Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gusia 26

chce miec dziecko na wiosne 2008

Polecane posty

ogólnie to nie będe sie za bardzo zamartwiac jak nie zajde w tym miesiącu w ciąże, bo jak będziemy się przerpowadzać będę mogła trochę coś pomóc mężowi, coś podźwigać, pomalować i takie tam. A gdyby była dzidzia to już bym się oszczędzała, bo I trymestr najważniejszy

Gość ługi-bugi
no powiedz jeszcze, że jesteś z Wrocławia to padnę;) ze śmiechu oczywiście:)

haha, no nie z Wrocławia ale nie daleko, mieszkam niedaleko legnicy, ale we wrocławiu studiowałam.

teraz siedze sobie w pracy (jeszcze godzinke). dobrze że mam luz, a poza tym to już sie chyba uzależniłam od tego forum.

Gość ługi-bugi
a ja z Wrocka:) to fajnei, że mieszkasz niedaleko:) ja na tym forum siedzę już 2,5 roku:D niestety uzależnia, to fakt;)

no to już długo tu jesteś. A myślałaś wcześniej o ciąży czy tak tylko sobie czytałaś. A swoją drogą to rozkręciłyśmy to forum.

Ja piszę na forum tylko, gdy jestem w pracy (w przerwach między pracą - mam podizelną uwagę -heheh). Mieszkam jeszcze troszke z rodzicami i nie korzystam z komputera w domu, tylko zajmuję się mężulkiem. Ale w dni powszednie jestem zawsze do 15

Gość ługi-bugi
wcześniej to nawet nie zaglądałam na ten dział, bo mnie nie dotyczył, dopiero od niedawna tutaj jestem regularnie:) teraz nie pracuję więc mam sporo czasu dlatego siedzę sobie tu jak nie mam niczego ważnego do roboty;)

Gość ługi-bugi
a Ty, Mirabelko, masz jakąś fajną pracę? spokojnie możesz iść na urlop macierzyński?

jestem asystentką, oczywiście niezastąpioną. Gdy chcę urlop nie ma mnie kto zastąpić. Nikt nie chce siedzieć przy szefie heheh. Ale z macierzyńskim nie powinno być problemu po prostu zatrudnią kogoś na zastępstwo.

no to ja już się będę żegnać. Oczywiście melduję się jutro z samego rana. Módlcie się żeby ta wredna @ nie przyszła. PAPa

Gość ługi-bugi
no szkoda, że już poszłaś... ja się w gotowanie obiadu wkręciłam i straciłam poczucie czasu:D w każdym razie, to bardzo ważne, że masz fajną pracę i na dodatek taką, w której będą na Ciebie czekać jak wrócisz po urlopie macierzyńskim:) pewnie, że będę trzymać kciuki za to żeby @ do Ciebie nie przyszła:) do jutra, zatem:) 🖐️

Witaj ługi-bugi, witajcie dziewczyny. No i niestety dziś mój 35 dzień cyklu i okres się pojawił. No ale trudno, co będę płakać - nie będę!. A może moja dzidzia chce być poczęta na nowym mieszkanku? Zobaczymy. w każdym razie za 10 dni znowu zacznę próbować (intensywnie- hehe).

Nie smucę sie owulka, tylko tak trochę mi przykro. Będę za ciebie trzymać kciuki. Wpadaj do nas, tak szybciej czas zleci. Dziś jak powiedziałam siostrze że mam okres, to mówi, ze to dobrze. Zresztą ona zawsze mówiła bym trochę poczekała. Tylko że nie wie że czasem nie tak łatwo się udaje. No ale powiedziała mi że jej znajoma o ciąży dowiedziała się będąc w czwartym miesiącu, bo nie dostała okresu. Wczesniej cały czas normalnie go miała. Ja bym tak nie chciała - ta dziewczyna straciła 4 miesiące swojej ciąży, nie cieszyła się bo nie wiedziała. Straszne..

Gość ługi-bugi
witam o poranku:) no to niezbyt miła wiadomość od rana:( strasznie szkoda:( ale rzeczywiście nigdy nic nie wiadomo, bo już się tyle naczytałam o dziewczynach, które miały krwawienia, a były w ciąży... u mnie bez zmian - @ nie przyszła na szczęście:) ale nadal nic nie wiem:O owulka-------> musisz być dobrej myśli:) a brałaś wcześniej tabletki antykoncepcyjne? Mirabelka--------> a Ty jak długo brałaś tabsy anty?

