Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jonia1109

TRĄDZIK, ZASKÓRNIKI WAS ATAKUJĄ?? CHĘTNIE POMOGĘ! JA SIĘ WYLECZYŁAM !!!!

Polecane posty

Gość kajka21
mialo byc ze narazie wydalam 300 zl, a nie po 300, sorry:P

Gość kajka21
a co tu taka cisza?:)

no własnie nie wiem czemu tak pusto. ja na kwas tez chodze ale płacę 200za zabieg :( mendel combi pirogronowy i migdalowy, jest to kwas 2 fazowy, bylam narazie na 2 zabiegach, wysyp juz mialam teraz lecze, zobaczymy czy wyleczy do samiutkiego konca :) pozdr..

JA PROBLEM Z TRADZIKIEM MIALAM PRZEZ 8 LAT Dopiero w zeszlym roku jakas lekarka zlitowala sie nademna i zapisala zineryt i panoxyl gel pomoglo inni lekarze przez 8 lat twierdzili ze to taka przypadlosc ze nie ma co leczyc samo przejdzie, a ja strasznie przez to cierpialam, do dermatologa nawet nie chcieli mnie zapisac ani dac skierowania...normalnie horror, teraz wreszcie jestem szczesliwa ;-) pryszcze pojawiaja sie raz na miesiac, moze raz na 2 miesiace...

JA PROBLEM Z TRADZIKIEM MIALAM PRZEZ 8 LAT Dopiero w zeszlym roku jakas lekarka zlitowala sie nademna i zapisala zineryt i panoxyl gel pomoglo inni lekarze przez 8 lat twierdzili ze to taka przypadlosc ze nie ma co leczyc samo przejdzie, a ja strasznie przez to cierpialam, do dermatologa nawet nie chcieli mnie zapisac ani dac skierowania...normalnie horror, teraz wreszcie jestem szczesliwa ;-) pryszcze pojawiaja sie raz na miesiac, moze raz na 2 miesiace...

Witam mam pytanie czy kosmetyki Tołpa,a w szczególności pianka do mycia są godne polecenia czy są to kosmetyki przereklamowane?Prosze o odpowiedź

Gość kkkktyf
kosmetyki tu nic nie pomogą, moga jedynie wspomóc kurację

Gość kajka21
do mycia polecam Physiogel, jest naprawde bardzo delikatny i nie podraznia, koszt ok. 30 zl. albo Cetaphil ale kosztuje juz 40 zl

jako krem wspomagajacy leczenie polecam sebium akn biodermy, przetestowany przez kilka osob. kwasy bardzo polecane sa w walcez trdzikiem, odpowiednie preparaty do mycia typu iwostin purritin, i wazna jest odp dieta, w razie pytan o diete i domowe sposoby w walce z zaskornikami i tradzikiem sluze rada. pozdrawiam

Gość olyujf
po co wydawać kupe kasy na preeparaty, które b. krótko maja kontakt z twarzą np. żele do mycia twarzy, wazne by były łagodna i nie podrazniały skóry (np.ziaja) lepiej zainwestować w masci i kremy. Co do kwasów mi też b. służą. Ja jednak korzystam z usług w gabinecie kosmetycznym kwasami aha. Jeden zbieg 80 zł (na całą twarz kwas 30 %, na przebarwienia i większe pory 50% punktowo) seria 5 zabiegów. Bardzo polecam. Mam skórę b. przetłuszczającą się z rozszerzonymi porami, zaskórnikami róznego rodzaju(min. grudki podskórne) od czasu do czasu wypryskami. Jestem po drugim zabiegu, skóra wyraźnie wygładzila się, pory i przebarwienia zmniejszyły, wypryski sie nie pojawiają, a miejsca ze zgrubieniami (grudki prawie wygładziły się)

ja tez chodze na kwasy: migdalowy i pirogronowy, 1 zabieg 200zł :( jestem po 2 zabiegu i jest juz poprawa. stezenia niestety nie znam bo kosmetycznia zapodziala gdzies ta kartke :( wiem ze nazywa sie mendel combi, 2fazowy i ze to nowosc, bo ma bardzo duze dzialanie w walce z tradzikiem i zaskornikami. slyszalyscie o tym juz?

