Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shpirti

a co z rocznikiem 83 ktos planuje dzidzie? jak z wami??

Polecane posty

udalo sie! jestem czarna:) no a co do tych kaszek to jak myslisz wolno mi?? no bo nie chce sie objadac slodyczami wole to czyms zastapic wiec ciekawe czy moge dzisiaj bede u lekarza to sie wypytam

dziewczyneczki uciekam bo na 12.15 mam wizyte u lekarza wiec ide zrobic odpowiednie zabiegi:) jak wroce to napewno wam zdam relace zwazywszy ze mam usg to trzymajcie sie i do zobaczenia na forym papapapa

Pinia chyba mozna:-) Mozesz np. zamiast slodyczy wcinac suszone owoce! One sa cholernie slodkie ale pozostaja tylko owocami:-) Ja pije kakao jak mnie raz na 2-3 tyg. na cos slodkiego bierze! Nie slodze ale herbate ze soczkiem malinowym pije albo z miodem:-) A na taka papke teraz mi smaka narobilas:-P

witam jestem z rocznika 83 i jestem w 39 tc i juz nie moge sie doczekc, a t przeciez tyllko pare dni zostalo :) dziecko bylo jak najbardziej planowane, zaraz po slubie zaczelismy sie starac i po 4 miesiacach sie udalo :) co do szkoly, pracy itp to prace mam, umowa na stale, szkole skonczylam bedac juz w ciazy, bronilam magistra bedac w 7 misiacu ciazy i jedyne udogodnieie jakie mnie sptkalo z tego wzgledu to to ze wzieli mnie jako pierwsza :) bylam i jestem z siebie b. dumna a jeszcze bardziej bede po porodzie :) i nikt mi nie powie ze to za wczesnie, jestem gotowa psychicznie i emocjonalnie na to zeby miec dziecko, moj maz rowniez i tylko juz czekamy na przyjscie maluszka na siwat :) pzodrawiam wszystkie mamusie i przyszle mamusie z rocznika 83 :D

cześć dziewczyny :-) ja jeszcze nie mam dzidziusia ale za rok będę sie juz starać... najpierw musze mieć męża, a na razie mam narzeczonego ;-) uważam, ze za rok mająć 25 lat to będzie już najwyższa pora :-) nie wiem czemu niektóre forumowiczki uważaja, że to \"pakowanie sie w pieluchy w młodym wieku\" ja nie chce sie obudzic po 30stce że ooo halooo może by sie tak dziecko przydało, a później nie daj Bóg dowiedzieć się, ze z zajciem to już jest big problem. Wtedy jest kiepska sytuacja , bo jakby ktoś nawet bardzo chciał się \"wepchnąć w pieluchy\" to nie może i to jest ból! W ogóle co to za okreslenie \"pchanie się w pieluchy\"? takie cos nie istnieje, bo nikt sie nie pcha, albo tego bardzo chce i godzi sie na to, albo jest wpadka i tez w końcu godzi sie z sytuacją... tak czy siak dzidzia to wiekie szczęście! :-D pozdrawiam wszystkie 83 roczniki!!!!

Hej Waikiki:-) Tez jestem podobnego zdania! Jestesmy juz na tyle dojrzale by wiedziec czego od zycia oczekujemy! I na tyle mlode, by byc swietnymi mlodymi matkami, nie takimi starodawnymi! Mysle ze to odpowiednia roznica wieku miedzy matka a dzieckiem:-)

hej Dagmara :-) tak, a poza tym kobieta jest najbardziej płodna między 20a26 rokiem zycia... ;-) więc trzeba się zabrać do roboty ;-)

Gość 83 bez dyplomu
hej koleżanki.męża mam dziecka jeszcze nie:) pracuje i syudiuje zaocznie ,może gdyby nie te studia(zaczynam IIIr) zdecydowałabym się,a tak...buuu 🌼

83 bez dyplomu a wiesz ile dziewczyn bedąc na studiach urodziło???!!!!! ja w tym roku zdobyłam dyplom licencjata i za pare dni zaczynam studia mgr i też pracuje... a w przyszłym roku nie będę myslała o tym że szkoła i cos tam, tylko będę sie starać o maluszka ;-) koniec kropka! postanowione :-D

Dagmarko tydzien przed terminem to jest tak ze jak cos poczuje to mysle ze to juz ;) a gdy mija to wiem ze to byl tylko falszywy alarm, kurcze ciezko juz jest ale to oczekiwanei jest z jednej strony takie powiedzialabym podniecające a po chwili denerwuje sie ze jeszcze nic sie nie dzieje, zmiennosc uczuc :) wlasnie zastanawiam sie czy to co ze mnie wlasnie wyplywa nie jest czopem, hmm bo jesli tak to znaczy ze moze juz niedlugo cos sie zacznie na powaznie :)

