Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shpirti

a co z rocznikiem 83 ktos planuje dzidzie? jak z wami??

Polecane posty

Gość pinia_paulinka
ozywiscie ze nie ja mam dokladnie ten sam wiek i tez uwazam ze to odpowiednia pora na urodzenie pierwszego dzidziusia. no to ty duuuzzzo wczesniej urodzisz niz ja ja mam termin dopiero na 11 kwietnia wiec jeszcze sobie musze poczekac a skad jestes Dagmarko??

Gość pinia_paulinka
nie no wczesniej to nie chcialam miec dzidziusia oczywiscie mialam napady jak mojego meza siostra urodzila to bylam taka zakochana ze chcialam miec dziecko ale wtedy to bylam na studiach i nie bylismy malzenstwem nie mowiac juz o mieszkaniu! ale teraz jak juz mam meza wlasne mieszkanie i skonczone studia to super czas zawsze tak wlasnie chcialam zeby to wszystko wygladalo:)

Ja jestem z poludnia polski, okolice Wadowic! Od 5 lat mieszkam w Austrii, tu wyszlam za maz i tu sie urodzi moj synek:-)

Ja nie uwazam ze rodzic w wieku 18 lat to katastrofa! Niby dlaczego? Sama nie chcialabym byc zostac matka w wieku 18 lat, ale tekich matek nie potepiam! Przyznam tylko szczerze ze dziwia mnie dziewczyny ktore swiadomie decyduja sie na macierzynstwo w takim wieku! Bo wiecie wpadka to jeszcze rozumiem, kazdemu se moze trafic, ale podjecie tak waznej decyzji swiadomie????????????ß

Gość pinia_paulinka
no to super pozazdroscic tylko! to maz jest ausriakiem?? ho ho ho to pewnie piekniutki bedzie wasz synus:)

Gość kasienieczka24
Tak chinko, masz racje. Prawie wszytskie mamy dzieci z wpadki. Prawie wszystkie tego załujemy i Ci zazdrościmy. Ty jestes wykształconą wyzwolona kobietą i masz super podejście do życia a my bez wykształcenia wpakowałyśmy sie w pieluchy. Tak, tak , tak. Już, zadowolona? Czy w takim razie możesz już sobie iść...?

Piniu nie, nie! Na szczescie maz jest Polakiem, ale juz kupe lat w Austrii siedzi:-) Nie ma czego zazdroscic:-) Wolalabym czasami w polsce zyc:-( ale my raczej tam powrotu nie mamy:-(

Gość pinia_paulinka
myszka24 no jasne calkowicie to rozumiem i jeszcze raz mowie ze zadroszcze:0 teraz nadodatek taka w miare ladna pogoda wiec na spacerki mozecie chodzic ja urodze w kwietniu to bedzie cieplutko wiec tez bede z wozeczkiem spacerowac a co do meza to super ze sie ma w nim oparcie mam nadzieje ze moj tez taki bedzie mowi ze tak ale zobaczymy czy podola obowiazkom:)

Gość pinia_paulinka
Dagmarka u to niefajnie jak teskisz za domem tzn za Polska wiem cos o tym bo pol roku bylam w stanach i tez strasznie tesknilam za domem a w szczegolnosci za rodzicami ale musisz zyc ze swiadomoscia ze syneczek bedzie calym twoim zyciem:)

Wiem piniu! Ale chodzi mi o to ze ja tu zupelnie sama jestem:-( I po porodzie nie bedzie mnie moja rodzina odwiedzac:-( I nikt mi nie pomoze:-( Nie chceprzyjaciolek nadwyrezac! One tez maja wlasne dzieci:-) A fajnie by bylo gdyby mnie ciagle ktos z rodziny odwiedzal:-)

pinia mąz cała ciąże mnie wspierał i rozpuszczał bym czuła sie piekna choć dobrze wygladałm to on ciagle coś wymyslał nowe wycieczki a teraz to już wogóle widze że jestem dla niego jeszcze bardziej atrakcyjniejsza i bardzioej go pociagam a wiadomo jeszcze nie doszłam do idealnej figury a przy Beniaminku pomaga ile może wiadomo nie budze go w nocy bo musi interesy załatwiać ale w dzien to rozpieszcza synka Dla Męza Benio to oczko w głowie no ja tez nawet mi auto kupił bo mu synka urodziłam

Gość pinia_paulinka
no jezeli o to chodzi to tak masz racje rozumiem i wspolczuje uwazam ze wsparcie i pomoc z rodziny sa bardzo wazne ja mam kochaniutka mamunie ktora na poczatku napewno duzo mi pomoze no i siostre 17lat strasza ktora ma 2 dzieci i tez napewno chetnie sie zajmie malenstwem ps nie moge sie doczekac az bede wiedziala czy to chlopczyk czy dziewczynka a ty co wolalas?? tylko prawde mow?? bo ja wole dziewczynke ale oczywiscie jak chlopiec bedzie to tez super:)

Ja mam 11-miesieczna córeczke :) jak najbardziej planowaną :) Drugie dziecko chcemy tak mniej wiecej za 3 lata.

