Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLKA 56

Kto zagłosuje jeszcze raz na PIS????

Polecane posty

Gość stosunkowo dobry
Trawnik Ty to ludzi tylko obrażać umiesz a sama pewnie jestes po jakis studiach humanistycznych w trzeciorzędnej uczelni i nie masz pojęcia o niczym co ważne. Nie podałem Naszego Dziennika bo nie uważam aby ta gazeta miała wysoki poziom. Podaj konkretne grzechy tego rządu porównywalne chociaż w połowie do afer: paliwowej albo Rywina za czasów Twojej zapewne ukochanej partii SLD. Do tego załącza Ci sie teoria spisku dziejów. Tak samo można powiedzieć o Tobie ze jesteś bot-em komuchow albo obłudnych liberałów. Ci pierwsi szczególnie mieli doświadczenie w tworzeniu takich komórek. Zapał z jakim wymyslasz wielkie winy tego rzadu mógłby o tym swiadczyc. Tacy jak Ty obłudnie szczekali na ten rząd zanim wygrał wybory. Straszono że gospodarka padnie, że tacy fanatycy religijni przyjda, ze faszysci itd. Co za straszna obłuda! Rodem z ZSRR. I co mamy teraz? Otóż nic sie z gospodarką złego nie stało a wrecz przeciwnie - gospodarka ma sie lepiej. Dlatego Trawnik zastanow sie co piszesz na tym forum.

stosunkowo dobry---> Kto to jest wykształciuch? Dzielisz kierunki na elitarne i te dla głąbów? W państwie, w którym połowa społeczeństwa studiuje nie można mówić o wykształciuchach, bo teraz każdy głupek może skończyć prawo i o ile ma znajomości zrobić aplikację. Zgadzam się z Trawnikiem.:)

\"To prosty człowiek, ale o wielkiej intuicji i zdolności znalezienia się we właściwym miejscu i o właściwym czasie i wykorzystania tego.\" Tutaj poniekąd masz rację, znalazł się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie, ale na tym koniec jego \"zasług\". Potrzebna była kukła, którą mógł być pierwszy lepszy Kowalski, czy Nowak, padło akurat na niego. Ale nie on to wykorzystał, on został wykorzystany przez tych, na rzecz których działał, a że do dziś jest polską \'coca-colą\' to naturalne konsekwencje tamtych działań i roli, jaką odgrywał - bo to była tylko rola do odegrania. . \"Zapewniam że gdyby były na rzekomą współpracę Wałęsy z SB mocne dowody to już psy gończe Ziobry by je odnalazły i na światło dzienne powyciągały.\" W \'89 i \'90 było wystarczająco dużo czasu, by zniszczyć dokumentację najbardziej wartościowej agentury i to zrobiono. Do dzisiaj nie udało się odtworzyć/odnaleźć ok. 10 % informacji, a chyba jasne jest, że jak MSW paliło wtedy teczki, to nie brali ich \"jak leci\", tylko najpierw to, co najważniejsze. Sam Wałęsa (i inni) też sporo wyniósł, zresztą co jakiś czas publikuje po kawałku co mu odpowiada. Więc fakt, że nie odnaleziono kwitów nie znaczy, że \"Bolek\" to wymysł Kaczek, czy kogo tam jeszcze. Można się jednak domyślać, że skoro Wałęsa w 1992 r. nie dopuścił do lustracji i chodził przy tym jak kłębek nerwów, to wiele miał na sumieniu, a Polaków miał głęboko w doopie. Jeśli takie \"coś\" jest dla Was skarbem narodowym, to ja Wam serdecznie współczuje 🖐️

Gość stosunkowo dobry
Poniżej zacytowane argumenty Trawnik`a pozwalają mi przypuszczać ze ta osoba ma albo niezle namieszane w glowie albo po prostu jest idiotką. "Nie chcę kraju w którym prezydent czegokolwiek się nie tknie - wcześniej musi się zapytać brata." Co to za argument. Jakos za rzadów SLD nikt sie nie wtracal ze wszyscy musza słuchać Millera. Chyba lepiej posłuchać brata niż jak Kwaśniewski Ałganowa - obywatela Rosji. "Nie chcę kraju w którym mozna bezkarnie kogoś niewinnego podsłuchiwać, nagrywać czy prowadzić jego policyjną inwigilację." Przeciez Kaczynscy zlikwidowali WSI, które prowadziło podsłuch, inwigilowalo prasę, przekupywalo kogo trzeba itp. Przyklejanie im etykietki ludzi z którymi walczyli jest wyjątkową obłudą ze strony takich ludzi jak Trawnik. Skad my to znamy...