Gość olyujf
nie słyszałam, ale najważniejsze że działają. Wydawałam mase kasy na rózne swinstwa, które miały mi pomóc, a było coraz gorzej (jestem po trzydziestce) U kosmetyczki ograniczała sie do oczyszczania, stosowałam tez rózne masci, ale dopieropo kwasch widze wyraźna poprawę. Zobaczymy na jak długo. Najwazniejsze jest że praktycznie nie mam co wyciskać(a byłam od tego uzalezniona)

Gość kajka21
olyujf---> zgadzam sie w zupelnosci!! ja rozniez cierpie na zaskorniki typu czarne wagry i grudki podskorne( tych jest malo) i na to najbardziej pomagaja mi wlasnie kwasy!! jestem po 3 zabiegu i jestem bardzo zadowolona. 1 kwas mialam migdalowy plus, 2 glikolowy 50% a 3 glikolowy 70%. Nastepny bede miala albo pirogronowy z migdalem albo glikol 70%, jeszcze dermatolog powiedziala ze ustalimy na miejcu jak zobaczy twarz. Ale naprawde jestem bardzo zadowolona juz. Ja mam problem z wagrami glownie i zaskornikami czarnymi jak juz pisalam, czasem pojawi sie jakis roopniak z tych wagrow ale naprawde rzadko.No ale slady po wyciskaniu wagrow tez mi zostaly:/ kwasy narazie je wybielaja troche ale to jeszcze nie jest to..Ale zgadzam sie z olyujf ze nie ma juz co wyciskac a tez strasznie wyciskalam!!

Gość kajka21
i jeszcze jedno, podkreslam najbardziej na zaskorniki i grudki pomagaja mi kwasy ale pamietajcie najlepiej u dermatologa to robic. Oni maja wieksze stezenia dzieki czemu nie trzeba robic az tak duzo zabiegow jak u kosmetyczki, a co za tym idzie- zaoszczedzone pieniazki:) no i jeszcze polecam Differin na zaskorniki- tez mi bardzo pomogl. I jak wychodze na dwor to zawsze filtr 50+ z Biodermy, trzeba chronic twarz przed promieniwaniem po kwasach koniecznie bo mozna sie przebarwien nabawic. Aha po takiej serii zabeigow (6-8) to na pol roku jest spokoj, tak mi dermatolog mowila, wiec mam nadzieje ze u mnie sie to sprawdzi :)

Gość kajka21
jonia jak mozesz to powiedz o tej diecie i domowych sposobach walki z zaskornikami, zawsze moze sie cos komus przydac:)

Gość npoj
tylko że u kosmetyczki 50-70 zl, a u dermatologa 200

Gość kajka21
ja place u dermatologa 100 zl ale tez szukalam, bo u innego kosztowal ten sam kwas 150zl. ale teraz w ogole ostatnio kwasy poszly w podrozaly :/

