Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z

czy tak łatwo zachodzi się w ciążę?

Polecane posty

hejka! ja wlasnie jestem na poczatkowym etapie staran z mezem o dzidziusia :) w tym tyg dostane @ a jak sie skonczy to odstawiam tabletki (nareszcie hip hip hura :):):)) i zobaczymy jak to bedzie! gratuluje \"jak to jest z\" chetnie bym sie z toba zamienila :) pozdrawiam

Gość italika
a co to jest cykl porażkowy? 12-13 dc to na córkę a nie syna, na syna 14,15

hej!! cykl porażkowy- no ze sie nie udalo ... a z tym chłopcem i dziewczynka to róznie jest...

i jak tam dziewczyny co slychac? fajnie by bylo tak pogadac rozwinac ten topik co wy na to? moge sie dolaczyc? pozdroofki

Aisza! witaj 🌼 zostan z nami, razem razniej! jeszcze raz gratuluje \"jak to jest\" Ewuncia, S_25 trzymam kciuki!!

Gość S_25
Jestem załamana .... wchodzę właśnie w płodny okres, chcę się ochać z mężem 2 x dziennie a On nie chce, bo: 1) wczoraj grał mecz z kolegami i jest zmęczony, bolą go nogi, 2) w piątek ma obronę pracy i się przygotowuje, 3) jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu na mieszkanie i mnóstwo spraw na głowie, Pociesza mnie, że za tydzień sie postaramy... a tu nie ma na co czekac ....

Gość bo facet
to nie jest byk rozpłóodowy i dawca spermy, żeby na żądanie mu stawał! i miał ochotę! jak będzie chciał, to sie będzie kochał! z tak to co, z miętkim?

to moze jakis wabik? sexowna bielizna, małe podchody? jakas gra? sie postaraj :)

pewnie ze zostane Ani77 :) \"S_25\" - wiem ze bardzo zalezy ci na dzidziusiu, ale pamietaj ze im bardziej sie czlowiek stara tym gorzej wychodzi.Maz moze przeciez byc zmeczony-stara sie zyc normalnie a im wiecej bedzies o tym myslec tym gorzej to bedziesz znosic.Sprobuj zachecic meza do czulosci i wiadomo czego ale nie tylko dlatego ze masz dni plodne ale takze dlatego ze bardzo go kochasz i go poprostu pragniesz.Chyba musisz pomyslec o nim teraz a nie tylko o dzidziusiu bo moze kazdy stosunek odebrac nie jak cos intymnego ale bardzo przedmiotowo. Faceci wbrew pozorom sa wrazliwi i latwo ich urazic oj ale sie rozpisalam przepraszam gadula ze mnie :) buzka

Gość maaniaczka 26
cześć dziewczyny - jeśłi można przyłączę się do Was. jestem w trakcie strań 1 cykl wkońcu pojęliśmy decyzję,że to już teraz, myślę o tym bo to dopiero 1 raz (cykl) owulacja już była w sobotę, kochaliśmy się prawie codzinnie we wszystkie dni płodne - jutro poprawimy, już nie mogę się doczekać czy jestem.......a okres dopiero za 2 tygodnie..!!- mam nadzieję,że do mnie też nie przyjdzie.Jak czytam topiki,że nie tak łatwo to zaczynam myśleć ale nie dobijam sobie do głowy jestem dobrej myśli. Może to głupie ale zaraz po owulacji miałam dziwne jeżdżenie w brzuchu w macicy pewnie sobie wkręcam coś, nie mogę przestać o tym myśleć co raz powraca do mnie myśł czy już doszło do zapłodnienia .

Gość jak to jest z
wieice co ja narazie dobrze się czuję wszystko ok trochę jestem zmęczona a tu tyle roboty mnie czeka w tym tygodniu teraz martwię się jak zareaguje mama kiedy jej powiem co ona na to może powie m że to za wcześnie boję się jej reakcji

Gość maaniaczka 26
jak to jest z -- a u lekarza byłaś? potwierdził już? ja powiedziałabym dopiero jak lekarz potwierdzi.

