Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no moze masz 5 fakultetow

posiadanie dziecka majac 20lat to chyba lekka patologia?

Polecane posty

Gość no moze masz 5 fakultetow

nie wierze ze to jest planowane.Jak mozna takie glupoty mowic

Sa i były kobiety dla ktorych macierzyństwo i rodzina to priorytet. Sa i takie które wpadły. Tak było jest i będzie.

Gość herbatka..
To chyba oczywiste, ze 99% ciaz w wieku 20 , a nawet i 22 to wpadki. Wyjatkiem sa dziewczyny z patologicznych rodzin, ktore uprawiaja sie seks odkad skonczyly 13 lat, wychodza za maz w wieku 17 i rodza dzieci.

zgadzam sie.Najlepiej miec dziecko w wieku 20 lat na sile brac slub i mieszkac u rodzicow.Nie wiem jak tak mozna.

Gość ciezkoocenic
a co cie to obchodzi? pytanie do autorki?

Gość to jest forum tutaj sie
rozmawia!!!!!

Gość white.apple.
sprawa, każdej kobiety (dziewczyny) kiedy ma dziecko... nie nam oceniać czy to patologia czy nie. ja w tym roku skończyłam 20 lat, mieszkam z chłopakiem (za granicą) w domu, który niebawem chcemy kupić (oczywiście za kredyt, nie jesteśmy zarobieni). Spokojnie byłoby nas stać na dziecko i bardzo byśmy go chcieli. Mój luby ma już 28lat i dla niego najwyższy czas na potomka, ale ze względu na mnie czeka. Ja też zwlekam z tą decyzją, myślę że jak przez 2-3 lata wszystko będzie się nam tutaj układać tak jak do tej pory, będę chciała zostać mamą. Ale gdybym teraz się dowiedziała, że jestem w ciąży bynajmniej nie uznałabym tego za patologię, urodziłabym dziecko i starałabym się stworzyć dla niego miły dom, rodzinę, zapewnić wszystko czego potrzeba. Boli mnie, jak ktoś wkłada wszystkich do jendego worka, o patologii równie dobrze można mówić gdy kobieta rodzi dziecko w wieku 30 lat i kompletnie nie jest do tego przygotowana.

Gość margotka-a
patologiczne to jest myslenie autorki topicu :-o

Gość patologia to w kazdym razie
nie jest. Owszem, moze czasem brak przemyslen i wyobrazni. wg vikipedii Patologia to nauka zajmująca się ogółem zagadnień związanych z chorobami organizmów żywych. Zajmuje się badaniami przyczyn, mechanizmów (patogeneza) i skutków chorób.

autorka ma hyba problem z dobieraniem słownictwa.,., ha ha ty patologio:d:d brak slow

Gość jaaaaaaaaasne
bezmyślna i egoistyczna autorko topiku - jesteś takzapatrzona w czubek własnego nosa, że do tej pustej makówy ci nie przyjdzie, że nie każda kobieta ma ochotę "w zyciu sie wyszaleć" biegając z dyskoteki na dyskotekę i zaliczając kolejnych zanim znajdzie "tego właściwego". Urodziłam dziecko w wieku 20 lat, ciagnąc jednocześnie studia i zrobiłam to dlatego, że tego CHCIAŁAM!!! - i bynajmniej nie byłam i nie jestem z patologicznej rodziny Ale jesteś chyba zbyt pusta, żeby zrozumieć takie decyzje

jestem patologią mam 24 lata i roczną cóeczkę , mąz też ma 24 lata .. patologia do kwadratu

informuję,że : Patologia to nauka zajmująca się ogółem zagadnień związanych z chorobami organizmów żywych. Zajmuje się badaniami przyczyn, mechanizmów (patogeneza) i skutków chorób. wniosek???? do szkoły i dopiero o ciążach rozmawiać :)

Gość erter
a ja , jakies 2 godziny temu dowiedzialam sie , ze z rodziny taka panna , 15,5 lat ma core juz 3 m-ce, mało tego - ta panna jest dzieckiem... lekarzy, zmarnowala wszystkim zycie, nie umiem się otrząsnąc, bo to dla mnie swieza wiadomosc

