Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anv

pytanie to tych, którzy JUŻ nie myją włosów codziennie- przetłuszczone włosy

Polecane posty

od paru lat myłam głowe codziennie dlatego że bardzo mi sie przetłuszczały, teraz od 2 tygodni myję włosy co drugi dzień a mimo to nie zauważyłam żeby mi sie mniej przetłuszczały:( po jakim czasie wy zauważyliście różnice??

Gość oolga
w ten sposób ci się nie uda :(( Ja przeszłam na szare mydło i odrobinę octu do spłukania - rewelacyjne ejekty juz po 2 tygodniach

Jak z tym octem???Napisz cy go rozcienczasz???A ja powiem Ci ze tez kiedys mylam wlosy co 2 dni a teraz myje co 4:)a zrobilam to w ten sposob ze je przetluscilam.Tzn jak czuje ze sa juz lekko tluste wiaze kucyka i jest oki,i tak robilam przez pare miesiecy i wloski sie przyzwyczaily i juz jest oki:)

1) Spłukiwanie zimną wodą po myciu pomaga, 2) dobry szampon to podstawa - dobry tzn. nie z supermarketu. Ja myję co drugi dzień i nie przeszkadza mi to - w mieście i tak powietrze brudne i wszystko na włosach osiada...

Ja do kubka wody dodaję ok. 1 łyżkę octu, albo trochę kwasku cytrynowego, też jest dobry:) Myję włosy szamponem Bambi dla dzieci, co ok.2,3 dni. Już się nie przetłuszczają:)

Gość ja myje szamponem dobrym
z supermarketu za 2 zl, czy 3zl - Familijny :D

Gość oolga
i nie dostałaś po nim megałupieżu? Co do octu to ja rozcieńczam 1 łyżkę na litr-półtora wody

Gość oolga
po Familijnym za 3 zł :D

ja dodaje 3-4 krople do szamponu . masz na mysli takie maseczki z jajkiem ? tego nie robie bo ciagle czuje zapach jajka na wlosach no i zmywa sie rzeczywiscie trudno. od czasu do czasu wcieram troche olejku w skore glowy - to sie zmywa normalnie. :D

a czy ocet rozjaśnia włosy?? i jaki szapon polecacie?? Ja używam fructisa i po nim przynajmniej przez jeden dzień ma puszyste i błyszczace włosy, kiedyś używałam pregaine ale tylko mi zmatowił włosy:(

Gość cbnnd
Owszem, zauważyłam róźnicę po.... myciu codziennie. Przestały mi się tłuścić. Uważam więc, że to są mity, że im się więcej myje, tym się bardziej tłuszczą.

Gość do anv
nie radze uzywac fructisa bo ja mam suche kudly a po tym szamponie po 2 miesiacach zaczely mi sie przetluszczac strasznie przy glowie wlosy:O

Gość ja myje szamponem dobrym
Nie mialam po Familijnym lupiezu :P Ani nic innego :D Wlosy wygladaja normalnie :D A myje co 5 dni (mniej wiecej)

Gość toamama
Co 5 dni i to po familijnym z supermarketu, to tyl laska musisz nieźle śmierdzieć. Czasami ktoś staje blisko mnie w sklepie i ścina mnie smród nieumytych włosów. I to są często młode dziewczyny.

U mnie sprawdza się dobry szampon, płynny jedwab lub pianka, lakier. W czasie upałów , niestety codzienne mycie!!

a jak mi już bardzo włosy wypadają to ten ocet mi nie zaszkodzi?? Ostatnio w aptece widziałam szampon, który można używac do włosów wypadających i przetłuszczajacych się, może ktoś stosuje taki szampon i mi powie czy warto go kupic??

witam, ja mylam wiele lat glowe codziennie a teraz to nawet co trzeci dzien moglabym umyc. przeczytalam artykul w gazecie branzowej w salonie fryzjerskim i po prostu przestalam obicazac wlosy. myje wlosy zwyklym szamponem i nie nakladam zadnej odzywki. splukuje wlosy letnia woda i zawijam w recznik. jak troszke przeschna daje odrobinke jedwabiu. nie rozczesuje ich w ogole. jak schna to sie same prostuja pomimo tego, ze sa dosyc dlugie. kiedys strasznie sie silowalam zeby je rozczesac bo sa cienkie i geste a teraz schna i same sie prostuja po jedwabiu. jesli nakladam jakis srodek do stylizacji to tylko na wlosy, omijam z daleka okolice glowy. pozdrawiam :)

no i trzeba zapomniec o wybitnie obciazajacych gumach, woskach i zelach do wlosow. jedynie lakier albo pianka ale z daleka od skory glowy tylko na wlosy. :)

Gość czarci pomiot
ja tak sie przestawiłam z mycia codziennego na mycie co drugi dzień i efekt zauwazyłam, ale nie potrafie powiedzieć, po jakim czasie - myślę , że było to około miesiaca tylko ja nie używam zadnych odzywek