Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shpirti

a co z rocznikiem 83 ktos planuje dzidzie? jak z wami??

Polecane posty

Gość mnie się podoba
apeluję by dysusja przeszła na przyjazne tory 🌼🌼🌼

Gość Chinka Czikuczikulinka...2
JESTEM ZA :) I SPADAM

Nie zazdroszcze kobietom w moim wieku, ktore jeszcze nie maja dziecka, jednak, gdyby moje zycie ulozylo sie inaczej (nie lepiej, gorzej, ale - inaczej), rowniez bym do nich nalezala. Po co skupiac sie na tym co nas dzieli, gdy mozna szukac tego, co nas laczy. Przeciez wszystkie chcemy byc szczesliwe. Chinko, jestem humanistka, ale zauwazylam pewien blad logiczny w twojej wypowiedzi: w jaki sposob po kilkunastu latach barwnej kariery maja cie usatysfakcjonowac grosze, ktora wypracuja nasze dzieci na twoja emeryture?

Gość mnie się podoba
CUDZE apelowałam może IGNOROWANIE pomoRZe ;p

Gość mnie się podoba
LUCKYLADY Pamiętam jak mały w brzuszku jeszcze był a tu już 1,5 jak poradziłaś sobie ze studiami etc? pozdrawiam🌼

Dzieki :-) Jasne, juz dawno sobie poradzilam. Tez pamietam, jak byl jeszcze w brzuchu :-) Pozdrawiam 🌼

Gość mnie się podoba
:) również pozdrawiam mi zostały 3 lata zaoczych pracuje dużo jest zajęć na 4,5 roku? chciałabym zdecydować się na dziecko jeszcze przed uczkończeniem szkoły

Hm, nie pamietam bo na 4 i 5 roku mieszkalam juz w Poznaniu a na uniwerek przyjezdzalam na co 5 zajecia i na same egzaminy :-D Generalnie mniej pracy, z tym, ze prace seminaryjne byly konkretniejsze, bo po 20 stron zamiast 5 jak w poprzednich pracach. A poza tym norma.

Gość mnie się podoba
:) było by fajnie powiedzieć było minęło , no cóż

Gość pinia_paulinka
chinka poprostu cie nie rozumiem:/ nie jestes gotowa na maierzynstwo ok !!ale to nie znaczy ze inne dziewczyny musza byc takie jak TY ja skonczylam studja w czerwciu obronilam i to z wynikiem bardzo dobrym. zalozylam rodzinie i strasznie ale to strasznie chcialam miec dzidziusia tak sie szczesliwie zlozylo ze udlao nam sie za 1 razem i od polowy lipca jestem ciazy i to nie byla WPADKA jestem strasznie szczesliwa i przezywam kazdy kolejny dzien mojej ciazy! poprostu moze ty jestes inna ale nie powinnas negowac zachowania dziewczyn ktore chca byc mamusiami ja kocham dzieci i juz nie moge sie doczekac mojego malenstwa chociaz jestem dopiero na poczatku ciazy!!!!

troche mnie nie było a sie temat rozwinąl:) no cóz nikt nie jest w forme lany i każdy jest inny i każdy człowiek ma inne podejście dożycia inaczej odjrzewa ja bardzo chciałam mieć dziecko byłam gotowa na bycie mamą mam teraz 5 tyg synka

Gość pinia_paulinka
myszka24 ja sie tym nawet nie przejmuje kazdy ma prawo mowic to co mysli ale szcerze uwazam ze ta chinka nie ma racji!!!! moze ona nie jest szczesliwa w zwiazku(jezeli takowy istnieje) albo nie trafila na faceta z ktorym chcialaby dzielic reszte zycia i miec z nim dzieciatko! ja rowniez jak ty bardzo sie ciesze ze bedzie dzidius tylko ja to mam jeszcze duzo czasu i szczerze to ci zazdroszcze ze masz juz za soba porod i ogolnie ze masz prz sobie maluszka:) pisalas ze rodzials w lodzi a nie slyszalas nic o Matce Polce jak tam jest?? dlaczego nie chcialas tam rodzic??

