Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shpirti

a co z rocznikiem 83 ktos planuje dzidzie? jak z wami??

Polecane posty

Dagus tez mnie to wkurza ze ktos tak non stop cos pisze na forum nie wiem wogole po co tutaj wchodza jezeli ich nie interesuja takie tematy dla mnie to dziwne i glupota!!!!!

dagus ja tez nigdy nie mialam problemu z wymiotami i mam nadzieje ze juz mnie to nie zlapie:) no od wczoraj zaczol mi sie 2 trymestr:) jestem z tego powodu dumna strasznie mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej:P jak narazie jeszcze brzuszka nie mam no moze taki troszke mi sie pojawia ale narazie chodze w moich jeansach wliec luzik:P ale musze sie pochwalic ze wczoraj mama kupila mi pierwszy ciazowy ciuch:) dresy!!! wiem ze pod koniec ciazy beda dla mnie ulubionym ubraniem:P

Gość malutka24
dziewczyny nie przejmujcie się takimi osobami. poprostu je ignorujcie. najważniejsze jest teraz to abyście sie cieszyły waszymi malenstwami w brzuszkach a wiem cos o tym bo zostało mi jeszcze 9 dni do terminu :-)

Gość malutka24
nie, ale też nie oglądam porodów aby za dużo nie wiedzieć i nie obrzydzać sobie. najgorsze jest to ze nie mogę już spać bo wszystko mi cierpnie :-) i dlatego chciałabym już mieć to za sobą

Gość malutka24
ale pewnie zacznę panikować jak coś sie zacznie

Gość malutka24
ale nikt mi też nie powie ze ciąża nie jest najpiękniejszym czasem w zyciu kobiety ( oprócz mdłości w początkowej fazie które mnie ominęły) , gdy czujemy pod serduszkiem nasze maleństwo, gdy wiemy razem z męzem że dzieki pewnej chwili stworzyliśmy coś pięknego, co rośnie a na koniec daje takie kopy że sie zwijamy z bólu :-). ale taki ból to warto czuć

Gość meg84
jestem z rocznika 84 i nie planuje jeszcze dzieci, na wszystko przyjdzie czas, nie ma sie co spieszyc

Gość malutka24
meg popieram cię oczywiście że na to też trzeba być gotowym

Hej babeczki! Ja sie zupelnie nie przejmuje takimi osobami:-) He, he, he:-) Podchodza mi tu prostota, niczym wiecej :-) Jesli znajda argumenty ktore beda swiadczyc ze \"nie mam mozgu\" jak ktos to napisal, to moge z nimi porozmawiac:-) Piniu u mnie ok! Na szczescie wszystko juz przeszlo:-) Balam sie tylko ze to moze byc zatrucie pokarmowe! Jesli chodzi o przebieg mojej ciazy to musze przyznac, ze na poczatku mialam troszke problemow! Mialam blizniaki, niestety jeden z nich obumarl:-( I samoistnie go poronilam:-( Do 12 tc musialam lezec i niestety poszlam na zwolnienie lekarskie:-( Balismy sie z lekarzem, ze jeden pociagnie za soba drugiego! Na szczescie tak sie nie stalo:-) Teraz czuje sie swietnie! Jestem zdania, ze jaki czlowiek taka ciaza! A poniewaz jestem osoba pelna optymizmu nie mam problemu z dolegliwosciami jakie niesie ze soba ciaza:-)(no za wyjatkiem tych dzisiejszych wymiotow). Mam nadzieje Piniu ze i twoja ciaza taka bedzie:-) Pozdrowienia dla wszystkich laseczek z 83:-)!

Ach Danuto zapomnialabym odpowiedziec na twoje pytanie! Wymiotowalam tym co w danym momencie wypilam, czyli herbata! Co oznacza ze wymiociny mialy raczej konsystencje plynna:-P A teraz ja mam do ciebie pytanie? Zrozumialas tresc tego tematu? Bo jesli nie to cie rozumiem! I do jakiego typu ludzi sie zaliczasz? Prostych czy prostakow? Jesli oczywiscie zauwazasz roznice:-P Chcialabym to wiedziec tylko dla siebie!

