Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaa

Kogo meczą te ciagłe wizyty po tabletki?

Polecane posty

Ale macie problemy!!!!!Trzeba się po prostu nie pie.....ć i będzie po sprawie!!!

Gość kakak
Bzdura, że są jakieś przepisy. Ja dostaję ile chcę. I mogę jeszcze zamówić repectę telefonicznie. Jadę tylko po odbiór. Internista też może przepisać ile chcecie.

Gość ciekawskaaaa
z tym, że ile chcemy i kiedy chyba nie jest tak do końca.... 1. by nie sprzedawac na lewo 2, dla zdrowia 3. lekarz odpowiada za przepisane leki w raze czego kiedyś poszłam do gina w innym mieście, tłumacze, ze tylko recepte chciałam, byłam badana, itd mam recepte z zeszłych opakowań (chce mieć ciagłosć), a ona na to, ze musiałaby mnie zbadać, a te badania trwają, musiałabym czekac na wynik, itd wymieniła takie badania o których nie miałam pojecia, pomijając fakt, ze nikt mi ich nie robił nigdy! i recepty nawet na 1 op nie przepisała. Maja swoje przepisy- musza! Tylko wiadomo jak w życiu, nie każdy sie do nich stosuje :o

Gość terla
a ja chodze prywatnie i za wizyty duzo płace, ale zazwyczaj jest jedna na rok. Recepty jednak dostaje regularnie bez odpłaty, ide i pani sekretarka?? po prostu wypisuje mi gotowce, na 3 lub 6 opakowan. Teraz wziełam na 3 i znowu musze isc, ale to czysta formalnosc. Choc ostatnio mi cos mowiła ze moze mi dwie recepty na 3 opakowania wypisac, wiec moze nie mozna juz na 6.

ja zawsze tylko na 2 dostawałam, bo moja lekarka twierdzi że chce mnie widzieć co 2 miesiące. i nie ma mowy wtedy o przepisaniu tablet na \"ładne oczy\", jestem badana za każdym razem. jakoś jeszcze mam na to czas. nie wiem jak będzie za chwilę ale na razie nie narzekam na jej nadgorliwość :) a jak już wyjątkowo czasu nie mam, albo możliwości żeby się do niej umówić to korzystam z pomocy niezwykle przystojnego i miłego lekarza rodzinnego :P ale tylko w wyjątkowych sytuacjach i tylko na 1 opakowanie :P

Gość 1 rada
Dziewczyny nie dajcie sie tak zbywać! Wystarczy choć trochę znać przepisy. Lekarz może jednorazowo wypisać tabletki anty na 6 miesięczną kurację = 6 opakowań. Wszystkie tłumaczenia typu ; nie mogę więcej niż 2 to jakaś bzdura.Wystarczy zapoznać się z rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Jeśli przeprowadzone zostało badanie, cytologia i wszystko ok to mówi się lekarzowi Chcę tabletki na maksymalny okres czyli 6 miesięcy. Tabletki anty może przepisać KAŻDY lekarz, stomatolog, internista czy znajomy weterynarz. Tłumaczenie internisty żę ja nie moę więcej tylko 1 op to kolejna bzdura, prawnie nie ma to znaczenia ale jak widać zależy od jego dobrej woli i humoru na ile wypisze recepte.

Gość Aneta_LDZ
Ja dostaje za kazdym razem recepte tylko na 2 opakowania :/ Jak chce kolejna to dzwonie do poradni i nastepnego dnia odbieram ja w recepcji.

Gość ilonusia
a ja kupuje bez recepty wiem ze nie powinno tak byc ale jak apteka tak sprzedaje to lepiej dla mnie a na badania ia tak chodze co pol roku