Gość pinia_paulinka
myszka24 ps syneczek sliczniutki podobny do tatusia:P hehehehe

Dziewczyny podziwiam Was jesteście dzielne i jak widać dajecie sobie świetnie radę w roli matek. Ja mam kolejny \"atak na dziecko\" ale wiem, że teraz ciąża wykluczona:-( Ślub w przyszłym roku, ja pracuję dopiero od niedawna, w przyszłym roku chciałabym zacząć specjalizację...no ale może tak za 2 lata:-) Pomimo to lubię czytać to forum :-) Pozdrawiam mamusie:-)

nie rodziłam w matce polce bo moj gin z rydgiera jestr a matka polka fajna i dobrze tamrodzic moja bratowa tam lezała bo ma ciaze zagrozona i mowi ze jest ok wiem ze synek podobny do męża

Gość pinia_paulinka
hej myszka24 aha to wszystko wyjasnie ja sie wlasnie zastanawiam czy tam nie rodzic tylko jedno mnie troche martwi bo tam podobno przetrzymuja do 2 tygodni po terminie i dla nich jest to normalne, a w piotrkowie nad ktorym tez sie zastanawiam to zaraz dzien po terminie daja zastrzyki i wywoluja porod wiec chyba szybciej to sie konczy ale podobno opieka na tym oddziale co sie lezy przed urodzeniem czyli patologii ciazy nie jest zbyt dobra za to na noworodkach super hmmm mam problem?1?1?1

Hello kobietki:-) Ja tez jestem 83 rocznik:-) Dzidziusia jeszcze niemam! No za wyjatkiem tego w brzuszku:-) Mozna sie dolaczyc?

w rydgierze jest to samo ja miałam termin na 20.08 i nic do szpitala pojechałam tego dnia o 19 i juz wywoływali mały sie urodził 21.08 o 11 przez cc

Widze ze opinie sa podzielone, ale to jak we wszystkim! U mnie bylp tak! Wyszlam za maz, a po roku wpadlam:-) Dziecko w wielu rzeczach i planach mi przeszkodzilo! Ale wiecie co ? Dokladnie 2 dni zastanawialam sie co bedzie dalej? Trzeciego dnia przyszla radosc ktora do dzis gosci w moim serduszku:-) Wiem ze sama nie zdecydowalabym sie na dziecko! Jednak niczego nie zaluje:-)

Nie wiem już jak wam to tłumaczyć... 😭 To nie jest kwestia związku, poznania faceta któremu chce sie rodzic dzieci ani mojego braku dojrzałości. Po prostu nie lubię dzieci i na razie nie planuje ich mieć. Oczywiście za kilka lat może się to zmieni (w co wątpię ale nie wylkuczam). I nie krytykuję też kobiet które mają już dzieci. Chcą to mają i już. Napisałam tylko tyle, że ile znam dziewczyn w moim wieku to 90% ciąż jest wynikiem wpadek. Oczywiście zdarzają się też świadome mamy, tak jak moja kuzynka, która jest o pół roku ode mnie młodsza i wpadła w szał rodzenia dzieci mając juz dwoje . Zrozumcie, że tak jak wy chcecie dzieci tak ja ich nie chcę.

Gość pinia_paulinka
myszka24 no to super mialas wlasnie ja tez bym tak chciala a nie czekac jeszcze 2 tygodnie i nadodatek lezac w szpitalu super ze tak potoczyl sie twoj porod gratulacje napewno jestes strsaznie szczesliwa co?? zazdroszcze ci tez bym hciala dzidzie juz:)

Gość pinia_paulinka
hej dagmara to na kiedy masz termin?? ja ci powiem ze u mnie bylo lepiej chociaz ze ja nie moge powiedziec ze dzidzius bedzie z wpady bo oboje tego chcielismy ale wyszlam za maz 9 czerwca tego roku a w polowie lipca okazalo sie ze jestem w ciazy:) niezle co?? ale ja nie zaluje strsaznie sie ciesze jestem juz z moim teraz mezem od 7 lat i juz sie soba sam na sam nacieszylismy a malzensto i potem wiesc o dzdziusiu to dwie najepsze rzeczy jakie mnie spotkaly:)

Gość co to za bezsensowna stopka
biały motyl??

Pinia termin mam na 25 stycznia! My z mezem chcielismy ale dopiero za rok zaczac sie starac! Ale wypadlo teraz z czego bardzo sie ciesze! Nie uwazam zebym byla za mloda:-)