Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość Samotny60
Bazie Wierzbowe gałązki powiązane w wiązki. W koszyku z wikliny już o wiośnie szepczą. Choć jeszcze w powietrzu skrawek chmury siny. Kupię sobie wiązkę lub tylko gałązkę I do wody wstawię- szare kotki potem będą żółtozłote, puchate.

Wesołku, jak ciebie poczytałam to wyzdrowiałam:-D hi hi...

Dziwnie skacze net...Tak drży, a może mi się psuje...O Matko!!!

Ja czuje się już lepiej, byłam na spacerze , szukałam wiosny i znalazłam... Siedziała ukryta wśród drzew na polance parkowej:-D

LIST DO WIOSNY Jak się czujesz, pani Wiosno? Czy już nowe pączki rosną? Czy już trawa rozpędziła się do słonka? Czy z rękawa wypuściłaś już skowronka?

MARZANNA Marzanno, Marzanno Ty zimowa panno Zrób miejsce wiośnie, Uciekaj gdzie pieprz rośnie Marzanno, Marzanno Ty zimowa panno Pięknie cię żegnamy Bo wiosnę witamy

Gość IGor111
CO To? net nie wpuszcza?

Gość IGor111
Pozdrawiam i zmykam bo coś tu nie gra!!!

Gość IGor111

Gość IGor111
RANO, RANO, RANIUSIEŃKO 1. Rano, rano, raniusieńko, rano po rosie, rano po rosie. Wyganiała Kasia wołki, rozwidniało się, ta dana, rozwidniało się. 2. Kasiu, Kasiu, Kasiuleńko, co za gości masz, / 2x że tak rano, raniusieńko, wołki wyganiasz, ta dana, wołki wyganiasz. 3. A cóż ci to mój Jasieńku, do moich gości, / 2x ja wyganiam swoje wołki dla przyjemności. 4. Kazała mi moja mama, czarną suknię szyć, / 2x a ja wcale nie myślałam zakonnicą być. 5. Tam w klasztorze, w ciemnym borze, trzeba rano wstać / 2x a ja młoda jak jagoda lubię długo spać.

Gość IGor111
miłego wieczoru życzę WBW:)

Pogoda u nas po południu była śliczna ja tez Saro szukałam wiosny!!! Lubie tak spacerować i patrzeć na każdy krzaczek, drzewko, trawniczek :-D oko się raduje gdy patrze na ten zielony kolor:-D

Zielony wiersz Ja nie chcę wiele: Ciebie i zieleń, i zeby wiatr kołysał gałezie drzew, iżebym wiersze pisał o tym, że... każdy nerw, każda chwila samotna, każdy ból - jakże częsty, jak częsty! - zwiastuje odchłań, mówi : nieszczęsny.... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie, i żeby kot się bawił firanką jak umie żeby siedzieć na jerozolimskim ganku i nic nie rozumieć. Pętacki wiersz sam wiesz, że łżesz, ale dlaczego tak boli, tak boli? chyba już nic nie napiszę w ogromną i groźną ciszę schodzę powoli ja nie chce wiele: Ciebie i zieleń... Broniewski Władysław

Skąd to zmęczenie... Skąd to zmęczenie w nas każdego rana Jakby każda noc była nie przespana Skąd twarze takie szare, skąd oczy takie stare Czemu gonimy tacy zadyszani, Jakby się nam ta ziemia chwiała pod stopami I skąd to, że nie wiemy, dokąd tak biegniemy. Stąd ten krzyk - szybciej, szybciej. Inaczej padniemy... Bryll Ernest

Gość 50+5
Jutro już ostatni dzień lutego i będzie Marzec.. I z każdym dniem blizej do wakacji... Czekam z utęsknieniem już na urlop:) Pozdrawiam WBW 👄

Gość Starsza 65
Pozdrawiam wieczorowa pora :) Poczytałam troszkę i widzę , ze nie tylko ja mam problemy z ciśnieniem... Pomimo to, iż biorę od 4 lat tabletki na obniżenia ciśnienia, to zawsze wiosną przezywam te same katorgi...Skoki ciśnienia skaczą w zależności od pogody...Dziwne , ze pozostałe pory roku nie robią mi takich problemów... Zawsze tak sobie myślę, ze jak przeleci marzec to w kwietniu organizm przestawi się na czas letni jak zegarek...:-D

Gość Starsza 65
teraz się z wami pożegnam życząc wszystkim miłych i pogodnych snów👄 Ostatnio nawet siedzenie przy komputerze mnie nie cieszy:) jak tak w głowie pulsuje... Ale przekonałam się ,ze spacer dobrze mi robi i więcej muszę korzystać ze świeżego powietrza...:-D

🖐️ Dziewczyny to przesilenie wiosenne, powoduje ta zmianę nastrojów i skoki ciśnienia... Na przesilenie wiosenne pomoże - naturalna bomba z witalną energią :-

przypomina o tym ten urywek , który właśnie skopiowałam:) Dlaczego ziarno kiełkuje? Dlaczego warzywa, owoce utrzymują dobrą jakość i nie psują się? Dlaczego rośliny pozbawione światła słonecznego rosną wiotko, mają mało intensywny kolor, a po krótkim czasie wzrostu, obumierają? Dlaczego człowiek bez światła słonecznego staje się apatyczny, osowiały, znerwicowany itp., szczególnie w okresie zimowo-wiosennym, gdy pokarm utracił w znacznej ilości swoje siły witalne. Warto sobie zadać takie pytanie i choć przez małą chwilę zastanowić. Odpowiedź jest prosta: można to tłumaczyć na różne sposoby. Ten temat wszyscy już przerabialiśmy w szkole podstawowej na lekcjach biologii czy fizyki. Ale to wszystko gdzieś uciekło bokiem. Życie to słońce, bez niego nasze życie zamiera. Dzięki fotosyntezie w owocach, roślinach, warzywach mamy nagromadzoną energię.