Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shpirti

a co z rocznikiem 83 ktos planuje dzidzie? jak z wami??

Polecane posty

MYSZKA ALE SłODZIUNI:) GDZIE RODZIłAś? TY MOżę Z łODZI JESTEś?

Gość zlotetarasy
Dziewczyny, dlaczego tak wczesnie rodzicie dzieci? Ledwo skonczylyscie studia, a juz pakujecie sie w pieluchy. Przeciez macie jeszcze duzo czasu, teraz powinnyscie sie rozwijac, pracowac, jezdzic po swiecie. I nie mowcie, ze to samo mozna robic z dzieckiem, bo to zupelnie co innego...

złotetarasy ----ja juz sie w zyciu wyszalałam i wytanczyłam zwiedziłam duzo i chcielismy mieć dziecko które nic w naszym życiu nie zmieniło zyjemy tak jak chcemy a mały to nasze najwieksze szczeście

Gość zlotetarasy
Ja wcale nie mowie o szaleniu na dyskotekach, bo ja ostatni raz bylam w takim miejscu w wieku 18 lat. Skoro masz 24 lata, to nie sadze, abys miala pare lat doswiadczenia zawodowego i aby byla w stanie sama utrzymac siebie i dziecko.

myszka no i jak w tym szpitalu?\\ bo ja też tam planuje. moja koleżanka urodziła tam w środę i jest bardzo zadowolona. chodzi mi o opieke i warunki jakie tam panują? i czy na porodówce naprawde kilka naraz rodzi dziewczyn?

zlotetarasy czy trzeba mieć 30 lat doświadczenia zawodowego żeby mieć dziecko? a potem jak pójdziesz odebrać je ze szkoły to co jak inne dzieci się go zapytaja czemu babcia po nie przychodzi? na dziecko nie jest za wcześnie nigdy jeśli ktos jest do tego przygotowany

szpital fajny ja jestem zadowolona na porodówce są 3 łóżka które kobitki leżą i są podłączone do KTG a pożniej jedno łóżko do rodzenia połóżne na porodówce to zalezy która fajna ja trafiłam na fatalną :( i przez nią miałam cc ( polecam znależć sobier położną ) a pozniej na salach położne super :) pomagają jak moga szpital jest fajny

mam 3 letni staz pracy i wyobraż sobie że nie musze sama utrzymywać dziecka bo mam męża i oboje pracujemy ja też nie mówie o dyskotekach bo to nie dla mnie ja mówie o podrózach i innych szleństwach

myszka dziękuje bardzo. i wiem że zależy dużo od położnej... no nic papatki

Gość styczeń 83
jeszcze studiuje i pracuje.mam męża.planować planujemy może za rok się zaczniemy strać...a co rozwijania się ,zdobywania doświadczenia etc.to zależy kto w jakim wieku zaczyna działać bo jeśli studiuje się dziennie i tylko to to cóż ,ja zaczęłam działć prędzej i dziś moje koleżanki dopiero szukają pracy a ja ją mam dodatkowo chodziłam i chodzę na ang, i warsztaty doskonalące, szkolenia wykorzystuje każdą wolną chwilę, jeśli to dla kogoś istotne i trzba zaliczyć przed urodzenim dziecka to także odchaczam wycieczki zagraniczne 6 ich było nie wiem czy to wystarczy.... a jakie to ma znaczenie czy ktoś gdzieć był czy nie ? to żadne wyznacznik bycia dobrą i chochaną mamą

Gość czytająca listy
Również jestem z rocznika 83. Jestem w 19 tc i już nie mogę się doczekać mojego dzidziusia :) Niczego w moim życiu nie żałuję. Mam od 3 lat pracę, studia skończyłam, budujemy z mężem dom. I to raczej ta budowa nam ogranicza "wielkie podróże" a nie dziecko. Ale taką drogę wybraliśmy i nie żałujemy. Z uporem nią idziemy :) A dziecko jest tylko naszym szczęściem na które z niecierpliwością czekamy. Widać samo skończenie studiów nie oznacza że się do wszystkiego dorosło. Jedni dojrzewają do tej decyzji wcześniej inni później.

Gość styczeń 83
otóż nie wiem dlaczego "ma się pozwolenie" na dziecko kiedy: - masz skończone studia -super prace -objechałeś pół świata - masz własne m4 - samochód -nacieszyłaś się mężem -itd itp tak to wyliczając ma się wrażenie , że dziecko to kolejny pkt kiedy wszystko inne się juz znudziło że też w parlamencie europejskim nie zatwierdzono przepisu pod tytułem "możesz mieć dziecko jeśli spełnisz owe wymagania" :) dobre sobie

Gość kasienieczka24
hej dziewczyny, ja tez rocznik 83 i włąsnie jestem w 32 tc. Już nie mozemy doczekac się chwili, kiedy bedzie z nami.A im blizej terminu, tym bardziej nie mozemy sie doczekac, haha:) A jeśli chodzi o odpowiedni czas na dziecko, to uważam, ze każdy jest dobry, jeśli rodzice są odpowiedzialni i pragną dziecka. Ale ten wiek, czyli 24 lata to moim zdaniem wiek naprawde dobry.Ja mam męża od ponad 2 lat, mamy własne mieszkanie, 2 auta, ja miałam super prace, do której bede mogła wrócić, bo poki co jestem na zwolnieniu. Mąż ma własną firme, na która grzechem byłoby narzekać. Dopóki nie zaszłam w ciąze, to nie było weekendu, zebyśmy siedzieli w domu. Ciągle jakies wyjazdy, imprezy, spotkania itp. Duzo imprezowaliśmy:) Choć wcale nie twierdze, ze mi wystarczy, mała troche podrośnie, to i na imprezke bedzie mozna skoczyć:) Choc jakoś juz mnie tak bardzo nie ciągnie jak kiedyś. Mysle ze moja ciąża i małżeństwo, to dwie najlepsze rzeczy, jakie mnie w życiu spotkały.