---> Dagmarko! jak dzsiejsze samopoczucie?? ja sie tak ciesze bo dzsiaj pierwszy dzien od tygodnia nie boli mnie glowa:) (radocha) zrobilam mega sprzatanie w domu i dwa prania:) teraz sobie odpoczywam bo wieczorkiem ide do rodzicow na kolacje:) Dagmarko jak tam kupujesz juz ciuszki?? ja narazie nie czaem wejde do sklepu ale czekam az bede znala plec to bede wiedziala jakie kolory:) a jak twoj brzuszek?? duzy juz?? pozdrowionka ps. POZDRAWIAM WSZYTSKIE DIEWCZYNKI Z ROCZNIKA 83 PISZCIE CO TAM U WAS!!!!

hej:) tez jestem z 83:) pozdrawiam was wszystkie:) ja jeszcze mezatką nie jestem i dzidzi tez nie posiadam no i nie planuje... ale wiecie na kezdego przychodzi odpowiednia pora, na mnie jeszcze widac nie..;) w tym roku skonczyłam studia, dzienne i przez to za duzego doświadczenia nie mam, ale własnie jestem na etapie poszukiwań pracy. Fajnie że niektóre moje rówiesniczki mają juz poukładane zycie i rodziny, ja czasem tez bym tak chciała ale z drugiej strony boję się...więc pewnie nie dorosłam do tego:D planuje (-my z facetem) ślub gdzies tak za 2 moze 3 latka, no i wtedy dzidzia...choć mój chłopak twierdzi ze jak bedzie wczesniej to bedzie bo w końcu dzieci sa z miłosci a my sie kochamy:) jeśli pozwolicie to bede tu czasem zagladać...chos nie planuje narazie dzidzi... wszystkim obecnym i przyszłym mamusiom 83 zycze duzo szcesicia i radoś ciz pociech:) pozdrawiam

Gość ehhh swiat zdziadział
jak nic :o

hej biala lilia!\\ nie martw sie na ciebie na 100% tez pzyjdzie czas! ja w tym roku tez skonczylam studia dzienne i wyszlam za moaz ale chcialam miec dzieci i odrazu po slubie zaczelismy sie starac i sie udalo:) bardzo sie cieszymy tez myslam ze nie jestem gotowa ale jak tak patrze na dzieci moich kolezanek a nie wiem jakos tak sie zlozylo ze 2 juz maja dzieciatka to tak sobie mysle ze bylabym dobra mama:) ale to sie okaze narazie ciesze sie z tego ze jestem w ciazy i z tego ze mam w brzszku takiego zywotnego dzieciaczka. pozdrowionka!!!

Hej kobietki! Pinia teraz mam zupelnie cos innego na glowie! W grudniu przeprowadzamy sie z mezem do wiekszego mieszkania, dlatego jesli juz chodze po sklepach to rozgladam sie raczej za zaslonkami, meblami i wyposazeniem dziecinnego pokoju! Oczywiscie ze za kazdym razem jakis ciuszek mi sie do reki przylepi:-) Ale bardzo duzo mi jeszcze brakuje! 10 pazdziernika jade ostatni raz do Polski! Potem nie chce sie juz narazac takimi dlugimi podrozami! Mysle ze wlasnie tam do konca uzupelnie moja wyprawke dziecieca:-) A jesli chodzi o brzuch to rosnie, ale w powolnym tempie! Pewnie ze juz go widac, ale jeszcze duzo przede mna:-) Maluch kopie jak szalony:-) Juz czesto spac przez to nie moge! Ale to naprawde swietne uczucie:-) Musisz poczekac jeszcze ok 6-8 tyg. i tez juz poczujesz kopniaki:-) P.S.Pinia moze bysmy sie numerami gg wymienily? Pod moim nickiem jest moj adres e-mail, jesli chcesz to przeslij mi twoj gg:-) Pozdrowienia, pa!

HEJ DAGMARKO WYSLE CI NA MAILA MOJ NUMER GG BO JAK WESZLAM NA TWOJ NIKC TO EST TYLKO ADRES E-MAIL A NUMERU GG NIE MA WIEC JA CI NAPISZE MOJ I ZAGADAJ DO MNIE POZDRWOWIONKA PAPAPAP

Bo jak rozumiem ty się zaliczasz do prostaków? :P A nazwanie człowieka prostym nie jest żadną obrazą, no chyba że nie zna sie znaczenie tego słowa :O

