Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ann_

Nie dosc ze mordowali to jeszcze oczekuja nagrody- NIEMCY

Polecane posty

Gość oczy sarnie inne
sippell... to są informacje od Niemców, są one tyle warte co nic oni sa świadomi ogromu zbrodni, nie tylko na Polakach dokonanch, przecież więc podając jakieś jednostkowe przykłady próbują sprowadzić całą rzecz do tego no, była wojna, Niemcy mordowali, to prawda ale wy Polacy też... JA SIĘ Z TAKIM STAWIANIEM SPRAWY NIE ZGADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest fałszowanie historii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie namawiam do nienawiści tylko do uczciwości. Powiedzmy sobie wyraźnie olbrzymia część Niemców, ma ojców dziadków, pradziaków; morderców i donosicieli. Po prostu, świadomość tego BOLI jak cholera, więc próbuje się zwalać część winy na innych. II Wojna Światowa to nie I WŚ. Tu nie chodzi tylko o zbrodnie na froncie, incydntalne zbrodnie na ludności cywilnej, terror w okupowanych krajach. Polityka Niemiec i Sowietów to była zaplanowana zagłada narodów Polaków, Żydów i innych wyrażających jakikolwiek sprzeciw.

Gość znudzony człek
do-----> fajna madchen no okay ale nie uważasz że budowanie pieców do spalania ludzi które miały dzienny przerób kilku tysiecy osób ( w samym Auschwitz tylko )to jednak przegiecie? niemcy mają zszargana opienie na stulecia bo mordowali na zimno w imie chorych ideii wyższosci rasy... jak to mozliwe że prawie całemu społeczeństwu aż tak szajba odbiła.. :)

poza tym nie jestescie pokoleniem ktore przezylo wojne i moge powiedziec ze nic wam do tego, to nie wy powinniscie wyskutowac na ten temat, nie was to dotyczy, dotyczy to waszych dziadkow, pradziadkow ale nie was! poza tym nie bojcie sie, niemcy moga sobie prosic o oddanie jakichs dziel, ale polska i tak nie odda wiec sie tak nie podniecajcie

ja wiem ze to wiecej niz przegiecie, tylko wiesz ja sie kieruje swoimi odczuciami oraz wiedza ktora posiadal moj nauczyciel od historii czesto mowil ze niemcy po prostu byli zaslepieni idea hiltrera i dlatego to wszystko... czesto tez mowil ze rozkaz to rozkaz i jesli zolnierz nie wykonal rozkazu to go zabijali wiec wolal zyc i zabijac innych... tak bylo...a szajba odbila bo hiltre tyle obiecywal i po prostu byli zaslepieni tak jak napisalam poza tym kazdy wie ze niemcy maja duze mniemanie o sobie i uwazaja sie za lepszych( przykladem jest chociazby hymn - ze niemcy ponad wzsytsko, itp)

sluchaj ja nie czuje sie niemka, bardzo chce mieszkac w niemczech bo podoba mi sie ten kraj, jezyk i ludzie, a ze historia taka nie inna... nikt nie ma na to teraz wplywu i bez sensu jest uwazac ze to wina tych ludzi ktorzy urodzili sie po wojnie - a przepraszam jaki oni mieli wklad w wojne?!

no wiec teraz czekajmy az odezwa sie murzynskie narody, rumunskie, cyganskie itd i jak oni sie wypowiedza o polaczkach... ciekawe jak wam wtedy bedzie ladnie sie na serduszkach robilo, jak bedziecie ze skory wylazic, ze to nie prawda, ze to incydenty byly... zresza, polacy to jeden z najbardziej nietolerancyjnych narodow na swiecie... wiec po co sie w ogole wypowiadam... zegnam bez zalu

Gość Jedźcie do
Niemiec, majątek waszych dziadków już tam jest. :classic_cool: 🖐️

Gość oczy sarnie inne
sippelsweg ręce opadają takie głupoty wypisujesz nic nie rozumiesz i nigdy nieczego nie pojmiesz współcześni Niemcy mają świadomość ogromu zbrodni popełnionych swoich przodków więc próbują (nie mówię że wszyscy ale jest tak tendencja) takiego zabiegu: tak nasi przodkowie byli zbrodniarzami ale wasi też nie są bez winy KURWA MAĆ! Nie widzisz różnicy w REALIZOWANIU ZAPLANOWANEJ ZBRODNI (Oświęcim, terror w okupowanej Polsce, wysiedlenia, kradzież wszystkiego na masową skalę, porywanie dzieci.....) a zbrodniami wojennymi Polaków na Niemcach o których mówisz ale przykładów nie przytaczasz. Nie przytaczasz ich bo (owszem one są ale są tak znikome w stosunku do ogromu zbrodni niemieckich) bo nawet Niemcy mają problemy z wykazaniem ich znaczenia :D i nic o tym nie wiedzą.

