Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anul

Dziewczyny, które boją się wpadki!!!/ razem będzie lżej to przeżyć

Polecane posty

mysle ze nie masz sie czego bac.musisz cierpliwie czekac.tylko sie nie stresuj bo przez ta metode cykl moze sie rozregulowac troche.czytalam na forum ze ta metoda niejednokrotnie zadzialala.szczerze mówiąc ja bym sie na nia nie zdecydowala.a jesli masz stalego partnera proponuję tabletki antykoncepcyjne ja stosuje ta metode juz od 2 lat i nie narzekam.miesiaczki sa o wiele mniej bolesne:)

tak od teraz napewno bede stosowac tabletki.NIe zdecydowalabys sie dlatego ze to tak szkodliwe?Ja nie mialam zbyt duzego wyjscia...mam nadzieje ze to zadziala bo jak nie to nie wiem co zrobie..jak narazie odchodze od zmysłów mam jednak nadzieje ze te kolejne 2 ktore wzielam przedluzly dzialanie pierwszej dawki i nie dojdzie do zaplodnienia...

ale sie nalykalas.lepiej juz nie bierz tych tabletek.poczekaj tylko to ci zostalo.pamietam ze kiedys tez tak panikowalam za kazdym razem kiedy wspolzylam ze swoim chlopakiem.robilam testy nie spalam po nocach...

wiesz szczerze to wczesniej nie slyszalam o takiej metodzie choc moja mama jest polozną i pracuje przchodni z ginekologiem

a czemu napisalas ze nie mialas innego wyjscia?gdybys poszla do gina napewno by ci wypisal eskapelle

sie nie doczytalam ze bylas u gina.sorki:)nie chcial ci wypisac bo to juz za duzo hormonu

okropnie sie balam..musialam isc doszkoly wiec moj facet latal po szpitalach przychodniach lekarzach ale nei chcieli mu przepisac.jak ja bylam to tez nie.W koncu wyczytalismy ze ta metoda(yuzpe) dziala identycznie tylko bardziej gwaltownie czyli w sumie to poronnie bo nei ma tego jakby hamulca ktory jest w postirionie czy escapelle ze nie usowa juz zaplodnionej komrki-yupze usuwa.SkoTwoja mama jest polozna to moze wiesz albo masz mozliwosc zapytac sie czy te 2 tabletki przedluza dzialanie tych poprzednich..?:)

no wlasnie nei moge tak szybko zrobic testu bo przeprowadzlam taka burze hormonalna w organizmie ze nie sadze zeby test wyszedl prawidlowo...ehhhh to oczekiwanie jest okropne

wydaje mi sie że tak.pózniej powinno wystapic krwawienie z odstawienia tabletek.jajeczko chyba nie powinno sie utrzymac

Cześć dziewczyny, ja nadal czekam, to jest 10 dzień po stosunku, nie mam żadnych objawów, mam nadzieję że wszystko będzie ok, w sobotę zrobię sobie test

Gość ciara22
trzymam kciuki:)anul

wiesz anul miesiaczka moze ze stresu sie spoznia.tez tak kiedys mialam czekalam i czekalam az w koncu zrobilam test:)na drugi dzien dostalam okes

Gość Kasik_K_K
Anul a Ty nie masz okresu, spoznia sie? U mnie wciaz nic :(

Do Kasik_K_K : niestety nie mam, zawsze miałam regularne cykle, teraz spóznia mi się jakieś już 8 dni, niewiem może poprostu jest to spowodowane zmiana klimatu(byłam w anglii na 5 tygodni), może tą 7 dniową głodówką, nie chcę myśleć o wpadce!!!

Gość Kasik_K_K
M tez sie spoznia i spoznia ale ja miewam nieregularne...

Gość Kasik_K_K
Jak wciagam brzuch to mnie boli, nie umiem go tak do konca wciagnac, juz schizuje... jestem senna, zmeczona, ale czy po prawie 4 tygodniach bylyby juz objawy? to za wczesnie - doczytalam sie gdzies... :(

Właściwie to ja tez nie wiem po ilu tygodniach sa objawy ciązy, ja też jestem strasznie zmęczona mogłabym całymi dniami spać, ale moze spowogowane jest to nauka, bo uczę się tak do 1 czy 2 w nocy, a kawa już na mnie nie działa.

Gość leleth
hej dziewczyny. ja biore Cilest, koncze juz drugie opakowanie.. przez pierwszy miesiąc zabezpieczalismy sie dodatkowo. podczas drugiego opakowania kochalismy sie juz do konca. stres jest wiadomy..to moj poczatek z tabletkami i jeszcze chyba troche potrwa zanim uwierze, ze ta mala niebieska pigułka chroni mnie przed ciążą. takze teraz dopiero bedzie wyczekiwanie na krwawienie podczas przerwy, w przyszlym tygodnu.. ;-)

Gość leleth
..i jeszcze jedno słowo dla was! bo widze, ze tu mnostwo problemów z pękniętymi gumkami... dziewczyny! prezerwatywy NIE PęKAJą !!!! pękają TYLKO wtedy, jesli są źle zalozone lub zostaly uszkodzone np przy wyjmowaniu z opakowania! nigdy same! niech wasi faceci troche pocwicza ich zakladanie...

Gość Kasik_K_K
Ja bym juz po tabletkach raczej sie nie obawiala ;) Ja czekam jeszcze pare dni i robie test , czuje ze wpadlam, ale moze to tylko moje schizy...

ja mam kolejny problem kiedy siusiam, strasznie bola mnie okolice intymne, jakis czuję dziwny ból, póżniej mam uczucie że nadal chce mi się sikać, nie wiecie czym może to byc spowodowane?

Gość Kasik_K_K
Moze problem z pecherzem? Mi sie tez chce dzisiaj ciagle sikac, dziwne uczucie. Jestem umowiona na poniedzialek do lekarza, w miedzy czasie zrobie test wyrocznie.

Gość Kasik_K_K
jak bedzie wszystko ok to chyba zachowam abstynencje do 25 roku zycia :/

no niewiem, ja napewno nie będę sobie odmawiała chociaz od tamtego momentu, nawet sie nie całowałam z chłopakiem no może dzien po na pozegnanie, wraca za ok miesiąc, dlatego do tego czasu muszę iść go gina i skonsultowac się jakie środki antykoncepcyjne będa dla mnie najlepsze.

Dzisiaj się fatalnie czuję, strasnie mnie boli głowa, przed chwilą wróciłam ze szkoły, zaraz coś zjem wypiję gorącą herbatkę i odpocznę troszkę, cały czas myślę o tej wpadce mam nadzieję że wszystko będzie po mojej myśli

Gość PaulaPaula
cudownie, ze jest taki temat. z moim facetem zabezpieczamy sie pigulkami dokladnie yasminem, ale wiecie co? ja zawsze po tych 21 dniach czekam na okres jak na blogoslawienstwo ze strachem w glowie "moze bylam 1 na 1000 ktora wpada po tabletkach"? maxymalnie jak tylko sie da boje sie ciazy, licze sie z konsekwencjami sexu, ale nie planuje po prostu na raze dzidziusia. ostatnio spoznial mi sie 2 dni. juz widzialam siebie jako matke w przyszlym roku... jestem z Wami dziewczyny !!!

Gość Kasik_K_K
ja zrobilam test i jedna gruba krecha :D