Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukrzyk29

Starsze i stare kobiety za winną gwałtu uznają dziewczynę

Polecane posty

Gość mówcie co chcecie
nie wiedzą? hehe. wiedzą wiedzą, doskonale.. wystarczy posłuchać co mówią (choćby poprawiając tapetę w klubowej toalecie) chyba wy w jakimś innym świecie zyjecie..

Wrócę do głównego wątku zawartego w pytaniu, tzn. do kobiet, przypisujących odpowiedzialność za gwałt ofiarom. Tak, to prawda, wiele kobiet tak ma. Przede wszystkim są to matki, żony i kochanki gwałcicieli.

Gość jak chce mi sie
podotykac meskich jaj na dyskotece a chlopak na to pozwala to sobie dotykam do woli ale to nie znaczy ze zgadzam sie zeby mnie przelecial.bzdury gadacie. moge robic co chce ale jesli w odpowiednim momencie powiem "nie" to koles niech zabiera lapy i spierdala.

Ja się odnoszę tylko do tych sytuacji, w których prowokacja była. W ŻADNYM też przypadku nie przypisuję winy kobiecie. Mówię tylko, że nie dziwi mnie, że takie zdarzenia mają miejsce.

gwałciciel to zwierzę a zgwałcona kobieta nigdy nie jest nawet w 1% winna co najwyżej można stwierdzić, że miała pecha, była głupia, albo naiwna

Gość mówcie co chcecie
jasne, nie jestem ani matką, ani żoną, ani córką ani nikim gwałciciela, mam tylko 20lat a też tak uważam. ponieważ obracam się w towarzystwie młodych i niestety obserwuję różne ciekawostki..

Gość mówcie co chcecie
wniosek, ze zwierzętami są również osoby zdradzające swoją partnerkę/partnera? bo nie umieją utrzymać na wodzy popędu? (odpuśćcie sobie obwinianie tej zdradzanej strony, hipotetycznie tylko zakładam) właśnie o to chodzi, że nie dziwi czasami, że do gwałtu doszło..

Gość pulcino
mowcie co chcecie To niech lepiej ofiary gwaltow nie zglaszaja tego na policje, bo jesli trafia na policjanta, ktory mysli tak jak ty, to zrobi z niej, za przeproszeniem, k.... Moze do bicia tez sprowokowaly? np makijazem?

Gość nie no do bicia prowokuje
za słona zupa :O

Gość mówcie co chcecie
no chyba nie bardzo ktoś czyta co piszę.

Gość nie rozumiem nikogo
kto "usprawiedliwia" gwałt albo sie nie dziwi, ze do gwaltu doszlo. gwalcicielami są chorzy psychicznie ludzie, ktorzy powinni sie leczyc w zamknietym osrodku.

Gość pulcino
wielbiciel Czytam, to co piszecie. Ile juz razy ktos tu napisal "same sobie sa winne"? Przeciez to absurd. Dziewczyna w ostatniej chwili moze powiedziec "NIE"

Gość według prawa
ja się zdodzić muszę z tym prowokowaniem. co do policji - owo prowokowanie jako takie może być brane jako okoliczność łagodząca lub/i przedstawione w takim świetle, że w sumie wyjdzie ostatecznie właśnie na to, że ofiara jest sama sobie winna a oprawca dostanie minimalny wyrok w zawiasach wg prawa to gwałt, ale co z tego? są różne prawdy, ofiary. oprawcy. śwaidków.. dużo by wyliczać

Stwierdzenie \"sama jest sobie winna\", którego ktoś tu używa, rozumiem nie jako przypisywanie winy, a właśnie jako ten brak zdziwienia - chyba o to chodzi. Nikt przy zdrowych zmysłach nie usprawiedliwia gwałciciela, ani nie obarcza winą kobiety...