Gość a jakich makabrycznych zbrodni
ze nas nie dotyczy - nie calkiem sie z madchen zgadzam. Jednym moim dziadkom Niemcy spalili piekny dom w Warszawie, drugich Rosjanie wywalili z majatku z kresów.Poza tym jedni i drudzy stracili dosłownie wszystko ( no, oprócz wyksztalcenia), czego sie rodziny przez wieków dorobily. Przez to, rzecz jasna, miałam calkiem inny start w zycie niz np ktos z bogatej od pokolen rodziny. Poradzilam soebie jakos, ale jeszcze moim dzieciom daleko do startu pod względem finasowym chocby jakchs spokojnie of lat zyjacych i dorabiajacech sie Amerykanow. A ilu wspanialych ludzi z rodziny zamordowano! O ile liczniejsza i wspanialsza bylaby teraz?

ja uwazam ze zaden kraj nie jest swiety, ze kazdy kraj kogos mordowal, okradal, itp.. wiec nie mowcie ze tylko niemcy tacy...

Gość Trzech niemieckich
pracowników Media Marktu rozmawia ze sobą: -Wiecie, ci Polacy nie są wcale takimi złodziejami. Stoję tu już 2 godziny, Polacy się kręcą, a ja nadal mam złoty zegarek na ręce! -Faktycznie, jaki ładny! -I nawet dedykacja jest: "Z okazji urodzin. Warszawa 1939". :classic_cool:

az mi slow brak! boshe to ty liczylas na majatek dziadkow? taka leniwa jestes i do roboty nie ruszysz dupy? ze jakos sobie poradzilas...:o mi tu nie gadaj takich bzdur bo moi rodzice mieli jeszcze gorzej i nigdy sie nie skarzyli! a ze twoim dziadkom dom spalili czy cos-wojna to wojna i nitk sie nie patyczkuje!!

ale nie...ty bys chciala wszystko na tacy chyba, dom, samochow i dozywotnia pensje....tak cie zrozumialam i zal mi ciebie! nie licz na dziadkow ze ci cos dadza, a skad wiesz, moze gdyby oni caly czas mieli ten dom moze nic bys nie dostala?!

Gość 1. Przygotuj się na to
, że Niemiec nie zna żadnego języka obcego - ale uwaga nawet jak poznasz niemiecki, to też nie gwarantuje sukcesu, bo np. Bawarczyk za Chiny nie zrozumie Berlińczyka. 2. Niemiec to wyjątkowo leniwy osobnik z reguły pracuje 35 godzin na tydzień (związki zawodowe chcą nawet przeforsować 30 godzin) ma 7 tygodni urlopu i wykorzystuje maksymalna ilość świąt po drodze. Przy czym należy zauważyć, że przy większości świąt Niemiec nie ma pojęcia co świętuje. Zadając mu pytanie o sens takich świat jak Zielone Światki (Pfingsten) albo Boże Ciało (Fronleichnahm) zobaczymy na twarzy Niemca takie samo przerażenie, jakby zza rogu wyszła Godzilla albo jego teściowa (nierzadko obie postacie Niemcowi się mylą smile.gif Ale i tak ta opisana tutaj skala tygodniowej pracy, jest obowiązująca tylko dla mniejszości populacji Vaterlandu - bo znaczny odsetek Homo germanicus od lat siedzi na zasiłkach dla bezrobotnych (Arbeitslosengeld) albo socjalnych (Sozialhilfe). 3. Niemiec to również wyjątkowo mało wykształcony osobnik - wystarczy wypowiedzieć słowo – Pisastudie - w której badano inteligencje niemieckich uczniów, żeby Niemiec się zaczerwienił i ze wstydu uciekł, więc nie poruszaj tego tematu. 4. Mimo wszystko Niemiec lubi się uczyć - dlatego nie zdziw się spotykając Niemca na uniwersytecie, który w wieku 35 lat na 28 semestrze powoli, powoli przygotowuje się do obrony pracy dyplomowej z n.p. socjologii albo pedagokiki:) -rekordzista 4 lata temu (nie znam aktualnych danych) był studentem fizyki w Kolonii na 64 Semestrze! To nie żart. 5. Niemiec cechuje się też pijaństwem (Oktoberfest), brakiem kultury(niemieccy turyści np.w Hiszpanii) i małą muzykalnością (VOLKSMUSIK). 6. Obiektem westchnień i marzeń każdego Niemca w wieku lat 40-75 jest krasnal ogrodowy -czyli GARTENZWERG.W całej swojej krasie GARTENZWERG całkowicie zaspokaja poczucie piękna i romantyzmu u Hansa i Hermenegildy. 7. Poczucie humoru. Z poczuciem humoru sprawa ma się u Niemca tak, że ante i post mortem w tej kwestii niewiele się u niego zmienia smile.gif 8. Wszystko co młoda Niemka potrzebuje, żeby przygotować mężowi obiad to TELEFON. Albowiem tylko zamówienie obiadu w Pizza Hut lub u Chińczyka gwarantuje, że Sven, Olaf albo Detlef nie dozna apokalipsy w jelitach i nie zadomowi się przez następne 2 tygodnie w KRANKENHAUSIE (szpitalu smile.gif 9. Niemiec bardzo ceni swoich członków rodziny - dlatego chętnie załatwia babci(OMA) i dziadkowi(OPA) trwały odpoczynek od obowiązków i stresów rodzinnych, czyli ALTERSHEIM (dom starców). ALTERSHEIM leży możliwie na północy Niemiec, jeżeli Niemiec mieszka na południu albo vice versa, żeby OPA i OMA czasami nie wpadli na głupi pomysł i nie przyjechali na obiad. OPA i OMA są jednak regularnie odwiedzani, to znaczy raz na rok, bo trzeba sprawdzić czy czasami nie zmienili testamentu.

