Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mama

Moja corka tydzien temu skonczyla 3 miesiace i nie siega po zabawki

Polecane posty

Gość zatroskana mama

Martwie sie bo ona nie wyciaga raczek jeszcze, a wszedzie jest napisane ze juz powinna i wszytkie mamy sie chwala ze ich dzieciaczki juz wyciagaja lapki:( do kiedy czekac? kiedydo lekarza??

moja tez w sumie pozno zaczela, nie kazde dziecko jest \"podrecznikowe\", poczekaj za pare tygodni zacznie :)

Gość zatroskana mama
dzieki:)

Mój synek też troszkę póżniej zaczął, nic się nie martw, każde dziecko jest inne. Za godzine być może przypadkiem wyciągnie rączki i nagle załapie, że w ten sposób można dostać tę zabawkę, dzieci czasem robią wielkie kroki nagle, z minuty na minutę.

Gość bebe_30
corka mojej kolezanki ma juz 4 m-ce i tez nie siega jeszcze po zabawki.

a probowalas klasc ja na macie edukacyjnej? my taka dostalismy jak mala miala 3 miesiace i nic jej tak nie zainteresowalo jak zabawki na niej.

Gość trutka na zaby
moja corka zaczela siegac po zabawki tez dosyc pozno, ale nagle. miala wtedy 4 miesiace gdy nagle zauwazylam, ze mala trzyma w raczce grzechotke i sobie nia macha :) takze nie martw sie, na wszystko przyjdzie czas chociaz czasem mozesz troszke dluzej czekac :)

Mój syn też póżno wszystko robił - 6 miesięcy miał jak brał zabawki do ręki , nigdy nie przekładał z rączki do rączki ,siadał dopiero jak już umiał chodzić , nigdy nie raczkował , na pierwszy świadomy uśmiech czekaliśmu 5 miesięcy a tak to śmiał się ale do radia na przykład , póżno wodził za nami wzrokiem , mówił dopiero jak miał 3 lata - Teraz uczy się świetnie , w 4 klasie miał średnią 5,3 - żadnej czwórki , bierze udział w konkursach międzzyszkolnych ( recytatorskim i matematycznym ) i zdobywa nagrody - a lekarz jak w łaśnie był niemowlaczkiem mówił że wszystko ma opóżnione i pewnie matołkiem będzie ( słowa pediatry) , dopiero neurolog powiedział żeby wyrzucić wszystkie książki nt. rozwoju niemowlęcia bo każde dziecko inaczej się rozwija a on odruchy ma O.K. Pozdrawiam .

Moja córka wyciągała także pozniej rączki i absolutnie nie jest to czyms niepokojącym!!Nie ma dziecka podręcznikowego.Jezeli Twoja mała nie robi tego, to z całą pewnościa w innej kwestii wyprzedza inne dzieci,tylko moze tego nie widzisz,bo jest np.mniej \"spektakularne\" niz takie wyciaganie rączek po zabawki czy z prosbą wzięcia na rączki.Nie martw sie, moim zdaniem nie ma czym. Pozdrawiam:)