Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2552

Ciezarne Krakowianki

Polecane posty

Przyznam, że mnie pocieszyłaś z tą glukozą, bo już zaczęłam się bać cukrzycy, powikłań, niebezpieczeństw dla Maluszka itd. Dzięki, mam nadzieję, że u mnie też będzie OK

tu wlasnie chodzi o to czy porod normalny czy cc, bo do normalnego tak naprawde to lepiej miec zalationa polozna-zastanawiam sie nad tym.

NIe mam lekarza w SPES, poprostu lekarz do którego chodzę ma tam dobre układy i tam bez problemów mógłby odbierać poród, w przeciwieństwie do szpitala, w którym jest zatrudniony... chore

Wiesz, ja też jestem za \"załatwieniem\" położnej. Myślę, że warto. Mój lekarz też tak twierdzi. On w ogóle nie jest zwolennikiem szkół rodzenia, a w zamian za to radzi wybór położnej. Spotkanie się z nią omówienie róznych spraw i załatwienie tego, by towarzyszyła cały czas przy porodzie.

Gość agus_sz
Hej! Własnie myslałam o zalozeniu takiego topiku :)- fajnie, ze juz ktos o tym pomyslał. Ja mieszkam na Dywizjonu, termin mam na 4 marca i chętnie porozmawiam sobie z dziewczynami, ktore tak jak ja czekają na to super wydarzenie :) Witam wszystkie mamy.

wiem, w sumie to ja nic nie zalatwialam, moja lekarka cale zycie pracowala w Żeromskim-teraz jest na emeryturze i powiedziala zebym nic nie zalatwiala, ze jak bede rodzila to mam zadz. do niej i ona zaproteguje mnie gdzie trzeba.Takze pozostaje mi tylko jej zaufac

tylko moja tesciowa szaleje z ta polozna-ma kogos wiec jak uda sie zalatwic to pewnie skorzystam

Agus_sz witaj:):):) Agnieszko, no to faktycznie zaufaj lekarce. Może warto przejść się tam wczesniej, jeśli nie byłaś, poznać panie położne itd, ale najważniejszy jest spokój:)

nie bylam w szpitalu bo podobno nie lubia jak sie tak nachodzi, moje kolezanki rodzily w zeromskim i mowia ze polozne i siostry sa super

Słuchaj, jeśli teściowa chce pomóc, to nie protestuj, ewentualnie poznaj panią i omów z nią to czego oczekujesz, a czego wolałabyś uniknąć, tak, żeby poznać jej poglądy i ewentualnie pewne rzeczy uzgodnić. Co do miejsca zamieszkania, ja się wyłamuję, jestem z południa Krakowa...:)

Gość agus_sz
Dużo z Huty i sporo Agnieszek:) Jak dla mnie to w ogóle teraz duzo dziewczyn jest w ciąży, wszędzie widzę ciężarne :) albo moze wyczulona jestem. Ja jak na razie jestem wstępnie umówiona z położną z fundacji DobrzeUrodzeni, bardzo bym chciała z nią rodzić, tyle, że ona jest z pod Katowic i powiedziała, ze da mi namiary na swoją kolezanke z Krakowa, która prowadzi szkołe rodzenia, jak sie poznamy to moze się zdecyduje na tą z Krakowa a jak nie to ona wstępnie rezerwuje sobie termin dla mnie:) Także, jestem spokojna.