Gość Ewuncia 2
jak to jest z nie przejmuj sie, mama napewno bedzie szczesliwa :-) w koncu zostanie babcia. Ja nadal czekam na @ i chcialabym juz wiedziec co i jak. Niestety moje mysli i brak objawów sa na nie :-( ale pocieszam sie ze nastepnym razem sie uda :-) jak to jest z powiedz mi bo jestem ciekawa czy bralas jakies pixy antykoncepcyjne ? Ja juz jakis czas nie biore, ale bralam i dlatego moze byc utrudnione wszystko.

do Ewucia myslisz ze przy tabsach faktycznie jest utrudnione - tzn po ich odstawienu? po slyszalam rozne opinie : niektore dziewczyny od razu zachodzily a inne wrecz przeciwnie ciekawe jak to bedzie ze mna, ale znajac moje \"szczęscie\" bede miec pod gorke jak zwykle :(

Gość kornelkaa
czy któras z was miala plamienia po stosunku bez ... tak mniej wiecej 5 dni po stosunku ... ?? mi sie pierwszy raz takie cos zdarzylo .. ale juz przeslałam miec takie plamienie .. czy mogłam miec takie plamienie bo doszło do zapłodnienia ??

no i widze, watek się rozkręca, jak to jest -trzymam kciuki, zrob betę, to sie wszystko wyjasni, S_25 nie ma sensu najmniejszego kochac sie 2xdziennie, nawet codziennie jest zle, wowczas plemniki sa oslabione!! najlepiej co drugi dzień! kornelka, to moglo byc plamienie implantacyjne, trzymam kciuki, moze sie udało!!

Gość Ewuncia 2
do Aisza Slyszalam rozne opinie na temat zachodzenia w ciaze po pixach. Podobno najszybciej mozna zajsc w ciaze po odstawieniu w pierwszy cykl bo moze byc wiele owulacji a potem to juz roznie. Nie wiem czy wierzyc w to czy nie, wydaje mi sie ze nie ma no zadnej reguly. pozdrawiam ;-)

Gość Ewuncia 2
halo laseczki jestescie wogole?? taka cisza, opowiadajcie jak u was starania itp. :-)

Zamiast wierzyć - poczytaj trochę o kobiecej fizjologii. Nie istnieje coś takiego jak kilka owulacji w cyklu - owulacja w jednym cyklu może być tylko jedna.W pierwszym cyklu po odstawieniu zazwyczaj zajść mogą te, które tabletki brały krótko i organizm nie potrzebuje wiele czasu, by dosżło do owulacji (ale to żadna reguła!).

Gość Italinka
Przecież może być w cyklu podwójne jajeczkowanie. znajoma wlasnie tak zaszla w ciążę.

Dziewczyny.. poczytajcie o kobiecej fozjologii.A skąd znajoma wiedziała, że to podwójne jajeczkowanie? :-)W 1 cyklu może być tylko 1 owulacja - zamiast podawać linkdo forum, poczytaj trochę - wystarczą molekularne podstawy rozrodczości człowieka i innych ssaków.Faza przedowulacyjna jest ruchoma i może się DOWOLNIE przesunąć. Stała jest TYLKO ilość dni od owulacji do miesiączki, co znaczy, że nigdy nie wiesz ile cykl będzie trwał, dopóki owulacja nie będzie potwierdzona.

Gość DZIDZIUS++++++++++
czesc dziewczyny! dolaczam sie do topiku:)staramy sie o dzidziusia a to moj problem: WCZORAJ MILAM 14 DZIEN CYKLU I JAJECZKOWANIE (BOLAL MNIE brzuch z lewej striny) wczoraj kochalam sie z mezem czy jest duza szansa na ciaze? czy dzisiaj tez mam dni plodne?

Gość DO ngLka
a co jesli cykl jest BEZOWULACYJNY? przecież po takim cyklu też normalnie pojawia się krwawienie miesięczne

Gość takajakasa
dziewcyzny jak myslicie czy dobry jest taki posob kochac sie codziennie czy lepiej zadziej prosze o odpowiedz bo juz sie staramy dosyc dlugo

Może się pojawić krwawienie - dlatego bez obserwacji cyklu (śluz wraz z temperaturą) czy bez monitoringu - nie da się stwierdzić, czy dany cykl był owulacyjny.Wielu ginekologów jest zdania, że niema czegoś takiego jak cykl bezowulacyjny i gdyby się zgłębić w temat - mają rację - bo krwawienie występujące przy braku owulacji traktuje się odgórnie jako czas potencjalnie płodny, czyli krwawienie śródcykliczne - w takiej sytuacji cykl na krwawieniu się nie kończy - dopóki nie nadejdzie owulacja.Są różne szkoły.

takajakasa - plemniki przy staraniach codziennych są słabsze i mniej dojrzałe, lepiej nie częściej niż co dwa dni. Wbrew pozorom takie codzienne kochanie się może być właśnie przyczyną niepowodzeń.

Gość takajakasa
ale wlasnie o to chodzi ze staralismy sie przez dlugoi czas tak co 2 dni a teraz chcemy sprubowac codziennie ale niewiem to sie zobaczy