Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLKA 56

Kto zagłosuje jeszcze raz na PIS????

Polecane posty

Gość antekkk
człowieku, co ty bredzisz, jaka partia oligarchów? To niskie podatki nie są czasem dobre dla wszystkich? A jeśli chodzi o kliki i kolesiostwo to PiS przebil SLD. Sam Kurski wydał dyrektrywe, żeby na Pomorzu, gdzie szefuje PiS, wszyskie możliwe stanowiska obsadzać kolesiami po linii partii. Jak w czasach PZPR. PiS zablokował prywatyzacje żeby mieć więcej stołków dla lizdodupów Kaczora i Leppera (w przypadku tego drugiego to od niedawna nieaktualne).

Gość stosunkowo dobry
do babci nożownik : wiedza kogos po zarzadzaniu jest bardzo wszechstonna i wieksza niz matematyka czy fizyka.W zarzadzaniu duzo jest matmy, badan operacyjnych, statystyki, ekonometrii.... Prosze nie porownuj tu astronomii bo mnie krew zalewa. To kolejny nic nie dajacy kierunek. Nie zyjemy w USA gdzie mozliwa jest kariera w NASA ;)

Gość grocha
ale wyście to temat znależli na niedzielne popołudnie :/

Gość antekkk
Dług puibliczny musi być w normie, bo mamy konstytucje i zobawiązania międzynarodowe, tylko że kiedy mamy spłacać te długi geniuszu ekonomii? Teraz, gdy jest koniunktura, czy jak potem jak będzie bessa? A my nie zmniejszamy długów, tylko robimy sobie większe! Przecież Kaczyński zadłużając kraj postępuje dokładnie tak jak Gierek. Skoro wielbisz Kaczora to Edwarda chyba też.

Gość tod
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała: Kaczyński twierdzi, że zasady zobowiązują. Ha ha ha ale chyba nie w PiS, bo pamiętam jak krzyczeli, że z 'ludźmi o marnej reputacji' nie będą się zadawać. Tymczasem, aby tylko utrzymać się u władzy zawiązali koalicję z Endrju Lepperem, skazanym za kilka przestępstw. Zasady zobowiązują?;) Teraz próbują go zniszczyć, ale raczej im się to nie uda.

Gość tod
A teraz wszystkim życzę miłego dnia, więcej samodzielnego myślenia i aby nie głosowali na PiS. Pozdrawiam:)

Gość stosunkowo dobry
Tak - partia oligarchów. Dbająca o interesy tylko wąskiej społecznosci - przedsiebiorców i to tylko z otoczenia PO. Wiem jakie tam jest kolesiostwo bo kumpel jest tam w mlodziezowce i stwierdzil ze tylko dlatego ze jego ojciec ma firme cateringowa i teraz robi dla PO bankiety i dzieki znajomosciom wygrywa przetargi. Zero ideałów rozumiesz? Piskorski, Grobelny to przykłady ikon PO. Jeden rządził w Wawie drugi rzadzi w Poznaniu i jest niezly syf przez niego - same afery i oligarchowie typu Kulczyk a ludzie nie maja nic do powiedzenia. Kazda partia tak naprawde obsadza swoimi - PO tez i to chyba najbardziej chamsko. Sam startowalem w pewnym przetargu to wiem. A wole ludzi patriotycznych i polaków niż przez sld obsadzanych komunistów, zdrajców narodu i rusków a z UW jeszcze ludzi pochodzenia żydowskiego nie cierpiacych katolicyzmu i patriotyzmu Polaków.

Gość stosunkowo dobry
jesli by dlug niebezpiecznie wzrósł to wplywałoby to na nastroje na gieldzie. 60% to granica zasad konwergencji a my nie przekroczyliśmy progu 50%. No ale fakt - tego trzeba pilnowac i poki sa wzrosty - redukowac.

Gość bernadettta
stosunkowo dobry-nie wierze ze jestes ekonomista albo jestes bardzo kiepskim. postrzegasz ekonomie dokladnie tak jak ci, ktorzy nie maja o niej pojecia. procesy ekonomiczne sa dlugofalowe i nasz rzad korzysta z wstapienia do ue, ktoremu byli przeciwni. finanse panstwa ida na propagande. dotacje o ktorych piszesz nie sa wynikiem oszczednosci budzetowych tylko bezmyslnosci. wyucz sie innego zawodu, bo do tego - o ile nie klamiesz i nie jestes np po zasadniczej szkole samochodowej - zwyczajnie sie nie nadajesz

Gość antekkk
bredzisz kolego, PiS nie obsadza żadnymi patriotami tylko kumplami, którzy wylizali tyłki braciom i to sie najbardziej liczy. A komuchów w ich otoczeniu jest na pęczki naiwniaku. Nie wspomnę o przyjaźni Jarka z esbekami z Samoobrony, ale ludzie z PZPR poobasadzali całkiem sporo intratnych stanowisk, pan Kaczmarek nie był tu wcale wyjątkiem.

