Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneta wiedeń

czy w Polsce nadal imie dziewczynki musi sie na litere a konczyc?

Polecane posty

bardzo podoba mi sie imie NADIN tu w wiedniu bez problemu moze obowiazywac ale martwie sie ze jak bede chciala dzidzie w polsce zameldowac zrobia problem

aneta, no cos ty, jesli dziecko rodzi sie za granica to mozna je nazwac jak sie chce, a polscy urzednicy maja obowiazek odpisac pozniej akt

ja tez tak czytalam na forum gazety.pl, jesli dziecko rodzi sie za granica to juz nie ma problemu zeby wpisac potem np Victoria, Oliver itp. Ponoc odkad jestesmy w UE tak sie pozmienialo :P

Gość wiem co pisze
a co to cie obchodzi jak tu nie mieszkasz ?

jasne ze nie ma problemu:) a jesli mozna zapytac to jak dlugo jestes juz w wiedniu i jak Ci sie tam podoba?jacy sa tam ludzie?

Gość chciałabym mieć takie
urodzona w wiedniu to austriaczka polskiego pochodzenia

no a imie naprawde sliczne:)no tak polakow tam jest sporo ale chyba masz jakis zagranicznych przyjaciol ge?:)

Gość wiem co pisze
bo jest polka losiu i chcialaby dziecko zameldowac w polsce, rozumiesz teraz??! co to znaczy polka dla ciebie? imie chuj wie skad dziecko mieszka chuj wie gdzie co w tym polskiego?

Gość wiem co pisze
nadin--czyli ruska nadia co w tym takiego pieknego? dziecko z austrii imie z rosji ni pies ni wydra

Jesli jedno z rodzicow jest cudzoziemcem, to nie bedzie problemu z zameldowaniem, paszportem itp. obcobrzmiacego imienia w Polsce. Do osoby powyzej: jesli dziecko ma oboje rodzicow Polakow z polskim tylko obywatelstwem, to jest POLAKIEM, nawet jak sie urodzi we Wiedniu czy w Honolulu!

wiem co pisze - jesli rodzice sa polakami to dziecko tez, bez wzgledu na to gdzie mieszka i jak ma na imie. czy az tak trudno to zrozumiec....? :O potrzebne od razu te wulgaryzmy :O

Gość wiem co pisze
jesli dziecko jest polakiem to czemu ma miec ruskie imie i to w innej niz ruska wersji? po co te udziwacznienia?

czy zawsze musi sie jakis imbecyl przyczepic! nie mam lepszego zajecia? jesli temat ci nie interesuje to po prostu zmien topik i daj spakojnie pogadac!

Gość wiem co pisze
nie umiesz powiedziec po co tak wydziwiasz?

Gość tak musi być a na końcu
w imieniu dziewczynki

Gość wiem co pisze
jesli ktos nadaje dziecku takie imie jak autorka oznacza to ze własnie jest na poziomie wisniewskich gratuluje"górnolotnosci"

Gość wiem co pisze
fallen_star W Polsce sa madzry i głupi a wisniewscy sa w tej drugiej grupie Jedyne co ich wyroznia z tłumu to ich wyglad i kretynskie imiona dzieci Pustaki choc tak chca sie wyrózniac skoro inaczej nie potrafią

-wiem co pisze- imie nadin jest w austrii na na porzadku dzienym wiec tutaj nikt nie ma takiego problemu jak ty! w zaden sposob nie krzywdze swojego dziecka bo w austrii zamierzam mieszkac.a jaki ty masz wogole interes w wpierdzielaniu sie w nie swoje sprawy?

to ze wisniewski jest glupi to kazy wie :O a dziecko moze nazwac jak chce bo ma podwojne obywatelstwo - polskie i niemieckie kasia figura tez nazwala swoje dzieci Koko i Kaszmir czy jakos tak ale ona ma meza Amerykanina

Gość wiem co pisze
bo w austrii zamierzam mieszkac. to co cie obchodzi czy w polsce to imie zaakceptuja? czy w Polsce nadal imie dziewczynki musi sie na litere a konczyc?w austrii nie musi wiec o co całe hallo???

anetko, żeby była jasność, ja nie chciałam Cię oceniać, bo to Twoja sprawa i dziecka jak je nazwiesz. Chodziło mi tylko że ktoś przede mną napisał że musi się imię dziewczynki na a kończyć, więc mi do głowy wiśniewscy przyszli.

w ogóle jestem teraz z Ukochanym w Norwegii, planujemy tu zostać. Na razie dzieci na mamy, ale za jakiś czas się pewnie pojawią :) i mi się podoba takie norweskie imię dla dziewczynki Silje, ale właśnie zastanawiałam się jak zostanie w Polsce przyjęte...

Gość regin
a co cie to obchodzi jak ono zostanie tu przyjete przeciez tu nie jestes masz zamiar tu kiedys wrócic na stałe