Gość no jasne
posiadanie dziecka w wieku 30 czy 40 lat to też patologia albo wpadka

\"no jasne\" zgadzam sie., smieszne podejscie do sprawy.brak slow:/ a co do 15latki to coto za pato;ogia? moim zdaniem szkoda dziewczyny bo ciezko jej bedzie ale suoper ze jest z takiej rodziny!!!jestem pewna ze jej pomoga i w krotce stanie an nogi i bedzie szczesliwa.w takim wieku logiczne ze rodzice sa jej bardzo potrzebni,grunt to skonczyc szkole a pozniej to juz z gorki, 3mam za mloda kciuki:):):) pozdr

i mloda dala zycie CZLOWIEKOWI!!!!! WIEC JAK ZMARNOWALA???!!!! czy ty wiesz co piszesz?? fakt,nie neguje ze duuzo za wczesnie ale nie usunela,ma odwage udzwignac swoj krzyz,poniesc odpowiedzialnos swoich czynow!!! wiecie czasem mysle ze takie 15 latki sa bardziej dojrzale od niejednej 20latki bo wy to byscie tylko usualyy i KRYTYKOWALY!!!! CZY TO POTRZEBNE??? MLODEJ I TAAK JEST CIEZKO.,., I ZAMIAST JA WSP[IERAC11 KOBIETY JESTESMY DOROSLE skad w was tyle niezrozumienia??????? PYTAM SKAD!!!! NO SKAD????

jedna jakby mogla to by druga zaszczekala i obczernila ile wleezie!!! dla mnie mloda jest wzorem ze dzieci powinno sie rodzic a nie zabijac!!! bo kazde dziecko to dar BOZY . URODZI TO BEDA GADAC A JAK USUNIE??? I TAK ZLE I TAK LUDZIOM GEBY NIE ZAMKNIESZ I NIEDODODZISZ WIECIE TO JEST POPROSTU SMUTNE

Gość zaplanowane wszysko
macie? moim zdaniem liczy się to aby umiejętnie radzić sobie z nieoczekiwanymi sytuacjami i wyciągać to co najlepsze, z tego co niesie los.... inaczej zawsze będziecie nieszczęśliwe, bo jakiś plan nie wypali.... ja dziecko urodziłam w wieku 21 lat (nieplanowane oczywiście)i jakoś i mieszkanie zdołałam kupić i firmę prowadzić.... mam koleżanki które do dziś imprezują i mieszkają u rodziców.... bo twierdzą, że są jeszcze niedojrzała, cóż, dla mnie to zakrawa na "patologię", żeby 28 letnia 'baba' latała po dyskotekach i mieszkała u mamusi..... ale oczywiście każdy ma prawo do własnego wyboru..... śmieszy mnie tylko to przesadne 'planowanie' co nie których .... pożyjecie to zobaczycie jak życie jet mało przewidywalne :P

Gość nonieeee
PAULAAA - "dla mnie mloda jest wzorem ze dzieci powinno sie rodzic a nie zabijac!!! bo kazde dziecko to dar BOZY ." z tobą to chyba całkiem źle, idź ty może do lekarza. W tym wieku to nie daje sie dupu.... dupy....., bo dzieci powstają w wyniku zapłodnienia komórki jajowej przez plemnik. Przestań głosić swoje niedouczone teorie, no ale faktycznie kiedy miałaś się uczyć jak w wieku 14-17 lat latałaś za chłopakami z tyłkiem bo ciebie swędzial

Gość Malwi_nna
Kiedy ja kończyłam liceum dziewczyny dzieliły się na dwie grupy: te, które kontynuowały edukację i te, które zamieszkały ze swoimi chłopakami i zdecydowały się na dziecko. Teraz ja jestem po studiach, pracuję, a one mają tylko maturę, nigdy nie pracowały, mają więcej niż dwójkę dzieci i są na utrzymaniu faceta. Tylko dwie z nich wpadły, bo reszta dzieci to była świadoma decyzja. Nie twierdzę, że studia, kierownicze stanowisko, to są jakieś wartości, priorytety, ale siedzenie w domu, wychowywanie dzieci na pewno nie jest żadnym powodem do dumy. Nie twierdzę, że młode mamy na kafe też takie są. Pisałam o dziewczynach z mojego otoczenia.