Gość stosunkowo dobry
Do Katis. Czyli zgadzasz sie z pojęciem "wykształciuch". Tez jestem zdania, że kto zaplaci ten dostanie sie tam gdzie chce. To wina rządów liberałów. Uwazam jednak ze nie kazdy jest w stanie skonczyc matme, chemię lub ekonomie na renomowanej uczelni. Mam wieksze powazanie dla ludzi o umyslach scislych niz do humanistycznych ale to moja osobista ocena. Kierunki typu filozofia czy politologia są dla mnie kompletnie bez sensu.

Gość antekkk
Jak pytacie o afery to chyba oczu i uszu nie macie. A to co sie dzieje w sprawie Kaczmarka to co to jest.

Gość Trawnik_
popieram Cie absolutnie bez żadnego ale.

Gość stare ale prawdziwe
sam Bismark juz to powiedział "chcecie zniszczyc i osmieczyc polske dajcie polakowi rządzic a sam sie osmieszy i zniszczy"

Gość raus z kaczorami
precz w zyciu bym na nich nie zagłosowała nigdy nigdy

Gość stosunkowo dobry
Pozytywisci poznanscy osmieszyli Bismarcka. Tu w Poznaniu byliśmy lepiej zorganizowani niż NIemcy i wygralismy z nimi na polu i gospodarczym i wojskowym

Gość antekkk
zas kolega wielbiciel 70B popadł w typową paranoje Kaczyńskich: jak na kogoś nie ma papierów, to znaczy że je zniszczył. I w ten sposób każdego można obrzucać g.... Oczywiście z wyjątkiem Kaczora, który w teczce miał jak twierdzi tylko fałszywki. Za to inni oczywiście mają prawdziwki.

Gość stosunkowo dobry
ciekawszym pytaniem jest Kto zagłosuje jeszcze raz na SLD????

Gość nie dziwi mnie
"raus z kaczorami precz w zyciu bym na nich nie zagłosowała nigdy nigdy" Twwoje RAUS wskazuje na proniemieckie skłonności. Pewnie dlatego wolisz tuska :(

Gość nie zagłosuję na PiS
1) za brak szacunku partii rządzącej do autorytetów (np. za to jak kaczory zachowały się w stosunku do Bartoszewskiego, któremu dosłownie i w przenośni do pięt nie dorastają) 2) za nazwanie tych, co nie popierają jedynej słusznej partii 'zomowcami' 3) za ciągłą gadkę, że dzięki nim mamy dobrze rozwijającą się gospodarkę - chociaż może to i prawda, bo żadnej zmiany ważnej nie dokonali i nie spieprzyli tego, co udało się poprzednikom osiągnąć 4) za bratanie się z Lepperem i Giertychem - dość już mam słuchania, że to dlatego, bo PO nie chciała z koalicji z nimi 5) za niewyjaśnienie żadnej afery do końca, a przecież mieli rozliczyć aferzystów 6) za beznadziejną politykę zagraniczną - podobno "głos Polski liczy się w Europie" - jeśli wszyscy mają postrzegać nas jako awanturników i tych, co wszystko będą wetować, to ja dziękuję bardzo... 7) za bezczelne potraktowanie pielęgniarek pod Kancelarią Prezesa Rady Ministrów 8) za tanie państwo, które miało do niedawna 4 wicepremierów, którzy jeździli z kilkoma limuzynami i ogromną grupą ochroniarzy 9) za idiotyczny wymysł w postaci 'IV Rzeczpospolitej' - w Konstytucji mamy zapisaną III i ja żyję w III niezależenie od tego, kto rządzi 10) za ciągłe wypominanie naszym sąsiadom historii 11) za brak jakichkolwiek działań w sprawie EURO 2012 12) za pisanie ustaw, które są bublami prawnymi - a tylu prawników jest w PiS-ie przecież... 13) za niedopuszczanie do emisji spotów PO (mimo, że nie podobały mi się) w TVP 14) za Annę "Bez komentarza" Fotygę 15) za Ludwika "Marszałka" Dorna, który pieska przyprowadza do Sejmu, a BOR-owcy go wyprowadzają 16) za Antoniego "WSI" Macierewicza i jego żenujący, nic nie wyjaśniający raport z likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych 17) za ciągłe przedłużanie misji w Iraku - a obiecywali szybkie wycofanie wojsk 18) za to, że pozwolili Giertychowi namieszać w polskiej edukacji 19) za Zbigniewa Ziobrę, i jego kompromitację w sprawie doktora G. 20) za Janusza Kaczmarka - taki dobry minister przecież miał być, a tu niespodzianka Mogłabym wymieniać dalej, ale szkoda mi czasu. Wolę pójść poczytać "Wywiad rzekę" z prof. Bartoszewskim - polecam wszystkim wyborcom PiS-u - może nabiorą trochę szacunku do PRAWDZIWYCH autorytetów...

