Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Biłgoraja.

Czy to przypadek że człowiek zaistniał??

Polecane posty

Andrzeju, nie tylko ja zboczyłam z tematu, trolle chyba nie mają z tym nic wspólnego, nastepnym razme nie obrażaj nikogo... rób tylko to, przez co sam chcesz przejśc i czeo sam chcesz doznawac w swoim zyciu, życze juz naprawde dobrej nocy...przykro, że uzywasz takich słów...dobranoc

myślę,że Andrzej ma rację, chociaż wolałabym żeby jej nie miał. chciałaby żeby jakiś Bóg, wybaczył mi moją dwulicowość. chociaż usprawiedliwianie popędu biologią jest bardzo wygodne. trochę odbiegłam od tematu. mimo wszystko gdyby Andrzej się mylił to jest i tak na wygranej pozycji, ma zasady których ja nie mam. Pozdrawiam Cię Andrzeju bardzo serdecznie

Gość no cóż...
ot odwieczny dylemat...POROZUMIENIE. Życzę odkryć w świecie i w sobie. Dobranoc.

Gość ukulele
no to ja jeszczę na chwilkę,Noelia nie chcę bronić Andrzeja,ale rozumiem go,kiedyś trochę go przypominałam,może to przez to że trudno rozmawia się o takich rzeczach tu a nie w realu,skończmy na tym że każdy z nas ma rację,ok?Noelia,dobrze mi się z Tobą rozmawiało i z Andrzejem również:).

Gość dla niektorych jest
teraz piszesz tak,:" Andrzej z Biłgoraja. Noelio nikomu nie narzucam swoich przekonań,nie twioerdzę że ludzie wierzący są gorsi od niewierzących. a niedawno czytalem,ze"gleboko wierzace kobiety sa najgorsze"-to pisala osoba piszaca pod czarnym nikiem :Andrzej z Bilgoraja.To nie byles ty?

Gość Gulcia Pulcia Awanturcia
Noelia: no widzę, widzę. Walka z wiatrakami, masz rację. Szkoda nerwów. Andrzej, a Ty nie znasz określenia: ewoluowanie tematu? Moim zdaniem masz zadatki na sadystycznego inkwizytora a nie pseudo-naukowca. Z teogo co wiem, naukowcy to umysły otwarte na wszelkie nowe teorie, w tym aksjomaty. Wiesz, co to jest aksjomat? pozdrawiam i dobrej nocy życzę

ukulele, przeczytaj to co pisałam, bo nie napisałam, że Andrzej nie ma racji, nie rzucam się na Jego poglądy, ale na sposób ich wyrażania...napisałam gdzies że zarówno On może miec rację jak i ja...natomaist on takiego rozwiązania w ogole nie rpzyjmuje do waidomości, więc ukulele jesli i Ty uznajesz narzucanie komus swoich przekonan to w proządku..pozdrawiam

Gość ukulele
oj,Andrzej ja jestem wierząca no ale chyba nie najgorsza:(?

Gość ukulele
ale się porobiło😭

Gość ukulele
:)miło mi się rozmawiało.

Gość widze kolejna zmiana
frontu, Andrzej doprawdy zabawnie manerwujesz, tylko dosc nieudolnie, czyz nie miales mowic o istnieniu clzowieka? teraz dowiadujemy sie, ze niewazne w co czlowiek wierzy, a od godizny forsujesz mysl Noelii, o wierze w dusze....skoro niewazne to co tak na nia naskoczyles? hej Nolei powiedz co czynisz, a Andrzej powie Ci kim jestes??:P:P

Gość ukulele
Andrzej pod Twoim ostatnim zdaniem podpisuję się:)

Gość widze kolejna zmiana
ooo ugodziło go..dobranoc dobranoc

Gość wattcher
andrzej,poniekad zgoda-nie w co wierzy,ale jaki jest.Tyle tylko,ze obie te rzeczy sa od siebie zalezne.Ja np.nie mam zaufania do ludzi niewierzacych.Wiara w Boga,stosowanie sie do Jego 10 przykazan stanowia kregoslup moralny.Ja pewnych rzeczy nie zrobie,bo postepuje zgodnie z tymi przykazaniami,czyli z tym jak tego oczekuje ode mnie Bog.A co powstrzymuje ateiste?Zastrzegam sie od razu,ze nie mowwie tu o wszystkich.A wiexc co powstrzynuje ateiste?Co jest dla niego jakas wykladnia jego postepowania?

Gość no cóż...
"Czy to przypadek że człowiek zaistniał??" Każdy uczestnik tej dyskusji zaistniał.:) Nie ma przypadków ....po coś ta chwila była...:)

watcherr:czyli robisz dobrze bo ktoś Cię zmusza,nie dlatego że chcesz być dobra.Ja kiedyś pomogłem napastowanej przez faceta dziewczynie dlatego że zrobiło mi się jej żal,byłoby mi wstyd przed samym sobą gdybym nie zareagował. O Bogu wtedy zupełnie nie myślałem.

Gość ciekawskaaaaaa
jak pomogłeś??

Gość pastuje to się buty

Gość jak się wyrwała to już jej nie
gonił ;)

Gość no wlasnie tu masz
Andrzej racje. Nie wazne czy sie wierzy czy nie, trzeba zawsze byc dobrym czlowiekiem, najgorsi sa ludzie , ktorzy twiwrdza ze skoro sa nie wierzacy to moga robic co im sie podoba, krzywdzic innych itd. Co szkodzi byc dobrym? Jezeli Bog istnieje to nam to wynagrodzi, jezeli nie to trudno.

Gość aha powiedziałeś...
i na pewno Ciebie posłuchał???heh

Gość jak srasz to pewnie tez o tym
nie myslisz....wierzący w boga nie mysla o Bogu cały czas chłopie!!...nie wierzyw Niego twoja sprawa, ale daj oddychac tym ktorzy w Niego wierza, zachowujesz sie jakby Ci co w Niego wierza byli zli.....