Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ann_

Nie dosc ze mordowali to jeszcze oczekuja nagrody- NIEMCY

Polecane posty

wiecie co wam powiem? niemcy moze maja taki stosunek do polakow( czesto bywam w niemczech i w zyciu nie odczulam ze nienawidza polakow) ale popatrzcie na siebie, jaki wy macie np do cyganow, do ukraincow, itp!! wiekszosc ludzi sie z nich smieje!! taka prawda, ale wy tylko umiecie krytykowac innych! popatrzcie na swoje zachowanie i jacy wy jestescie, czy wy tak wszystkich kochacie a pozniej oceniajcie innych, nawet w takiej sprawie jak wojna!

nie pierdol ze wszyscy sa odpowiedzialni, a co ma do gadania osoba ktora ma np 25lat?! czy ona jest odpowiedzialna?! odpowiedz kazdy zna...

madchen chyba nie powinnas brac udziały w dyskusji jesli nie jesteś obiektywna jesli nie mylę Cię z kims to chyba masz faceta Niemca prawda? zapewne patrzysz przez jego pryzmat

Gość oczy sarnie inne
Jak to nie dotyczy mnie śmierć mojego dziadka z rąk oprawców z Wermachtu????? To jest smutne co Ty mówisz. To już dr Goebbels mówił, że naród bez pamięci przestaje być nardem. Gratuluję wzorców :p Polacy mordują w Iraku? Przykłady, przykłady, przykłady, przykłady... Poza tym jest jeszcze coś takiego jak skala... Ale jestem głupi dałem się wciągnąć w rozmowę z bezmyślną istotą :O

Gość warszawianka1977
ty fajna madchen - czytam i czytam i nadziwić się nie mogę, jak z takim brodzikiem intelektualnym jak ty można prowadzic polemikę. już lepiej idź podaj basen swojemu panu, bo będziesz musiała prześcieradło zmieniać

Gość a jakich makabrycznych zbrodni
madc hen - nie to,ze liczylam na majatek dziadkow, po prostu stwierdzam fakt. Wszyscy z rodziny poradzili sobie i bez tego.Pomijam wieksze dobra - ale zostalo mi w rodzinie tylko kilka starych fotografii, ktore babcia wynisola z powstania . Znajomi Anglicy, ktorych domow kiedys nie zniszczono, maja u siebie stare meble " z duszą przodkow" - ja naszych rodzinnych nigdy nie zobaczylam. Rodzina męza jest malutka - wiekszosc "dziadkowujkow", wspanialych , wyksztalconych ludzi, została wymordowana, nigdy ich nie poznal. Dziadkowi na starosc odnowil sie syndrom KC ( obozu koncentracyjnego) - po prostu zwariowal, mial psychoze , wykanczal psychicznie cala rodzine, Babcia nigdy nie zapomniala, jak makabrycznie mordowali na jej oczach brata, to w niej zawsze tkwilo. Rodzina przeciez nadal zyje z tym "garbem" .

tak mam faceta niemca ale nie patrze przez jego pryzmat... jego rodzina i tak uwaza ze niemcy wyrzadzili wielka szkode ale nie czuja sie za to winni! nie popadajmy w skrajnosc! to tak jakby powiedziec ze wszyscy sa winni za to co sie dzieje w iraku! a gowno prawda!!

no to przepraszam, zrozumialam ze liczysz tylko na spadek po dziatkach;) ale ja i tak uwazam ze niektorzy ludzie maja o wiele gorzej...

Gość observerwer
fajna madchen - ty jesteś faktycznie... no nazwijmy stan twojegu "umysłu" jako niezbyt rozgarnięty. przeczytaj siebie kretynko, napisałaś, że wszyscy polacy chleją i kradną - tak czy nie? więc napisałem, że kazdy niemiec odpowiedzialny jest za 2wś. łapiesz pusta istoto?

ale wy jestescie zawistni i wredni... kazdy moze tu wyrazic swoja opinie i tak tez robie wiec nie rozumiem o co wam chodzi, ja was nie wyzywam a wy mnie atakujecie - cos nie halo tu jest! wy macie takie zdanie, okiej ale ja tez mam prawo do mojego zdania!!