Gość pinia_paulinka
Czesc Dzieczyny z 83:) Tez mam 24 lata i jestem w 12 TC. Jestem bardzo szcześliwa:) tak prawde mowiąc nie moge sie juz doczekać, chociaż wiem że przedemna jeszcze troooche czasu!!! Jutro ide na pierwsze USG i mam nadzieje że jak juz zobaczymy nasze maleństwo bedziemy wniebowzięci:) Podobnie jak Wy nie zgadzam sie z opinią ZŁOTYCHTARASÓW. Uważam że nasz wiek jest jak najbardziej odpowiedni na to byc mieć dzidziusia:) ja skonczylam studia mój mąz też. Oboje mamy prace (ja obecnie jestem na zwolnieniu:) przywilej ciąży) i mamy własne mieszkanko może nie jest jakies duże ale jak na nas niedlugo 3 w sam raz:) i nie uważam żeby osoby w naszym wieku mające prace nie mogły dać sobie rady z wychowaniem dziecka!!! Mam pytanie do myszki24 ja jestem z okolic łodzi i zastanawiam sie nad wyborem szpitala bo jak wiemy to jest ważne. Moge rodzić w Łodzi albo w Piotrkowie Trybunalskim i tak sie zastanawiam co wybrac?? dziewczyny z Łodzi i Okolic powiedzcie mi jakie sa opinie na temat Mtaki Polki?? Bo moja kuzynka tam rodzila, ale mowila mi że tam zaczynają wywoływać poród 2 tygodnie po terminie i jest to dla nich dość naturalne ale znowu słyszalam ze jest tam dobra opieka?? pozradzcie coś napewno wiecie jak tam jest pozdrawiam pini_paulinka!!!!

Mam 24 lata, studiuję kolejny kierunek, mam fajną pracę, dwóch facetów :classic_cool: I dzecko to teraz ostatnia rzecz jakiej potrzebuję do szczęścia. Sądzę, że większośc tych mam tutaj mają ciążę z wpadki więc siłą rzeczy muszą się cieszyc :O

Gość kasienieczka24
wiesz co chinka, mnie nie dziwi to, ze w wieku lat 24 mozna nie chcieć dziecka, bo to indywidualna sprawa kazdej kobiety ale za to strasznie dziwi mnie to, jak mozna myśleć ze większość kobiet mających 24 lata mają dzieci z wpadki:) Jakiś absurd chyba:) I Ty studiujesz kolejny kierunek?Hmm... To tylko dowód na to że teraz KAŻDY moze skończyć studia........ Pozdrawiam:)

Bo tak jest, ile mam koleżanek ktróre są w ciąży lub urodziły to wszystkie wpadły. Tutaj też o tym często czytam. Oczywiście jest jakiś procent tych którzy świadomie decydują się na pieluchy w tak młodym wieku. Jak rozumiem ty nie skończyłaś żadnego kierunku? :P

Gość kasienieczka24
haha...skończyłam, ale nie zalezy mi na tym żeby Ci to udowadniać. Po prostu nie nawidze generalizacji. Ja od 19 roku życia jestem samodzielna, tak jak wsponiałam od 2 lat jestem mężatką i jestem w pełni dojrzała do maciezyństwa, którego bardzo pragne z mężem. Dlatego śmieszy mnie taka generalizacja...tym bardziej ze tak jak chęc posiadania dziecka tak jak i wpadki, bywają w naprawde różnym wieku. A swoją drogą, co tak wyzwolona dziewczyna posiadająca "2 facetów", zaczynająca kolejny kierunek studiów i myslaca o macieżyństwie kategoriami "pakowanie się w pieluchy" robi na temacie "ciaża maciezyństwo i wychowywanie dzieci"....???

my nie decydujemy się na pieluchy, my decydujemy się na dzieci :) i niby te studia, 2 facetów i brak dziecka świadczy o tym że jesteś mądrzejsza od nas? dla mnie jesteś po prostu jeszcze nie dojrzała, również do macierzyństwa. Nie dziwię się więc, że dzieci twoich koleżanek, to dzieci z wpadek, jeśli mają takie pojęcie o dorosłości i dojrzałości jak ty. Co więc robisz na tym forum, którego temat brzmi: \"Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci\" ? aaa rozumiem, z zawiści ze żaden z 2 kandydatów nie daje się na tatusia przyszłaś nas podenerwować :D :D :D :D :D :D

dziewczyna Chinka to nie tylko tutaj mąci, na forum ślubnym też ma dużo do powiedzenia... hahaha do ryżu sadzenia sie zabieraj