Waiki masz racje jesli tylko masz mozliwosci i poczucie ze dasz rade to nei ma sie nad czym zastanawiac :) ja zaszlam w ciaze na ostatnim roku uzupelniajacych magisterskich i wiedzialam ze bede rodzic zanim sie skoncza i dalam rade :) tylko ze to zaoczne byly no ale oprocz tego do 6 miesiaca chodzilam do pracy, potem poszlan juz na zwolnenie bo czulam sie b. zmeczona i oslabiona a nei mialam czasu kiedy odpoczac bo po pracy trzebabylo sie uczyc a w weekendy byly zjazdy, ale dalam rade :) nie wiem na jakie studia idziesz wlasnie tzn czy na dzienne czy na zaoczne ale to nie jest przeszkoda, jedyyny minus to to ze jak sie dziecko urodzi a bediesz musiala chodzic do szkoly to bedizesz mogla z nim spedzac mniej czasu niz inne mamy, z tym musisz sie liczyc ..

wercie :-) wiem... ale mysle, że też dam rade ide na zaoczne oczywiście ;-)

Gość 83 bez dyplomu
gdyby to był mój ostatatni bądz przed ostatni rok to ok ale ja mam dopiero 3 od października......

hej myszka24 ja wlasnie wrocilam bylam dzisiaj u lekarza i mialam pierwsze USG SZOK ojej normalnie tam jest dzidzius a jak sie rusza to dobrze:) mniej wiecej wiedzialam jak to wyglada ale jak sie naswoje patrzy to nie do uwierzenia ze dziecko tam siedzi ojej strasznie szczesliwa jestem:)

Pinia to gratuluje udanej wizyty:-) Ja pierwsze usg mialam w 7 tyg. widzialam tylko mala fasolke:-) Szoku doznalam 3 tyg. pozniej! Moj maluch powiekszyl sie 5-krotnie i mial nogi i glowke i raczki:-) Teraz to juz normalny czlowieczek tylko w pomniejszonej wersji:-) Mam problemy ze spaniem, wiec pewnie bede tu o nietypowych porach zagladac:-) Pozdrowienia dla rocznika 83:-) Pa

pinia 🌻 również Ci gratuluje i zazdroszcze :-) dbaj o siebie i maleństwo :-D

Dzien dobry kochane! Ale sie dzis wyspalam:-) Myszko zagladnelam bez pytania na tych twoich ukochanych mezczyzn:-) Przystojniaki z nich:-) A Beniaminek taki slodziutki:-) Za kilka miesiecy bede mogla tez wam wyslac zdjecia moich najukochanszych mezczyzn:-) Waikiki mam nadzieje ze uda ci sie za pierwszym razem w przyszlym roku ZALAPAC:-) i zostaniesz szczesliwa mama:-) Wercia a tobie codziennie bede zyczyla bezkomplikacyjnego porodu, zeby wszystko poszlo szybko i bez bolu:-) Ja wiem ze czasem porody sa bolesne, ale sa takze tego warte! Widok, placz, dziecka i usmiech dziecka wynagrodzi ci wszystko:-) Jestem tego pewna:-) Buziaki dla was, brzucholi i dzieciaczkow:-)!

Dagmarka :-D dzieki!!! też mam taką nadzieje, że sie mąż spisze na medal porządnym strzałem ;-) zobaczymy...

myszka 24 zlikwiduj te zdjęcia ze stopki, bo Cie zajeżdżą :-( dzidzie masz super i męża też, ale chyba niektórzy za bardzo zazdroszczą Ci tego szczęścia i nie mogą się powstrzymac żeby cos nie dopierdaczyc na twój temat! pozdrawiam ;-)

Danuta, ale to że ktos ma w stopce zdjęcia swoich bliskich to jego sprawa, skoro chce, to ma do tego prawo... a jak komus nie pasuje to niech nie zagląda! Wkurwia mnie to, ze zagladają a później jeżdżą po kims i to bez powodu!!!!!!!!!!!

hej dagmarko jestes moze?? jak tam przebiega ciaza?? u mnie dobrze tylko glowa mnie boli:( juz chyba 5 dnien:( wczoraj bylam na USG 3D i robili wszystkie pomiary dzidzius zdrowy:)

dziewczynki nie dziekuje za gratulacje zeby nic nie zapeszac i zeby wszystko bylo dobrze dalej! a bicie serca tez slyszalam ojej przezycie wielkie poplakalam sie a moj maz jak przyjechalismy to puszczal sobie plyte i non stop sluchal bicia serduszka:) mowie wam przezycie gigantyczne:)

teraz jak pojdziemy na USG to tak zrobimy:) jak narazie mamy ta plytke i jestesmy strasznie szczesliwi:) a jak u ciebie?? jak sie czujesz?? ja jak narazie dobrze no tylko te bole glowy:( ale teraz mnie nie boli:)