Gość 19-latek
Ja tam wpadlem z moja juz obecna zona ktora jest w tym samym wieku co ja. wychodzi na to ze bedziemy miec dziecko wieku 20 lat i to nie jest zadna patologia. cieszymy sie z tego powodu bo czasami zdazaja sie ludzie po 30 lat ktorzy nie moga miec dzieci lub jesli je maja to wychowuja pieniedzmi albo przemoca, wiec to ile lat ktos chodzi po swiecie nie ma wogole wplywu na to czy bedzie patologia czy nie ! !

Ja też mam 20 lat, za 2 i pół miesiąca urodzę moje dzieciątko, mam cudownego męża, moi rodzice majądobrze płatną pracę, nie piją , nie palą. Ja studjuję i pracuję, mąż równierz - to patologia??????????????????????? Jestem szczęśliwa, czuję się spełniona. A co do mam siedzących w domu....należy im się szacunek, bo często odwalają cięższą robotę od swoich mężów na kierowniczych stanowiskach!!!!!! Ja takie kobiety podziwiam, że potrafią sobie dać ze wszystkim rady. gotowanie, pranie prasowanie , wychowanie dzieci - to ciężka praca i jeżeli potrafi się jej podołać , to jest to powód do dumy!!!!!!!!!!!

Gość mamapa
ja mam 34 lata , urodziłam po 30 a lata" dwudzieste" straciłam na "dorabianie się " teraz mam małe dziecko i mnóstwo ograniczen z tego powodu więc uważam że jak ma si ę 20 lat to lepiej korzystac z zycia pełnymi garściami żeby później nie żałowac i nie brac udziału w wyścigu szczurów tak jak ja brałam :(

\"no nie\" jestes potwierdzeniem ze niektore kobiety to tak tylko z nazwy:):) rozbawilas mnie. ha ha patrzcie wszyscy jaka ty madra jestes wiesz niedziwie sie:):):) kto by taka jak ty zgorzkniala chcial nie znasz zycia . w wieku 17 lat powiadasz ha ha jasne nikt cie wowczas nie chcial proste:):) a co do mnie to juz jestem studentka medycyny i od pazdziernika ruszam w tok wiec ty nikła istotko mi nie tlumacz:):)D:D:D:D:D:D:D:D:D:

Gość
To zalezy od osoby, zdarza sie, ze kobiera 20 letnia jest szczesliwa matka, zona (juz) i zwiariowana studentka :)

Gość do Mal-wina i inni
moze troche inaczej: urodzilam dziecko na 2roku studiow,na zajecia chodzilismy na zmiane,studiowalismy na roznych uczelniach.Skonczylam,male mialo 3 lata,poszlam spokojnie na rozmowe kwalifikacyjna i na pytanie czy planuje dzieci z dzika satysfakcha moglam odpowiedziec,ze juz mam i nie planuje kolejnego:).

Do \"malwinna\" jak juz wyzej wspominalam zdalam mature,ide od pazdziernika na studia i wiesz sa i takie przypadki o jakich mowilas ale mnie np dziecko jeszcze baaardziej motywujew.,., bo to juz nie tylko dlamnie:) i wiem ze dam rade. jestem silna i nigdy nie bede utrzymanka meza choc on bardzo dobrzez arabia(przeszlo 9 tysiecy) kazdy jest inny i sytuacja takze

Gość no to do roboty
19 latek no nie powiesz, że "zrobiłeś" dziecko tylko dlatego, ze obawiałeś się później już jako 30 latek tego, że możesz nie mieć dzieci. To uważaj, bo do 30-tki ci daleko a jak jesteście tak do przodu to i drużyna piłkarska moze wam wyjść

Gość
Ja długo, długo nie chce miec dziecka. Jestem za wygodna XD, za dziecinna... wymieniac moglabym dlugo