Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLKA 56

Kto zagłosuje jeszcze raz na PIS????

Polecane posty

Gość wiecieco
Ja polityką za bardzo się nie interesuję, tyle co z czasu obejrzę dziennik. Ale jak widzę reklamę premiera Kaczyńskiego, to mnie po prostu krew zalewa! Głosi takie hasła, jakby odbiorcy nie wiedzieli co się w Polsce dzieje! Że ,,głos Polski liczy się w świecie". Tjaaa... Tak jakby ktoś nie oglądał chociaż od czasu do czasu wiadomości. Takiego zakłamania to nawet nie ma w reklamach TV marketu. A jak powiedział o tych pensjach i że niby tak dobrze jest ludziom i tak dużo zarabiają, to ciekawe co na to te pielęgniarki pod jego kancelarią. On o wysokich zarobkach w reklamie, a za 15 minut nowe doniesienia o strajkach w wiadomościach.

Gość antekkk
ok nie doczytałem, lista Milczanowskiego to przecież kolejna legenda. Ja, ty wierzysz bezkrytycznie bredniom wodza to gratuluje rozsądku

Gość stosunkowo dobry
acha Kati i jeszcze cos Ci powiem: dzieki takim kierunkom jak matma, ekonomia, chcemia i fizyka masz dzis wygodniejsze zycie (co dla proznych humanistek jest priotytem przeciez ;) ) i te nauki cos konstruktywnego wnosza w przeciwienstwie do humanizmu ktory jest tez wazny (dla tzw wzbogacania sie och ach) ale nie kluczowy dla zycia ludzi na swiecie.

stosunkowo dobry---> To ostatnie zdanie: \"Humanisci to czesto woda z kisielem i ludzie mowiacy wiecej niz trzeba\"- trafiłeś w samo sedno działań PiS-u. Dużo i pięknie mówią, ale niewiele robią.

Gość nie....nie ...
i jeszcze raz nie....!

Gość nie dziwi mnie
" 13:33 tod Dość juz tego bredzenia, że dzięki PiS bezrobocie spadło!!!!!! Kto może ten wyjeżdża, więc nie dziwmy się, że ono spada... " Łatwo iść na ... łatwiznę. Umysłwoy nihilizm :( Tylko ktoś opowiadający takie brednie jak ty, może tak napisac. Wystarczy spojrzeć na strony GUS o liczbie zatrudniomych, aby miec obiektywne spojrzenie na temat przyczyn spadku bezrobocia: 2005 II kw - 13947 tys. 2006 II kw - 14459 tys. 2007 II kw. - 15152 tys. http://www.stat.gov.pl/gus/45_1790_PLK_HTML.htm JAk widać nie tylko wyjazdy się do tego przyczyniają. Zapominać nie można tez o wyżu demograficznym z początku lat osiemdziesiątych i nalezy zauwazyć, że mimo tego stopa bezrobocia maleje.

A i jeszcze jedno: masz zaburzony obraz świata, widzisz tylko liczby. Myślisz, że obliczając zadania matematyczne wytężasz umysł, zdobywasz wiedzę. Ja robię to samo czytając i pewnie więcej wiem. Nie umniejszając Twojej inteligencji, wszakże matematycy dziwnym trafem lepiej wypadają w testach inteligencji, ale to też pewnie dlatego, że w tych testach przeważają liczby.

Gość stosunkowo dobry
Kaczynski nie mowil ze ludzie duzo zarabiaja

Gość tod
Chwila, chwila. Ja nie mówię, że emigracja zarobkowa to wina PiS - ale spadek bezrobocia to nie jest też ich zasługa. Więc niedobrze mi się robi, jak słyszę propagandowe hasełka Kaczyńskiego i Gilowskiej, którzy twierdzą, że rząd wiele zrobił dla gospodarki. To jest zwyczajna bzdura.