WALKA Z TRĄDZIKIEM Dieta Również dieta ma wpływ na stan Twojej cery. Pamiętaj o tym, iż trądzik powstaje w wyniku oczyszczania organizmu z toksycznych substancji. Jedzšc więc potrawy zawierające dużo konserwantów, czy innych substancji chemicznych narażamy się na zwiększenie ilości toksyn w naszym organizmie a przez to i na wysyp pryszczy. Warto więc żywić się produktami naturalnymi i w miarę możliwości oczyszczać organizm. Tu przedstawionych jest parę wskazówek dotyczących diety: pij dużo niegazowanej wody mineralnej unikaj potraw tłustych takich jak majonez, czy czekolada unikaj potraw zawierających dużo konserwantów unikaj potraw ostrych i kwaśnych unikaj produktów przetworzonych takich jak np. biały chleb czy zwykły makaron - zamiast nich możesz jeść np. chleb czy makaron razowy pij zioła oczyszczające takie jak np. Bratek (na początku może to spowodować zwiększenie ilości pryszczy spowodowane oczyszczaniem organizmu ale po oczyszczeniu daje to dobre efekty) Powinieneś wykluczyć z jadłospisu potrawy tłuste i smażone. Szczególnie niebezpieczne są dla Ciebie potrawy smażone na tłuszczu kilkakrotnie używanym - za wszelką cenę unikaj więc publicznych smażalni i barów szybkiej obsługi. Porzuć w niepamięć wszystkie hamburgery, frytki, chipsy i szybkie jedzenie. Tłuszcz zwierzęcy, a przede wszystkim ten towarzyszący mięsu czerwonemu też powinien stać Ci się obcy. Jeśli mięso - to tylko drób lub ryby, one także są źródłem białka (tak jak mięso zwierząt rzeŸnych), a na dodatek zawierają mniej tłuszczu i cholesterolu oraz korzystny skład kwasów tłuszczowych. Rygorystyczne ograniczenia dotyczą także masła, żółtych serów i mleka tłustego. Wymień je na margarynę, chudy twarożek i mleko odtłuszczone. W kuchni wykorzystuj oliwę z oliwek, a tym samym zwiększysz udział tłuszczów roślinnych w diecie. Potrzebna Ci będzie zwiększona ilość wielo nienasyconych i jedno nienasyconych kwasów tłuszczowych, które znajdziesz właśnie w oliwie z oliwek, oleju słonecznikowym i orzechach. Unikaj także soli i nadmiernej ilości cukru. Odstaw wszystkie cukierki, ciastka, czekoladki, bogate w sacharozę napoje. Postaraj się odzwyczaić od picia kawy i herbaty z cukrem. Zastąp go lepiej sokiem malinowym lub słodzikiem. A zamiast batonika w czasie przerwy zjedz suszone owoce - dodadzą Ci one energii i zwiększą podaż błonnika w diecie. Staraj się jadać na śniadanie produkty pełnoziarniste: płatki pszenne, żytnie, jęczmienne, muesli a zrezygnować z bułeczek pszennych. Unikaj produktów przetworzonych i konserwowanych, zawierają one duże ilości szkodliwej soli. Jej wydalanie przez skórę przyczynia się do powstawania nacieków zapalnych i pryszczy, a ponadto drażni gruczoły łojowe i przyspiesza dojrzewanie zaskórników utajonych. Ze swojej diety powinnaś też wykluczyć pokarmy ostre i silnie drażniące np. intensywnie doprawione pieprzem, ostrą papryką, octem spirytusowym itp. Unikaj produktów z dodatkiem substancji konserwujących, syntetycznych aromatów, barwników, benzoesanów i glikoli - u wielu osób bardzo nasilają trądzik. Jeśli do tej pory stroniłeś od świeżych owoców i warzyw, to teraz koniecznie się z nimi zaprzyjaźnij. Zawarte w nich witaminy są związkami, których nasz organizm nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować. Dlatego tak ważne jest dostarczenie ich razem z dietą. Niedobory witamin powodują wiele schorzeń (także skórnych), a z drugiej strony wiele witamin ma moc leczniczą. Na pryszcze - dobre są witaminy A, C, grupa witamin B ( B1, B2, PP) i E. Na Twoją cerę na pewno dobrze wpłynie beta-karoten - roślinna forma witaminy A. Znajdziesz go w świeżych, zielono-listnych warzywach oraz żółtych i pomarańczowych owocach. Witamina ta jest niezbędna do budowy warstw nabłonkowych skóry, zapobiega też czopowaniu porów. Robiąc zakupy nie zapomnij o soku pomarańczowym, morelach, brzoskwini, a z warzyw - o marchwi, brokułach, papryce, brukselce, pomidorach, sałacie i szpinaku - to znakomite źródła beta-karotenu. Dbaj też, aby nie zabrakło Ci najsłynniejszej witaminy świata - witaminy C. Gdzie jej szukać chyba już wszyscy wiedzą (świeże owoce i warzywa). Jej dodatkowa porcja pomoże Ci w leczeniu i utrzymaniu skóry w dobrej kondycji. Duże znaczenie mają także witaminy z grupy B - skutecznie działają przeciw trądzikowi, a dodatkowo przynoszą ulgę w stanach napięcia nerwowego. Ich bogatym źródłem są: orzechy, groch, słonecznik, migdały, sery twarogowe i drożdże. W wielu przypadkach sama dieta jest wystarczającym lekiem na twoje problemy z trądzikiem. Także należy położyć duży nacisk na przestrzeganie diety. Dodatkowo należy podawać witaminy działające przeciw łojotokowo: PP, B2, C. W przypadku przyjmowania gotowych zestawów wielowitaminowych należy unikać tych, które zawierają witaminę B12, gdyż ona sama może wywoływać objawy trądzikowe. Inne sposoby walki z trądzikiem A oto inne maseczki i sposoby które pomogły wielu moim znajomym i na pewno pomogą wielu innym osobom: MASECZKA Z BIAŁKA Białko kurze ubijamy na pianę, dodajemy kilka kropli cytryny. Skuteczna przy rozszerzonych porach i zwiotczeniu skóry. MASECZKA Z DROŻDŻY 2 dag drożdży rozprowadzamy letnim mlekiem na papkę, nakładamy na twarz na 20 minut. Maseczka ta nadaje się dla cery tłustej i zanieczyszczonej wągrami. Dla cery suchej zamiast mleka dodajemy do drożdży oliwy. Maseczkę zmywamy gorącą wodą, spłukujemy zimną. MASECZKA Z MARCHWI Ucieramy 2 młode marchewki, mieszamy z łyżeczką mąki ziemniaczanej i z żółtkiem, kładziemy na starannie oczyszczoną skórę na 20 minut. Maseczka ta nadaje się dla każdej cery, działa odświeżająco, wygładza skórę. MASECZKA Z OGÓRKÓW świeży ogórek pokrojony w plasterki lub obierzyny z ogórka kładziemy bezpośrednio na twarz. Maseczka ta dobrze wpływa na skórę wysuszoną