Tabletki anty brałam prawie 6 lat. A woógle to mój okres jest dziwny, bo niby jest niby go nie ma, chyba nie zaczął się jeszcze na dobre, wczoraj wieczorem pokazały się plamki, dzisiaj już nic, no ale czasem tak mam więc to nic dziwnego. A poza tym przynajmniej mogę zafarbować włosy, bo już mnie odrosty denerwują :)

Gość ługi-bugi
to długo brałaś więc może organizm musi się na nowo przestawić no i do tego potrzeba mu czasu? ja jakoś mam negatywny stosunek do tabsów anty i już chyba nigdy się nie przekonam do nich; no właśnie, a co z tym farbowaniem? bo ja od roku farbuję włosy i z tego co mi wiadomo w ciąży nie powinno się koloryzować włosów, a znowu moja koleżanka-fryzjerka twierdzi, że jednak można... już sama nie wiem:O

Hejka, ja juz troszke inaczej do tego wszystkiego podchodze , nauczyłam sie cierpliwości , wiem ze uda mi sie tylko widocznie jeszcze nie teraz :( Ja nigdy nie brałam antyków, ale za to mam problemy z hormonami, poprostu brak u mnie owulki :( ale od maja juz sie lecze a na efekty podobno trzeba poczekac !!!

Gość ługi-bugi
owulka-------> a ile masz lat? dawno dowiedziałaś się o tych problemach hormonalnych?

Wiem że potrzeba czasu by wszystko wróciło do normy. Nie biore od 4 miesięcy i właśnie wydaje mi się że wszystko wraca na normy. Nareszcie cykl mi się skrócił do 30 kilku dni. Tak właśnie miałam przed braniem tabletek. Owulka, każdy z nas ma jakieś problemy, ale jak będziemy trzymać sie razem to sobie poradzimy. Takie rozmowy na forum bardzo pomagają przynajmniej mi. A co do farbowania włosów to ponoć nie powinno sie w 1 trymestrze, ale czy to prawda, to nie wiem.

ja mam nadzieję tylko że jak już będę w ciąży to poprawi mi się cera. Bo teraz ciągle jakieś wypryski. A kobiety w ciąży przecież wyglądają ładnie i kwitnąco ;)

witajcie kobietki :) My tez sie staramy juz jakis czas,,moze rok jakis ,,i tez nic z tego nie wychodzi :(:(

Dziewczynki dzieki za wsparcie 🌼 Ja mam 23 lata staram sie juz ponad rok tzn kocham sie bez zabezpieczenia ale tak na powaznie zaczelam sie starac w styczniu 2007 r. kiedy dowiedzialam sie ze cos jest nie tak :(, moim problemem sa bardzo dlugie i bezowulacyjne cykle czasem siegaja nawet 60 dni !!! Zaczełam sie powaznie bac i wziełam sie za siebie, bo hormony mam totalnie rozchwiane :( a wy dziewczynki ile macie lat ???

Gość ługi-bugi
chodzi Ci o to, że po odstawieniu tabsów miałaś nieregularne cykle, a teraz już normują Ci się? tak?

Gość ługi-bugi
owulka--------> to młodziutka jesteś więc głowa do góry:) wiesz co Ci dolega zatem musisz stosować się do rad lekarza i próbować:) na pewno wszystko będzie dobrze:) jesteś już mężata?;)

Witajcie ja też się dołączam :) Jesteśmy w trakcie starań... jednak okazuję się że to wcale nie taka prosta \"robota\" jest to nasz 6 cykl.. byłam u gina w poniedziałek, powiedzialam że się martwię że coś jest nie tak, oczywiście lekarka mnie upokoiła i powiedziała ze na zajście w ciąże zdrowi ludzie mają co miesiąc mniej niż 20% szans - co po przleiczeniu daje po około 5 miesiacach 100% :) więc mnie uspokoiła :) ozywiście są to tylko jakieś tam statystyki Treaz jestem w 28dc czekam :) żeby @ nie przyszeł :)

Gość ługi-bugi
witaj umber:) fajnie, że dołączasz do nas:) czyli dziś powinnaś dostać @?