Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jonia1109

TRĄDZIK, ZASKÓRNIKI WAS ATAKUJĄ?? CHĘTNIE POMOGĘ! JA SIĘ WYLECZYŁAM !!!!

Polecane posty

Gość paula168
spróbuje ten ivostin, bo nawet jak u kumpeli byłam to widziałam, że u niej stał... chyba jej brat używał, a miał straszne krosty... a co myślicie o tych herbatach z bratka? oraz o peelingu i maseczce( ja mam z ziaji z zieloną glinką)....

JONIA1109 co byś poleciła na taki trądzik, zaznaczam, że mikrodermabrazja odpada, przeciwwskazania dermatologiczne http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/817602a8 e9d62ea6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4a02643 859819dc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48cde684 72bedf14.htm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97a4ace3 c0801044.html pomóż, bo ja już nie mam siły

Gość paula168
napisze co mam do twarzy z kosmetyków, oczywiście wszystkiego naraz nie używam... -żel garnier (do cery trądzikowej) -tonik garnier (-"-) -krem garnier (-"-) -krem ziaja (-"-) -maseczka ziaja z zieloną glinką -peeling under twenty -korektor antybakteryjny -puder anty i normalny -podkład antybakteryjny -acne derm (nie mogę go używać codziennie, więc nie widać efektów, a to dlatego że nie można go mieszać z innymi kosmetykami, bo wtedy krosty się pojawiają, więc muszę wybrać albo krem nawilżający albo on) -benzacne 10%, którego nawet nie używam, nie wiem nawet dlaczego

mowie wam-nie uzywajcie kosmetykow z garnier. to jest totalnie przereklamowana firma! i jak dla mnie - nic one nie pomagaja. \\ mozecie sprobowac zastosowac taki plyn do cery tradzikowej - afrodyta adonis - w aptece ok 5 zl. na poczatku cos tam daje... i... uzywajcei kosmetykow dobrych polskich firm jak np. ziaja. polecam tonik ogorkowy ziaji. bardzo taniuchny :) ale jest sup[er i fajnie matuje..

Gość paula168
właśnie miałam sobie wczoraj ten tonik z ziaji ogórkowy kupić...ale muszę najpierw tego garniera zużyć...

Gość La Roche
Ja juz bardzo dlugo uzywam Garniera i nic nie pomaga.Chyba sobie kupie ten tonik z zaji skoro jest dobry...stosuje teraz tez hascoderm kosztuyje 26 zl u mnie w aptece i antybiotyk Tetralysal...zobaczymy efekty.Pozdrawiam

Gość Trąąąądzikkk
mam 13 lat i mam tradzik, tlusta cere i takie jakby "kamyczki" pod skora na calej twarzy . nie wiem jakich zeli i kremow uzywac. prosze pomozcie mi... tak chcialabym miec ladna, czysta cere. prosze...

Gość podnoszeeeeee

już jestem i śpieszę odpowiadać, wiec pokolei: paula168------ iwostin jest na prawde świetnym kosmetykiem do zwalczania trądziku i zaskórników, z którymi się borykamy. :) tylko tak jak mówię, kup iwostin z zielono-niebieskim paskiem na opakowaniu (jest kilka rodzai) ten jest do skóry tłustej i ze skłonnościami do trądziku. Żel ten jest bardzo wydajny i gęsty. Jeśli masz bardzo dużo zanieczyszczeń polecam też krem - do zastosowania tylko na noc (smaruj ok 18-wtedy skora przyjmuje najwięcej z krem ow, jest najbardziej podatna na wszelkie mazidla) krem rłwnież z iwostin\'u. Jeśli masz do tego przebarwienia i czerwone punkciki :) to tonik weź z serii AA help do skóry atopowej. Jest to środek nawilżający, a bardzo ważne jest w takim gatunku skóry nawilżenie. Jeśli będziemy tylko wysuszać skórę to przez moment owszem będzie poprawa, ale później będzie jeszcze gorzej i ciężej bedzie sie tego pozbyc. iwostin żel 23 zł, krem podobna cena - do kupienia tylko w aptece, polecany przez dermatologow, AA 15zł so do herbaty z bratka, to polecam min 1 kubek dziennie, peeling możesz używać, ale ważniejsze sa kosmetyki o ktorych pisalam wczesniej. i jeszcze jedno: z tych kosmetykow co masz to raczej nic Ci nue pomoze, używaj to co Ci napisałam a efekty beda. TakaSobieFajna-------- niestety nie moge otworzyc twoich fotek, mam blad str. :( napisz i ile masz lat, i co sie dzieje ze skórą. jeśli masz ok 18-20 i wzwyż lat to zastosój to co pisalam wyżej Twojej poprzedniczce :) wiolkaa_17------ ten płyn o którym piszesz to pewnie pomaga, wysuszając trądzik i wszelkie problemy skórne co? a NIE WOLNO wysuszac tylko leczyc :) co do toniku z ziajii, ok można go stosować, ale jeśli ma sie już czysta cere, do pielegnacji tylko a nie do leczenia !! do leczenia to co pisałam na początku. trąąąądzikkk-----z racji Twojego wieku takieproblemy są zrozumiałe, taki wiek niestety :) ale rozumiem Twój problem i chęci posiadania czystej skóry. pokecam na początek ultradzwieki w gabinecie kosmetycznym, aby pozbyc sie jak najwiecej tych brudow :) a później stosowanie tych kosmetyków jakie pisałam na początku postu :) życzę powodzenia i czekam na kolejne pytania