Dlatego zapytalam cie jaka osoba jestes? Bo jedziesz tu na dziewczyny i obrazasz je bez powodu! Twierdzisz ze jesli w takim wieku mamy dzieci i jestesmy w ciazy to mamy juz pustki w mozgu! Dla mnie to prostactwo! Nie krytykuje sie innych osob za to ze sa proste! Wiem o tym doskonale bo mam mnostwo takich kolezanek! Wiec dlaczego ty (tez wiesz ze prostota nie jest niczym zlym) atakujesz osoby piszace w tym temacie? Po pierwsze nie zrozumiales/mialas tego tematu! Po drugie udowodnij teraz ze nie jestes prostaczka/stakiem i nie wtracaj sie tutaj do nas! Jesli masz jakies zastrzezenia napisz oczywiscie! Po to tu jestesmy! Wiemy ze nie kazdy bedzie sie zgadzal z naszymi opiniami! Ale warazaj je nie tylko spokajnie i nieagresywnie, ale badz tez grzeczny/grzeczna! Nie nazywa sie kogos bezmozgiem bo popelnia literowki!

Danuto! Czy uwazasz ze blad ortograficzny swiadczy o tym ze ktos ma pusty mozg? A slyszalas kiedys o chorobie dyslekcja? Byc moze ktoras z nas ja ma! Ja np. jestem swietna w ortografii, ale ciaza bardzo mnie rozprasza i dlatego czesto czy to z zamyslenia czy z lenistwa popelniam takie bledy! Nie uwazam ze jestem z tego powodu pusta! Wiec jesli nie masz lepszych argumentow to poprostu sie nie wypowiadaj i nie obrazaj nas! Po twojej stopce wnioskuje, ze poprostu szukasz prowokacji, ale rob to w lepszy sposob! Jesli chcesz juz kogos sprowokowac to uzywaj madrych argumentow! Ja tez lubie sie czasami z kims poklocic, szczegolnie teraz kiedy jestem w ciazy, ale nie obrazam innych osob, a staram sie w madry sposob przedstawic im moje argumenty!

no ja wlasciwie nie planowalam ale w marcu bede miec malego czlowieczka!! tak powiedzmy ze to wpadka, ale coz z tego...predzej czy pozniej zrobilibysmy sobie potomka wiec jestem zadowolona:)

ah , widze ze jakas dyskusja byla.... nawet mi sie nie chce czytac dokladnie ale jesli chodzi o to ze jestesmy za mlode to ahhahaha no sorki ale 24 lata to absolutnie nie za wczesnie.... niektore dziewczyny z rownoleglych klas w podtawowce i LO to juz zony i matki dwojki dzieci.. nie wiem dokladnie ile z nich ma dzieci bo nie mam kontaku ale jestem pewna ze mnostwo.. kolezanka z bloku . rocznik 83.. kilka miesiecy temu urodzila druga corke!

hejka! ---> Elita 83 no byla taka pogadanka o tym ze niby jestesmy za mlode tzn jedna jakas chinka miala takie problemy ale ja uwazam ze to super czas 24lata to wogole nie zawczesnie to bardzo dobry wiek by miec pierwsze dzieciatko:) ja bede miala w kwietniu wiec miesiac po tobie ale u mnie to nie byla wpadka tylko chcielismy:) pozdrawiam i do zobaczenia na kafe:)

Jeśli waszą ambicją jest tylko rodzenie dzieci a później gotowanie im zupek i bycie na utrzymaniu męża to gratuluję. Tylko dlaczego tak późno zaczęłyście, jak byście sie bardziej postarały to mogłybyście mieć już czwórkę :O

Chinka! Nie czytasz dokladnie postow! Wiekszosc z nas napisala ze przed zajsciem w ciaze pracowala! Jesli z bledami nie masz problemow to ze zrozumieniem! Daj juz spokoj! Dla Ciebie caly swiat to byc moze praca i niewiem co jeszcze, a dla mnie to dziecko i rodzina! I zadna z nas nie napisala, ze po porodzie macierzynskim nie wroci do pracy wiec niewiem skad takie teorie snujesz:-P Niewiem czy zwrocilas tez uwage ze sie na forum dla matek znajdujesz! Nawet jesli chcialas odpowiedziec ze jako rocznik 83 nie chcesz miec jeszcze dzieci, to zaraz po wypowiedzi powinnas sie juz przymknac, a nie krytykowac dziewczyn ktore beda matkami! Daj sobie juz spokoj!

Hej Pinia! Wlasnie zbieram sie do pracy:-) Powinnam wrocic ok 14:-) Mam nadzieje ze bedziesz:-) Pozdrowienia, pa!