Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malenka77777

tabletki przeciwbolowe a antykoncepcyjne

Polecane posty

mam pytanko czy branie tabletek przeciwbilowych(biore je czesto bo mam ostre bole glowy(nie od tabl bo mam je od 14roku zycia) wplywa oslabiajaco na skutecznosc tabl.antykoncepcyjnych??????????????????????????????????????????????

Gość dixxie
jk masz czeste bole glowy powinnas powiedziec o tym lekarzowi.. a wszystkie leki z ktorymi sa interakcje sa na ulotce;) po to ona jest;)

mozesz brac ibuprom bo on na pewo nie ma wpływu na anty, natomiast leki w których jest paracetamol mają jesli zazyje sie powyżej 1000mg paracetamolu (np. dwa apapy maja 1000mg)

kiedys mowilam lekarzowi ze biore czesto przeciwbolowe to powiedzial ze jak tylko moge to powinnam je ograniczyc(sorki ja to lekomanka jestem:)))))) i tak biore w sumie ibuprom kiedys sie leczylam na migrene ale dostawalam takie leki ze dziekuje bardzo bym musiala cagle spac:P wiecczasem jak boli glowka to musze wziasc 2 lub 3 ibupromy na raz zeby nie wyc z bolu:/

Gość dixxie
to zglos sie do neurologa! a nie zapominaj o dzialaniach ubocznych anty--> zakrzepica..bo to nie tylko zyl glebokich kk dolnych dotyczy! nie bagatelizuj

wlasnie neurolog przepisywal mi kiedys tabletki przeciwbolowe tak zebym brala codziennie po kilka razy ale je odstawilam po jakims czasie bo bylam starsznie przymulona po nich:/ to jeszcze bylo nim zaczelam brac antyk. zawsze jak jestem u lekarza to zapomne sie zapytac o te wplywy tabletek:) dzieki wam:) dobrze ze biore ibuprom:))chociaz nie zawsze pomaga://///////

Gość dixxie
i co? nie mialas zadnych badan? przepisal Ci przeciewbolowe i TYLE? a mierzysz cisnienie sobie regularnie?

mialam komputerowe badanie glowy i EEG(kilka razy) wykazalo jakies zmiany w lewej polkuli ale lekarz powiedzail ze zwyczajnie migrena i przepisywal chyba 3 rodzaje tablet;//// bleee chociaz w sumie moze jeszce sie wybiore ale to juz do innego neurologa bo tamten staruszek mi sie wcale nie podobal:/