Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukrzyk29

Starsze i stare kobiety za winną gwałtu uznają dziewczynę

Polecane posty

no tak, it\'s a man\'s world... starszostara - na brak kondycji nie narzekam, po nocach tez nie musze chodzic - stac mnie na taxowki, no ale widze ze wiesz lepiej ;)

Gość o ludzie
dzizaz, powinno, jasne, że powinno, ale skąd masz pewność, że ta osoba do której to mówisz jest normalna??? Może jej nie zależy, że pójdzie do więzienia, może ma jakieś zboczenie. A jak piszecie dlaczego kobieta powinna się bać to mnie po prostu rozwala. Takie są teraz realia i faceci też są narażenie na napady i kradzieże, ale są silniejsi i tego nie zmienimy! Więc trzeba się chyba pogodzić z tym, że kobiety są bardziej narażone na napady.

\"jeszcze jedno-ktos tam napisal ze teraz juz nic nie jest normalne-nie przeszkadza wam to? bo mnie np przeszkadza, ze moja wolnosc jest ograniczana przez jakichs zbokow, ze wzgledu na ktorych musze uwazac i boje sie wychodzic z psem po 22 na spacer, bo a nuz jakis wyleci i mi zrobi krzywde.\" właśnie o to mi chodzi !!!! Dlaczego my kobiety musimy sie na to godzic? Dlaczego policja uczy nas (pseudo)samoobrony zamiast np zwiekszyc ilosc patroli itp

\"Dlaczego to my mamy się starać, pilnować, uważać? \" Bo to o nasze bezpieczeństwo chodzi. Proste. Ja na imprezy nie chodziłam \"na chyt\", tylko potańczyć, i wybaczcie, ale nawet pijany dostrzeże różnicę. Z pracy wracałam o przeróżnych porach, ale jak mnie nie było stac na taksówkę, to chodziłam po ulicy, i to po oświetlonej stronie, a nie na skos przez park. Strzeżonego pan Bóg strzeże. Lekkomyślny traci, i to boleśnie. Nie prowokuje się losu - jak ktoś całe życie biega po ulicy na czerwonym świetle, ma znacznie większe szanse na to, że go samochód potrąci...

Gość starszostara
czy nam sie to podoba czy nie jest nienormalnie i trzeba sie czasami dostosowac.Ciesz sie,ze nie mieszkasz w RPA;),nie wyszlabys z psem nawet o 15:-o

Gość o ludzie
A myślicie, że jak facet wyjdzie z psem na spacer to go nie napadną?

Gość Ogórki w słoiku
Poza tym, kogoś może podniecać golf ... :-0 To że sytuacja nie jest normalna a my mamy prawo ubierać co chcemy wszystkie wiemy, jednak takie udawadnianie i ubieranie mini "na znak protestu" nie jest najlepszą sprawą ... choć czasem, jak niejednokrotnie się przekonałam, wystarczy mina pod tytułem "odezwij się do mnie a jebnę" i facet się nie doczepi ... ... z drugiej strony można tez trafić na takiego, który uzna to za wyzwanie ... Boszzzzz całe życie z wariatami :P

Gość o ludzie
o rany - 100 % racji.

mamy porownywac Polske z Afryką? No sorry ale chyba chodzi o to zeby isc do przodu a nie do tyłu..

Gość Nineq
Wielbiciel-nie chce sie klocic:) Jezeli chodzi o prawa, to mialam na mysli to, ze moge ubrac mini i nikt mnie nie dotknie i to jest moje prawo. A niektorzy uwazaja ze to zboczki maja prawo wziac moje skape ubranie za zaproszenie do sexu. Jezeli lala sie mizia do goscia i on nie ma nic przeciwko, jest ok. Ale jezeli gosciu nagle wklada jej reke w majtki i ona mowi stop! to powninen ja wyjac i przeprosic. A nie ze on nagle mowi nie badz taka cnotka i ciagnie lale do auta na numerek. Rozumiem i pozostawiam bez dyskusji laleczki, ktore wyrazily zgode na sex, ale potem w obawie o reputacje oskarzyly kogos o gwalt, zeby nie bylo ze sie puscily. To juz nie jest gwalt.

