Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLKA 56

Kto zagłosuje jeszcze raz na PIS????

Polecane posty

Gość Kalimerek
lepiej bylo zapewne wtedy, kiedy Rosja i Niemcy zaplanowali sobie rurociag baltycki? zapewne, wtedy sie z nas nie smiali, co? Dopiero wtedy mieli ubaw, ze Polska sie daje robic w konia.

Gość zeloka
no jeszcze by tego brakowalo zeby doszlo do zerwania stosunkow dyplomatycznych. ja jestem doskonale zorientowana w sytuacji politycznej. nie mam zamiaru glosowac na po gdyz ta partia niewystarczajaco rozni sie od pisu. i o jakim zabiegu ty piszesz -powszechnie wiadoma rzecz. popieram lewice bo jest liberalna

Gość Kalimerek
nie wiem Ariane84, czy wiesz, ale piszesz o Niemcach :/ Jak swiat swiatem Niemiec Polakowi... itd. zeloka - jestes liberalna? a demokratyczna tez jestes?

Gość Kalimerek
BTW Niemcy to jeszcze niue cala Europa. Ale przeciez dla nas winno sie liczyc to, co Jamajka o nas pisze. LOL!

Gość zeloka
a co myslisz ze jestem liberalna zwolenniczka totalitaryzmu?

Gość Kalimerek
to chyba nie zdajesz sie sprawy, ze program dla LiD pisze KWasniewski - czolowy PZPR-owiec, a jedna z twarzy tej partii jest Szmajdzinski- wielolteni członek PZPR, a glownym prawnikiem Kalisz- kolejny z PZPR. Jest tam jeszcze takich wielu. Tacy ludzie sa warci glosu czlowieka wierzacego w demokracje? Radze poogladac na necie film z ostatniego zjazdu PZPR- w jednej minucie byli socjalistyczni, a w drugiej juz demokratyczni. I tak ich ta demokracja wyglada! To nie sa ludzie ktorzy chca rzadzic Polska tylko zadbac o wlasne zakichane interesy. Raz juz zadbali- 3 lata temu- nie pamietasz?

Gość zeloka
doskonale pamietam, zaluje ze juz nie rzadza. kwasniewski byl najlepszym prezydentem jakiego mielismy

Gość zeloka
z reszta - gdyby to bylo mozliwe zostalby wybrany po raz kolejny i nikt nie mialby z nim szans

Gość zeloka
ale kalimerek - ty myslisz ze info ze lid jest zwiazany z kwasniewskim posiadasz z tajnych archiwow? ;)

Gość zagłosuje......
na PiS jak zostanie wyjasniona do konca afera FOZZ i dowiemy sie dokad i na czyje konta wyparowaly te miliardy zlotych. Dlaczego Ziobro nie wyjasnia tej afery? Bo Kaczory sa w niej umaczani?

Gość Kalimerek
zeola, ze Kwasniewski zwiazuje sie z LiD wiadomo juz od dluzszego czasu. Ale zdaje sie podalam ci kilka innych nazwisk? Zalujesz ze juz nie rzadza? Tak szkoda Tobie- demokratce -Millera, Janika, Pola, Sobótki, Nikolskiego, Jakubowskiej? Uwazasz ze Kwach byl najlepszy? Bo chodzil pijany po cmentarzu? Bo jezdzil do Moskwy kilka razy w roku? Bo w swojej kadencji udzieli amnestii tylu osobom ze wypada wiecej niz 1 dziennie? Szkoda ci tego, ze co chwila wychodzilo na jaw ze ktos z rzadu ukradl? siedzi? Jesli igrnoujesz takie info, to ja juz nie mam wiary, ze zalezy Ci na Polsce. afera FoZZ to perelka SLDowcow jesli chodzi o PiS- ich ulubiona zabawka i mis, ciekawe dlaczego?