Gość mówcie co chcecie
ok, przecież napisałam, że trochę źle ujęłam o co mi chodzi i poprawiłam. raz jeszcze --> czasami nie ma się co dziwić (i ja się nie dziwię) że do gwałtu doszło z powodu postawy przyszłej ofiary

Gość mówcie co chcecie
wielbiciel, po raz 3 przyznaję absolutną rację :)

Gość pulcino
I zgwalcona dziewczyna musi udowodnic, ze nie prowokowala :O

Gość mówcie co chcecie
u nas jest domniemanie niewinnosci z tego co mi wiadomo, więc to winę trzeba temu oprawcy udowadniać. więc jak wnosisz oskarżenie, to chyba musisz udowodnić (obdukcja, świadkowie itp) ale jak świadkowie (a pewnie taki ktoś znajdzie dość łatwo świadków którzy zeznają że laska się "przystawiała" czy "była wypita" na dyskotece czy coś i że pewnie "się zgodziła" a teraz ściemnia - serio serio - znam taki przypadek) i po wyroku, bo sorry, co to jest dwa lata w zawiasach na pięc czy coś takiego za gwałt.. za maltretowanie zwierząt są większe wyroki

osoby, które zdradzają partnera/ partnerkę, nie robią krzywdy kochance/kochankowi, to nie jest gwałt, tylko dobrowolne współżycie. nie muszą się hamować, bo druga strona zgadza sie na seks. to jest dwoje dorosłych ludzi, którzy sami odpowiadają za swoje czyny. że taka osoba czyni krzywdę psychiczną partnerce, to inna sprawa. ale to nie jest gwałt i nie ma z gwałtem nic wspólnego. natomiast gwałciciel nie panuje nad swoim popędem, nie pyta gwałconej dziewczyny, czy tego chce. To jednak kolosalna różnica...

Gość mówcie co chcecie
*jak śwaidkowie zeznają że laska "mogła prowokować" to może to być brane za okol łagodzącą. ale to też od prokuratora zależy

Gość trochę nie na temat
Mój facet mi opowiadał, jaką akcję miał jego kolega. Na dyskotece poznał pannę, miała chyba z 15 lat i była bardzo towarzyska. Poszli na numerek i to nawet nie do toalety czy do samochodu, tylko po prostu pod salę (o czymś to już świadczy, prawda?). No i w trakcie ona zobaczyła, że idzie jej brat i ją widzi. Więc żeby nie wyszło jaka jest porządna, to zaczęła krzyczeć, że ten chłopak ją gwałci. Widać więc, że nie wszystkie te panienki są takie porządne. Moja koleżanka kiedyś poszła na dysce do samochodu z jakimś dopiero co poznanym chłopakiem i on zaczął się do niej dobierać, ale ktoś przyszedł do samochodu. W tych historiach z gwałtami na dyskotekach to już nawet nie chodzi o to, że one prowokują facetów, tylko że są tak głupie i naiwne, że wierzą, że to będzie ich wielka miłość i idą z nim do samochodu "porozmawiać". A nigdy nie ma pewności, że nie trafią na jakiegoś świra. Jeden na "nie" najwyżej się wkurzy, że czas marnował, a drugi nic sobie z tego nie zrobi i dokończy, co zaczął.

Gość mówcie co chcecie
chodziło mi o analogię, nie zatrzymuje popędu tylko zdradza partnera/kę - to też jest zezwierzęcenie, bo sumieni itp (moralność?) nakazuje najpierw odejść od partnera a potem zaczynać nowe związki, także seksualne

Gość mówcie co chcecie
trochę nie na temat - gupie i naiwne? ja słyszałam jawne - z tym i tym idę się bzykać bo ma coś tam, albo bzyknełam się z ochroniarzem, żeby mnie wpuścił (a wjazd 20zł) a potem jak rodzice się dowiedzą czy zauważą siniaki lub mailinki to gwałt:O

Gość trochę nie na temat
Poza tym gdyby za gwałt skazywano na więcej niż 12 lat (góra) i w trakcie procesu nie robiono by ze zgwałconej kobiety szmaty to faceci inaczej by na to patrzyli i po prostu baliby się. A tak to dostanie 2 lata w zawieszeniu na 3, o ile mu w ogóle udowodnią. A panna ma traumę na całe życie i znikąd pomocy. Jakby za gwałt groziło dożywocie to niejeden może by się zastanowił.

Gość mówcie co chcecie
ja bym za gwałt pozbawiała narzędzia "zbrodni" ;) to by podziałało na wyobraźnię samców..

nie, to nie jest zwierzęcość, to po prostu niemoralność, to dwie zupełnie inne sprawy. Zwierzęcość jest wtedy, kiedy w danym momencie nie możesz nad sobą zapanować, bo wątpię że jakiś gwałciciel z góry planuje gwałt

Gość trochę nie na temat
mówcie co chcecie - takie przypadki pomijam jako zwykłe kurewstwo; chodzę czasem na dyskoteki i widzę, co się dzieje.

Gość trochę nie na temat
Co do kary zgadzam się w 100 % :)