Gość mówcie co chcecie
nineq, a mnie właśnie takie gwałty nie dziwią zupełnie.. żeby nie powiedzieć, aż się prosi o sex.. a jak się trochę wypije to inaczej się rzeczywistość ocenia.. o rany - dokładnie..

Gość Ogórki w słoiku
A ja nawet jak mam dekolt i krótką spódnicę to nikt nie napastuje ... Jestem chyba brzyyyydkaaa 😭

Gość mówcie co chcecie
to powinnaś się cieszyć mimo wszystko.. mnie zaczepiają jak jestem w jeansach i t-shircie dlatego straszie mnie wkurzają te teksty że mogę chodzić goła i nikt nie ma prawa mnie tknąć. fajnie fajnie, tylko mało kto to moje prawo respektuje. zresztą nieważne ilu normalnych facetów respektuje, ważniejsze że jakaś jedna nienormalna jednostka nie będzie i mam kiepsko.. a laski się jeszcze bardziej rozbierają..

Nineq ---> no zgoda :) a teraz Ty spróbuj zrozumieć, że skąpy ubiór i śmiałe zachowania dziewczyny wobec faceta (np.) wzmagają zagrożenie nieszczęściem i jeśli po takiej sytuacji do tego nieszczęścia dochodzi, to nikogo normalnego to nie zdziwi. Nie żyjemy w świecie idealnym i takie prowokowanie jest delikatnie mówiąc kompletną bezmyślnością. A to co teraz tu piszę NIE JEST usprawiedliwianiem, czy tłumaczeniem gwałciciela. Rozumisz w końcu? :p:)

I jeśli ktoś w takim wypadku mówi \"sama jest sobie winna\", to właśnie takie znaczenie (raczej) ma na myśli (choć z drugiej strony zgadzam się, że to określenie jest mocno niefortunne, ja akurat go nie użyłem).

Gość Ogórki w słoiku
No to ja analogią ... to jest tak, że jedni jeżdżą samochodem 200 na godzinę i nikogo nie dziwi, jak wpadają na latarnię, ale inni jeżdżą powiedzmy 60 żeby się nie zabić a i tak może na nich wpaść ten od 200 i roznieść w drobny mak ...

Gość Ogórki w słoiku
Niemniej jednak ten od 60 ma mniejsze szanse na to, żeby wpaść na latarnię :P

Gość wattcher
Pewnie ze kazdy,nie tylko kobieta ma prawo sie ubierac jak chce.Oczywiscie w pewnych granicach.To chyba zrozumiale.Chcialbym wam dziewczyny jednak przypomniec,ze to nie wszyscy mezczyzni was atakuja.To przestepcy.Mowie oczywiscie o takich patologiach jak np.gwalt,ktory wg,mnie jest jednym z najbardziej traumatycznych przestepstw.Dotyczy nie tylko sfery fizycznej.A wiec zaatakowania cudzego ciala.Dotyczy rowniez ataku na psychike ofiary,co z kolei jest chyba rownie bolesne jak np.ciezkie okaleczenie fizyczne.

Gość Ogórki w słoiku
Nie no każdy chodzi jak lubi, ale pomyślcie logicznie ... gostek wychodzący w bawarskich szortach z lateksu tez ryzykuje życie ...