Gość zeloka
i tak nikt wam nie wmowi ze "czarne jest czarne a biale jest biale". ja czytam gazety ogladam tv i widze, ze rzad sie wali, ty widocznie widzisz triumf czarne JEST czarne a biale JEST biale

Kwaśniewski byl lubiany bo oprócz tego, że był politykiem był również osobą medialną bywał na salonach, miał pięknie przygotowane przemowy, ma piękną i \"wyjściową\" żonę a to się sprzedaje masom

Gość zeloka
ale zgadzam sie, ze was nie przekona nikt

Gość zeloka
ma obycie dyplomatyczne i zna jezyki. ma liberalne poglady i nie lekcewazy poszczegolnych grup spolecznych

PiS tylko czeka na to, żeby przegrać. Swojego pionka (prezydenta) już mają na czele władzy, w sejmie posadzą Tuska i zacznie się zlot czarownic czyt. kaczek. Nie dadzą żyć Tuskowi. Zaczną się podsłuchy, nagrania, wideofilmowanie (ostatnio słyną z tego). A wszystko to po to, żeby oczyścić się w oczach społeczeństwa, zabałamucić PO, doprowadzić do samorozwiązania się Sejmu (kto pierwszy na to wpadł?) i znowu dorwać się do władzy. Tusk będzie pogrążony w oczach społeczeństwa, a PiS w świetle chwały stanie na piedestale, ale zanim to nastąpi PO będzie miało swoje 5 minut. Za rządów PO będzie gorzej i będziecie psioczyć na tych, którzy na nich zagłosowali? to ja Wam odpowiem, że za rządów PiS- u nie było lepiej. Lepsza koalicja PO+SLD, aniżeli PiS+LPR+Samoobrona- każdy widzi co z tego wyszło: publiczna pralnia brudów. A, że było brudno to każdy widzi, bo nawet Giertychowi (do tej pory fanatyk PiS-u) rozplątał się język i zamiast bronić swoich \"przyjaciół\" twierdzi, że dzieje się źle i dąży do dymisji Kaczora-premiera.

Gość zeloka
no wlasnie katis nie kazdy widzi jak sama tu widzisz ja zwolenniczka po nie jestem i nie wydaje mi sie mozliwe zeby pis jeszcze wrocil do wladzy. ale wzruszajace jest to, ze koalicja ma tak wiernych wiernych

Gość zeloka
z reszta uwazam ze po powinno rzadzic bo teraz bryluje jako opozycja ale jak przyjdzie im rzadzic okaze sie ile z tej opozycyjnosci pozostalo

Gość Kalimerek
co do SLD- nie bede juz pisac bo to zalosne, ze nie pamietacie historii dalej niz wczorajszy obiad. To co piszesz KAtis to obraz dzisiejszych dzialan opozycji. Na razie w ten sposob zachowuje sie PO i SLD, z takimi prognozami poczekaj. Ty czytasz gazety zeloka i ogladasz TV- jasne, szkoda tylko ze nie wyciagasz wlasnych wnioskow, tylko sluchasz Zaleskiej i Sobieniowskiego. A moze Szkla kontaktowego? Ja nie jestem wielka zwolenniczka PiSu, ale wlasnego kraju. I wiem, ze ani PO ani SLD nie chca wladzy dla dobra Polski tylko dla wlasnych interesow. PiS broni interesow wlasnego kraju a nie poszczegolnych grup i wladcow innych panstw. zeloka- jestes liberalna, ale nie masz za bardzo o tym pojecia. O liberalizmie. Wydaje Ci sie ze liberalizm to zgoda na aborcje, eutanazje i legalizacje zwiazkow homo?

Gość Kalimerek
KAtis- blagam Cie- a co ma robic Giertych? wyrzucili go z rzadu! ma pisac peany na czesc kaczki? przeciez jego reforma edukacji wlasnie sie rozwala, jego poparcie siega 2%, to co ma robic? On liczy na ten elektorat pisu ktory bylby go w stanie poprzec. Czy ty naprawde wierzysz ze to co mowia politycy w TV to jest to co oni naprawde mysla/robia/zamierzaja? Jesli w to wierzysz- radze Ci poogladac troche Religi a nawet KAczmarka i porownac ich z byle "zawodowym poslem". zobaczysz co znaczy sila PR.

