Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysz_ka

CZY ZNACIE TEN FOTELIK??

Polecane posty

Gość avero
Myszka Twoj synek nie ma jeszcze 3 miesiecy a Ty juz chcesz go sadzac w takim foteliku?? To duzo za wczesnie.Nie chce mi sie wierzyc ze niespaełna 3 miesieczne dziecko wazy ponad 13 kg i nie miesci sie do fotelika dla malutkich dzieciakow.

ten fotelik jest super,ale nie dla twojego dziecka. Maluszek musi już siedzieć żeby w nim jezdzic,znajdz taki od 0-18 kg ja taki kupiłam i jestem zadowolona i synek też

Hej Myszka, znowu się spotykamy, musisz znaleźć taki który ma regulowany kąt nachylenia oparcia, wtedy będzie można dziecko mniejsze bez problemu przewozić. A mam jeszcze pytanie, nie mieści się w 0-13 co oznacza? gowa mu wystaje ponad oparcie, nogi wystają czy jest za wąski?

i poszukaj takiego kóry ma dokładaną wkładkę redukcyjna dla dzieci które jeszcze główki nie trzymają.

Myszko- ale ten fotelik jest od 6 miesiaca, Twój maluszek jest chyba mniejszy, nie wiem czy bedzie mu wygodnie w takim foteliku. Mój synek do 8 miesiaca jezdzil w nosidelku one sa przeciez do 10-12 kg , nogi mu wystawaly ale to nie był problem. Byl odwrucony przodem do kierunku jazdy i byl szcześliwy, ze wszystko widzi :) Myśle,ze lepiej poczekaj jeszcze troszke i kupisz juz taki \"porzadniejszy\" jak maly bedzie juz siedział pewniej Pozdrawiam

żeby nie było niepotrzebnych komentarzy dodam,z e mały jeżdzil przodem do kierunku jazdy jak już siedział samodzielnie :)

wyjasniam co znaczy ze sie nie miesci :) nie wchodzi nam juz w barkach i glowka mu wystaje ponad. nogi to bylby najmniejszy problem. Kiedy jest ubrany cienutko to nie ma problemu, ale kiedy ma juz choc bluze to nie mozemy go wcisnac w ten fotelik :( takze w naszym przypadku 0-13 az tak sie nie sprawdza, bo maly ma prawie 80 cm i wierzcie mi, ze nie mozna go juz w niego wcisnac :( dlatego szukam dobrego fotelika 0-18. a z tym jest naprawde problem :( bo w sumie to znalazlam tylko ten z bebe confort :( wierzcie mi, ze my nie mozemy juz dluzej malego wozic w tym foteliku. Mamy teraz peg perego. dlatego chcialam zrobic rozeznanie w fotelikach.

Jak główka wystaje to faktycznie już niebezpieczny się taki fotelik robi, zresztą bez sensu wciskać Młodego na siłę. Myszka a jaki Wy macie ten fotelik, bo moja Młoda rozmiarów podobnych i w naszego nosidła- Ramatti mieście się w szerz i wzdłuż, on jest większy i szerszy od standardowych fotelików.

mamy peg perego. no wlasnie tej glowki sie obawiamy no i tego ze w barkach go wciskamy prawie na sile :( nienawidzi juz jezdzic samochodem :( gdyby tylko nogi wystawaly to nie panikowalbym jeszcze :)

chyba przejade sie do Wroclawia bo u mnie sa same denne firmy w sklepach i do tego brak wybor :( i tam poogladam. Zawsze moge taki pozniej kupic na necie ale co innego zobaczyc na zywo. Dziekuje wam ogromnie dziewczyny, dam znac jaki kupilam :)

Myszko jak obiecałam pytałam się naszej rehabilitantki o jazdę przodem w foteliku, poweidziała, że nie wolno zanim dziecko będzie pewnie siedzieć samo, choćby wcześniej i 15 kg ważyło. Tak długo jak nie siedzi pewnie nie jest w stanie utrzymać głóki przy ewentualnym wypadku. I jeszcze jedno, długo zastanawiałam się czy to wogóle pisać ale i nasza rehabilitantka to pytanie mi zadała od razu, co pediatra na wagę synka? robiłaś mu jakieś badania? szczególnie pomiar cukru? a może miałaś cukrzycę ciążową? Nie chcę siać paniki i Cię niczym straszyć ale może na wszelki wypadek lepiej to sprawdzić, no chyba że takie wielkoludy to u Was dziedziczne:)