Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowana...9

Mam do was pytaniee

Polecane posty

Gość niezorientowana...9

jak często powinno się myć włosy? moja mama mówi że raz w tygodniu w zupełności wystarcza i krzyczy na mnie jak chcę myć częściej, a ja się wstydzę chodzić z tłustymi włosami, ale ona mówi, żebym na ten czas jak są brudne jakoś je związała czy coś, bo woda jest droga a trzeba oszczędzać... :o

Gość ja myje codziennie
to chyba zalezy do potrzeb wlosow, ale raz na tyzien to lekka przesada chyba:)

Gość jakakak
No daj spokój, jak można oszczędzać na higienie. Jak czasem staję obok jakiejś dziewczyny, to nieumyte włosy jadą na kilometr, jak można z czymś takim chodzić!!!! Włosy powinno się myć w miarę potrzeby. Jak masz potrzebę myć codziennie - to codziennie.

Gość fkkkkkkk
Myjecie się też raz na tydzień, bo woda droga???

Gość niezorientowana...9
tak, raz na tydzień i to w jednej wodzie najpierw wchodze ja potem mama a na końcu bracia i tata. nie śmiejcie sie, to nie moja wina, to rodzice wprowadzili takie obyczaje

ja tez codziennie, ale zartujesz ze mama Ci nie pozwala myc czesciej:O to wspolczuje, ale porozmawiaj z nia:) ile masz lat?

Gość to ja 777
u mnie jeszcze na końcu myje się babcia i dziadek

Gość to ja 777
Dark water a u ciebie nikt się nie myje po tobie?

Gość niezorientowana...9
mam 15 lat :o No niestety trudno mamie coś powiedzieć, rozmowa nic nie daje, jedynie czasami uda mi się po kryjomu je umyć, kiedy wychodzi z domu i wtedy szybko suszę zanim wróci, żeby się niczego nie domyśliła kiedyś umyłam kiedy rozmawiała przez telefon to potem była straszna awantura i wyzwiska i nawet po głowie dostałam :(

Gość fkkkkkkk
Na temat mycia głowy jest wiele niepotrzebnych mitów. Ja mam już 40 lat, ale pamiętam, że jak byłam dzieckiem, moja matka (wykształcona osoba, duże miasto) tez była zdania, zeby nie myć częściej niż raz w tygodniu, bo - uwaga - będą się bardziej przetłuszczać i to w ogóle niezdrowe dla skóry. Pamiętam moje katusze jako nastolatki. Myłam zwykle w niedzielę. W poniedziałek czułam się super, wtorek był jeszcze do zniesienia, we środę zaczynał się koszmar, a w piątek nie miałam już nawet ochoty wychodzić z domu przez stan moich włosów. Potem się zbuntowałam i myłam co dwa dni. Jak zaczęłam sama mieszkać, zaczęłam myć codziennie i.... włosy przestały mi się tak tłuścić.

Gość niezorientowana...9
a najgorsze jest to że ciągle ze mnie drwi że jestem modnisia , bo tylko bym włosy myła, a ludzie powinni być tolerancyjni, bo nie czyste włosy są ważne a człowiek :(

Gość fkkkkkkk
Niezorietowana - wyrazy współczucia, naprawdę.

Gość fkkkkkkk
No nie, czyste włosy to nie pustota tylko kwestia higieny. Może jej powiedz, że ci w higienistka w szkole albo lekarka zwróciła uwagę, że powinnaś myć częściej.

Gość niezorientowana...9
no to widzę że to nie tylko ja mama taki problem. a jeszcze dodam że moja mama sama myje raz na tydzień, ale ona ma z natury strasznie suche włosy i w ogóle nie mają żadnego połysku,a moje są raczej prztełuszczająe się a ona tego nie rozumie. z moich obserwacji wynika że powinnam myć włosy co drugi dzień

Gość niezorientowana...9
nawet bym nie skłamała, bo... no moze nie pielęgniarka ona nie mówiła, ale jedna koleżanki z klasy zwróciły mi uwagę, że widok moich włosów nei jest zbyt miły i że powinnam myć je częściej, z wstydem powtórzyłam to mamie ale ona na to że to pewnie dlatego, że ich nie czesze :o ale ja je czesze !