Gość zeloka
kalimerek - ale ja jestem w polityce doskonale wyksztalcona. doskonale znam teorie i praktyke historyczna czym jest liberalizm i literature analityczna poswiecona historii. wiec co - na takim poziomie mam z toba dyskutowac jezeli ty zwyczajnie uwazasz ze to co sie dzieje jest manipulacja? nawet na poziomie faktow sie nie dogadamy a co dopiero na poziomie naukowym. ja jestem tzw wyksztalciuchem a wy przeciez takich nie za bardzo lubicie.

Gość Kalimerek
widzisz- ja tez jestem wyksztalciucherm. Dziwnym trafem studiuje prawo- czytac pisac i myslec logicznie umiem. Nie umiem natomiast zrozumiec jak osoba, ktora twierdzi ze zna teorie mysli politycznej i historie, uwaza sie za demokratke - glosuje na taki twor jak LiD. To chyba skrajna hipokryzja, co?

Gość Kalimerek
wiecej Ci powiem - moi rodzice -oboje skonczyli po 2 fakultety- prawo i administracje, ojciec jest adwokatem, a i tak glosuja na PiS. Wyksztalciuchy jedne!

Gość antekkk
Kalimerek, sama ulegasz prymitywnej propagandzie. Co to za stwierdzenia, że PO i SLD nie chcą władzy dla dobra Polski, a PiS to nas niby tak strasznie broni jak lew?? W ogole wrzucanie do jednego worka PO i SLD jest kompletną bzdurą z arsenału PISowskich propagandzistów.

Gość blebleblebel
wszyscy kradli i krasc beda, ale przynajmniej premier wyzszy bedzie i nie taki prostak i cham (spiepszaj dziadu)

Gość zeloka
co wiecej ci powiem (nasladujac twoj styl) i kaczynski (autor odrzuconej przez TK ustawy) i ziobro tez sa prawnikami . wielu jest prawnikow na swiecie

W zyciu nie zaglosuje na PIS, chociazby mnie mieli walcem przejechac. Taki obciach na caly swiat... Lata taka kaczucha co kilka dni na Hel, wydaje 600 tys, małe to, pokurczone, znajomosc angielskiego mniejsza niz zerowa... Kwasniewski jaki byl, taki byl, ale przynajmniej wygladal i wyslawial sie jak na prezydenta przytalo.

Gość Kalimerek
gdybys byla prawnikiem zapewne bys wiedziala, jak wiele ustaw nie jest zgodnych z Konstytucja a funkcjonuje. Poza tym to byl tylko przyklad tego, ze nawet wyksztalciuchy umieja docenic pis. Co wiecej, gdybys byla prawnikiem wiedzialabys, ze jedna osoba ustawy nie pisze, jedna jej nie "przepycha" i nie przeglosywowuje. Ja PO i SLD nie wrzucilam do jednego worka, zupelnie antekk nie wiem o co ci chodzi. Ciezko Tuska i Rokite nazwac dzialaczami PZPR, nie?? PO i SLD chca rzadzic, bo zalezy im na realizacji wlasnych interesow; SLD to udowodnilo 4letnim zlodziejstwem, a PO tym ze nie chcialo koalicji. Oczywiscie PiS tez chce rzadzic po to by siebie realizowac, ale jednoczesnie stara sie wyprowadzic ten kraj na prosta i nie mozna im zarzucic "olewania interesow Polski".

Gość Kalimerek
higlandia, Fakt czytasz, co? Czy Wyborcza? Kolejna wypowiedz kompetnie niemertorryczna odslanaiajaca tylko to, jak niewiele Polacy wiedza o polityce, ale jak wiernie ogladaja TV