Gość stosunkowo dobry
Antekk znam wielu ludzi z PO i z PiS i mam zdanie lepiej wyrobione od Ciebie bo z pierwszej ręki. Do PO przyjmowano jeszcze niedawno kazdego - wszystkich. Do PiS - sprawdzaja Cie i musisz miec 2 osoby ktore za Ciebie poręczają. Nie rozumiesz, ze nikt z PiS sie z nikim z Samoobrony nie bratał? Samoobrona to tylko narzędzie. Teraz podlega utylizacji.

Stosunkowo dobry - kłamiesz! Grobelny startował w wyborach na prezydenta Poznania jako kandydat niezalezny w opozycji do kandydatki PO Pasło-Wiśniewskiej. przy okazji - wlazł z ciebie naziol. Doszukiwanie się w ludziach pochodzenia żydowskiego szkodników ostatni raz oficjalnie głoszono w Poznaniu za czasów Greisera. PiS-owi gratulujemy zwolenników !!!

jak stenogramy zostaną upublicznione, to PiS pójdzie na dno. Kaczmarek w swoich wypowiedziach przedstawił całą prawdę o rządach PiS-u i o ile to co powiedział się potwierdzi, to PiS już teraz może się pakować. stosunkowo dobry---> Przyznaj się PiS Ci płaci za poparcie? Siedzisz na forum, na którym jest przewaga kobiet i na dodatek 80% forumowiczów, to humaniści. Desperatem pewnie nie jesteś, więc pierwsza myśl jest dobra: płacą Ci za siedzenie tutaj i pisanie bredni. Umyśle ścisły.:P

Gość stosunkowo dobry
Bernadetta korzysci z wejscia do UE sa po obu stronach - dla UE tez - Londyn zanotował najwyzszy wzrost gospodarczy(wiekszy niz NY - kto wie jaki w tym udzial mieli nasi rodacy - tania sila robocza) Kaczynski byl przeciw wstapieniu do UE w latach 90 tych potem byl za wstapieniem ale byl przeciwko hurraoptymizmowi. Glownie samorzady (niestety w malym procencie) korzystają z wejscia do UE a nie rząd.

Gość bronek987
Katis skad twoja wiara w to ze slowa Kaczmarka sa prawda??

Gość stosunkowo dobry
Katis jestes chora i powinnas sie leczyc. Moim zdaniem to moze byc zespoł paranoidalno - lękowy. Jestes przekonana o prawdzie Kaczmarka bo w zawisci do PiSu jestes zaslepiona. Nikt jakos nie zna tych stenogramow ale Ty juz wiesz jaka jest prawda. Tak samo wiesz ze mi hehe placa.

Gość antekkk
To wg ciebie poręczenie jest świadectwem moralności? Raczej kolesiostwa. A co do Samoobrony to czemu miało służyć dawanie władzy i pieniędzy panom po wyrokach albo ściganym przez prokuratorów? Tworzono dla nich i ich przydupasów stołki, które kosztowały budżet kupe kasy. To miało znaczyć wg Kaczyńskiego "zasady zobowiązują"?

bronek987---> Chciałabym przekonać się, że to prawda. Podejrzewam, że Kaczmarek ma rację, bo PiS manewruje i próbuje się wylizać jak tylko może. Sprawy z Kaczmarkiem wolą nie wyjaśniać, tylko od razu dymisja i wypad z Rządu, póki jeszcze nie powiedział za dużo.

Gość niewi
> Katis : > jak stenogramy zostaną upublicznione, to PiS pójdzie na dno. Ską dwiesz, że po upublicznieniu pójdzie na dno ? Znasz ich treść ? Czy wystarcza ci, że wszytko tam jest "porażające" ? :D Dla ciebie takie coś wystarcza ?? Kaczmarek nawet nie zeznawał pod rygorem odpowiedzialności karnej ... Najpierw sąd powinienin udowodnić, że nie są to obrazoburcze bajdurzenia byłego członka PZPR ...

stosunkowo dobry----> Widzisz mnie? Jestem namacalną postacią czy wytworem wirtualnego świata? Na oczy mnie nie widziałeś, nie rozmawiałeś ze mną, a przypisujesz mi chorobę psychiczną.

