Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ann_

Nie dosc ze mordowali to jeszcze oczekuja nagrody- NIEMCY

Polecane posty

Gość ZAnglii
Wlasnie przez tych niemcow, to moji rodzice znalezli sie w Anglii w czasie wojnie i musieli sie meczyc w obcym kraju. Przepraszam za moj polski ale to nie jest moj pierwszy jezyk. To jest wina Niemcow ze polacy i polowe Europy to zostali w tyle i sa biedniejsze. Przed wojna to Niemcy wlasnie znalezli sie w situacji gdzie ich kraj upadal i ich wijscie to byla wojna. Teraz to kazdy uwaza ze niemiec to jest bardziej inteligentny i bogatszy a polak za to biedny i cofniety do tylu. Jako Anglik z polskiego pochodzenia to zwiedzilem Niemczech, poczulem ze to sa ludzie zimni, wcale nie sa inteligeny, brakuje im duzo i musze powiedzic ze nadal nie lubia obcokrajowcow (nie wygladam na typowego polaka - jak jest typowy wyglad wogole), nie lubialem ten kraj i tych ludzi. Nie mozna zapomniec co zrobili, bo efekty 50 lat temu jeszcze czuc do dziszejszego dnia.

Gość
ZAnglii-twoj jezyk polski nie jest zly.Dobrze ze napisales-takie swiadectwa sa nam baaardzo potrzebne.Serdecznie pozdrawiam.

Gość
Niemcy od najdawniejszych czasow(imperium rzymskie) znani byli pod nazwa:Wandali.Plemie Wandalow-(dzis okreslenie niszczycieli)kojarzone bylo od zawsze z ludzmi ktorzy napadali innych,grabiac,mordujac i niszczac przy okazji wszystko,na co napotkali.Tak przez wieki zyli zawsze z napadania i ograbiania innych.Sa sprawcami DWOCH WOJEN SWIATOWYCH-jedynych wojen swiatowych jak dotychczas,w tym drugiej-najstraszniejszej w historii swiata.Zyjac przz wieki z ograbiania innych,budowali przez wieki swoja potege gospodarcza.Mimo to w latach 20,ten \"inteligentny\"narod \"nadludzi\"sam siebie doprowadzil do nedzy.W takiej sytuacji, zawsze widzial jedno wyjscie-zabrac innym to,czego im samym brakowalo.A wiec wojna.Cieszmy sie,(paradoksalnie)ze oni maja teraz calkiem niezle,mimo ze gospodarka niemiecka nie jest w najlepszej kondycji.Dopoki oni maja dobrze-my mamy wzgledny spokoj z ich strony.

Gość ZAnglii
Dziekuje Yagon i Zgodze sie, Jest cos w tym co mowisz, czy podoba nam sie czy nie, czasamy natura czlowieka zalezy od rasi. Przenajmniej kultury. Dodam do historii mojej kiedy bylem w niemczech. Bylem zwiedzic kolege i jego zone ktora byla Niemka. W czasie rozmowie (delikatnej rozmowie dodam) pytanie wyszlo dlaczego Niemcy zachowywali sie wlasnie tak ze duzo wojni rozpoczeli i ze naprawde to ich narod to jest tylko bogaty bo ukradli swoje bogactwa z innych kraj. Odpowiedz byla taka "Niemcy lubia wygode, i wszystko zrobia zeby dobrze zyc, dlatego musieli zaczac wojne bo im bylo zle, niestety taka nature mamy" ?? Wtedy ja zmienilem temat. Wiem ze gadanie na Niemcow nic nam nie da ale doslownie na zawsze powinno byc tak ze trzeba uwazac na nich.

Żal człowieka ogarnia, że ziemia musi nosić takie \"coś\" jak ---fajna madchen--- :o Mózg masz kompletnie wyprany, o ile w ogóle go masz 🖐️

Gość bronek1919
madchen jestes pustak do kwadratu!!!