Gość Nineq
rozumiem twoj punkt widzenia, mnie po prostu wkurza to, jak teraz wyglada swiat, w ktorym musimy zyc. Tylko zawsze mi sie wydawalo ze mezczyzna tez czlowiek, teraz juz wiem ,ze musze sobie wziac poprawke- nie kazdy mezczyzna to czlowiek. i niektorzy maja za malo krwi w ustroju, bo jak im doplywa do spodni, to na glowe nie starcza. mowcie co chcecie-a jak mam radio w samochodzie to dlatego mi ukradli, ze mam? a z domu mojej ciotce torebke i komorki ukradli pod jej obecnosc dlatego ze miala drzwi otwarte? mozna kazdego tlumaczyc. tak dla scislosci- na dyskoteki nie chodze, nigdy w zyciu sie nie upilam, mam 19 lat i jestem dziewica z wyboru.

Gość Nineq
a swoja droga, czasami mi wstyd za niektore przedstawicielki mojego gatunku...

Gość wattcher
Nineq-chyba troche dramatyzujesz.Poza tym przypisujesz tylko mezczyznom to,ze sa przestapcami,a to rowniez nieprawda.Ogladalem chyba ze dwa lata temu w TVP reportaz o :matkach za kratami.Na 9 uczestniczacych w nim kobiet,7em siedzialo za...morderstwo.Slyszalas gdzies w mediach jakies tego typu wiadomosci?Bo ja jakos nigdy nie slyszalem w zadnym programie typu np.997 o kobietach mordercach.A jak sie to ma do rzeczywistosci?

Gość hgmh
też mam 19 lat i w liceum miałam taką pannę w klasie, że każdy chłopak w szkole (a szkoła duża, ponad 2 tys uczniów, licea, technika i zawodówki) słyszał o niej. Np. koleżanka opowiadała mi, jak stała z nią na korytarzu, podszedł do niej kolega i pyta się "co słychać w wielkim świecie?", ona odpowiada "biznesu?" a ta towarzyska panna "seksu". A wtedy kompletnie obcy chłopak do niej mówi, że już dużo o niej słyszał i że jej tylko seks w głowie, a na koniec dodał, że 2-metrowym kijem by jej nie tknął. Za to o imprezach z jej udziałem chodziły po całej szkole (!) legendy. Więc zakładając, że w tej szkole ponad połowa to faceci to czy w tysiącu samców nie znajdzie jeden, który nie jest do końca normalny? I o takiej pannie też każdy by powiedział, że się sama o to prosiła. (Chodzi oczywiście o ogólne zachowanie, a nie sprowokowanie konkretnego przypadku)

Gość Nineq
ok, ale my tu mowimy o gwaltach a nie o morderstwach.

Gość no cóż...
faktem jest, że mężczyźni są wzrokowcami. Dziewczyny zaś niby ubrane ale...krótka spódniczka, goły brzuszek, duże piersi prawie na wierzchu...tym zwracają uwagę mężczyzn i po to robią aby zwrócić na siebie uwagę. Jest to odczytywane przez mężczyzn jako zachęta.

Gość no cóż...
niektórzy pobudliwi nie panują nad sobą i jeśli nie tę to inną zupełnie dziewczynę sobie upatrzą.

Gość no cóż...
niektórzy pobudliwi nie panują nad sobą i jeśli nie tę to inną zupełnie dziewczynę sobie upatrzą.

wielbiciel 70B----> No i co się rzucasz? Ciebie się ktoś czepia? To \"mówcie co chcecie\" dorobiła jakąś chorą ideologię i o tym jest ten temat. A kretynki i puste łby są w tym momencie nie na miejscu, bo zawsze mi się wydawało, że obelgami rzucają osoby, którym brak argumentów. o ludzie---> Kiedy trafimy na tego nienormalnego, jak go delikatnie nazwałaś, to zapewniam Cię, że będzie mu wszystko jedno czy laska ma krótkie szorty czy obcisłe jeansy. I nie mówimy tutaj o zboczeńcach, którym naprawdę zależy tylko na tym, żeby się spuścić, ale o na pozór normalnych facetach, którzy gwałt usprawiedliwiają tym, że laska ich sprowokowała.