Gość stosunkowo dobry
Otóż Katis nie jesteś w stanie tego ocenić bo nie umiesz czytać prognoz ekonomicznych i pewnie nie bardzo sobie zdajesz sprawę z pojęć takich jak indeks giełdowy czy PKB, wiec nie oceniaj rządu po tym co Ci napisał jeden czy drugi felietonista z GW

Gość antekkk
Kolego wielbicielu, dla każdego kto ma więcej niż cztery klepki jest jasne że Wałęsa nie był żadnym agentem. Gdyby nim był, załatwiłby Solidarność jeszcze w latach 80. albo w stanie wojennym. Miał zresztą ku temu 100 okazji. Nawet Wildstein, słyszałem go niedawno, specjalista od innej ciekawej listy, twierdzi że agenturalność Wałesy to jakieś brednie. Więc radze ci myśl kolego a nie powtarzaj wyświechtanych haseł

Gość tod
nie dziwi mnie - wyż z początku lat 80 to też zasługa Kaczyńskich, prawda? ;)

Gość lalamidoo
ja zagłosuję na pewno na PiS , bo PO teraz po wystąpieniu Tuska ma u mnie przesrane

Gość stosunkowo dobry
Ale tod - ja to mowilem w kontekscie atakow przedwyborczych - jak sie straszylo tym PiSem ze zrujnuje gospodarke i co? Wiesz ale jednak za jego rzadów te wzrosty są. Polepszył sie deficyt, wzrost PKB w krótkim okresie czasu - to jest dobre dzialanie MF. Kurs złotego tez jest spoko. Teraz jest to samo z tą anty propagandą - tylko ślepi i z krótką pamiecią tego nie widzą. Trzeba kojarzyc fakty z przeszloscia. Historia uczy.

Gość nie dziwi mnie
Ty rzeczywiście jedynie brednie potrafisz pisać :( Wobec faktów i argumentów obnażających twoją małość jesteś jak widać bezradny :(

Gość tod
Jak dla mnie Tusk jest najsłabszym ogniwem PO. I mimo iż ich popieram, to nie chcę premiera Tuska.

stosunkowo dobry---> A skąd wiesz, że ja się GW sugeruję? Wierzę w to co widzę, a niekoniecznie w to co czytam. Kaczyński pięknie mówi, a sprawdzam potem to, co on powiedział i nawet połowa z tego nie jest prawdą. Poza tym kiedy oni mieli wziąć się do roboty, zacząć realizować program partii, skoro skupili się na kłótniach z PO, upadającej koalicji z LPR i aferą w Samoobronie? Sama durna reklamówka z PO w roli głównej zajęła im więcej czasu niż spadek bezrobocia.

Gość tod
PiS nie zrujnowało, bo nic nie zrobiło jeszcze dla gospodarki. Niczego ważnego nie uchwalili. Zajmowali się tylko ciągłym znajdowaniem haków na siebie. Dlatego teraz wykorzystują bardzo korzystną sytuację gospodarczą dla swoich propagandowych celów. I chwała im za to, że jeszcze nam gospodarki nie zrujnowali.

katis, wiedza inżynierów, fizyków, astronomów przewyższa wiedzę kogoś po socjologii czy marketingu i zarządzaniu. świat składa się z liczb, a jeśli nie to ja także mam zaburzony obraz świata. to jak porównać kogoś kto stworzył komputer i tego co gra na komputerze tylko w gry komputerowe/ albo siedzi tylko na kafe ;););). A może po prostu dziwnym trafem matematycy są bardziej inteligentniejsi po prostu... a żeby wypowiedź choć trochę dotyczyła tematu. to zagłosowałabym na PO. dlaczego? a nie do końca dlatego że mi się nie podoba to co kaczyńscy zrobili, tylko dlatego że nie mogę znieść ich ALTERNATYWNEGO ŚWIATA który sobie stworzyli i w którym każdy może się obudzić rano i znaleźć się w kręgu podejrzeń... ech, a zresztą dajmy szanse PO, chętnie zobaczę czy potrafią coś prócz gadania... :)

Gość to robi pisiak
Wiecie co PiS teraz robi? -zaciera ślady. Najpierw się podsłuchiwało, manipulowało, a teraz trzeba to wszystko posprzątać, zanim afera IV RP ujrzy światło dzienne.

Gość nie dziwi mnie
No i widzisz tod, tak trzymaj: chwała PiS za to :) Za to SLD tak się starało godpodarkę naprawić przez swoje 4-letn nie-rządy , że pod koniec mieli prawie 20% bezrobocie. I na śmietnik polityki ich za to też ...

