Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta DOROSŁA

Czy sądzicie ze mężczyźni mają lżej od kobiet?-życie

Polecane posty

Gość lajza mineli
można powiedzieć że życie generalnie jest do doopy ale należy cieszyć się każdym dniem. Jutra może nie być. Masz dzieci - to ciesz się możliwością obcowania z nimi,znajdź w pracy radość a nawet w codziennych czynnościach. Zycie trwa tak krótko. Ja dopiero po ciężkiej chorobie zauważyłam że zycie jest takie piękne. Dobranoc egzekutorze.

Ale ja sie ciesze i ogolnie nie biore wielu rzeczy na powaznie... Mam do zycia wyjatkowy dystans... Tez dobrej nocy Lajzo

tez uważam ze faceci maja lżej nie musza się martwić dbanie o dom gotowanie rodzenie dzieci albo zrobia kłopot kobiecie i znikają bo to nie ich klopot

Gość gość
az zal was czytac kobiety taka glupota od was bije :D Zrobi dziecko i ucieknie i ma lzej ot tylko swiadczy kto jest glupszy i nic wiecej. Znam wielu facetow co maja eks zone i zawsze znajdzie jakas glupia ale to swiadczy o tym jakie kobiety sa glupie nic wiecej. Tak naprawde kobiety maja duzo lzej. Po prostu kobiety robia dziecko z byle kim z milosci i pozniej wielki zal do swiata czemu facet ktory ma setke nieslubych dzieci mnie zostawil. Po prostu myslenie nie jest wasza mocna strona dlatego mniej zarabiacie niz faceci :) Jeszcze nie spotkalem kobiety ktora nie mialaby powodzenia nawet bedac przecietna zawsze kilka osob sie o nia stara. Za to wolnych facetow jest na peczki i gdzie tu latwiej. No racja po 50 wiecej wolnych kobiet ale kto normalny szuka partera/ki w wieku 50 lat :D Dluzej pracujemy 10 razy wiecej bezdomnych to faceci uzo wyzsza smiertelnosc wojsko i inne taki i kto tu niby ma lzej :D

Gość Taki_jeden_964
Dbanie o dom to faktycznie ciężki żywot, a leniwi faceci po nierzadko 10-12 godzinach pracy leżą tylko tyłkiem do góry. Już nie mogę czytać tych pierdół bab, gdybym nie był uzależniony od tego forum więcej bym tu nie wszedł :D

Gość Zuzanna Amelia ææ
Nie wiem kto i po co odgrzebuje takie stare tematy. Kazda strona ma na swoj sposob lepiej czy gorzej. Ja bym sie na plec nie zamienila.

Gość gość
Ja jestem kobietom i chętnie bym się zamieniła na płeć z mężczyzną :-) z wielu powodów

Gość Zuzanna Amelia ææ
Dlaczego bys sie zamienila ?

Gość gość
Oczywiście ,że wiodą lżejsze życie: -Nie mają okresu -Nie rodzą dzieci -Nie muszą chodzić do ginekologa -Nie są tak bombardowani oceną ich wyglądu -Nie mają celulitu -Kiedy tracą włosy,golą głowe na łyso,tez jest Ok -Nie muszą depilować całego ciała,kwestia gustu. -Na ogól więcej zarabiają -Mają zawsze większe szanse na awans -Kwesta wieku,czasami czym starszy tym atrakcyjniejszy,z kobietami już tak nie za bardzo. -Wizyta u fryzjera.Mężczyżni 20zł,kobiety 200. -Na ogół mniej czasu poświęcają na dzieci i dom. Na razie to tyle. I tak kocham mojego męża.Buziaki.Pozdrawiam.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Oczywiście ,że wiodą lżejsze życie: -Nie mają okresu - za to musza sie codziennie golic. Ty masz okres raz na miesiac -Nie rodzą dzieci - to prawda ale nie znaja tez radosci jak to jest nosic w sobie nowe zycie -Nie muszą chodzić do ginekologa - za to chodza dourologa albo w ogole nigdzie nie chodza jak maja problem -Nie są tak bombardowani oceną ich wyglądu - za to sa bombardowani ocena zarobkow i mozliwosci zarobkowych -Nie mają celulitu - za to maja problem jak im nie staje -Kiedy tracą włosy,golą głowe na łyso,tez jest Ok - ale jam maja zbyt wysoki glos albo zbyt lagodny sposob poruszania sie to ich biora za gejow i grozi im pobicie -Nie muszą depilować całego ciała,kwestia gustu. - Ty tez nie musisz -Na ogól więcej zarabiają - bo musza -Mają zawsze większe szanse na awans - jak wyzej -Kwesta wieku,czasami czym starszy tym atrakcyjniejszy,z kobietami już tak nie za bardzo. - dla kogo atrakcyjniejsi i dlaczego ? Jest cos takiego jak przekwitanie u mezczyzn -Wizyta u fryzjera.Mężczyżni 20zł,kobiety 200. - zapusc dlugie wlosy. -Na ogół mniej czasu poświęcają na dzieci i dom.- za to ciagle pracuja choc nie zawsze to im daje szczescie Na razie to tyle.- czekam na ciag dalszy I tak kocham mojego męża.Buziaki.Pozdrawiam.

Gość Heniuś
Baby mają ciężej, bo ustępują znacznie facetom poziomem intelektualnym, materialnym, fizycznym oraz etycznym. Gdybym ja był takim słabowitym, głupim i ograniczonym hipokrytą bez mieszkania i samochodu jak przeciętna baba to faktycznie byłoby mi ciężej w życiu :) Ale z drugiej strony baby mają wszystkie prawa facetów plus od wuja przywilejów umocowanych bądź też w prawie, bądź w tradycji, które rekompensują babom z nawiązką ich biologiczne braki. Babie wystarczy, jak będzie ładna i na tyle ogarnięta, by zrobić z tego użytek (większość bab oczywiście i tak to spie**oli, roztyje się, zaniedba, pójdzie "za głosem serca" albo odstraszy wszystkich konkretnych facetów swoją głupotą). A nawet jak urodzi się brzydka, to i tak dzięki uprzywilejowanej pozycji może osiągnąć to samo co facet - tylko jak to zrobić kiedy już zwykłe prowadzenie samochodu często taką babę przerasta? Ale zawsze można wtedy zostać pseudo-feministką, obwiniać o wszystko facetów i walczyć o jeszcze większe uprzywilejowanie swojej płci :) Niemniej jednak, w życiu najczęściej sprawdza się zasada: baba ma lżej jak ma faceta, facet ma lżej jak nie ma baby :)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Henius - to byla najpiekniejsza wypowiedz jaka przeczytalam. Naprawde poprawiles mi humor. Az sie zastanawiam czy to na pewno napisal fecet czy moze baba , ktora pisze jako facet