i zaczerwienioną, działa wybielająco. MASECZKA SEROWO-MIODOWA Łyżkę świeżego twarogu mieszamy z łyżką miodu. Nakładamy, zmywamy po 20 minutach letnią wodą. Maseczka ta działa odżywczo i odświeżająco. MASECZKA ŻÓŁTKOWO-MIODOWA Żółtko i kilka kropli oliwy ucieramy, a gdy zgęstnieje, dodajemy pół łyżeczki miodu i dokładnie mieszamy. Maseczkę nakładamy na twarz szyję. Po 20 min. zmywamy letnią wodą, następnie spłukujemy skórę zimną wodą. Maseczkę tę polecam szczególnie jesienią. MASECZKA TRUSKAWKOWA (poziomkowa) Rozkrawamy na pół jedną lub dwie truskawki i nacieramy sokiem twarz i szyję, zwilżając również lekko powieki. Po 20 min zmywamy maseczkę zimną wodą. Taką maseczkę robimy także z poziomek: rozgniatamy jagody na miazgę i nakładamy. Obie maseczki odżywiają skórę, polecam je zwłaszcza dla cery suchej i zwiotczałej. MASECZKA WINOGRONOWA Aksamitną gładkość uzyska twoja skóra, jeśli natrzesz twarz sokiem z winogron. Po 15 min zmywamy maseczkę zimną wodą. Maseczka ta nadaje się dla cery suchej. MASECZKA ZIOŁOWA OCHRANIAJĄCA DLA CERY SUCHEJ Łyżka nasion lnu, łyżeczka liści rozmarynu, łyżeczka kwiatu rumianku (zmielonych). Zmieszane zioła zalewamy zimną przegotowaną wodą, a uzyskaną papkę nakładamy na twarz. Maseczkę zmywamy również chłodną przegotowaną wodą. MASECZKA ODŻYWCZO-WITAMINOWA Z SIEMIENIA LNIANEGO DLA CERY SUCHEJ 2 łyżki siemienia lnianego zalewamy wodą i gotujemy pół godziny. Papkę, która powstała, chłodzimy, nakładamy na twarz i przykrywamy podwójną warstwą gazy nasyconej naparem z kwiatu lipy lub rumianku. Maseczkę zmywamy po 20 min. MASECZKA ZIOŁOWA DLA CERY SUCHEJ I WRAŻLIWEJ 2 łyżki zmielonego rumianku, 2 łyżki zmielonej szałwi zalewamy małą ilością wrzącej wody, aby utworzyła się gęsta papka. Dodajemy żółtko i łyżkę twarożku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Maseczkę nakładamy na twarz i szyję na 30 min. Po usunięciu maseczki skórę należy opłukać letnią wodą. MASECZKA ZIOŁOWA DLA CERY ZWIOTCZAŁEJ I ZMĘCZONEJ 2 łyżki zmielonego rozmaryny i 2 łyżki zmielonego kopru włoskiego zalewamy wrzącym mlekiem, tak aby utworzyła się gęsta papka. Dodajemy po łyżce miodu i utartej marchewki oraz kilkanaście kropli witaminy A. (Sposób nakładania jak wyżej). MASECZKA UPIĘKSZAJĽCA Rozgotować łyżkę siemienia lnianego, 3 łyżki pszennych otrąb ze zmielonym zielem skrzypu, zielem macierzanki, korzeniem żywokostu, korzeniem prawoślazu, kwiatem chabru, kwiatem nagietka, nasionami kozieradki, zielem bratka, kwiatem rumianku, płatkami kwiatu dzikiej róży-wszystkie po pół łyżeczki. Papkę nakładamy pędzelkiem na twarz, zostawiając skórę powiek i miejsca dookoła oczy natłuszczone kremem odżywczym. Maseczkę zmywamy po 20 min naparem z rumianku. UWAGA! Maseczkę tę stosować można nie częściej niż raz w miesiącu. MASECZKA OCZYSZCZAJĽCA DLA CERY TŁUSTEJ 3 łyżeczki kwiatu rumianku, łyżka liści prawoślazu, łyżka nasion lnu, łyżka ziela macierzanki. Rozrabiamy zioła na gęstą papkę za pomocą ciepłej wody, nakładamy na twarz, przykrywamy papkę lignina, warstwą gazy i ceratką plastykową. Po 30 min maseczkę zmywamy, a twarz myjemy naparem z kwiatu dzikiej róży lub z kwiatu rumianku. MASECZKA DLA SKÓRY ŁOJOTOKOWEJ 3 łyżki rumianku, po 3 łyżki liścia rozmarynu, kwiatu lipy i siemienia lnianego. Postępujemy tak jak w poprzednim przepisie. MASECZKA DLA SKÓRY O ROZSZERZONYCH PORACH Łyżkę zmielonego skrzypu polnego, łyżkę zmielonego kwiatu lipowego zalewamy wrzącą wodą. Łyżkę świeżych drożdży rozprowadzamy letnią wodą. Łączymy te wszystkie składniki dodając kilkanaście kropli witaminy D. Masę nakładamy na twarz na 30 min. MASECZKA ZIOŁOWA DLA CERY TŁUSTEJ 2 łyżki kwiatu rumianku pospolitego, 2 łyżki kwiatu lipy, 2 łyżeczki lawendy, łyżeczka szałwi. Wszystko to ucieramy na proszek w fajansowej miseczce, zalewamy wrzątkiem w takiej ilości, aby uzyskać gęstą papkę. Przykrywamy na chwilę, aby zioła dobrze namokły. Dolewamy jeszcze nieco wrzątku i ciepłą masę nakładamy na twarz (z wyjątkiem powiek) i szyję. Nakrywamy maseczkę płatkami ligniny i pozostawiamy na 20 min. Maseczkę tę polecam wczesną wiosną raz na tydzień. KĄPIEL PRZECIWTRĄDZIKOWA Składniki: 10 dkg mieszanych ziół (mięta pieprzowa, kwiat rumianku, tymianek pospolity, ziele skrzypu popularnego, kłącze tataraku zwyczajnego), 3 litry wody. Wszystkie zioła zagotuj, odcedź i wlej do napełnionej wanny. Kąpiel wpływa na usunięcie trądziku. MASECZKA PRZECIWTRĄDZIKOWA Drożdże rozpuść w niewielkiej ilości mleka z dodatkiem kilku kropli oliwy z oliwek na papkę. Nałóż na twarz, zmyj po 10 minutach przegotowaną wodą. MASECZKA NAWILŻAJĄCA I DO WALKI Z PRYSZCZAMI Chudy twaróg lub jogurt utrzyj z miodem na gładką masę. Otrzymaną papkę nałóż na twarz, zmyj po 10 - 15 minutach. NA ROPNY TRĄDZIK Przy ropnym trądziku nałóż na twarz gazę zanurzoną w rozgotowanej cebuli. Pozostaw okład na 1-2 godziny, następnie zmyj ciepłą wodą lub chłodnym naparem z rumianku i posmaruj odpowiednim kremem. Kuracja, którą stosuje się do wygojenia wyprysków, nie pozostawia blizn na twarzy. MASECZKA ASPIRYNOWA 5 tabletek zwykłej aspiryny rozpuścić w jednej łyżeczce ciepłej wody dodać jedną łyżeczkę jogurtu naturalnego. Jak na mnie bardzo dobrze działa chociaż rozjaśnia mi twarz MASECZKA DROŻDŻOWA Drożdże rozpuść w niewielkiej ilości mleka z dodatkiem kilku kropli oliwy z oliwek na papkę. Przed nałożeniem maseczki twarz musi być dobrze umyta. Maseczkę nakłada się na twarz i szyję z pominięciem ust i okolic oczu. Zmywa się po ok. 10 minutach ciepłą, przegotowaną wodą. Aby działała skutecznie należy nakładać regularnie przynajmniej raz w tygodniu. pozdrawiam i życzę powodzenia. ja za ten kwas płacę 200zł, co 2 tyg, byłam jak na razie na 2 zabiegach, po ilu zabiegach u was jest diametralna różnica na + ??? :) proszę o odp

