Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonora

A teraz powiem wam coś na prawde - w przedterminnowych wyborach wybiore PiS

Polecane posty

Dlaczego posłowie LPRu zrobili taką nagonkę na gejów, opowiadjąc o tym, jak to oni roznoszą ulotki o seksie analnym w szkołach, narażając przy tym na śmieszność cały rząd, a od dwóch lat nie potrafią się zająć ustawami, które pomogłyby w walce z pedofilią? Bo jak na razie w Polsce mamy zagłębie, o czym wie całą Europa, i pedofile z Anglii, czy z Holandii przenoszą się do nas na łowy. To jest polityka prorodzinna? Dlaczego oni zajmują się czymś, co nie jest naganne z prawnego punktu widzenia, czyli czyjąś orientacją seksualną, a nie zajmują się pedofilami? Dlaczego w Polsce jest tak, ze ojciec za gwałt na własnej 12 letniej córce, odsiaduje 2 lata i potem wraca do tego samego domu, gdzie mieszka i ona? No, wiem, w końcu w wieku 14 lat może się gnój wyprowadzić, jak się jej nie podoba, prawda? I rozumiem szczytne idee walki z komunistami, co jednoczy całą prawicę. Ale nie rozumiem lenistwa, propagandy właśnie godnej samego PRLu, braku zainteresowania problemami ludzi.

Gość frk-099
"Nie no, masz rację. Zajmujmy się dalej rozliczaniem jakichś dziadków Tyle tylko, ze to nie pomoze ani mi, ani Twoim dzieciom. Najwyżej ileś tam osób uzyska osobistą satysfakcję. " Nie.... Ręce opadają. Ci dziadkowie tacy jak Kwasniewski, Szmajdziński itak dalej nie mają po 80 lat!!! Nawet jeśli pominę tutaj element etyczny to pozostaje realny wpływ na kształt państwa. Ci dziadkowie są zdemoralizowani, bo w sposób jawny działając we władzach prl brali udział w niewoleniu narodu a potem w konstruowaniu postkomunistycznego państwa. Przykre jest, że tak trudno wytłumaczyć, że ludzie Ci mają złe nawyki i niebezpieczne znajomości, bo przecież jakaś część z nich była sowieckimi agentami w łonie samej pzpr i także część z nich pozostaje w jakimś układzie z wywiadem obecnej Rosji. Dowody? Gołym okiem widać. Rządy Millera nic nie zrobiły aby zdywersyfikować źródła energii, pomimo, ze rząd Buzka coś zaczął z tym robić. Takich przykładów jest mnóstwo. Oczywiście nie udało się Polski odciągnąć od NATO i UE bo to już było za trudne ale Polska i kraje nadbałtyckie nadal są dla Rosji celem tak czy inaczej pojmowanej ekspansji. Potencjalnymi sojusznikami w realizacji zamysłów Rosji, są ludzie dawnych perelowskich elit, którzy wdarli się na szczyty po plecach tych którzy wyniszaczali prawdziwą elitę. Zatem rozliczeni i odsunięcie od władzy tych "dziadków" służy przyszłosci zarówno naszej jak i naszych dzieci. Głosy takie jak Twój potwierdzają jedynie tezę o tym, że skutki propagandy prl są dalekosięzne...

Jakiej propagandy PRL?:o Akurat Kwaśniewski, Szmajdziński a tym bardziej żadna propaganda nie mają na mnie wpływu żadnego... I to nie ja się kompromituję, bo ni ja ogłaszam, ze trzeba chronić życie od poczęcia do NATURALNEJ śmierci, a potem wysyłam do Afganistanu żołnierzy, narażając ich na jakże naturalną śmierć w wyniku odstrzelenia tego i owego, tylko po to, żeby wejść w odbyt Bushowi, który nie chce ze mną rozmawiać. 🖐️

Gość frk-099
Żeby było jasne, mnie kooalicja z LPR i Samo także się nie podobała i byłem pewny, ze to się skończy katastrofą. Zawsze mówię, ze wybieramy z tego co jest a nie z tego co chcielibyśmy. Zatem myśląć propaństwowo przy wszystkich licznych wadach PiS i PO, nie ma innej alternatywy niż te dwie partie. Mnie w PiSie brak zacięcia do gospodarki. Czekam i czekam i czekam na REFORMĘ FINANSÓW PUBLICZNYCH, rzecz fundamentalną. Na Pakiet Kluski ale w jakimś szerokim wymiarze... Ale pomimo tego, ze jeszcze się nie doczekałem, nie będe wieszał psów na Jarku, tylko dlatego, że stosuje agresywną retorykę, że jest zbyt ostry, rażąc przy tym wielu potencjalnych wyborców. Mam 34 lata. 18 obchodziłem już w wlnej Polsce ale pamiętam czym był prl i nie mam złudzeń, że było to państwo policyjne. To, ze dla Ciebie perspektywa 89 roku jest odległa nie zmienia faktu, ze tak naprawdę, to zdarzyło się wczoraj. Do dziś bowiem widać ślady tamtego systemu, ślady w ludziach, prawie, kulturze, w ogóle myśleniu o państwie, Polsce. Ide do domu, cześć!

Tak sobie czytam i przestaję się dziwić dlaczego w Polsce jest jak jest.I już nie wierzę,że coś się zmieni.Całe życie z idiotami.I tylko zasmuca widok lotniska pełnego młodych ludzi,którzy bez żalu stąd wieją.