Gość observerwer
problem w tym, że to raczej nie jest twoje zdanie

observerwer - tak wbijaj mi, jednym uchem wchodzi a drugim wychodzi... czemu nie mozna tutaj porozmawiac jak ludzie?! od razu wyzywacie od jakichs pustakow zreszta to pokazuje wasz poziom, tylko nawyzywac i czujecie sie lepiej...

a niby czemu to nie jest moje zdanie? to niby czyje?! liczy sie spob wyrazani?! halo!! ja tu nikog nie wyzywam od pustakow i debili!!

Gość oczy sarnie inne
fajna czytalaś moje wypowiedzi? wyrażnie napisałem, że nie obciążam winą urodzonych po wojnie. Ale są opowiedzialni za manipulowanie pamięcią czego Twoje wypowiedzi są świadectwem.

Gość observerwer
widzisz czasami trzeba nazwać rzeczy po imieniu, może to być i owszem bolesne, ale czasem jakże potrzebne

Gość dany de witold
fajna madchen - sprawdź czy twój facet nie mapod pachą wytatuowanej grupy krwii:classic_cool:

Gość dany de witold
albo sprawdź u przyszłego dziadzia

tak jestem nerwowa...i co z tego?! ale przynajmniej nikogo nie wyzywam i jesli ktos ma inne zdanie niz moje to ok, szanuje to.... a moze ty sprawdz czy masz mozg bo wydaje mi sie ze nie bardzo...

zal ... :O Fajna chyba nie potrafi zrozumiec jednej rzeczy -> skoro dzisiejsze Niemcy sa takie wspaniale i sobie pija piwko i wogole a my kradniemy itp. to czemu dzisiejsi Niemcy przyjezdzaja do Polski i rzadaja NASZYCH ziem? W Moim miescie- Olsztynie, jeden Niemiec przypomnial sobie ze jeszcze przed II wojna swiatowa jego pra pra pra dziadek mial kamienice i zarzadal oddania :O Albo inny przyklad, trwaja rozmowy o zabytkach w Polsce ktore rzekomo naleza do Niemiec, Kolejny przyklad, w szkolach Niemieckich mieszkancy Nimiec przedtsawiani sa jako ofiary Polakow i minipulowania przez Hitlera ... przykre ... :O

Gość a co ma do tego
grupa krwi??

Gość oczy sarnie inne
a ja nie mam zamiru szanować głupoty wypowiadasz się głupio a ja nie jestem politycznie poprawny i nie będę kiwał ze zrozumieniem głową na forum trudno się rozmawia ale na żywo uciekłabyś bo NIE MASZ ARGUMENTÓW tak jak w ogóle Niemcy w tak przedstawionej kwestii i koniec

ze co ze ja niby odpowiedzialna za to jestem?! a przeczytaliscie to co napisalam wczesniej?! napisalam ze oni moga prosic o wszystkie zabytki ale i tak polska im tego nie odda- wiec co wy sie tak podniecacie! czytajcie moze wszystko a nie jeden post...

Gość observerwer
i tu się grubo mylisz obraziłaś nas wszystkich z samą sobą włącznie. nazwałaś nas złodziejami i pijakami, a na to zgody nie ma. czy teraz już załapałaś? czy dalej łopatologicznie tłumaczyć?

Gość nie czytalem calego topiku ...
ale zgadzam się z wypowiedzimi Ann_ :D Niemcy są bezczelni !!! Ich stosunek do Nas nigdy się nie zmieni ... Młodzi Niemcy nie znoszą nas ... niektórzy nawet myślą, że to oni są największymi ofiarami wojny :( Parodia ...