Gość paula168
chociaż i tu wyskoczyły mi ze spacjami...ale powinny sie otworzyć;) a jak nie to w przeglądarce usunąć spacje...:)

paula168----- z tego co widze nie jest tak źle :) serio :) ale dla lepszych efektow zaopatrz sie z iwostin żel i ten krem, stosuj go tylko ok 18, jesli skora bedzie sie bardzo swiecic, to co 2dzien i tonik AAhelp. powinno pomoc, mi pomoglo, a i nie jedz np czekolady itp, nic kwasnego i ostrego bo to ci spotenguje pryszczyki, i nie stosuj zadnego pudru ani nic takiego, to tez ma duuuze znaczenie buziak

jonia a jaki krem uważasz za najlepszy do nawilżenia wsród tych poniżej ? vichy skinset SVR Lysanel Active Pharmaceris A Vita-Sensilium SPF15 krem głęboko nawilżający AA THERAPY INTENSYWNE NAWILŻENIE Krem nawilżający do skóry odwodnionej i normalnej czy jakis inny

Gość paula168
to nie były moje foty...tylko takasobiefajna, poprzedniczka, której zdjęć nie mogłaś otworzyć, więc wkleiłam link aby działały:) ale ja mam mniej więcej takie jak ona krostki, tylko,że odwrotnie, tam gdzie ona ma to ja nie mam, mam bardziej blkiżej nosa, na środku policzków, więc to dlatego okropnie wygląda:(

Paula168 -------> wieeeeeelkie dzięki za pomoc z moimi fotkami jonia 1109- ------>te linki, które wkleiła paula 168 to moje linki ona pomogła, żeby się mogły otworzyć, ja mam 23 lata i trądzik mnie dopadł pół roku po odstawieniu tabletek anty, mam go na policzkach, linii szczęk i na ramionach, co mi w takim wypadku polecadz jak pisałam mikrodermabrazja odpada z góry dzięki za rady. Pozdrawiam wszystkich zmagających się z tym paskudztwem

dziś kupiłam sobie bratka i zacznę go pić, obrzydlistwo straszne, no cóż, ale czego się nie robi dla pięknej cery, zaopatrzyłam się też w tonik iwostinu, co mi jeszcze może pomóc- proszę o rady

a jeżeli mam cerę bardzo tłustą to nawilżanie coś mi pomoże czy będe się bardziej błyszczeć?

Gość ewelinay23
Śmiesza mnie niektore porady dziewczyn , po pierwsze to ze dla jednych kosmetyki garnier sa nieoddpowiednie to nie znaczy ze dla innych rownuez, moje kolezanki sa bardzo zadowolone z tych kosmetykow, wszystko zalezy od skory, a po drugie byla tu tez mowa o pellingu, wiec ostrzegam wszystkie dziewczyny ktore maja problem z popekanymi naczynskami na twarzy ze nie moga uzywac innych peelingow jak tylko enzymatyczne(jak dobrze pamietam)bo mozna narobic sobie wiele problemow potem.

Gość paula168
a co do bratka, to w aptece poprostu powiedzieć herbata z bratka, są jakieś firmy tych herbat, bo ja nie znalazłam w necie...

A czy po duacu nie macie podraznionej skory?? bo ja go stosowałam i cały czas miałam czerwoną twarz