KĄPIEL PRZECIWTRĄDZIKOWA Składniki: 10 dkg mieszanych ziół (mięta pieprzowa, kwiat rumianku, tymianek pospolity, ziele skrzypu popularnego, kłącze tataraku zwyczajnego), 3 litry wody. Wszystkie zioła zagotuj, odcedź i wlej do napełnionej wanny. Kąpiel wpływa na usunięcie trądziku. MASECZKA PRZECIWTRĄDZIKOWA Drożdże rozpuść w niewielkiej ilości mleka z dodatkiem kilku kropli oliwy z oliwek na papkę. Nałóż na twarz, zmyj po 10 minutach przegotowaną wodą. MASECZKA NAWILŻAJĄCA I DO WALKI Z PRYSZCZAMI Chudy twaróg lub jogurt utrzyj z miodem na gładką masę. Otrzymaną papkę nałóż na twarz, zmyj po 10 - 15 minutach. NA ROPNY TRĄDZIK Przy ropnym trądziku nałóż na twarz gazę zanurzoną w rozgotowanej cebuli. Pozostaw okład na 1-2 godziny, następnie zmyj ciepłą wodą lub chłodnym naparem z rumianku i posmaruj odpowiednim kremem. Kuracja, którą stosuje się do wygojenia wyprysków, nie pozostawia blizn na twarzy. MASECZKA ASPIRYNOWA 5 tabletek zwykłej aspiryny rozpuścić w jednej łyżeczce ciepłej wody dodać jedną łyżeczkę jogurtu naturalnego. Jak na mnie bardzo dobrze działa chociaż rozjaśnia mi twarz MASECZKA DROŻDŻOWA Drożdże rozpuść w niewielkiej ilości mleka z dodatkiem kilku kropli oliwy z oliwek na papkę. Przed nałożeniem maseczki twarz musi być dobrze umyta. Maseczkę nakłada się na twarz i szyję z pominięciem ust i okolic oczu. Zmywa się po ok. 10 minutach ciepłą, przegotowaną wodą. Aby działała skutecznie należy nakładać regularnie przynajmniej raz w tygodniu. pozdrawiam i życzę powodzenia. ja na kwasy chodze co 2 tyg, płacę 200zł za zabieg, byłam na 2 zabiegach jak na razie. po ilu zabiegach u Was jest diametralna różnica na + ??? :) prosze o odp

Gość CliniqueP
Hmmm czy kremy nawizajace firmy clinique som dobre Dla Suhej cery po zabiegu kosmetycznym (pelling glebokie oczysczanie) jeszcze nie zagoily sie blizny po zabiegu zjasnialyy... hmm jakies porady na jakies kremy by szybciej sie zgoila twarz..;]?

Gość Radzę zaoszczędzić na kremach
i zainwestowac w słownik :O

witam :) moja rada dotycząca stosowania kwasów-jak po kwasach coś Wam wyjdzie niechcianego na buzi-NIE WYCISKAJCIE TEGO !! robią się potem ropne-a przynajmniej mogą, samo musi się wysuszyć i odpaść :)

Gość kajka21
a co tu taka cisza????:) jonia ja wlasnie po 3 kwasie ( glikol 70%) mialam pare krostek. Z jednej niestety zrobila sie duza gula na policzku!!:( pierwsza od baaardzo dawna! i wycisnelam:( to pozniej jeszcze 2 razy musialam bo sie ropa zebrala, na czszescie strup juz odpadl i sie goi czerwona plamka. Ale zauwazylam ze po kwasach duzo szybciej goja sie pryszcze i ranki. Cieszy mnie to:) heh pozdrawiam i piszcie dziewczynki!!:D

kajka21 wiesz ja też jestem po 3 zabiegu i dużą różnice widzę dopiero po tym 3 zabiegu :) kaszka-jej resztka , się do połowy wchłonęła, wysypu juz nie ma :) tylko się wszystko goi :) wczoraj kupiłam sobie żel garniera na noc, na syfki koszt 17,99, zobaczę jak działa i dam znac :) a Ty już go miałaś? ja posmarowałam buzię dopiero wczoraj po raz 1, i skóra jets głaciutka, napieta, ale to akurat jest oki, nie jest obwisła ani nic :) pozdrawiam Cię cieplutko i odp, to chociaż my sobie tu popiszemy :) apappa

Gość kajka21
hej jonia!! dzieki za pozdrowienia i odp:) Jesli chodzi o moja twarz to jest lepiej, te syfki ktorych naliczylam ok. 10 goja sie ladnie, posmarowalam pasta cynkowa jeszcze a wczesniej Dawercinem. Co polecasz na ranki po syfkach zeby sie jak najszybciej zagoily>? ja mam w poniedzialek nastepny zabieg... ciekawe jak bedzie.. Dzisiaj nalozylam tylko korektor na te plamki po syfkach i nic wiecej! zadnego fluidu czy pudru! ale na codzien to stosuje.. aj z tym tez mam problem, bo zawsze tarfie na jakis nienajlepszy. Obecnie uzywam z La Roche Toleriane- ale mam za ciemny odcien i mieszam z Lreal Infallible( sorki za bledy w nazwie). Ten z La Roche byl dobry na lato bo taki ciemniejszy, srednio kryje- dla mnie wystarczajaco. Szukalam czegos lzejszego i kupilam ten Loreal ale on znowu malo kryje i sie swiece po nim- a szczegolnie jak naloze jeszcze pod spod filtr 50+ z Biodermy. Ale musze noc coz..No i nadal szukam tego idealnego.. mialam tez probki z Vichy Dermablend- bardzo ciezki, kryje mocno ale podkresla mi moje pory rozszerzone na policzkach i przy nosie:( za mocny jak dla mnie. Moze powiesz o swoich doswiadczeniach w tej kwestii..? bylabym bardzo wdzieczna! pozdrawiam rowniez!!:D

kajka21 wiesz ja ide na zabieg kwasami dopiero za tydz-mam je co 2 tyg, to bedzie 4 zabieg i szczerze mówiąc zastanawiam sie czy na niego iść, bo buzia ładnie sie leczy domowymi sposobami :) syfki które miałam po wysypie-takie gurki nabrzmiałe, czerwone, twarde wchłonęły sie i teraz to kwestia żeby slad zniknął. wiesz wczoraj uzyłam 2 raz tego żelu garniera na noc co pisałam ostatnio i wiesz co...jest super efekt, tam gdzie miałam te slady, ładnie wszystko znika-wysusza się w tym miejscu skóra i delikatnie schodzi przy myciu, i sladu nie ma-juz mi w 2 miejscach odpadła i zero jakiegokolwiek śladu :))) myje buzię iwostinem purritin, przy pomocy gabki-dla peelingu :), tonizuje na zmiane domowym tonikiem-woda przegotowana z cytryną i woda utleniona, i tonikiem z garniera czysta skóra, jak jestem po zabiegu to z AA help-nie chcę wtedy dodatkowo jej wysuszać. no i smaruję tym żelem na noc, a wczesniej happyderm\'mem :) loreala. na codzień smaruje twarz excipielem-ja ciemnym bojestem śniada-nie chodze na solarium bo to niszczy skóre i powoduje że skóra produkuje wiecej sebum, polecam Ci ta maść, bo ona nie dość że matuje, kryje, to leczy zaskórniki i pryszcze :) są 2 odcienie jasny i ciemny, musisz sama zdecydować który bedzie dla Ciebie lepszy. nie polecam Ci uzywania zwykłych podkładów, czy korektorów, bo one pogarszają stan skóry. Ale zrobisz jak zechcesz-ja tylko radzę i mówię swoje skromne zdanie :) polecam Ci też robienie maseczki z drożdży codziennie lub co 2 dzień-rególarnie. efekt świetny na zaskórniki i blizny po nich, i na rozszerzone pory, przepis wyzej. Ale ja robie tak: 2 łyżeczki mleka, podgrzewam w mikrofali na 7 sek, dodaje dożdzy i mieszam na papkę-drozdży na oko :) ciepłą maseczkę nakładam na buzię na nawet 1 godz-do wyschniecia całkowitego maseczki, zmywam ciepłą wodą, później zimną i nie uzywam wtedy zadnego żelu do mycia , nic tylko tonik delikatnie 1 raz i krem-lub żel ten na noc-w zależnosci czy masz bardzo wysuszona skóre. Ja nie zauważyłam żeby ten żel wysuszał mi buzie jakos nadmiernie-tylko w miejscach po śladach po syfkach-dlatego ślady nikną :) Życze powodzenia i czekam na odp pozdrowienia i buziaki p.s. jak myslisz mam isc na 4 zabieg kwasami-jest sens? ma jeszcze bardzo minimalnie małych zaskórników na dole policzków, ale to chyba do piatku-przez tydz ten żel zlikwiduje i dlatego nie wiem co robic, odmówic zabieg? bo to każdy 200zł kosztuje :( mam pirogronowy 50-70% i migdałowy takie samo stężenie. mendel combi-doradz :)

Gość kajka21
hej jonia!! PRZEPRASZAM ZE NIE ODPISYWALAM! wybacz:) troche zalatana bylam i zapomnialam. Jesli chodzi o ten zabieg to ja bym poszla na Twoim miejscu. Mimo wszystko. Najlepsze efekty sa od 4-6 lub 6-8 zabiegow, ale te 6-8 to juz w gorszych przypadkach. Ja na Twoim miejscu bym sie zdecydowala. Wczoraj mialam tez 4 zabieg wieczorem, mialam drugi raz glikol 70% ale trzymala mi go dermatolog 4 minuty( poprzednio mialam 3 min). Mam troche wysuszonych miejsc na twarzy- czerwonych plamek na policzkach po bokach i nad brwiami. Ale juz znikaja, smaruje sie kremem z Biodermy Hydrabio Riche(bogata formula- jest bardziej gesty od tego co akurat mam czyli Hydrabio Lergere), dostalam probke tego kremu od dermatolog. Dzisiaj juz znacznie zmalaly te plamki i zbladly- to dobrze bo juz sie balam. Bede miala nastepny zabieg ale juz za 3 tyg. i to ma byc migdal+pirogronowy kwas. Jeszcze zobaczymy jak bedzie buzka wygladac. Nom a pozniej chyba jeszcze 1 zabieg i koniec, lacznie bedzie chyba 6 i pol roku przerwy. Musze Ci jeszcze powiedziec, ze po tym 3 zabiegu ( po glikolu 70%) to po tygodniu mialam niezly wysyp pryszczykow w tym 1 bardzo duzy ropny i bolal jak cholera ale to zbieglo sie z czasem okresu wiec dodatkowy czynnik, na szczescie juz po:) heh ale ja juz to chyba pisalam:) hehe. Jesli chodzi o efekty to tak: - bardzo wygladzona buzka - znacznie mniej zaskornikow i takie plytkie, jasne i niewidoczne - zmniejszone pory skory - rozjasnione przebarwienia ( choc jesczze nie zlikwidowane do konca, mam plamki) nom i wieksza pewnosc siebie!! juz wychodze do sklepu bez make up'u a kiedys to bylo nie do pomyslenia!!:D pozdrawiam! i napisz o swoich efektach

Gość paula168
ja też długo się nie odywałam....niestety popsuty komp= brak netu...ja to narazie na kwasy nie chodzę, bo narazie się uczę,a rodzice mi nie dadża, tyle kasy:( więc co zostaje...leczenie się niby tymi cudeńkami...ale najpierw wylecze ząbki, bo może od prochnicy mam trądzik...(i takie są wypadki)

kajka21 czesc :) wiesz ja mam 4 zabieg w ten piatek, cały czas mam poligronowy i migdalowy, stezenia pisalam wczesniej :) tez po 3 mialam wysyp takich bolacych -hehe tez w miesiaczce hehe, i teraz sie goja :) mój zsbieg wygląda tak: nakłada mi 1 kwas na 20 min i zmywa pod woda dokładnie, później ten 2 kwas i trzymam go 3 godz. i tak sie zastanawiam czy chodzic na serie mikrodermabrazji czy ciagnac ten kwas, ale chyba pociagne jeszcze 2 zabiegi kwasami, zobaczymy jak to sie wyleczy :) licze ze wkoncu bedzie idealnie :) a słuchaj czy kwas wytepi mi małą kaszke z policzków-małe zaskórniki jedne koło 2 na dole policzków? a robi ktos maseczki które pisałam wyzej? pomagaja komus? pozdrawiam cieplutko jonia