Gość pinia_paulinka
myszka 24 to gratulacje takie wyboru meza! moj tez jest bardzo dobry dla mnie i tez mi mowi ze jestem piekna i wogole chociaz ze nie bardzo mu wieze bo zaczynam przybierac na wadze a ja zawsze bylam szcupla wazylam 46kg wiec mi to doskwiera ale co tam dzidzia jest najwazniejsza! a co do autka to super gratuluje my mamy auto ale chyba na nowe sie nie zapowiada:p no a moze jakas niespodzianka hehehe kto wie :) hehehe w kazdym razie byloby milo:)

Pinia ja chcialam dziewczynke! Tak bardzo uzaleznilam sie od mysli ze wlasnie corcie bede miala ze az sie sma zaczelam bac ze jak sie urodzi chlopiec to sie zalamie! Juz w 14 tc poznalam plec dziecka, okazalo sie ze bedzie synek! Troszke to przezywalam ale tak sie nastawilam ze teraz juz corci nie chce! Wiesz to bylo moje pierwsze zderzenie z informacja ze mam syna i bylam w szoku! Nie umiem sie chlopcami zajmowac:-) Ale po czasie przemyslalam wszystko i teraz nie zaienilabym synka na corcie!

dagmarka - chłopca sie łatwiej przewija :) Ja marze ze drugie dziecko to bedzie synek :)

Gość pinia_paulinka
kurcze to ja moze sie nie bede tk nastawiala na dziewczynke bo sie potem rozczaruje:( no to jak pojde za miesiac do lekarza to tez pewnie bedzie juz wiadomo czy to chlopak czy dziewczynka mi wsumie wszystko jedno ale gdzes ta dziewczynka chodzi mi po glowie:) dagmarko a mialas ochote na slodkie bo ja mam!!!!!!!!!!!!!!!

Jana tez slyszalam ze latwiej! Kupa nie wchodz nigdzie:-P Tylko jajeczka trzeba przemyc:-P Teraz wiem juz wszytko duzo lepiej i mniej sie boje:-) Chce dla mojego synka byc taka cool mama:-P

Gość pinia_paulinka
ja tez chce byc taka cool mamy:) mam nadzieje ze taka bede

no cóz ja tez sie nie spodziewałm bo jedno auto mamy a tu dla mnie :) super wiem że nie czujesz sie piekna bo sie zaokrąglasz ale dla meża jesteś i bardziej seksowna ja teraz to widze cho.ć mam jeszcz e 3 kg do zbicia ale maż tego nie widzi i kocha sie ze mna codziennie bo jak mówi ciagle go kręce :)

Nie, chociaz nie wierze w przesady ze na syna zbiera cie na kwasne, to u mnie tak bylo:-) -do dzis wcinam tylko kwasne:-) Tak dobrze smakuje! A za slodkie nawet sie nie biore. no moze tylko za jablka:-) Ale ja wiedzialam ze bede miala syna, poprostu to czulam:-) Pinia zaczernij swoj nick i wpisz w stopke tydzien ciazy, bedzie nam latwiej:-)

Gość pinia_paulinka
dagmarka ale jak to sie robi??

Pinia rada dla ciebie! Nie traktuj ciazy jako pretekst do jedzenia!!!!! Dziecku nie potrzebny jest cukier, tluszcz i przyprawy:-) Ja bardzo dbam o sylwetke w ciazy:-) Oczywiscie z glowa! Dostarczam dziecku tego co potrzebuje:-) Nie chce przytyc 30 kg w ciazy! Cwicze, chodze na basen, racjonalnie sie odzywiam! Czuje sie naprawde dobrze! Dzieki cwiczeniom nie boli mnie kregoslup ( a zaczynal juz bolec)! Moglabym w takiej ciazy nawet rok chodzic:-P

Pinia musisz wyjsc do str startowe i tam znalezc haslo rejestracja i sie zarejestrowac! Bedziesz juz czarna! Potem u gory pod tematem na ostatniej pozycji masz preferencje:-) Wejdz tam zaloguj sie i na samym dole w tabelce wpisz co chcesz np. tydzien ciazy lub cos innego

oczywiscie ze tak nie traktuje ciazy wlasnie wrecz przeciwnie staram sie ograniczac slodycze bo w moim przypadku to jest calkowita nowosc nigday!!!! nie jadlam czekolad ani batonow no moze raz na jakis czas ale sporadycznie a teraz normalnie tak mi sie chce ze ho ho ale oczywiscie moj zdrowy rozsadek wygrywa i nie objadam sie pije soczki marchewkowe one sa slodkie i ostatnio zaczelam jesc takie kaszki co sa dla dzieci one sa slodkie i dobre mniam:)