Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miniminka

40 Polek nie stosuje ZADNEJ antykoncepcji a Wy stosujecie?

Polecane posty

\"Niemal 40 proc. Polek w wieku 15-49 lat nie stosuje żadnej metody antykoncepcji. To najgorszy wskaźnik spośród piętnastu krajów europejskich - wynika z badań wykonanych na zlecenie UE.\" Czy stosujecie antykoncepcje a jesli tak to jaka forme i dlaczego? Nie chce mi sie wierzyc, ze 4 na 10 kobiet nie stosuje totalnie nic :-O

Nie stosują, a potem wpadają. Stąd moda na macierzyństwo.:) Brałam tabletki anty. W tej chwili nie stosuję antykoncepcji, bo nie mam partnera.;)

Gość upppppppppppppppp
nie lubie jak ktos placze w tv ze ma 10 dzieci i nie ma pracy, jak go nie stac na antykoncepcje albo nie chce stosowac to ok ale zeby sobie wziac na wstrzymanie to nie pomysli :-O wkurzaja mnie tez 16 latki, ktore placza na forum "ratujcie jestem w ciazy" ae rypia sie bez gumki nawet... ja biore tabeltki anty od 5 lat z przerwami, raz w zyciu zrobilam to bez zabezpieczenia bo sie upilam i nas ponioslo - nigdy wiecej po tym co przezylam robiac test ciazowy

Gość nie stosuję bo nie
współżyję :p

Gość uppppppppppppppppp

Gość Mam 38 lat
Jestem męzatka od 17 lat mam córke 16 letnia Nie stosuje antykoncepcji Współzyje regularnie stosunek przerywany . Od miesiaca prosiłam męża ,żeby kupił prezerwatywy ,ale tylko dlatego ,że po stosunkach mam parcie na mocza czesto wdaje mis ie infekcja . Pozdrawiam

Gość a nie boisz sie ze wpadniesz
masz satysfakcje z takiego wspolzycia? pytam z czystej ciekawosci, to nie jest zlosliwosc :-)

Biore tabletki. W tych 40% pewnie sporo jest tez singli, nie zabezpieczaja sie, bo nie musza ;)

pomysl ile jest singli zabezpieczajacych sie - oni tez maja zycie seksualne... przeraza mnie troche, ze kobiety tak bardzo nie uwazaja, jak juz nie chca tabletek czy prezerwatyw to moglyby chociaz \"kalendarzyk\" stosowac

Gość upppppppppppppppp

Gość mam mirene

Gość tableteczek nie biore 5m juz
ja od pól roku nie stosuje juz zadnej antykoncepcij a brałam tabletki no ale juz nie chciałam sie truć. stosunek przerywany i nic... narazie zadnej wpadki nie ma. a gumek jakos nie lubie... mojemu na dodatkowym zabezpieczeniu chyba tez nie zalezy.

Gość tableteczek nie biore 5m juz
a zreszta jak ktos sie nie zabezpeicza to jego sprawa... co kogo to obchodzi,.

Gość Gośka xD
ja nie stosuje... nie mam partnera...

Gość upppppppppppppppp
ja uzywam tabletek - mam stalego partnera ale to bardzo nie czas na dziecko, nie moge ryzykowac...

Gość mus jabłkowy
Mam założona spiralę wewnątrzmaciczną-Mirena, i naprawdę jestem zadowolona z tej metody antykoncepcji.Na początku nie było idealnie , bo dużo plamiłam, a potem jak organizm się przyzwyczaił, to jest ok.krwawienia miesiączkowe są skąpe, a poza tym na 5 lat mam "spokój".Wcześniej stosowaliśmy z mężem gumki, ale nie byłam zadowolona.

Gość Mam 38 lat
Tak mam satysfakcję ze zbliżenia nie bałam się ciązy . Mam jedną córke i zawsze myslałam ,że jeżeli pojawi się nstp. dziecko będzie dobrze. Nigdy z mężem nie planowaliśmy 2 dziecka to takie tchórzostwo Teraz stosuje prezerwatywy ,ale tylko dlatego ,że czesto łapie infekcje .

Gość ja tez jestem 12 lat po slubie
mam 7 letniego syna -PLANOWANEGO -a nie z wpadki i więcej nie planuje I NIGDY W ZYCIU -nie brałam tabletek . jestem zdrowa -znam swoje ciało i nie boje sie żadnej wpadki🖐️

Gość ja tez jestem 12 lat po slubie
nie planuje więcej dzieci bo mnie po prostu nie stać na większa rodzine

Gość jaasne tabsy i z głowy
a niby metody naturalne to ciemnota ....

Gość Agataaaaann
a ja 37 lat troje dzieci i kiedy urodziłam trzecie (10 lat temu)zaczęłam stosować tabletki, 5 mieś.temu odstawiłam i liczę na to zajde w ciąże narazie nic:/

Takie badania są do dupy za przeproszeniem, bo ja np. mam 22 lata i tez nie stiosuję żadnej, bo nie mam po co:O Jak badają ludzi od 15 roku życia, to się nie dziwię, że nie uzywają. Powinni pytac osób AKTYWNYCH SEKSUALNIE. Skąd wiesz, ze sie nie pytali np. samotnych kobiet, czy dziewic? Bez sensu...

ja nie stosuje tabletek od miesiąca. Po 6 latach skonczylam z nimi, majgorzej bo mi cycki zmalały ;)

Mysle, ze pytali kobiety w wieku 15 - 49 bo to wiek potencjalnie rozrodczy a czy ktos \"to\" robi czy nie, to juz jego sprawa. Nie wierze, ze az 40% kobiet w tym wieku to same dziewice i samotne abstynentki, pytanie o forme antykoncepcji zadalam z ciekawosci a nie zeby kogos obrazac. Ciekawi mnie czy tworcy badan uznali, ze metody naturalne i stosunek przerywany to antykoncepcja - wydaje mi sie, ze ich zdaniem nie.

Gość rogata dusza
Od roku mam Mirenę. Chciałam plastry, ale mam przeciwwskazania zdrowtne. Jestem bardzo zadowolona.

Gość koolaa
kalendarzyk małżenski ze wzgledy na wiarę przez 15 lat nie zawiódł :)

Gość upppppppppppppppp

Ja mieszcze sie w grupie badanych kobiet :) Tylko ze ja lykam tabletki ... juz od roku:P Deska-> mimo ze jestem w grupie wiekowej badanych jestem aktywna seksualnie, i jest mnostwo osob juz od 15 roku zycia ktore wspolzyja regularnie ... niestety nie maja pojecia o antykoncepcji, myla pochwe z macica itp :O To zatrwazajace ale prawdziwe

Gość mam 28 lat
wspolzyje od 4 :P ciagle z tym samym facetem. nie boimy sie wpadki. stosunek przerywany. przez pierwszy rok prezerwatywa.

spiralka przed ciaza (ostatnie opakowanie 6 miesiecy przed pierwszymi probami) -tabletki anty.od okolo 18 roku zycia. przedtem,od 16 byly prezerwatywy i jakies takie globulki pieniace sie:-D