Gość
wiecie co?zastanawia mnie jak mozna napisac cos takiego,jak ten tekst ponizej?.Jest to ewidentny przyklad glupoty politycznej.Przepraszam,ale nie znajduje tu innych slow,poniewaz poglady te sa niebezpieczne dla nas wszystkich-Polakow.Jak mozna nie rozumiec,ze narod bez przeszlosci-nie ma przyszlosci.Jest to tak logiczne,ze brak slow.Ponadto nie rozumiemjak ludzie ktorzy nie sa patriotami moga mowic o budowaniu jakiejs Polski?Przeciez zeby robic cos pozytywnego,dzialac w tym kierunku-trzeba kochac kraj dla ktorego sie to robi!!! \"dziecko............. sarnie takich tematow nie powinno sie juz poruszac, ludzie kochani zastanowcie sie . Po co wyciagac takie przeterminowane sprawy, czy nie mozna zyc przyszloscia a nie przeszloscia! Kazdy kraj ma cos za soba ale nie nam teraz oskarzac... co by bylo ... gdyby.....\"

Gość torina
Madchen - Polska byłaby szczęśliwszym krajem,gdyby było mniej takich osób jak Ty!

Gość Helcia ta
to jest przyklad kogos kto nic nie rozumie a sie wypowiada.

Torina-zgadzam się!!!!!Madchen,niedobrze mi się robi od Twoich wywodów!

do kurwy nedzy to jest forum!! i kazdy ma prawo sie wypowiedziec!! jezeli wam cos nie pasuje to idzcie sobie i nie czytajcie!! macie pretensje do niemcow a w was samych jest tyle nienawisci... idzcie sie leczyc bo wy tylko wyzywac umiecie, nic wiecej, fajnie ejst byc anonimowym no nie?! na forum to kazdy wyzywa, gnoi ale normalnie jakbyscie sie spotkali to nie wyzwalibyscie nikogo bo zaraz dostalibyscie po mordzie - dlatego sie boice... zal mi was... wbijajcie mi, jednym uchem weszlo, drugim wyszlo... mam was w dupie i naprawde gowno mnie inetersuje co o mnie sadzicie... ja w przeciwienstwie do was, jesli ktos ma inne zdanie na ten sam temat, nie wyzywam od debili i pustakow, ale to tylko pokazuje jacy jestescie.. najlepiej sie wyzyc na forum....

Gość krzywda ludzka
cytuje : "Madchen - Polska byłaby szczęśliwszym krajem,gdyby było mniej takich osób jak Ty!" polacy nigdy nie beda szczesliwym narodem poniewaz cecha wrodzona tego spoleczenstwa jest nienawisc i jej podsycanie - to sie ciagnie przez cale pokolenia. to chyba wielka frajda zyc nienawidzac kogos i jeszcze o tym dyskutowac. wstydzcie sie !

Gość
nikt tu nie mowi o twojej zdradzie.A dlaczego o tym piszemy i dlaczego trzeba o tym wciaz przypominac?Obejrzyj sobie to: http://www.itvp.pl/event/sprawadlareportera/?tab=2&sub_dir_id=&page_size=12&page_no=4&sort_direction=2&sort_by=1 Po wejsciu na strone poszukaj:sprawa dla reportera,archiwum i temat :rozrachunki polsko-niemieckie. \" cos ta się tak czepili Nie wiem czy juz ktos to napisał przede mną ale Hitler nie był wcale niemcem. On był AUSTRIAKIEM tam go nie chcieli to uciekł do Niemiec. Ja mieszkam w Niemczech od 3 lat,nie czuje się jak zdrajca Polski. Niemcy nie traktują mnie zle, Dlaczego ciągle ktos roztrząsa to ze była wojna. Nie powinnismy tego zapominac fakt ale po co w dalszym ciągu się obwiniac.\"

poza tym czy wy nie macie lepszych tematow do rozmowy?! stalo sie, to jest przeszlosc i waszymi rozmowami nie zmienicie tego...

a tak na marginesie to np jakies kamienice chca osoby ktore nie braly udzial w wojnie bo sie po wojnie dopiero urodzily! nie mozecie miec do nich o to zalu! wy tez mozecie zadac wzrotu wszystkiego co oni zabrali, gdzie problem?!

