Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madinnpanic

styl emo

Polecane posty

Gość Princessss
Czesc!Chciałabym napisać krótko o stylu emo! Jest to na swiecie i rowniez troszke w Polsce:)Niestety Polska jest tak opoznionym państwem ze o tej modzie dowie sie dopiero za kilka lat ale ten styl jest naprawde swietny:)Nie pisze tu o ubiorze ale rowniez o zachowaniu:)To ludzie ktorzy chca wieciej od zycia i dlatego swiat wydaje sie taki jaki jest dla nich, dlatego czesto placza itd.Kazdy emo jest inny i nikt nie jest"pozerkiem" bo gdybysmy kazdych tak nazywali to niebylo by zadnego czlowieka emo:/Duzo ludzi sie smieje ale to naprawde nie ich srpawa jak kto sie ubiera i zachowuje:)Kto jeszcze nie poznał emo ,a ocenia ich to niech lepiej zerknie na jakies ich fotki:)Sa naprawde sympatycznymi ludzmi i kazdy z nich jest inny:*pozdrawiam emo

Gość Niki1996
bardzo lubie styl emo

Gość emo is coll
emo jest zajebiste nie wiem co do nas macie ja jestem emo od 4 lat i jest zajebiscie

Gość Sandrina
ja jestem emo od roku :)i powiem wam cos o tym stylu w mojej szafie przewazaja kolory czarny,czerwony,bialy,rozowy oczywiscie z czachami,gwiazdkami,serduszkami no i paskami:)nosze paski z cwiekami,bransoletki z cwiekami,krawat w czaszki,wisior serce z czacha,czapke z czacha ,buty czarne baleriny lub tenisowki,moje wlosy maja blond kolor,cieniowane i grzywka ,ale nie zaslania mi oka,ale zapuszczam,zeby tak bylo,mam piercing w pepku,uwielbiam nosic spodnie rurki,ale tez nosze normalne dzinsy,nie tne sie i nie placze ,nie uzalam sie nad zyciem,jestem radosna,a nie smutna,i kazdy emo jest inny:)nosze opaski z kokardkami glownie czarne i zlote no i rozowe,spinki z kokardkami czerwonymi i czarnymi:):)nawet mam bielizne w paski:)hehe kocham ten styl i ludzie sa bardzo tolerancyjni:)pozdrawiam wszystkich emo:)aha no i oczywiscie maluje czarne kreski grube na dolnej powiece,a na gornej cienie czarne,tez czasami rozowe,eyeliner czarny:)no i blyszczyk delikatny,aha a w pepku mam kolczyka z korona:)pozdrawiam jeszcze raz emo:)

Gość Sandrina
no i zapomnialam dodac,ze maluje paznokcie na czarno,czerwono i bialo:)

a w tyn stylu dziewczyny chodzą w skórzanych - skóropodobnych spodniach ?

Gość Sandrina
do MRNEMO:chodzą zwykle w dzinsowych rurkach lub satynowych byleby były czarne,skórzane to raczej punk style,a nie emo pozdrawiam

Gość mhmhmmmmmmm
ale skóropodobne się chyba zdarzają ? i takie połyskliwe coś w stylu latex - lack tzn. takie plastiki , prawda ?

Gość Sandrina
do mhmhmmmmmmm :nom tak takie się też zdarzają:)Pozdrawiam

Gość mhmmmmmmm
chetnie zobaczylbym jakas autentyczna fotkę takiej laski EMO w takich skoropodobno-lateksowych obcislych spodniach! :)

Gość Sandrina
do mhmhmmmmmmm :poszukaj na necie;)pewnie będą pozdrowienia

Gość Princessss
heh fajnie by wygladaly takie rurki kupie sobie takie:P:P

Gość E_m_O
E_m_O :*:*:*:

Gość wysokiej jakosci ta skóra
jagnięca - jak sobie kupisz to zrob fotke i pokaz nam abysmy zobaczyli czy naprawde tak sexi wygladaja!!!

Gość Emo czy nie
Słyszałam dużo o EMO, a od każdego słysze co innego... MOTYLEK02 na 1 stronie pisze ze zna sie na modzie i ze emo to jest coś super, ale moim zdaniem emo to nie moda tylko coś do wyrużniania się z tłumu... Jestem bardziej wesoła ale bardzo chce być emo, może nie ze stylu bycia, ale to ubieranie mi się poprostu tak podoba... Ostatnio zaczełam się tapirować i nawet mi ładnie, niedługo się ścinam na emo i zastanawiam się czy ubierać się właśnie jak emo... ZNie bardzo wiem jak dobierać ciuchy aby tak fajnie wyglądać... POMOCY :(:(:(

