Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anul

Dziewczyny, które boją się wpadki!!!/ razem będzie lżej to przeżyć

Polecane posty

Do Matie Kelua : Przy nieregularnych cyklach nie da się dokładnie określić dni płodnych i niepłodnych z założenia że masz 39 dniowe cykle to 20 dzień jest płodny, jeżeli zaś 28 czy 29 są dniami niepłodnymi, a więc prawdopodobieństwo ciąży istnieje, ale nie martw się na zapas myślę że test albo gin rozwieje twoje wątpliwości, pozdrawiam

i poczytajcie troche :/ zajsc w ciaze nie jest tak latwo a juz naprawde ciezko przez jakies macanki czy ocieranki :/

Do cukierek : Moim zdaniem mylisz się dziewczyno, ponieważ ja też się boję konsekwencji a na sex jak najbardziej jestem gotowa, ale pomyśl chyba zadna dziewczyna która nie ma męża chce wpadki, które się zdażają mimi zabezpieczeń, a nie martwić się do momentu zrobienia testu to jest też trudna sprawa, zwłaszcza dla dziewczyn które naprawdę są wrażliwe i cholernie boją się ciąży.

słabo mi jak was czytam... usunąc własne dziecko ? ... Boze,az mi sie was zal zrobiło .. Nie chce tu nikogo obrazac ...zastanowcie sie zanim cos napiszecie :/... Jezeli boicie sie konsekwencji to jak mozecie twierdzic ze jestescie gotowe ... ?...normalnie wasze podejscie jest ....beznadziejne delikatnie pisząc ...

Gość Kasik_K_K
Sunivia to chyba sprawa kazdej dziewczyny co zrobilaby..

takk ..tylko szkoda ze wasze mamusie was nie pousuwały ...jestescie jeszcze za młode i tyle ...do ksiazek ,a nie do seksu

oj widzę, że trochę tu nas jest. Mam nadzieje, że po tych pełnych obawy postach, niedługo zapiszemy pare stron, pod hasłem- jak to dobrze, ze wszystko jest jednak okay. Narazie boje sie razem z Wami i nie ma dnia zeby złe myśli nie przemknęły mi przez głowę :o

Do sunivia : Zgadzam się z Kasią, Ty widocznie masz inne podejście i inny charakter, co myślisz że sex moga uprawiać tylko jakieś 30-latki które maja mężów, oczywiście że nie, może to i złe posunięcie, ale po pierwsze to jeszcze nie dziecko, a po drugie może właśnie czasami usunięcie zarodka w młodym wieku dziewczyny jest jej szansą na wspaniałe życie w którym może urodziec jeszcze dzieci, osobiście znam dwa takie przypadki kobiety te nie żałują usunięcia ciązy, bo pomyśl co byłoby gdyby miała je urodzić mając 18 lat, bez matuty i jakich kolwiek szans na cudowne życie, tylko nie pisz że powinna najpierw taka młoda dziewczyna pomy śleć o konsekwencjach, bo dużo dziewczyn o nich myśli i się zabezpievza ale wiadomo że środki anty nie są pewne w 100%, ja osobiście bym usuneła

Do nastula : Tak też mam taką nadzieję, myślę że jak dojdzie do jakiejś 15 stronki, ja będę już mogła określić coś więcej na mój temat bo teraz dopiero 5 dzień po stosunku.

Dziewczyny a jak myślicie co ze mną, czy mogę być w ciąży? trudno jest o tym nie myśleć jak się tak samemu siedzi i rozmyśla:(((

A są tu jakieś dziewczyny, które się boją i biorą tabletki, przez które okres nie jest okresem tylko krwawieniem z odstawienia? minął już miesiąc odkąd się kochałam z chłopakiem. to były pierwsze dni brania tabletek. do tej pory nic i teraz zaczął mnie boleć prawy jajnik(mam na dzieje,że to jajnik, a nie TO CZEGO SIE TU BOIMY )

Do White Chocolate : Ja nigdy nie brałam tabsów, ale to dlatego że właśnie kilka dni temu był mój pierwszy raz, ale na pewno zapiszę się na wizytę do gina żeby mi przepisał jakieś odpowiednie dla mnie tabletki i oczywiście wypytam się go o ich konsekwencje a poza tym będę z nim w stałym kontakcie tylko najpierw musze znależć jakąś dobrą panią ginekolog.

ja ide jeszcze w tym tygodniu, jak zrobie badania krwi jakie mi facet zlecił. to ten z pogotowia antykoncepcyjnego, Medard Lech, o kazdej porze dnia. codziennie, miły wyrozumiały, wiem,ze dobry,bo ciągle w gazetach, czy w internecie natykam sie na jego nazwisko, w poprzednim numerze cosmo, był artykuł zrobiony z jego pomocą, a wczoraj widziałam gdzies cos jego reki o tabletkach.

A napisz mi prosze po ilu dniach od współżycia można zrobić takie badania?

