Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stycznióweczkaaa

Termin porodu, który podaje lekarz na USG jest wiarygodny?

Polecane posty

Gość stycznióweczkaaa

Lekarz mówi, że mam termin na 26 stycznia. Ile dzieci rodzi się w terminie? Zdarzają się takie sytuacje, że lekarz już od razu określa prawidłowy termin porodu? Pytam o to nie bez powodu, bo sama urodziłam się 26 stycznia.:)

Gość ___________________
Znając życie masz bardzo marne szanse urodzić w wyznaczonym terminie :P

u mnie mniej więcej szło łeb w łeb z terminem liczonym wg OM. Urodziłam własnie 26 stycznia tego roku 5 dni przed terminem (i mniej więcej to się zgadzało z wyliczeniami). Ale to nie norma, bo poród może się zacząć w wyniku jakichś nieprzewidzianych czynników. Z tymi wyliczeniami wg usg różnie bya, bo przecież pomiary w usg niekonicznie są prawdziwe. To też zależy od umiejętności odczytywania usg przez lekarza.

przy corce termin porodu z usg roznil sie prawie o miesiac z terminem z OM, jeszcze pare dni przed porodem uslyszalam ze dziecko jest drobniutkie i malutkie i cos ok 2600 wazy a termin wychodzi na 9maja (caly czas z usg termin na maj byl ale ja znalam date poczecia) urodzilam dziecie wielkosci 3500 17kwietnia wiec calkowicie sie z mechanicznymi terminami nie pokrylo. wg moich obliczen termin byl na 14kwietnia :) przy drugim dziecku termin z OM - 5lipca a z usg na 9lipca a pozniej sie na 2lipca zmienil czyli tutaj juz bylo w miare podobnie

a u mnie termin z OM okazal sie strzalem w pudlo. termin z usg byl niemalze idealnie okreslony, ale babka i tak w karte ciazy termin porodu wpisala z OM i \"przchodzilam\" ciaze 11 dni, porod mialam wywolywany i mnostwo z tym komplikacji. mysle ze gdybym mialam termin z usg wszystko mogloby potoczyc sie calkiem inaczej. teraz jestem drugi raz w ciazy i dokladnie wiem kiedy powstal dzidzius i wlasnie z pomiarow usg termin porodu pokrywa sie z data poczecia. termin po OM ma sie nijak do USG.

Gość stycznióweczkaaa
Dziękuję za odpowiedzi. Bądź co bądź mam nadzieję, że urodzę w styczniu.:D Pozdrowienia dla Was i Waszych maluszków.🌼

Gość no ale to jest
za poród w terminie przyjmuje się przedział +/- 2tyg. od ustalonej daty. Lekarze i usg swoje a dziecko i tak wie swoje. :) Czasem się lekarzowi uda sie trafić ale to i tak zależy od dziecka.

Gość a ja mam regularne
ja miałam termin na 4 kwietnia tamtego roku :) i urodziłam 4 :) strzał w 10 :D teraz mi sie co chwiel termin wacha miedzy 15 styczniem a 15 lutym :D sporo:D

Gość mama zaraz dwojeczki
Ja urodzilam synka dokladnie w dzien wyznaczony przez usg :)