Gość fkkkkkkk
Powiedz mamie .że poważnie rozmawiała z tobą higienistka albo pani pedagog.

Gość taka ja taka
a ja radze zaproponowac mamie jaka inna metode oszczedzania. serio

ja myję co dwa dni, trzeciego już mnie swędzi głowa i muszę umyć. czasem myję też codziennie, ale to zależy od stanu moich włosów, czasem przetłuszczają się bardziej, czasem mniej. Raz na tydzień to przesada, współczuję autorce, ciężko by było wytrzymać z taką matką której szkoda wody na to, żeby się umyć :O

Gość niezorientowana...9
zaproponowałam abym rzuciła palenie, bo kopci dwie paczki dziennie, ale ma za słabą psychikę :o , a oszczędzamy już praktycznie na wszytskim, nawet ubrań na lato mi nie kupuje, bo wtedy nie chodzę do szkoły i nikt mnie nie widzi, więc mam tylko jedną, starą już i zmechaconą letnią bluzkę i jedne spodenki krótkie. w lato nie wychodzę z dmou bo się wtydzę a po za tym nie dostaję pieniędzy np. na pizzę żeby zjeść ze znajomymi itp. bo to kosztuje :o

Gość niezorientowana...9
spodnie noszę po ciotkach i kuzynkach stare, teraz są modne rurki a ja noszę takie spodnie jakie były modne ze 20 lat temu, szerokie i ohydne i jakby to nie brzmiało przysięgam, że to nie prowokacja, bo prostu ciężki mi z tym i musiałam gdzieś to z siebie wyrzucić.... :(:(:(

mam nadzieję, że to naprawdę nie jest prowokacja, jeśli mówisz prawdę to współczuję. Nie dostajesz żadnych pieniędzy od babć, dziadków? Ja bym miała w dupie taką matkę, która sama nie potrafi rzucić palenia a zabrania mi się myć i nie kupuje żadnych ubrań. Po prostu wchodzisz do łazienki, zamykasz się i myjesz, trzeba przecież wziąć prysznic żeby nie śmierdzieć :O a tłuste włosy niemyte kilka dni to już w ogóle masakra, przecież to wygląda obrzydliwie. Coś Ci w ogóle wolno w tym domu?

Gość symetriaa
kup sobie szampon i butelke 1,5 litrowa, nalewaj do niej wody w miejscach publicznych i myj kiedy mamy nie bedzie. nie wykorzystasz wody a bedziesz czysta no i mozesz klamac ze wode pijesz. jak oderwiesz etykietke to mama bedzie widziala ze nie kupujesz ciagle nowej wody. schowaj do plecaka i tyle

Gość bade
No wlaśnie może byś tę głowę myła gdzieś poza domem? Zetnij włosy, żeby szybciej schły.

Gość niezorientowana...9
nie mogę mieć chłopaka, w ogóle nie mogę wychodzić z domu, nie mogę się malować, nie mogę nosić mini spódniczek i dekoltów, nie mogę się ubierać tak jak chce, nie mogę nosić czarnych ubrań, mogę przyjmować gości u siebie, ale nie za długo, bo muszę się uczyć, muszę mieć same najlepsze oceny i przyjaźnić się z osobami tylko takimi kótre się dobrze uczą, żeby móc od nich korzystać... :(:(:(

Gość niezorientowana...9
moja mama mówi, że jak będę już dorosła i będę na swoim, to będę m ogła robić co chcę i z domu wychodzić, ale dopóki jestem pod jej dachem to mam się słuchać :o

Gość pytanko ...
No dobrze jeżeli to nie prowokacja a szczera prawda to proszę wytłumacz mi dlaczego masz internet w domu.Przecież to kosztuje !!!!

Gość niezorientowana...9
Bo mój brat studiuje informatykę i po prostu musimy mieć w domu stałe łącze