Gość sony ericsoon
matko jak bardzo sie boje !! moje piersi bola mnie tak bardzo, ze az trudno wytrzymac !! w okolicach podbrzusza i łona tez zaczyna mnie boleć. czy po dwóch tygodniach od stosunku moge pojawic sie az takie objawy ciazy? czuje sie fatalnie, zyje w ciaglej niepewnosci ;(

Anul ...jestem niewiele starsza od was ...tak mam inny charakter ...jakos bardziej dojrzałam do tych spraw...to jeszcze nie dziecko .... szkoda tylko ze serce juz bije ...szansa na wspaniałe zycie jest myslenie ,a nie pieprzenie sie w wieku szkolnym .Znam wiele dziewczyn ,ktore mimo tego ze były młode urodziły , pozniej mogły wrocic do szkoł itp. szanse na cudowne zycie ..no zajebiste zycie ... z mysla ze kiedys tam usuneło sie własne dziecko ..gratuluje rozumowania :)

sony ericson .. tak takie objawy moga sie pojawic ... ale nie stresuj sie :) moze u Ciebie to oznaka zblizajace sie miesiaczki :)

Do sony ericsoon : nie martw się Kochana, może to są obiawy przedmiesiączkowe, a jak nie to możliwe że z tego zamartwiania masz już jakieś schizy znam wiele dziewczyn które poprostu prubowały sobie wmówic że są w ciąży, miały objawy jakby były w ciąży, ale na szczęście t tylko ich wyobrażnia się do tego przyczyniła, spokojnie myślę że już niedługo będziesz mogła tutaj napisać jak i wiele innych dziewczyn że na szczęście w ciązy nie jesteś i się bardzo cieszysz, czego Tobie, sobie i innym dziewczynom życzę:)))

Do sunivia : Moja droga nie denerwuj się tak, spokojnie może ty myslisz że twój tok myslenia jest prawidłowy i wszystkie dziewczyny powinny tak rozumować, ale przecież każda z nas jest inna i nawet ta wrażliwa po usunięciu może zapomnieć o tym, naprawdę chyba lepiej jest usunąć ciązę na początku niż urodzić i dopiero wtedy skazać dziecko na pewną śmierć albo ch***** życie, taka jest moja opinia na ten temat, wiem że pewnie za kilka lat się zmieni, bo teraz jestem gówniarą która nie wie co czują matki itd, za to przeszłam bardzo wiele i opróćz zmartwien o konsekwencje sexu mam jeszcze wiele innych problemów.

ja sie denerwuje .. ha ha ha !! ...przeszłas bardzo wiele ... taa nie wątpię ... szczerze zycze wszystkim ktore usuneły bez znaczacego powodu tyuy:zagrozenie zycia itp. zeby juz nigdy nie zaszły :)...szkoda tylko ze Bog czesciej daje dziecko takim bezmyslnym gowniarom ,niz tym ktore naprawde staraja sie o nie latami ...

i właśnie z ostatnim twoim zdaniem się zgadzam, to dziwne dlaczego te osoby które nie chcą i zapobiegają ciąży, niestety wpadają, a te biedne kobietki które chcą a nie mogą mieć dzieci też się zamartwiają ale z odwrotnego powodu, no cuż takie jest życie i trzeba się do niego przystosować.

ja mysle,ze to nie ma znaczenie, bo to badania krwi. hemoglobina,hematokryt, trombocyty,leukocyty, erytrocyty, krzepliwość krwi... a jak masz na myśli beta hcg, to podobno po szóstym tygodniu, albo po dwóch. nie pamiętam, poczytaj. na kafeterii jest tego pełno

beta HCG robiłam po niepełnych dwoch tyg :) ...było minimalnie ponad norme ..gin mi powiedział ze jest ciaza ,ale bardzo wczesna :) dla mnie wazne było ze jest :P 🌻 pozdrawiam

dlaczego trzeba o tym myśleć, że się usuneło? mam wspaniałą ciotkę. nie chciała mieć dzieci, bo był niewłaściwy mężczyzna. usunęła ciąże dwa razy. nie żałuje. powiedziała mi ostatnio, że nie mogłaby rodzić, wychowywać i męczyć sie z bachorkiem, i ja przez miesiąc w ciągu roku jako 3-4 letnie dziecko jej wystarczyłam. a wie co mówi,bo ma już 62lata, jest tez moją przyjaciółką.

z niewłasciwym facetem zazwyczaj nie idzie sie do łozka ...dobra Ciocia nie chciała wcale .. a co jak dzisiaj usuniesz ..a za kilka lat CI sie zachce ... wspomnienia i tak powroca ..pojdziesz na pierwsze usg na monitorze zobaczysz taką malutką kropeczke ..usłyszysz bicie serca...i najdzie Cie wspaniała mysl ze juz kiedys taka istotke zabiłas ...a raczej sie swiadomie pozbyłas :) ...

zreszta ja mam czyste sumienie ... i wspaniałego synka :) ...nigdy nawet przez chwile nie pomyslałam ,ze bym mogła usunac swoje dziecko ... wogole co to za podejscie ... Banał :( Pozdrawiam 🌻

do sunvi: to nie jest temat dla matek, czy tych, co starają się o dziecko, tylko dla tych,które nie chcą zajść w ciąże, więc jak Ci coś nei pasuje to nie krytykuj, nie pisz. tu nie ma miejsca na katolickie straszenie.

ha ha ha katolickie straszenie ...gratuluje pomysłowosci ...wiesz od czego jest forum ....czy CI to wyjasnic?swoją droga naucz sie odmiany :)

Sunivia, załóż sobie temat o babach co usuwają dzieci i skończ ględzić tutaj.