już jestem i zabieram sie ponownie za odpowiadanie: :) blanqua----- osobiście używałabym iwostinu kremu, stosowałabym go na noc, do skóry wrazliwej, tlustei i ze sklonnoscia do tradziku, koszt ok 24zł. ten krem leczy takie problemy, jednoczesnie nie wysuszajac cery, wiec ja nawilza delikatnie :) ale jesli chcesz ktorys z tych to stawiam na vichy skinset ale glowy nie daje, bo go nie stosowalam. :) paula168------ ok, zajarzylam juz te fotki :) tak jak juz pisalam polecam herbate z bratka-obojetnie jakiej firmy. iwostin żel do skóry wrazliwej, tlustej i ze sklonnoscia do tradziku, koszt ok 24zł. tonik z AAhelp, lub z iwostinu, jesli masz skore nie az tak tlusta, tylko raczej mieszana to stosuj iwostin zel i krem zel AA help na zmiane aby zbytnio nie wysuszyc skory :) i najwazniejsze nie wyduszaj nic, nie dotykaj twarzy, nie stosuj zadnych podkladow, pudrow tp, bo to zapycha pory-uwierz, wiem to po sobie. odpowiednia dieta, nic ostrego i kwasnego, i zmieniaj co 2 dni poszewke na ktorej spisz, ograniczysz w ten sposob bakterie. aaa...no i polecam zrobienie ultradzwiekow, aby oczyscic cere z martwego naskorka i czesci zaskornikow, u kosmetycki oczywiscie. polecam tez zrobienie serii zabiegow - peelingow kwasami, np migdalowymi, typu madel combi. oczyscisz w ten sposob cere z zanieczyszczen :) TakaSobieFajna --------- polecam ci to samo co kolezance wyzej :) Morgiah --------- jesli masz skore bardzo tlusta to polecam to co pisalam wyzej minus krem iwostin, na poczatek, po ok miesiacu czasu mycia iwostinem tylko!!! bez AAhelp, dołacz krem po ok miesiacu mycia iwostinem 2 razy dziennie (zelem), po miesiacu dodaj krem iwostin tej serii i stosuj go co 2 dzien raz dziennie ok 18 do tego idz na ultradzwieki, lub mikrodermabrazje, lub serie peelingow migdalowych, to tez bardzo pomoze. reszta tak jak wyzej. paula168---- tak, popros poprostu herbate z bratka :) anette_87 odstaw to i zastosuj to co pisze dziewczynom. :)

Jakby Iwostin + AAhelp byly dobre na wszystko to nikt by juz nie mial tradziku :p Wiesz....tradzik na lini zuchwy jest np. ewidentnie spowodowanych problemami z brakiem rownowagi hormonalnej , a ten a srodku twarzy nie. Tak wiec nieco dziwnie polecac na wszystko to samo. Na problemy z hormonami tonik czy krem nie pomoga. U mnie nawet te na recepte ciezko sobie daja z tym rade ale i tak dzialaja lepiej niz iwostin. Wiem bo sprawdzilam :) Owszem zabiegi u kosmetyczki wskazane ale najlepiej po prostu znalezc dobry zaklad gdzie pracuje zarowno dermatolog jak i kosmetyczka...wtedy wie sie przynajmniej, ze wydalo sie te 100 czy 200 zl na najodpowiedniejszy do naszej skory zabieg. Pozdrawiam :)

Quleczka -------- ja polecam to co mi pomoglo, a mialam hormonalny na 100%, bo wlasnie na dole policzkow i brodzie. wprawdzie chodze od czasu do czasu na zabieg, ale uzywam te srodki o ktorych pisze i sa swietne efekty dlatego tak radze, wiem tez jakie zabiegi pomagaja na nasze problemy skorne. nie wierzysz, twoja sprawa. ja nie namawiam tylko doradzam :) a iwostin ci nie pomogl bo pewnie nakladalas na umyta twarz jakis puder czy inny specyfik, wiec od razu zatykalas pory...i jak to mialo pomoc :) ???

Nie... pliz, moj tradzik nie jest spowodowany zatkaniem porow przez puder, niestety tak byloby prosciej sie go pozbyc :) iwostin jest fajny, nie przecze ale nie na powazne problemy ze skora tradzikowa :)

Gość wszystko jest mozliwe....
ja też miałam trądzik i wyleczyłam go sama... zajeło mi to kilka miesiecy ale się opłacało.. codziennie łykałam Salfazin- preparat z cynkiem i witaminami (niedobór cynku i witamin z grupy B moze powodować problemy skórne) skórę myłam mydłem siarkowym co 2 dni nakładałam maseczkę z drożdzy i mleka- zawiera wit z grupy B które normalizują pracę gruczołów łojowych ewentualnie maseczka z glinki zielonej wieczorem przed snem żel benzacneteraz nazywa się benzapur 2 razy w tygodniu solidny piling a potem maseczka nawilzająca.. krem na dzień stosuję lekki krem nawilżający a gdy skóra zaczyna się swiecic przykładam bibułki matujące.

jonia a co stosować na trądzik na ramionach i barkach??? ja na razie zaczęłam pić herbatkę z bratka- wstrętna w smaku, ale jak ma pomóc to warto się pomęczyć

Gość milenaaa
mozna lykac bratek w tabletkach :D

Pomoc to i pomaga bo oczyszcza organizm z toksyn...ale na poczatku to wszystko wychodzi przez skore. Ja z niej zrezygnowalam bo mialam dosc tego wysypu jak ja zaczelam pic. No ale jak ktos ma tyle sily by to przetrzymac to czemu nie :)