Gość frk-099
Żeby było jasne, mnie kooalicja z LPR i Samo także się nie podobała i byłem pewny, ze to się skończy katastrofą. Zawsze mówię, ze wybieramy z tego co jest a nie z tego co chcielibyśmy. Zatem myśląć propaństwowo przy wszystkich licznych wadach PiS i PO, nie ma innej alternatywy niż te dwie partie. Mnie w PiSie brak zacięcia do gospodarki. Czekam i czekam i czekam na REFORMĘ FINANSÓW PUBLICZNYCH, rzecz fundamentalną. Na Pakiet Kluski ale w jakimś szerokim wymiarze... Ale pomimo tego, ze jeszcze się nie doczekałem, nie będe wieszał psów na Jarku, tylko dlatego, że stosuje agresywną retorykę, że jest zbyt ostry, rażąc przy tym wielu potencjalnych wyborców. Mam 34 lata. 18 obchodziłem już w wlnej Polsce ale pamiętam czym był prl i nie mam złudzeń, że było to państwo policyjne. To, ze dla Ciebie perspektywa 89 roku jest odległa nie zmienia faktu, ze tak naprawdę, to zdarzyło się wczoraj. Do dziś bowiem widać ślady tamtego systemu, ślady w ludziach, prawie, kulturze, w ogóle myśleniu o państwie, Polsce. Ide do domu, cześć!

Gość frk-099
Po przeczytaniu Twojego ostatniego postu stwierdzam, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy. Ot, po prostu...

Frk 099 - uwielbiam być wrogiem wpisywanym na listy :D :P a tak poważnie: nie masz pojęcia o czym klikasz. Właśnie Racja PL proponuje socjaldemokratyczny, łagodnie liberalny program gospodarczo-społeczny, połączony z tym co tę formację jako jedyną wyróżnia: zdecydowanym planem uwolnienia Polski od okupacji zbrodniarzy i kłamców z Watykanu orazwpływów ich krajowych popleczników. Tylko tyle - i aż tyle!

Zaś fakt że widzisz sowieckich agentów wśród tych którzy dawali tyłka Waszyngtonowi i Brukseli oznacza że masz problemy umysłowe kwalifikujące się do leczenia co najmniej farmakologicznego ;)

Ja tez uważam, ze np. kościół powinien przestać być finansowany z budżetu państwa. I wtedy by się okazało, jakie jest rzeczywiste zapotrzebowanie na księży, ojców dyrektorów itd. I niech sobie osoby wierzące ustalą roczny datek na kościół i tyle. Z budżetu państwa powinny być finansowane tylko renowacje kościołów, oraz utrzymywanie zabytkowych obiektów sakralnych. Nie widze powodu, dla którego z budżetu państwa ma być finansowana Świątynia Opatrzności, a nie leki dla osób chorych na bardzo rzadkie i wymagające dożywotniego leczenia choroby.

Uważam też, że praworządny i sprawiedliwy minister Ziobro powinien złożyć do prokuratury wniosek o aresztowanie samego siebie, ponieważ informując o akcji CBA Premiera, który sam o tym powiedział, oraz Edgara złamał prawo😴 Kiepsko jak na najbardziej praworządnego ministra sprawiedliwości po 89 roku, nie?

Gość taaa.......
wybiaram mniejsze zło czyli PIS niemoge patrzec jak olejniczak lize dupe kwasowi zktorego tez kawał dziada PO banda nieudaczników byli w AWS i co zrobili k.u.r.w.a pytam sie

Skład osobowy \"mniejszego zła\" czyli rzekomo antykomunistycznego PIS i jego popleczników: Wassermann - były komunistyczny prokurator polityczny Kaczyński Lech - autor pracy doktorskiej o marksizmie-leninizmie Kryże - były komunistyczny sędzia sądów politycznych i członek PZPR Suski, Karski, Kuchciński, Jasiński - b. aktywni członkowie PZPR Zybertowicz, Krasnodębski - filozofowie, piewcy marksizmu-leninizmu, b. członkowie PZPR Targalski, Wolski, Czabański - byli aparatczycy PZPR, obecnie rzuceni przez PIS na odcinek mediów publicznych Kaczmarek - b. członek PZPR, przez kilka lat (nie tylko ost. 8 miesięcy!)najb. zaufany człowiek Ziobry i Kaczyńskiego Jarosława w resorcie Gratuluję ich wyborcom. Sentyment do komuny jak widzę głęboki jest :D

Gość do wyborów
to ja pójdę i zagłosuje na PIS i w dodatku włożę moherowy beret o! kto ze mną

Gość eeeh tam
frk-099- popieram, nasze pokolenie 30-latkow nie ma prawa dac sobie wmowic pomiedzy jakim dobrem lub zlem wybieramy. Ilu popaprancow rzadzilo Polska to juz wiemy. Czas rozliczac uklady!!! Wierze w szczerosc Kaczynskich i domagam sie prawdy i lojalnosci od politykow!!!

Gość tuuuja
Pewnnie zabrzmi to dla młodych śmiesznie - ale byliśmy ze swoim starym w Solidarnoći - ciągani przez SB-ków,robiono nam rewizę w mieszkaniu.Po okrągłym stole - uwierzyliśmy - Unii Wolności,Balcerowiczowi,Gieremkowi itp.Potem cały czas uznawaliśmy PO za swoich - no i co się okazało?Po raz kolejny uwierzyliśmy kłamcom i polako-zdrajcom.Teraz mamy chociaż trochę satysfakcji - BOJĄ SIE.Tak,tak strach i cały ten wrzask przeciwko PIS. GLOSUJCIE na PIS - jeszcze tylko im naprawdę zależy na nas"maluczkich"A co do programu Kluski - czy oni mają mozliwość w tej całej ogólnej nagonce cokolwiek zrobić? g