to jest po prostu smieszne. To całe emo. "nie obchodzi nas co myślą inni ludzie. My sie śmiejemy ze zwykłych ludzi!!!!!!!!". Super. My sie śmiejemy z was wy z nas i wszyscy wszystkich uważają za idiotów. Jak ci wszyscy imoł, jemou, emu i emo niech sobie uważają że są super, c0oOl i odlot, ze te czaszeczki i serduszka sa takie mroczne że po prostu włos na głowie sie jeży. Wy nawet nie wiecie jak mi was żal. Nie dość że totalne ZERO szacunku dla śmierci to jeszcze wyśmiewaniw sie z innych ludzi. Notoryczne wychwalanie samobójców i samookaleczeń. CZY W WOGÓLE WIEDZIELIŚCIE CO TO BYŁA PIERWSZA FALA EMO?!?!?!?! Helllou!! Budzimy sie i patrzymy na świat! Ja was po prostu nei rozumiem. Co w tym takiego wspaniałego??? Kazdy kiedyś umrze i każdy o tym wie! nie musicie mu przypominac. Jak macie taką silną potrzebę pamiętania o śmierci to idzcie do szpitala na oddział onkologiczny!

Gość prawdziwego EMO juz nie ma
W swoim początkowym wcieleniu termin emo używany był do opisania podgatunku muzyki hardcore punk, która powstała w Waszyngtonie D.C., w połowie lat 80. W późniejszych latach termin emocore, skrót "emotional hardcore" był również używany do opisania sceny D.C. i regionalnych scen, które się z niej zrodziły. Termin wziął się stąd, że członkowie zespołów byli bardzo spontaniczni i wyraziści w okazywaniu uczuć w czasie występów. Najbardziej znanymi nazwami z tego okresu są Rites of Spring, Embrace, One Last Wish, Beefeater, Gray Matter, Fire Party oraz troszkę później Moss Icon. "Pierwsza fala" emo zaczęła znikać po rozpadzie większości zespołów rozpoczynających gatunek, tj. na początku lat 90. Od połowy lat 90. termin emo zaczął odzwierciedlać scenę indie powstałą pod wpływem m.in. Fugazi, którzy byli pozostałością po "pierwszej fali" emo. Zespoły takie jak Sunny Day Real Estate i Texas Is the Reason rozwinęły bardziej indierockowy styl emo, bardziej melodyczny i mniej chaotyczny z natury niż poprzednio. Tak zwana scena "indie emo" (lub "druga fala" emo) przetrwała do późnych lat 90., jako że wtedy wiele zespołów się rozpadło lub zmieniło styl na inny. Około i po 2000 roku wykreowano nowe znaczenie emo, które nie ma żadnego powiązania z muzyką emo lat 80. Prezentowana została nowa scena "mody emo", w której celem jest wyrażanie siebie i pokazywanie swoich emocji. Słowa "emo" i "screamo" są beztrosko używane dla zespołów pop punk, rock oraz metalcore. Nastąpiło to w wyniku nagłośnienia przez media, magazyny oraz Internet.

Gość emogirl80
ja koffciam ten styl.I jak już ktoś tu napisał każdy emo jest inny.I do osób emo : NIE PRZEJMUJCIE SIE INNYMI KTÓRZY WAS OBRAŻAJĄ NIE SĄ WARCI NASZEJ UWAGI. Do osób NIE EMO : ŚMIEJCIE SIE ZNAS TYLKO DLATEGO ŻE CO ??? TYLKO DLATEGO ŻE SIE WYRÓŻNIAMY ??? WIECIE CO TO NAM JEST WAS ŻAL :/

Gość panna_karolina
a z czytej ciekawości czy ten styl emo wiąże się z jakąś muzyką???? jakieś techno albo hiphop? Bo w czasach mojej młodości jeśli ktoś nosił się na metalowo to słychał metalu, ja nosiłam się na punkowo i słuchałam punk rocka??? A jak to z tym emo jest?

Gość Sandrina xDD
do panna_karolina: tak wiąże się z muzyką np my chemical romance,green day ;]To typowe zespoły emo;]pozdrawiam

Gość emogirls
Moim zdaniem niewiele z Was ma pojęcie o Emo.. Emo to normalni ludzie. To prawda - ich wygląd się wyróżnia.. Czerń jest najważniejsza... Grzywka, emocjonalna muza... I po prostu - ludzie Emo czują, że mają w sobie 'coś' takiego, że muszą być Emo.. Że inaczej nie potrafią, nie mogą.. Wiem coś o tym.

Gość Sandrina
Do emogirls: ,ja jestem emo,bo po prostu słucham muzyki takiej jak np.my chemical romance i kocham się tak ubierać

Gość MaziQ
emo fajne jest :P moja najlepsza kumpela jest Emo i zajeb***** wygląda ! emocio jest the best!

Gość agguuuuullllqqaaaaaaaaa
Styl emo nie tylko jest dla osób w wieku od 14 do 19 lat.Ubrania w stylu emo są w kolorze czarnym z jakimś ciemnym kolorze. A dodatki to:spinki różowe , trupie czachy itd . co wiąże się z emocjami. Ja sama ubieram się w stylu emo i znam wielu ludzi którzy też ten styl używają.

Gość Sandrina
do agguuuuullllqqaaaaaaaaa: maasz rację,ja będąc w Anglii u swojej mamy widziałam na ulicach babki stare ubierały się na czarno,miały jaskrawe legginsyy i niezły fryz