Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Biłgoraja.

Czy to przypadek że człowiek zaistniał??

Polecane posty

i do tego ANdrzej okazał sie rasistą:] cudownie...a tak powaznie jesli to miałeś na mysli, to po jakiego grzyba wcisnąłes tutaj gadki o ewolucji??

Gość ukulele
Andrzej mam nadzieję że nie popełnisz samobójstwa,bo szkoda byloby takiego wartościowego człowieka.A jeśli ktoś targa się na swoje życie to tylko Bóg zna jego ostatnią myśl i tylko On oceni.

Andrzeju, absurdem jest to co tutaj głosisz...oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania.... i tego nie będę negowała... ale momentami wydaje mi się , że silisz sie na wypowiedzenie czegos bardzo mądrego lub oryginalnego, bez zaplecza jakim jest jakiekolwiek pojęcie lub wiedza o sprawie, którymi sie próbujesz posiłkować

Gość no cóż...
Andrzej z Biłgoraja. " po naszej śmierci żadna część "nas" nie funkcjonuje," hm..o tym to dowiesz się po.:)

Andrzeju, dostrzegam, a Ty zbaczasz z tematu, czyzbym trafiła w sedno??

Gość no cóż...
samobójstwo to wyładowanie na sobie agresji.

Gość ukulele
Mi chyba nie możesz powiedzieć że jestem wobec Ciebie nietolerancyjna?

Andrzeju, ja tutaj nie wpsomniałam jakiego ejstem wyznania, nie było ani ejdnego słowa o zbaiweniu, juz to raz napisałam, ale zignorowałeś... widzisz to, co chcesz widzieć... pisałam jedynie o ewolucji, miłości i innych tego typu rzeczach, napisałam róniez , że każdy ma rpawo do własnych pogłądów, a jedyne co atakuję, to brak Twojego przygotowania do dyskusji, i konsekwencji w głoszeniu opinii i stawianiu wyroków...najpierw mówiłes o ewolucji, kiedy powiedziałam, ze nie ma ona zastaosowania w twoich słowach, przerzuciłes się, na różnicę ras...

no nie... Andrzej napisał \"uważam że po naszej śmierci żadna część \"nas\" nie funkcjonuje\" a nie \" po naszej śmierci żadna część \"nas\" nie funkcjonuje,\" ale to jest prawda - jak jest po śmierci dowiemy się albo i nie jak ona nastąpi teraz tylko uważamy albo wierzymy...

ukulele, a wiec Twoim zdaniem jestem neitolerancyjna wobec Niego?? a Andrzeju do Ciebie, ani Cie lubie, ani Ciebie nie lubie, nie mogę neistety stwierdzic jak jest bo Ciebie nie znam...

dla mnie możesz wierzyc nawet w dwustukilogramowe pajaki, lub w to ze ziemia ma kształt kwadratu, twoja sprawa...jesli jeszcze raz przeczytasz uwaznie moje opinie, zauwazysz o co mi chodzi i nauczysz sie czytac ze zrozumieniem:]

Gość ukulele
Andrzej,jak się po śmierci spotkamy to sobie pogadamy co z nas zostało:):),ale tak na serio,to ja wierzę że nasza dusza nigdy nie umiera.

mucca.... nie trudno zauważyć, że Andrzej niestety nie rpzyjmuje do wiadomości krytyki...tylko uważa, że jestem nietolerancyjna na przykład...

Ja wierzę w rzeczy które przedstawia nauka, Ty w wytwory swojego umysłu i masz do tego prawo,powiedz tylko co da się udowodnić??? Nie wysuwasz żadnych argumentów oprócz atakowania mnie,powtarzasz w kółlo to samo.

Gość no cóż...
Temat: Czy to przypadek że człowiek zaistniał?? nie ma przypadków :)

Gość ukulele
Noelia, nie miałam tego na myśli,że jesteś nietolerancyjna.:)

Noelia - ale czemu krytykować, ja mogę tylko wyrażać swoje zdanie, mówić jak ja myślę, ja nie mam zamiaru krytykować kogoś, jego przekonań, mogę tylko polemizować.

Gość ukulele
ale kto Cię atakuje?

Andrzeju uważam, że miłośc nie jest wytworem mojego umysłu, czy mogę więc spytac czy kogos kochasz? bo pewnie ta osoba która by to teraz usłyszała, nie chciałaby wiedziec, że twoje uczucie do Niej jest wytworem twojego umysłu czy wyobraxni ( aaa ups, biorąc pod uwage Twoje poglady wobraźnia tez nei istnieje)....ale bardziej wydaje mi sie prawdopodobne, że nie kochasz nikogo, czy stad ten cynizm?... to przykre.... ah i Andrzeju wiara w miłośc, nadzieję i inne \"wytwory mojego umysłu, nie wyklucza wiary w nauke, dzieki nauce i \"nauce\" i wierze w Nia skończyłam studia a teraz moge pomagać innym:]

no i tak to kończą się Polaków nocne rozmowy... kłótnia murowana :(

Gość fekatka lisia prosta
Najbardziej tolerancyjni sa ateisci.Od nich az ta tolerancja sie swieci.Obnosza sie z nia.Wystarczy jednak tylko poczekac,podyskutowac.Wtedy ci powiedza kim jestes.....

Andrzeju gdybyś czytał uwaznie co piszę, wiedizałbys o czym mówię:] i co juz zostało powiedziane, nie zamierzam tutaj wpisywac regułek, bo mysle, że każdy (nawet ten kto nie ma o tym zie,onego pojecia, może je miec , wystarczy zajrzec do ksiązki)...i nie wiem co probujesz udowodnić/? przecież nie to było istota tej rozmowy, ale jesli tak bardzo chcesz tego...to napisz:]

jesli uwazacie wymiane zdań i pogladów, z akłótnie, to po co rozmawiać?? przecież zawsze znajdzie sie ktos , kto nie zgodzi sie z czyms?? a ja ani nikogo nie wyzywam, ani nie obrażam///

Noelio a czym jest miłosć jak nie wytworem mózgu??????? Wszystkie emocje takie jak gniew ,radość,nienawisć mają swój początek w mózgu, nasze ciało jedynie je wyraza. Jest wiele środków chemicznych które zmieniaja wydzielanie neuroprzekaźników i z osoby spokojnej mogą zrobić wesołka i na odwrót.