Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elzabethhh

Za kilka dni mam egzamin na prawko...

Polecane posty

Raczej do 3, ale musisz sluchac silnika. Jak Ci zaczyna wyc, to zmieniasz bieg.

Gość a ja juz koncze kurs
ale do 50 km to 3 bieg? jeszcze ten cholerny łuk na placu, czasem mi wychodzi a czasem nie, jezzde na nim na wyczucie, a moze jest jakas reguła ktorej nalezy sie trzymac jezdzac po łuku?

tylko to zalezy od egzaminatora bo podobno (wg wiekszosci) nie powinno sie rowno jechac 50 km\\h tylko troche wolnie jakies 45- to jest \'dobra dynamika jazdy\'. ale jak trafilam na tego egzaminatora, co zdalam to jak wyjechalam tam na miasto to sie zapytal jakie tu jest ograniczenie to powiedzialam, ze 50 wiec kazal mi tak jechac i piowiedzial, ze samochod powinnien sie szybko rozpedzac do dozwolonej predkosci i nia jechac caly czas

do 50 to 3 bieg. po luku - jesli jedziesz do przodu to sie trzymasz lewej strony - czyli jak zaczyna sie zakrzywiac to TY tez skrecasz, a jak sie prostuje to TY tez prostujesz kola. a jesli chodzi o jazde do tylu to jak slupek (tez zaczynajacy zakret - czyli tez zaraz co stoi po slupku pokazujacym obszar zatrzymania sie) bedzie na wysokosci szyby bocznej (od razu na poczatku) to skrecasz szybko kierownica pol obrotu, pozniej tyl dojedzie do kolejnego slupka - to przekrecasz klejna pol kierownicy. dojezdzasz do kolejnego slupka i szybko musisz naprostowac i patrzysz czy jedzie prosto (ewentualnie prostujesz) - to zalezy o Twojego ustawinie fotela - u mnie prosto oznaczalo, ze slupek srodkowy ze strefu zatrzymania bym pomiedzy prawym(patrzac do tulu), a srodkowym tylnim zaglowkiem - tak zdalam na egazaminie, a normalnie to jezdzilam na wyczucie

jest jeszcze inna metoda skrecania ale jej nie zman w necie na pewno znajdziesz

nie wiem jak poradze sobie z tym łukiem:( , co mozna wziasc przed egzaminem na uspokojenie, bo ja juz teraz portkami trzesę a nie wiem co bedzie w dniu egzaminu

jesli niczgo wczesniej nie bralas na uspokojenie to nie bierz - organizm moze roznie zareagowac (biegunka, mozesz byc spiaca i nieskoncentrowana)

wez kogos ze soba, kto bedzie czekal z Toba na Twoja kolej - zebys miala z kim pogadac, powyglupiac sie i rozluznic

a jesli zgasłby mi samochod w trakcie jazdy, to juz oblane?

moze Ci zgasnac, nawet kilka razy - przewaznie jest przyjete, ze 3 razy. ale tez duzo zalezy od Twojej reakcji na to - musisz od razu odpalic i kontunuowac - bez paniki, stresu i nie czekaj az egzaminator Ci cos powie - sama muzisz podejmowac decyzje

mozesz nawet dojechac z akirownica do osrodka, a powi Ci, ze nie zdalas bo bylo za duzo bledow podczas jazdy

czyli to niekoniecznie trzeba jezdzic super aby zdac, moga byc jakies błedy?

Gość sylwina 23
Hello ja 8 dni temu zdalam egzamin to byl moj drugi i nie ma co sie denerwowac bo jak za 1 byly nerwy to 2 to bylo tylko skupienie i uwaga ,no i udało sie:)

Gość sylwina 23
Pewnie ze moga byc błedy , ja 2 dni przed drugim podejciem to chodniki scinalam na zakretach i po tym bylam juz pewna ze nie zdam a zdalam

mam jeszcze problem na skrzyzowaniach, tam gdzie są swiatła jest ok,nie ma problemu, ale jak wjedzam czasem na jakies skrzyzowanko bez sygnalizacji swietlnej to nie wiem czy mam sie zatrzymac czy jechac, kogo mam przepuscic itp.:( czasem na takich skrzyzowaniach baraniej

moga byc bledy. kazdy kierowca popelnia bledy - a poczatkujuacy wiecej. nie mozesz stworzyc zagrozenia na drodze bo wtedy jest przerwaby egzzamin (zajechac komus drogi, walnac w kogos, wjechac na czerwonym itp) nie mozna za duzo tych bledow zrobic ale jakies mozna - zalezy to tez egzaminatora

przezd takimi skrzyzowaniami zwalniasz. jesli masz znak stop to sie zatrzymujesz. jesli nie ma zadnych znakow - pierwszenstwo maja samochody po twojej prawej stronie, a TY przejezdzasz przed tymi polewej stronie. jesli sa znaki pierszestwa to sie do nich sosujesz

Gość do m a d z
jestes bardzo miła i pomocna, nie kazdy potrafi zrozumiec druga osobe i jej pomóc!!!

przed takim skrzyzowaniem zwalniam czyli daje 2 bieg tak?czy 1 bieg?

Gość kanapka z serem
o super, ze jest taki temat:) a czy ktoś mi może powiedziec kiedy włącza się światła drogowe? tzn w jakich sytuacjach?

Gość tylko na nieoswietlonych droga
ch jak jest zła widocznosc

i mijajac inne auta nalezy je wylaczyc aby nie oslepic innych kierowcow

Gość kanapka z serem
a, bo to inaczej światła "dlugie"?

Gość tak dlugie
ale nie mowi sie na egzaminie ''długie'' bo oblejesz

Gość kanapka z serem
a dlaczego? przecież to jest ogólnie stosowana terminologia

Gość kundziaa