Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam ...

LEKI ROBIONE !!! Dermatolog ...

Polecane posty

Gość pytanie mam ...

Od małego miałam taką wysypkę na ramionach :( Nie przeszkadzała mi ona ... jednak gdy pozłam do podstawówki, trochę krępowałam się na w-f, bo głupio to wyglądało. Udałąm się wówczas z mama do DERMATOLOGA :) Pani pomogła mi bardzo ... wymyśliła dla mnie maść :) którą zamówiłam w aptece:) Wysypka przeszłą po miesiącu :) Teraz mineło 15 lat i widzę, że wysypka wraca :( Na 100% nie jest to uczulenie. Poszłam więc do dermatologa (innego ... bo tamta pani umarla) ... przepisała mi jakąś dupiatą masć, która w ogole mi nie pomaga :( Gdy powiedzialam dermatolog zeby sama dobrala jakies skladniki (ba dalam jejprzepis na tamta masc - bo mama przezorna nie wyrzucila tamtaj kartki) - kobitka mnie wysmiala !!! Powiedziala ze juz nie robi się MASCI i innych specyfików ... od tego są gotowe preparaty ... Czy u Was jest tak samo ... Naprawdę lekarze nie zlecają już farmaceutom produkcje preparatów ?

Zalecają:-) Moja babcia używa robionych w aptece kropli do oczu. Jakaś maść też się zdarza. Poszukaj lekarza bardziej otwartego;-)

Gość pytanie mam ...
I chyba tak zrobię :) Wydaje mi się, że to czyste wygodnictwo lekarzy ... "Po co mam tworzyc jakas masc - skoro ona moze kupic podobna w aptece" ...

Też używam tych robionych, ale nie wszystkie składniki są w aptekach. Ponoć są takie , które specjalizują się w robionych specyfikach. Całe lata miałam robiąną 1 maść, ale teraz brak składników i klapa... Lekarze zapisują gotowe, bo mają profity ze sprzedanych leków.

Gość gość
Moi rodzice maja aptekę i tez przygotowuja takie leki. DObrze ze już teraz jest dla nich świetne rozwiązanie www.kapsulki.eu I co za tym idzie tez wygoda dla pacjentów.