Gość niewi
Oj ... > Katis > Sprawy z Kaczmarkiem wolą nie wyjaśniać, tylko od razu dymisja i > wypad z Rządu, póki jeszcze nie powiedział za dużo. NAjpierw KAczmarka wyp... z rządu, a ten póxniej w odwecie zaczął paplac. Troszkę ci się tez chronologia nie zgadza ;)

Gość stosunkowo dobry
Do posener. A skad Grobelny startował 2 razy na prezydenta Poznania? Z jakiej listy? Z PO! A kto popiera go w Radzie Miasta?PO! Dla nieoswieconych wspomne ze jest podpisany uklad miedzy PO a Grobelnym. Acha i jeszcze jedno - połowa PO popierała Grobelnego (nieoficjalnie bo nie mogli glosno o tym mowic) ale tak bylo ze był nawet konflikt w partii. Wiec posener radze sie dokształcic.

Gość bernadettta
stosunkowow dobry- nie staraj sie przede mna szpanowac paroma pojeciemi na krzyz, ktorymi jak sadzisz zrobisz wrazenie nie masz wyobrazni ekonomicznej -moze pojecie ci nie znane i zamydlic oczy mozesz tylko tym, ktorzy o ekonomii nie maja pojecia ty mysisz takimi kategoriami jezeli dzis stac mnie na obiad za 400 zl a wczoraj jadlem hamburgery to znaczy ze dzis jestem bogaty a wczoraj bylem biedny. nie wazne ze wczoraj mialem lokaty na 400 tys zlotych i kolejne 400 tys zainwestowalem w fundusze a dzic wszytsko wyjalem i rozpierdalam. nie sadz o zamoznosci czlowieka na podstawie kasy ktora ma w portfelu. zreszta szkoda gadac - ekonomista (o ile) ekonomiscie nierowny. ae koncza setki osob rocznie. kazdego stac na szpanowanie haslami. juz sam fakt, ze tym sam sobie imponujesz wskazuje na to, ze to twoj mont everest. szkoda mi czasu wiec nie odpisuj

Gość bronek987
Katis jestes mitomanka i ulegasz propagandzie, pedz do garow to jest miejsce dla ciebie a nie polityka

Gość stosunkowo dobry
Katis wystarczy ze widze co piszesz

Gość antekkk
a co do Kaczmarka - jeśli PIS nie boi się prawdy, to czemu boi sie komisji śledczej? Jak Kaczmarek kłamie, to czemu Dorn zamyka mu usta bo "zdradza tajemnice"? Albo albo. Komuchy zgodziły sie na komisje Rywina, Kaczyński stchórzył

niewi----> Może to jest jakiś sposób. Skąd wiesz, że powiedział to w odwecie? Znalazł się w sytuacji bez wyjścia, nie miał już nic do stracenia, to dostał słowotoku. Poza tym swoje słowa musi poprzeć dowodami, a nie wiesz czy tego nie zrobi. Z góry zakładasz, że Kaczmarek się mści. Lepper też zapowiedział, że powie całą prawdę o rządach PiS-u, Giertych stwierdził, że prawda ujrzy światło dzienne. Każdy coś wie, tylko do tej pory byli pionkami w kaczolandii, teraz gra się skończyła i prawda wyjdzie na jaw.

Gość stosunkowo dobry
bernadetta nie chce mi sie Tobie tlumaczyc jak dziecku wszystkiego. Nie chce Ci nic nie udowadniac - wogole nie interesuj sie co ja skonczylem i tak bedzie najlepiej. Zastanow sie nad tym tylko dlaczego prognozy dla naszego kraju są najlepsze wystawione własnie w dłuzszym okresie czasu. Powazni ekonomisci patrza na ratingi poniewaz one mowia ze za rok lub dwa dzisiejsze inwestycje przyniosa zyski. A rating dla naszego kraju wystawiaja najlepsi ekonomisci na swiecie - ja ich tylko cytuje. Rating jest najlepszy ze wszystkich krajów Europy. I co Ty na to?

bronek987---> jesteś fanatykiem PiS-u. Psem ślepo zapatrzonym w swego pana. Z takimi jak Ty nie mam ochoty ani chęci rozmawiać. A do garów sam sobie idź. Mężczyźni są lepszymi kucharzami.

Gość Alinkamalinka
Ja zagłosowałabym na Partę Kobiet - niestety nie ma jej jeszcze w polityce