Gość stosunkowo dobry
Ludzie jak Wy mozecie pisac takie bzdury, ze PiS nic nie zrobił dla gospodarki? Oto niektóre z nich: Rząd obniżył niektóre podatki Nastąpiła redukcja składki rentowej dała dodatkowe środki 9 mln zatrudnionym. finanse państwa są gotowe by wprowadzić pełną ulgę prorodzinną. uchwalony został projekt nowelizacji ustawy dotyczący procesu inwestycyjnego w budownictwie mieszkaniowym A polityka fiskalna? A budzet? Tak jak Gilowska powiedziala - nic nie robi sie samo. Niestety juz dawno zauwazylem ze w wielu humanistach nie znajacych sie kompletnie na tych sprawach rosnie cos jakby jakies niespelnienie. Uwazaja ze na wszystkim sie znaja najlepiej. Odkrywaja nagle w sobie pęd do rzadzenia i oceniania. Czesto spotyka to nauczycieli - chyba brak spelnienia zawodowego albo nuda ich dopada...

Gość antekkk
Tylko że żyjemy za pożyczona kase. Wydatki są rozdęte jak nigdy, a w ub. roku zadłuzenie kraju wzrosło o 38 mld złotych. Kaczyński szykuje nam tykającą bombę - za pare lat, kiedy skończy sie hossa w światowej gospodarce, nie będzie pieniędzy na spłatę długów i wszyscy za to gorzko zapłacimy. Ale wtedy kaczor już oczywiście nie będzie rządził, więc ma to gdzieś.

Gość stosunkowo dobry
...a biorąc pod uwage zlosliwosc i ataki wszystkich - calej prawie prasy, wszystkich partii, tzw autorytetów, psorów (ktorzy dla mnie sa w wielu przypadkach zerami postpeerelowskimi) to naprawde nalezy podziwiac ten rzad. Atakuje sie ich za to nawet ze sie bronia. Spoty reklamowe...ciekawe ze nie denerwuja nikogo spoty PO, SLD? Obluda! Dlatego tym bardziej jestem przekonany ze zagłosuję na PiS. PO to Partia Oligarchów a ja do nich nie naleze. Nie chce potem patrzec jak znow wyrzucaja ludzi z kamienic, łamią prawa pracownicze nowobogaccy krętacze a wszystkie telewizje mówią ze jest dobrze. Wszedzie sa takie kliki w pracy ze hej. Najgorsi sa wlasnie Ci z dawnej UW i SLD. Obsadzili sie w roli panów wszędzie i wciagaja tylko swoich. Kliki na maksa. Tym panom juz dziekujemy. Życze Pisowi aby zdobył pełnię władzy w Sejmie i zmienił konstytucje, usunął kliki i oczyscił także te doły bo ja juz mam dosyć zycia w takim kraju, gdzie nie mozna dostac pracy po kwalifikacjach, szydzi sie z katolikow, wysmiewa wartosci...

Gość zawiodlam się na was
To ja się ciągle łudziłam, że nie daliście się omamić tej bandzie oszustów, że wreszcie ruszycie dupy, wstaniecie od komputera i zagłosujecie na kogoś innego, ale z tego co widzę, to połowa nie ruszy tyłka i nie pójdzie na wybory, a druga połowa zagłosuje na PiS.

Gość stosunkowo dobry
Dług publiczny jest w normie. Kasy to najwiecej mamy do splacenia po Gierku. Pozdrawiam jego fanów

Gość tod
A ty 'stosunkowo dobry' jesteś za to wielkim ekonomistą znającym się idealnie na gospodarce;) Weź przestań się kierować na wielkiego uczonego, co? Ja po prostu widzę po rodzinie i znajomych czy im się żyje lepiej. I raczej nie widzimy różnicy. Poza tym, widać twój stosunek do ludzi. Twój ukochany premier również wykształcił się w peerelu i również wg tego co mówisz jest zerem. Dla mnie ludzie, tacy jak Geremek, Bartoszewski itd. to są i będą autorytety. A nie ci mali, zakompleksieni ludzie, którzy chcą wszystkich za wszystko rozliczać i zachowują się tak, jakby oni byli najmądrzejsi, najinteligentniejsi. Mnie spoty PO denerwują, bo nie lubię kampanii, w której się brutalnie wzajemnie partie atakują. A twoi ulubieńcy z PiS to niby nie wciskają swoich gdzie się da? Przejrzyj człowieku na oczy, bo twoje zaślepienie jest przerażające.