Gość observerwer
sippelsweg I fajna - coż za absurdalny relatywizm. śmiać się czy płakać, może po prostu olać tak debilne wpisy. biedni niemcy, tacy zaslepieni i zapatrzeni - istni romantycy, nie to co my rządni krwi żydów, murzynów, cyganów, rumunów no i oczywiście niemców. :D:D:D

a po co ty tu piszesz\'? zazdroscisz ze maja tyle wolnego i tak malo pracuja?!a co do pijanstwa i kultury to przynajmniej oni maja oktoberfest a nie tak jak w polsce wszyscy pija na potege i kradna!! observerwer- czytales/as wszystkie moje wpisy?! ja nie uwazam ze oni sa biedni, pokrzywdzeni, itp! ja uwazam ze nie na miejscu jest krzywdzenie osob ktore w tej wojnie nie braly udzialu lub urodzily sie po wojnie! bo wiekszosc niemcow ktorzy teraz zyja to po wojnie sie urodzilo!!

Gość troszku z boczku
z głupimi ludźmi patrz -fajna madchen i sippelsweg - nie ma sensu dyskutować, gówno należy przeskoczyć, ominąć, zmienić drogę, ale nigdy w nie nie wchodzić!:classic_cool:

Gość do Polski rzucaja sie
ci niemcy głównie urodzeni po wojnie. te "niewinne" pokolenie :classic_cool:żądając naszej własności!!!

Gość oczy sarnie inne
Nie liczyła na majątek dziaków tylko zwróciła uwagę na fakt, ze jak się rozkrada cały kraj konsekwentnie przez 200 lat to temu całemu narodowi jest trudniej niż np: Niemcom, którzy dostali kupę kasy od USA na odbudowę czego Polska nie dostała bo wujaszek Józio nie lubił jankesów. Poza tym chyba jesty naturalne, ze w rodzinach dziedziczy się dorobek poprzednich pokoleń. Domy które wybudował praprapradziadek, ziemię, przedmioty. To jest naturalne, ale nie w Polsce gdzie sąsiedzi kradli co tylko się dało. W ogóle radzę poczytać coś o stosunkach Polsko-Niemieckich na przestrzeni stukilkudziesięciu lat. Nie masz o tym pojęcia.

Gość observerwer
madchen - zobacz sama co napisałaś i powiedz mi, że nie jesteś pusta - cyt. Ciebie:"oni maja oktoberfest a nie tak jak w polsce wszyscy pija na potege i kradna!!" troszku z boczku ma rację z głupimi ludźmi nie ma sensu prowadzic dysput.

Gość pytanie do fajnej madchen
podpisałaś już volklistę?

Gość oczy sarnie inne
troszkę z boczku święte słowa :) spadam

Ann_ skoro jesteś takim ekspertem w dziedzinie historii to szkoda, że nie wspomniałas o tym, że w hitlerowskich obozach koncentracyjnych najpierw ginęli... Niemcy!!! Od 1933 roku - wtedy powstał pierwszy - właśnie na terenie Niemiec. Przez te 6 lat zanim wybuchła wojna w obozach tych ginęli właśnie Niemcy - polityczni (i nie tylko) przeciwnicy Hitlera. Dopiero w czasie wojny do obozów trafili Polacy. Dlatego myślę, że owszem - Twoje zdanie jest krzywdzące dla Niemców i to bardzo - zwłaszcza dla tych którzy w hitlerowskich obozach starcili najbliższych...

Gość ale ja tylko pytam
luelle - a co to ma do wymordowania ponad 6 milionów polskich obywateli?

jeszcze raz napisze ze was to nie dotyczy!! poza tym zobaczcie co sie dzieje w iraku!! polacy tez zabijaja i tez nie sa bez winy!! a nikt ich tam nie zapraszal!!

Gość oczy sarnie inne
Nie boli mnie, że pią piwo Niemcy mają ogromny dorobek cywilizacyjny i kulturalny. Jest się od nich czego uczyć. Ale nie ma zgody na manipulowanie historią. Po prostu...

Gość ale ja tylko pytam
ty jesteś idiotką czy tylko udajesz?

Gość do Luelle
Nie porównuj milionów ludzi zabitych przez niemców do przetrzymywania 170 tys obywateli niemiec co siedzieli do 1939 roku w tych obozach. Może to byli w wiekszosci niemieccy żydzi :classic_cool:

Gość observerwer
madchen - jednak jesteś pusta. Tak wszyscy Polacy piją i kradną. Wszyscy Niemcy są odpowiedzialni za IIwś i konsekwencje z nią związane. łapiesz?