kobieta zawsze może powiedzieć DOŚĆ. Właśnie przez takich jak Ty, te biedne kobiety mają poczucie winy, że może spódniczka była za krótka, że może bluzka jej się na brzuchu podwinęła, że jakoś uśmiechnęła się do gwałciciela i to go sprowokowało. Pierwszą myślą ofiary jest to, czy ona aby była w porządku, czy nie sprowokowała, potem zaczyna siebie obwiniać za to co się stało. W efekcie czego ofiary gwałtów nie zgłaszają przestępstwa na policji, bo myślą, że skoro sprowokowały, to mężczyzna miał prawo zaciągnąć je w krzaki!! Boże, widzisz a nie grzmisz.:( AnettePearl---> Trafiłaś w samo sedno.👄 Właśnie przez tak durne farmazony gwałciciele dostają niskie wyroki, bo zawsze można zwalić winę na ofiarę, ba można znaleźć świadków, którzy potwierdzą, że poszkodowana miała krótką spódniczkę i tańczyła z gwałcicielem, a jak ktoś potwierdzi, że ofiara łasiła się do gwałciciela, to już w ogóle jest na straconej pozycji, bo sąd da wiarę oprawcy.:( Albo jesteśmy ludźmi, albo jesteśmy zwierzętami.

Gość psssyyyy
Katis pijany facet, który widzi wyzywająco ubraną laske myśli- kurwa i przechodzi do czynów... nawte ja jak widze taką dziewczyne na drodze myśle "o kolejna dziwka idzie" i tak ma kazdy... a więc nie myśl sobie że dziewczyna może latać z gołym dupskiem i z cycami na wierzchu po miescie, bo to zawsze wzbudzi śmiech, litość, a u pijanych czy napalonych facetówe odruch wyruchania takiej wywłoki...

psssyyyy-----> Czyli jesteśmy zwierzętami? Zawsze mi się wydawało, że pies i kot to jedno, a człowiek to drugie.:( Mężczyźni zachowują się jak koguty wskakujące na każdą wolną kokoszkę. :( Skoro jesteśmy zwierzętami, to dlaczego gwałt jest przestępstwem?