Trzymam kciuki:) Damy jakoś radę - musimy:) Bedę musiała uciekać:) Fajnie, że jest taki topik:) Będę tu wracać:) Pozdrawiam:)

moja lekarka powiedzial mi ze przy porodzie naturalnym najwazniejsza jest polozna, mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze:)

będę się starać zaglądać:), ale proszę o wyrozumiałość dla zapracowanej przyszłej mamy:)

Gość jeger
Witam Was i pozdrawiam! Niedawno wpadła mi w ręce bombowa książka jak zostać mamą i nie zwariować w ciągu pierwszych kilku miesięcy. Jak pisze jednz z recenzentek: "Pomimo tego, iż dopiero za 3 miesiace zostanę Mamą, z dużą sympatią przestudiowałam treści zawarte w ebooku. Muszę przyznać, iż wcześniej zapoznałam się z wieloma innymi publikacjami z tego zakresu, lecz nigdzie nie spotkałam wiedzy tak skondensowanej i przystępnej zarazem. Doskonała pozycja warta szerokiego polecenia. PS. Daję "szóstkę", a gdyby maxem była "dziesiątka" dałabym \"dziesiątkę\". Krótko - daję MAXA. " Jest to: http://macierzynstwo.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php Dla wszystkich świeżo upieczonych mam, oraz tych, które dopiero spodziewają się ukochanego dziecka - zamów - przyślą natychmiast nawet internetem: http://macierzynstwo.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php?c=order&idEbook=156 Będąc w ciąży czytałam całe tony publikacji na temat rozwoju dziecka w moim ciele oraz tego, co będzie się z nami działo, gdy Małe już się pojawi na świecie. Czytając i czytając dochodziłam coraz częściej do wniosku, że wiele książek i czasopism albo powtarza ślepo stare mity i nieaktualne porady, albo poleca coś, co trudno jest wykonać w praktyce.

Gość agus_sz
Kiedyś=> ta fundacja propaguje naturalne porody, z poszanowaniem godności kobiety. Tu masz stronke: http://www.dobrzeurodzeni.pl/ Co do mojej położnej, to specjalizuje się w porodach domowych, moze się na taki zdecyduje, jezeli nie to chcę z nią rodzić w Izbie Porodowej(jest wprawdzie oddalyona od Krakowa o 75 km). Jezeli moj poród bedzie fizjologiczny, to chcę, żeby to natura dyktowała przebieg i tempo porodu przy jak najmniejszej interwencji medycznej. Podoba mi się podejscie tej kobiety do kwesti porodu, wiesz, ona twierdzi, że nie odbiera porodu tylko go przyjmuje :) współpracując z rodzącą. Dzisiaj wybieram się na joge dla kobiet w ciąży, jezeli uda mi się dodzwonić i zapisać na zajęcia. Czy, któraś z Was chodzi na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży?? Właśnie doczytałam o propozycji spotkania, ja się wpisuje na liste chętnych.

Gość agus_sz
Małe sprostowanie: Dobrze urodzeni nie jest fundacją a stowarzyszeniem

Hej dziewczyny. Zazdroszczę Wam bardzo to najwspanialszy okres w życiu kobiety. Ja tez jestem z Krakowa tylko już mamą. Mam 14 miesięczną Natalie. Kibicuje Wam i trzymam za Was kciuki. Ja rodziłam w Zeromskim. Polecam ten szpital z czystym sumieniem. Połoze i opieka super na porodówce. Natomiast juz na oddziale noworodkowym opieka troche gorsza ale mim to oceniam szpital bardzo dobrze. Powoli planujemy drugie dziecko wiec może juz wkrótce do Was dołącze. Pozdrawiam :)

Czesc Kolezanki!!! Witam nowe!! Przeczytalam, ze jest tu ktos z dywizjonu ale numer. Ja niestety nie mam czasu na kompa, bo caly czas sie pakuje i zalatwiam ostatnie sprawy. Jutro mam prom. Aga odezwe sie jak tylko bede w Krakowie. Moze zorganizujemy jakies spotkanko? Zastanowcie sie i jak cos to dajcie znac Agnieszce. Jezeli Co to Aga nie przeszkadza. Uciekam bo musze jechac do ubezpieczalni zalatwic z autkiem. Oszaleje, bo mam wszystko w proszku a mnie sie tylko chce spac.

hej! dziewczyny chcemy zorganizowac spotkanie grubasek:) napiszcie jak ewentualnie sie zapatrujecie na ten pomysl:)