Gość stosunkowo dobry
cytat z PB: W 2006 roku wzrost PKB wyniósł 6,1 proc. Stopa bezrobocia w ciągu półtora roku (od grudnia 2005 r. do maja 2007 r.) spadła z prawie 15 do 13 proc. W tym roku, wg większości prognoz, będzie nieco gorzej niż w zeszłym, ale nadal możemy się spodziewać wzrostu PKB o ok. 5,7-5,8 proc.

Gość tod
Dość juz tego bredzenia, że dzięki PiS bezrobocie spadło!!!!!! Kto może ten wyjeżdża, więc nie dziwmy się, że ono spada...

Gość stosunkowo dobry
a ja wolę i tak PiS bo wolę przyprowadzonego pieska do Sejmu niż wyprowadzone miliardy złotówek z polskich przedsiębiorstw

stosunkowo dobry--> Jako dla typowej humanistki kierunki typu matematyka, chemia, fizyka, ekonomia są dla mnie kompletnie bez sensu. Nie neguję ich istnienia, ale ludzie kończący te kierunki moim zdaniem niczym szczególnym się nie wyróżniają. To też moja osobista ocena.

antekkk ---> pewnie na liście Milczanowskiego Wałęsa figurował jako Tajny Współpracownik również dzięki Kaczyńskim, co? :o:o buehehe

no pewnie te rzady sa takie tanie ze szkoda slow, wiecej wydali kasy na siebie w tak krotkim czasie rzadzenia niz poprzednie partie daj spokoj:O

Gość stosunkowo dobry
do tod: ludzie wyjeżdzali z Polski od ponad 50 lat jak tylko mogli a nie tylko przez ostatnie 2 lata. To ze jestesmy w UE to dało możliwości wiec jakby rzadziła jakkakolwiek partia - tez oni by wyjechali. Po za tym taki stan rzeczy jest przez rzady wczesniejszych opcji a nie przez 2 lata rzadzenia PiSu. Ludzie czy Wy macie rozsądek?

Właśnie, to też jest ciekawe zagadnienie :D:D Wzrost gospodarczy to zasługa poprzednich rządów, ale emigracja zarobkowa to już wina Kaczyńskich hahahaha :D

Gość no i z czego jesteście dumni
Chyba tylko my żyjemy w państwie, w którym głowa kościoła może nazwać prezydenta durniem, a jego żonę czarownicą.

\"nie zagłosuję na PiS\" genialne argumenty ps. obrońcy PiS-u nie denerwuje was to ze tyle mówią o spadku bezrobocia? wszyscy wiemy, że spadło, bo 2 mln osób wyjechało do pracy zagranicę!

Gość stosunkowo dobry
Katis no ja tak myslalem ze jestes typową humanistką. Nie jest najwazniejszew zyciu by sie lansowac na kogos odmiennego.Bogactwo czlowieka tkwi gdzies indziej. Wiem ze wsrod humanistek jest wiele takich tzw. indywidualistek. Odznaczają się elokwencją to fakt ale najczesciej sa zwyklymi aktorkami z mizerna wiedza. Po za tym z humanistkami to jest tak, że tacy ludzie musza wspierac sie na jakis idealach. Nie umieją sami odkryc prawdy bo nie znają narzędzi do tego potrzebnych. Ktos kto napisze im piekny (choćby belkot nie majacy niz wspolnego z prawda ale pieknie) to oni to łykają. Dlatego laski humanistki daja sie latwo zbajerzyc." Ni kochanka ani zona a kobieta wyzwolona" Ludzie pokroju "matematycznego" maja trzezwiejszy osad na temat wielu rzeczy. Z zycia umieja sprawdzic prawde i falsz, znaja ku temu narzedzia. Humanisci to czesto woda z kisielem i ludzie mowiacy wiecej niz trzeba.

Gość antekkk
wielbiciel 70B, lista Macierewicza powstała po to, żeby załatwić przeciwników politycznych, kiedy Olszewskiemu groził upadek. A do upadku rządu Olszewskiego koleżko przyczynił sie twój wódz, bo nie chciał razem z twoim PC poprzeć Olszewskiego. Dopiero teraz oszust zgrywa bohatera własnie dla takich naiwniaków jak ty

Gość stosunkowo dobry
do Pistacja 87 - jestes tak naiwna ze myslisz ze wyjechali przez rzady PiS?