malenka77777 0 Napisano Sierpień 10, 2007 mam pytanko czy branie tabletek przeciwbilowych(biore je czesto bo mam ostre bole glowy(nie od tabl bo mam je od 14roku zycia) wplywa oslabiajaco na skutecznosc tabl.antykoncepcyjnych?????????????????????????????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dixxie Napisano Sierpień 10, 2007 jk masz czeste bole glowy powinnas powiedziec o tym lekarzowi.. a wszystkie leki z ktorymi sa interakcje sa na ulotce;) po to ona jest;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 10, 2007 mozesz brac ibuprom bo on na pewo nie ma wpływu na anty, natomiast leki w których jest paracetamol mają jesli zazyje sie powyżej 1000mg paracetamolu (np. dwa apapy maja 1000mg) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malenka77777 0 Napisano Sierpień 10, 2007 kiedys mowilam lekarzowi ze biore czesto przeciwbolowe to powiedzial ze jak tylko moge to powinnam je ograniczyc(sorki ja to lekomanka jestem:)))))) i tak biore w sumie ibuprom kiedys sie leczylam na migrene ale dostawalam takie leki ze dziekuje bardzo bym musiala cagle spac:P wiecczasem jak boli glowka to musze wziasc 2 lub 3 ibupromy na raz zeby nie wyc z bolu:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 10, 2007 ibuprofen na pewno nie ma wplywu na anty wiec jedz na zdrowie ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dixxie Napisano Sierpień 10, 2007 to zglos sie do neurologa! a nie zapominaj o dzialaniach ubocznych anty--> zakrzepica..bo to nie tylko zyl glebokich kk dolnych dotyczy! nie bagatelizuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malenka77777 0 Napisano Sierpień 10, 2007 wlasnie neurolog przepisywal mi kiedys tabletki przeciwbolowe tak zebym brala codziennie po kilka razy ale je odstawilam po jakims czasie bo bylam starsznie przymulona po nich:/ to jeszcze bylo nim zaczelam brac antyk. zawsze jak jestem u lekarza to zapomne sie zapytac o te wplywy tabletek:) dzieki wam:) dobrze ze biore ibuprom:))chociaz nie zawsze pomaga:///////// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dixxie Napisano Sierpień 10, 2007 i co? nie mialas zadnych badan? przepisal Ci przeciewbolowe i TYLE? a mierzysz cisnienie sobie regularnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malenka77777 0 Napisano Sierpień 10, 2007 mialam komputerowe badanie glowy i EEG(kilka razy) wykazalo jakies zmiany w lewej polkuli ale lekarz powiedzail ze zwyczajnie migrena i przepisywal chyba 3 rodzaje tablet;//// bleee chociaz w sumie moze jeszce sie wybiore ale to juz do innego neurologa bo tamten staruszek mi sie wcale nie podobal:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach