Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana na maxa

Jestem załamana pogoda i tym,ze nie moge zrobic zdjec plenerowych!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość załamana na maxa

Slub był w te sobote.We wtorek mielismy mic sesje plenerowa.Lało!!!!! Wczoraj też lało!!!!!!!!! Ja dzis musiałam byc w pracy w w weekend fotografka nie ma wolnego terminu na zdjecia. Jestem załamana:( Chciałam zrobic zdjecia w jakis wnetrzach ,zeby wykorzystac te wolne dni po slubie ale pani fotograf bezradnie rozłozyła rece,ze ona tylko plenery robi.Wkurzyałam sie. Kiedy bede robic te sesje i mam czekac na ładna pogode? jak zgrac to wszystko:wolne terminy fotografki,nasze wolne dni i dobra pogode??? Szlak mnie trafia ,ze trafilismy na kogos kto nie moze niczego nam zaproponowac w zamian.Nie upieram sie przeciez na ten plener.ja chce ,po prostu meic sesje slubna,nawet w jakims studio czy we wnetrzach ciekawych. Dziewczyny,co wy byscie zrobiły w tej sytuacji?

Mam podobny dylemat a raczej być może będę mieć bo ślub dopiero za dwa tygodnie ;) Mój fotograf nie ma swojego studio, umawialiśmy się na zdjęcia w kościele oraz plenerowe - jeśli będzie lało zaproponuję obniżkę ceny, daruję sobie plener i poszukam jakiegoś studio :/ Dużo zapłaciłaś?

Gość załamana na maxa
za wszystko równe 2 tysiace - reportaz i za plener. Nie wiem co robic? Czy tylko odebrac zdjecia z reportazu i szukac jakiegos studia? Oczywiascie,takiego z klasą a nie takiego osiedlowego

Ja mam ślub za 3 tygodnie i jeśli bedzie brzydka pogoda poczekam na słoneczne dni. Naprewno nie chce zdjęć na tle jakiś namalowanych mostków czy kolumienek. Za fotoreportaż ze ślubu i plener płaciłam 700zł.

O dramacie. 2000 i pani nie ma pomysłu na zdjęcia wewnątrz i nie ma studia? Nie to ja bym się domagała kasy spowrotem za brak profesjonalizmu. Zdzierca.

Gość załamana na maxa
no,mówie wam..płace 2 tysiace i okazuje sie,ze pani fotografka ma tylko jedna mozliwosc:plener. A jak zapytałam o wnetraza to ona mówi,ze nie am sprzetu do oswietlenia wnetrz. załamka!!!!!!!!!! Po stronie było widac,ze to profesjonalna osoba a okazało sie,ze niczym nie rózni sie od amatora ,który moze zaproponowac tylko sesje z aparatem w plenerze

Gość załamana na maxa
miałobyc :PLENER (nie wiem dlaczego pojawiła sie buźka)

Naprawdę? Jak to nie ma lampy blyskowej, flesza nakładanego na aparat? To już powinno wystarczyć. To powiedz tej pani, że skoro płacisz jej 2000 to niech sobie zakupi flesz za 400 i niech ci zrobi zdjęcia we wnętrzu. O dramacie to czym ona robi? Kompaktem zakupionym w media markt?

no to powiem tak - brak profesjonalizmu fotografa jeżeli taka osoba nie ma studio to co to za fotograf? wyłącznie plenery robi??? nie robi normalnych zdjęć (do dowodów, komunijnych, z chrztu itd)???? a jeżeli nie ma studio - to podnajmuje na takie okazje - proste

Gość wiekszosc z tych fotografów...
wiekszosc z tych fotografów slubnych to amatorzy,którzy udaja profesjonalistów a to czy sa nimi czy nie - w takich sytuacjach sie okazuje własnie. Trzeba wybierac fotografa,który ma jakis dorobek i rózne zdjecia w swoim portfolio a nie tylko slubne fotki w lasku czy na łace lub nad jeziorkiem. Profesjonalista musi miec studio swoje lub przynajmniej mozliwosc wynajecia wnetrz lub studia

Gość Marcin O.
a bedzie coraz gorzej bo wrzesien i październik zapowiadaja sie fatalnie. Zimno,deszcze...

Marcin - nie dobijaj :P Mój fotograf to taki właśnie amator ale plenerowe fotki ma fajne i mało bierze - coś za coś. Właśnie, zna ktoś nie-kiczowate studio w wawie?

Odbierz zdjęcia z kościoła i żądaj zwrotu kasy za plener! Ile zrobiła Wam tych zdjęć w kościele? Pytałaś się o pieniądze? Mam nadzieję, że nie podarujesz jej tych 2 tys.

Gość ja za tydzien mam meic sesje
i juz mam nerwice bo przeciez w taka pogode to nie ma co wychodzic w plener. Suknia bedzie w fatalnym stanie. No i zimno

Gość no tak.....
jak sie zamawia jakas usluge to sie nie mysli co bedzie wtedy kiedy pogoda nie dopisze.Dopiero kiedy w dzien sesji leje deszcz to sie okazuje,ze wpadlo sie w gówno...bo tarfiło sie na amatora,którego jedynym sprzetem jest cyfrówka w reku. Myslcie zanim zdecydujecie sie na kogos kto oferuje wam jakas usługe.Myslenie nie boli:-):-):-)

Gość załamana na maxa
no i własnie ja wpadłam w takie...gó...no !!!!!!!!!!!!!! Jestem wściekła na sama siebie

Gość Magrat
Dzisiaj nad morzem jest ładnie, słoneczko świeci. :)

Gość ixinska
nie przejmuj sie i poszukaj innego fotografa!

no tak.. - nie boli, ja na szczęście nie umawiałam się na konkretny plener tylko kilka fotek w okolicy kościoła i restauracji. Pozostaje zwiększyć ilość zdjęć weselnych kosztem \'pleneru\' lub prosić o obniżkę ceny..

Gość a może jakiś pałac

Gość j.lo2
ja mialam slub w listopadzie i choc pogoda byla to sesje zdjeciowa robilam w maju nie dosc ze zdjecia sa pelne soczystych kolorow jakich nie brakuje w maju to i na twarzach zero stresu i pelen luzik!polecam robienie zdjec w puzniejszym terminie no chyba ze suknia jest wyporzyczona to wtedy taki wariant odpada i pozostaja wnetrza studia lub palacyku

Gość pytająca i zaciekawiona
Hej załamana na maxa - znalazłas jakiegos fotografa ,który zrobi ci zdjecia we wnetrzach lub swojej pracownii ? Jak zachowała sie Twoja fotografka w tej sytuacji?

Gość ja też nie mam sesji
ja dzis miałam miec plener taki poslubny.W sobote sie cieszyłam,ze nie robiłam w dniu slubu bo mokro było ale dzis jak wstalismy i spojrzałam za okno - omal zawału nie dostałam!!!!!!!!!!! ustalilismy z fotografem ,ze pogoda kompletnie nie pozwala na robienie zdjec plenerowych i nie robimy ich dzisiaj No,nic czekam na ładniejsza pogode.Tylko,ze prognozy sa druzgocace!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny czy jest nas wiecej? macie jakies pomysły?

Gość pozostają wnętrza
Plener o tej porze roku zazwyczaj odpada.

Gość co to za profesjonaliści
co to za profesjonaliści jesli umeija zdjecia robic tylko w plenerze. A co robia jesienia ,zima i wczesna wiosna? Przeciez fotograf musi z czegos zyc i cos fotografowac ? Profesjonalista powinien miec jakąs pracownie albo chociaz ozliwosc wynajecia studia z oswietleniem itp

Gość raz-dwa-trzy
hej nie rozumiem dlaczego fotograf nie moze zrobic ci zdjec gdzies w pomieszczeniu,studio lub jakims ładnym apartamencie hotelowym? w czym problem?

Gość fdgjkjllkjhgfdsfghjk
Ja nie wiem co to za moda robic zdjecia pare dni po slubie?!?!?!? Chodzicie extra do fryzjera zeby was tak samo uczesal?? A Co jak kiecka brudna??

Gość raz-dwa-trzy
a po co mam sie spieszyc w dniu slubu? jak płace taka kase za profesjonalna sesje to chce miec komfort a nie sesje robiona na wariata,z zegarkiem w reku i obledem w oczach bo sie bede stresowala slubem,pobrudzeniem suknii :(