Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elzabethhh

Za kilka dni mam egzamin na prawko...

Polecane posty

Gość elzabethhh
z tego co wiem to jak włacze pozycyjne, to swica sie i z przodu i z tyłu, nastepnie włacze mijania to własciwie mijania sa tylko z przodu a z tyłu przy właczonych mijania swieca sie pozycyjne , dlatego nie wiem czy mijania pokazac tylko z przodu czy tez z tyłu skoro z tyłu ich nie ma a tylko pozycyjne swieca sie

1.Światła pozycyjne (z przodu i z tyłu (na samym dole) 2.Światła mijania ( jest tylko z przodu) 3. Światło drogowe (jest tylko z przodu) 4. Światło oświetlające tylną tablicę rejestracyjną 5.Światło przeciwmgłowe tylne (włączy się gdy będą włączone światła mijania) (JEDNO PO LEWEJ STRONIE) przekręcić drugą dzwignię 6.Kierunkowskazy (lewy i prawy) -6 7. Światła awaryjne (wszystkie kierunkowskazy czyli 6) 8. Światła cofania (po prawej stronie jedno z tyłu) 9. Światło hamowania stop

U mnie nie było wiadomo na czy się bedzie zdawać. Przychodziło się na egzamin i mogłaś trafić albo na punto albo na corse.

za 2im - za pierwszym razem wymusilam pierszenstwo (zdaniem egzaminatora - ja bym zdarzyla - i koles nielegalnie wjechal na zatoczke dla autobusow, gdzie ja sie wlaczalam do ruchu wiec wogole go tam nie powinno byc ;)) poziom oleju - sprawdzasz na bagnecie, na zimnym silniku - wyjmujesz bagnet, czyscisz go szmatka, wsadzasz z powrotem i po wyjeciu widac poziom - powinno byc miedzy 3 a 4 kreska nna koncu bagnetu. na silniku masz miejsce gdzie sie wlewa olej (niedaleko bagnetu_) poziom plynu hamulcowego - po prawej stronie, na gorze musisz odchylic taki \'plastik\' i tam bedzie zbiornik. plynu powinno zawsze byc max, poziom widac z zewnatrz zbiornika i jest tez pokazany poziom \'max\' plyn do spryskiwaczy - pomiedzy min a max i to chyba wszystkie plyny

– miernik poziomu oleju (bagnet) sprawdzamy poziom oleju w silniku – zbiornik wyrównawczy cieczy chłodzącej (max i min) - zbiornik płynu hamulcowego (poziom płynu hamulcowego) – zbiornik płynu spryskiwaczy

Gość elzabethhh
a te Światło oświetlające tylną tablicę rejestracyjną? kiedy one sa właczone? bo przeciez nie ma osobnego przycisku aby je właczyc

Gość elzabethhh do Kawa z mlekiem
te siwtala wszystkie ktore wymienias to w jakim aucie? bo kazde auto ma inaczej swiatła

no wlasnie plyn chlodniczy - miedzy min a max - poziom widac z zewnatrz. odkrecamy tez tylko na zimnym silniku bo moze prysnac i poparzyc (takie tez moze byc pytanie) a w corsie chyba nie ma poziomu na zb spryskiwaczy - tam musi byc plyn, nie wazne ile tylko nie moze byc ani pusto ani za pelno (musi byc troche powietrza)

Gość elzabethhh do Kawa z mlekiem
elzabethhh to przy światłach mijania mówisz już się same włączą''------nie rozumiem o co chodzi w tym zdaniu:(

znajdz sobie zdjecia w necie - bo nawet corsy maja roznie ustawione swiatla - w zaleznosci od typu ja tez zdawalam na corsie i tez mam tylko 2 joy - i tu sa inaczej swiatla niz na tej z egzaminu i koniecznie zobacz gdzie jest silnik i inne czesci bo o to tez pytaja

Gość elzabethhh
kurcze jak sie boje:( a w trakcie jazdy na egzaminie egzaminator rozmawia ze zdajacym czy jest cisza?

Gość elzabethhh
to w koncu swiatla od tablicy rejestracyjnej wlacza sie po uruchomieniu silnika czy po właczeniu swiateł mijania//?/

m a d z a kiedy zdałaś jezdzisz już? Bo ja to z miesiąc temu ale boję się jeszcze sama jezdzić a samochód stoi pod blokiem heh ;]

Gość a ja juz koncze kurs
mam pytanie, czy mozna zdawac testy wczesniej a jazde w innym dniu? bo z tego co wiem to jak zapisuja u mnie na egzamin to najpierw jest test i tego samego dnia jeszcze jazda

U mnie była cisza jak makiem zasiał. Nawet radio nie grało, a stres niesamowity...

musisz wlaczyc swiatla mijania po zapaleniu silnika bo teraz bez nich jezdzic nie mozna :) ale zapalaja sie po wlaczeniu swiatel mijania powinna byc cisza - egzaminator moze Ci tylko mowic ze masz skrecic a radia raczej tez nie bedzie bo teraz sa te monitory z kamer i zaslaniaja miejsce gdzie normalnie radio jest

mozna zdawac 1 dnia (tylko jak znie zdasz testu to kase za praktyke tracisz) albo najpierw test zdac a pozniej jazde ja prawko odebralam na pocztaku kwietnia i od razu zaczelam jezdzic (mam samochodod na spolke z chlopakiem) no i w poracy baaardzo duzo jezdze, nie tylko po Warszawie (bo tu mieszkam) ale i po calym wojewodztwie. prywatnie tez jezdzilam na rozne krance Polski. a w pracy to roznymi samochodami jezdze nawet dostawczymi

ja to mam problem z ruszaniem, tego sie najbardziej boje, bo zdarza sie ze mi gasnie samochod, nie potrafie płynnie ruszyc.jak wy to robicie?najpierw puszczacie troche gazu a potem puszczacie sprzegło czy najpierw sprzegło popuszczacie a potem troche gazu?

na egzaminie sa nowe samochody i przez to sa bardzo wrazliwe na pedaly - trzeba delikatnie sie z nimi obchodzic - to nie to samo, co na kursie jednoczesnie puszczasz sprzeglo i dodajesz lekko gazu - kazdy samochod ma inaczej - przewaznie w corsach jest taki punkt w 1/3 sprzegla, ze na tej pozycji trzeba troche przytrzymac sprzeglo, dodac gaz i samochod rusza i wtedy mozesz puscic sprzeglo

a na egzamnie jezdzi sie na 4 biegu czy tylko do 3 biegu?