Gość
fajna madchen-obejrzalas ten program?tam jest o tym wszystkim .Dalem linka do :sprawy dla reportera.Tam sie wypowiadaja rowniez ludzie ktorzy znaja rodzine Eriki Steinbach.Tam masz wszystko wylozone.Czy ty nie widzisz problemu w tym,ze wystepujacy tam niemiecki redaktor mowi takim jak ty-Polakom nie \"widzacym problemu\",ze problem jest.?I to tak duzy,ze niektorych moze to zdziwic. SLD(wtedy rzadzaca),Gazeta Wyborcza,Wprost,Rzeczpospolita i jeszcze kilka innych mediow tak nas zalatwili.Przypomnij sobie co oni o tych sprawach mowili,pisali,jak uspokajali spoleczenstwo,ze wszystko jest OK i nic nam nie grozi.Skonfrontuj to z tym,co uslyszysz i zobaczysz w reportarzu... Tu sie sprawdza stara prawda:jezeli ktos udaje ze nie ma sprawy,bo zamknal oczy i udaje ze jej nie widzi,to ta sprawa spadnie mu na ...glowe,lamiac kark.

fajna madchen a tak na marginesie to np jakies kamienice chca osoby ktore nie braly udzial w wojnie bo sie po wojnie dopiero urodzily! nie mozecie miec do nich o to zalu! wy tez mozecie zadac wzrotu wszystkiego co oni zabrali, gdzie problem?! since 05.05.06 together:* Życia ludziom nie wrócą,a przecież zabrali kilku milionom.:O ♥♪♫

a zrozumialas o co chodzi?! mi chodzilo o to ze te wszystkie kamienice chcca wnukowie! wiec wy jak chcecie cos co wam niemcy zabrali to tez sobie idzcie i zadajcie, a ze zycia nie zwroca-wojna niestety ma swoje prawa

Fajna Madchen niestety jest tak zakochana w swoim niemcu ze nie widzi wogole problemu. Ale to nic... sama sie kiedys przejedzie ... ona nie cierpiala w wojnie jak miliony ludzi -> polakow, zydow ... Ciekawa jestem jak by sie zachowywala jakby np w wojnie zginelo jej dziecko, maz, matka, ukochany ... Przeciez wojna ma swoje prawa nie?? Az zal sie robi kiedy czytam takie wypowiedzi ... Owszem wojna niestety pochlania setki, tysiace ofiar ... ale zbrodnie ktore popelnili niemcy sa najwieksze, niestety, z tym sie nie mozesz niezgodzic ... gdybys chodz troszke znala historie wiedzialabys ze to co zrobili niemcy nie zrobil do tej pory nikt inny. Owszem wojna w Korei i w tamtych regionach rowniez byla bardzo krwawa, podobnie Amerykanie rowniez zabijali ... Ale nei w ten sposob:O Zbiorowe Mogily? Trupy na \"kupach\" ... no przepraszam bardzo ale skoro Niemcy czytaja wspomnienia osob ktore cudem przezyly zbiorowe mordy, ktore cudem uniknely smierci, ktore nie mszcza sie na Niemcach i siedza cicho, cieszac sie zyciem i wspominajac bliskich zmarlych i jeszcze rzadaja zwrotow majatkow, zabytkow i8 nieruchomosci to wybacz ale cos jest nie tak. I nie gadaj tu ze Niemcy sa wspaniali itp. Skoro mieliby chodz troche sumienia zostawiliby Polske w spokoju ... A swoja droga, te pieniadze ktore wyplacali Polakom ktorzy byli w obozach itp -> przeciez to smieszne:O A wiec mam nadzieje ze przestaniesz juz wyglaszac tu swoje antyPolskie refleksje, Nie wiem czy zauwazylas ale na tak dluga rozmowe chyba tylko TY wypowiadalas sie za strona niemiec- jestes bardzo zaslepiona. ale to dobrze, wyjedz z polski bo nie potrzeba nam takich wrzodow jak ty Niemcy przeciez maja super swieta a Polacy to zlodzieje ... pffff hahahahaha nara

czego można wymagać od kogoś kto pisze \"boshe\" :-o Luelle - w tych obozach byli zabijani obywatele Niemiec, którzy nie byli \"czystą rasą\" czyli właśnie Żydzi, Słowianie itp. radzę najpierw dowiedzieć się czegoś o tej wojnie.. bo ręce opadają.

Gość Wiesz fajna madchen
Nie znalam cie z tej strony... Do tej pory mialam o tobie dobre zdanie...